Ένα φόρουμ για μαμάδες!

Αναζήτηση

Αποτελέσματα Αναζήτησης

Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

To blog!

Πρόσφατα Θέματα

» συμτωματα εγκυμοσινης??
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 3:33 am

» μετα απο πολυ καιρο
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 12:52 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από Titino Δευ Ιουλ 09, 2018 12:37 am

» ΕΓΚΥΟΥΛΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ-ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
από trilly Δευ Νοε 20, 2017 1:13 pm

» 3o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ
από maria.tst Δευ Οκτ 16, 2017 1:10 am

» Κεραλοιφή της Ελένης
από αγαπη Παρ Αυγ 04, 2017 4:33 am

» Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
από howto Κυρ Ιουλ 16, 2017 8:41 am

» Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:18 am

» Φτιαξτε πανευκολα βορβους (Ασκορδούλακoυς
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:13 am

» Μανούλες Ιουνίου - Ιουλίου 2012
από claire_ Παρ Ιαν 27, 2017 4:51 am

» Πωλείται καρότσι Stokke Xplory V2 pushchair - ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ
από Ιωάννα1971 Πεμ Ιαν 07, 2016 4:40 am

» Μανούλες Ιανουαρίου 2014 #14#
από gallida Πεμ Ιαν 07, 2016 12:59 am

» Ας μαζευτούμε εδώ όσες προσπαθούμε για μωράκι #142
από larisaia Κυρ Ιαν 03, 2016 10:37 am

» Τριτη εγκυμοσύνη,η δική μου ιστορία!
από tinag Κυρ Ιαν 03, 2016 9:54 am

» Μανούλες Δεκεμβρίου 2015
από goldangel1990 Τρι Δεκ 29, 2015 6:15 am

» αγγλικα pre junior .ποια η γνωμη σας;
από dimitra al Δευ Δεκ 28, 2015 3:08 pm

» Εγκυουλες Ιουνιου-Ιουλιου 2016!!!!!
από beboula_1982 Δευ Δεκ 28, 2015 6:40 am

» πωλούνται 2 παιδικά κρεβατάκια μαζί με 2 συρταριέρες
από mpampoulis Κυρ Δεκ 27, 2015 1:13 pm

» Μανούλες Ιανουαριου-Φεβρουαριου 2016
από NOPITSA Τετ Δεκ 23, 2015 12:18 pm

» Διασκέδαση για μωράκια-παιδάκια
από natalie123 Κυρ Δεκ 20, 2015 7:42 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από boubouka Κυρ Δεκ 20, 2015 12:03 am

» Τεστ PAPP-A
από beboula_1982 Σαβ Δεκ 19, 2015 1:33 am

» Τιμές χωριάτης;;;
από boubouka Δευ Δεκ 14, 2015 2:06 am

» ΒΡΕΦΙΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΚΙ
από xrisili Παρ Δεκ 11, 2015 12:59 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από boubouka Κυρ Δεκ 06, 2015 9:11 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από MAMASTE Σαβ Δεκ 05, 2015 9:30 am

» σχετικα καινουρια
από marialena Σαβ Δεκ 05, 2015 3:54 am

» Τι γίνεται τελικά? Υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος?
από Dimitra S. Παρ Δεκ 04, 2015 7:06 am

» ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!
από xrisili Παρ Δεκ 04, 2015 2:11 am

» Γυναικολόγος στο Ιπποκράτειο!
από boubouka Κυρ Νοε 22, 2015 11:14 pm

» βοηθεια με ομιλια 3 χρονου κοριτσιου
από scfatsa Παρ Νοε 13, 2015 12:48 pm

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:52 am

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:51 am

» καποια μοδιστρα για καλυμματα επιπλων
από calpou Δευ Νοε 09, 2015 1:44 am

» Εγκυουλες Φεβρουαριου-Μαρτιου 2015!!
από roulakriti Παρ Νοε 06, 2015 11:11 am

» Βαλίτσα για μαιευτήριο!
από boubouka Παρ Νοε 06, 2015 5:12 am

» Παράπονα από το παιδί για το σχολείο.
από boubouka Πεμ Νοε 05, 2015 12:01 pm

» Μυτιλήνη!!!βοήθεια!!!!
από scfatsa Τετ Νοε 04, 2015 12:27 pm

» Εχω ζητησει διαγραφη λογαριασμου!!!!
από mhtsaina Τρι Νοε 03, 2015 12:16 pm

» καποια μοδιστρα για καλυμματα καναπε??
από calpou Τρι Νοε 03, 2015 4:05 am

Παρόντες χρήστες
560 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 560 επισκέπτες :: 2 μηχανές αναζήτησης

