201 Απ: ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ!!!!!!!!! Σαβ Απρ 09, 2011 1:43 pm
manoula_24xr
Πρωταγωνιστής!!
Επειδη ξερω οτι ολες μας εχουμε δυσκολο προγραμμα με τα παιδια κτλ κ ειναι δυσκολο να φτιαχνουμε δικες μας συνταγες γιαμαρμελαδες κτλ,εγω βρηκα μια ευκολη συνταγη κ σας την γραφω,εγω π0ροσωπικα εμεινα ευχαριστημενη,αν κ στην αρχη φοβηθηκα γτ εγινε τσιμεντο,αλλα την διορθωσα μετα κ εγινε μουρλια!!!Την γρφω επειδη ειναι σχετικα ευκολη κ νοστιμη κ επειδη καλυτερα να δινουμε στα παιδια μας οτι φτιαχνουμε εμεις,παρα ετοιμα.
Λοιπον υλικα οτι φρουτο θελετε το πολτοποιειται οχι πολυ ομως δλδ το περνατε στο μουλτι αλλανα εχει κ λιγα κομματακια,κ μετρατε σε κουπα,κ οσο πολτο βγαλετε τοση ζαχαρη βαζετε,1κουπα πολτο 1 ζαχαρη,2-2 κοκ.Αφηνετε περιπου 6-8 ωρες να βγαλουνε τα ζουμια τους τα φρουτα κι να ενωθουνε με τη ζαχαρη κ στη συνεχεια βαζετε στη φωτια ανακατευετε τακτικα κ μολις δεσει η μαρμελαδα κατεβαζετε.Η μαρμελαδα εχει δεσει οταν σηκωνεται την κουταλα κ σταζει σαν πηχτος χυλος.Αφηνετε ενα βραδυ να κρυωσει απολυτα.Την επομενη γεμιζετε αποστειρωμενα βαζα.
Για αποστειρωση οπως ειπε μια κοπελα εδω μεσα κ διαβασα απο σιτε διασημου ελληνα ζαχαροπλαστη γινεται ως εξης
Πλένουμε καλά τα βάζα με καυτό νερό. Τα τοποθετούμε ανάποδα σε μια πετσέτα και τα βάζουμε στο φούρνο (μαζί με την πετσέτα) στους 100 βαθμούς, για 15 λεπτά. Τα βγάζουμε από το φούρνο ζεστά και τα γεμίζουμε επί τόπου με τη μαρμελάδα ή το γλυκό του κουταλιού, μέχρι πάνω. Τα κλείνουμε καλά. Το γλυκό πρέπει να είναι καυτό και τα βάζα ζεστά.
Απλα εγω εδω αναρωτιεμαι,στη συνταγη με τη μαρμελαδα λει να κρυωσει,εδω λεει να ειναι κι τα 2 ζεστα,αποφασιζεται κ κρινετε κοριτσια.
Καλη τυχη
Λοιπον υλικα οτι φρουτο θελετε το πολτοποιειται οχι πολυ ομως δλδ το περνατε στο μουλτι αλλανα εχει κ λιγα κομματακια,κ μετρατε σε κουπα,κ οσο πολτο βγαλετε τοση ζαχαρη βαζετε,1κουπα πολτο 1 ζαχαρη,2-2 κοκ.Αφηνετε περιπου 6-8 ωρες να βγαλουνε τα ζουμια τους τα φρουτα κι να ενωθουνε με τη ζαχαρη κ στη συνεχεια βαζετε στη φωτια ανακατευετε τακτικα κ μολις δεσει η μαρμελαδα κατεβαζετε.Η μαρμελαδα εχει δεσει οταν σηκωνεται την κουταλα κ σταζει σαν πηχτος χυλος.Αφηνετε ενα βραδυ να κρυωσει απολυτα.Την επομενη γεμιζετε αποστειρωμενα βαζα.
Για αποστειρωση οπως ειπε μια κοπελα εδω μεσα κ διαβασα απο σιτε διασημου ελληνα ζαχαροπλαστη γινεται ως εξης
Πλένουμε καλά τα βάζα με καυτό νερό. Τα τοποθετούμε ανάποδα σε μια πετσέτα και τα βάζουμε στο φούρνο (μαζί με την πετσέτα) στους 100 βαθμούς, για 15 λεπτά. Τα βγάζουμε από το φούρνο ζεστά και τα γεμίζουμε επί τόπου με τη μαρμελάδα ή το γλυκό του κουταλιού, μέχρι πάνω. Τα κλείνουμε καλά. Το γλυκό πρέπει να είναι καυτό και τα βάζα ζεστά.
Απλα εγω εδω αναρωτιεμαι,στη συνταγη με τη μαρμελαδα λει να κρυωσει,εδω λεει να ειναι κι τα 2 ζεστα,αποφασιζεται κ κρινετε κοριτσια.
Καλη τυχη