Κανένας

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 3335, στις Τρι Ιαν 22, 2013 7:50 am

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Επόμενο

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 2 από 10]

26Σημαντικό! Απ: ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ!!!!!!!!! Τετ Ιουλ 14, 2010 12:12 am

sktv

sktv
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
faye έγραψε:θα σας πω μια ευκολη συνταγη για κοτοπουλο καρμποναρα. Ειναι το αγαπημενο φαγητο του αντρα μου αλλα και ενα απο τα αγαπημενα των κοριτσιων μου. Παιρνω φιλετακι κοτοπουλο και το κοβω μπουκιτσες και το τσιγαριζω για λιγο με λιγο λαδακι και λιγο αγελαδινο βουτυρακι για αρωμα . Στο μεταξυ βαζω και λιγο μπεικον στο μικροκυματων για να το τσιγαρισω ( ειναι πιο γρηγορο ετσι ) Οσο μπεικον θελετε. Στο μεταξυ χτυπαω σε ενα μπολακι ενα αυγο με ενα κουτακι κρεμα γαλακτος. Μολις το κοτοπουλακι εχει τσιγαριστει ριχνω μεσα την κρεμα γαλακτος και το μπεικον και διαφορα κασερια και το αφηνω στην φωτια για 7 λεπτα περιπου μεχρι να λιωσουν τα κασερακια. (Αμα θελετε μπορειτε να βαλετε και μανιταρια.) Μετα βραζω λιγο κριθαρακι(οπως κανουμε το πιλαφι ) Απλα ριχνω ενα κυβο κνορ ζωμο κοτα για να παρει λιγο γευση . Μολις ειναι ετοιμο το κριθαρακι ριχνω μεσα την σαλτσα με το κοτοπουλο και ανακατευω να παει παντου. Ειναι ετοιμο το φαγακι. Ελπιζω να σας αρεσει .Παντως η Νικολετα που το δοκιμασε της αρεσε πολυ.
to fantazomai einai san na to xw mprosta mou,prepei na nai uperoxo k me polla lipara!!!!!!mou trxoun ta salia!!!!!thelw epigontws mia merida!!!!!

Blumie

Σιωπηλή δύναμη
Σιωπηλή δύναμη
Να σας γράψω κορίτσια και εγώ μια συνταγή από τη γιαγιά μου, που θα σας κάνει να ξεφύγετε από τα τηγανιτά κεφτεδάκια και τα ψητά μπιφτέκια με ιδιαίτερη νοστιμιά.

Πασά κιοφτέδες

Με τον κιμά, ψωμί, αυγό κλπ φτιάχνετε το γνωστό μίγμα για κεφτεδάκια, όπως το φτιάχνει η καθεμιά.Μέχρις εδώ όλα γνωστά και καθημερινά.
Αφού το ζυμώσετε προσθέτετε στο μίγμα ρύζι,μια χούφτα περίπου, και φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο.Η μόνη διαφορά στο μίγμα σας λοιπόν είναι το ρυζάκι και ο μαϊντανός.Το ζυμώνετε και πάλι και έχετε τελειώσει με αυτό. Αρχίζετε και πλάθετε τα κεφτεδάκια σας. Η γιαγιά μου τα έφτιαχνε σε μακρουλό σχήμα, σαν σουτζουκάκια, μεσαίου μεγέθους, όχι μεγάλα σαν μπιφτέκια.
Τα βάζετε μετά σε ένα βαθύ ταψάκι το ένα δίπλα στο άλλο.Προσθέτε φρέσκια ντομάτα με λίγο τοματοπολτό, μία πρέζα ζάχαρη,αλάτι,πιπέρι,λάδι.Όλο το θέμα είναι στο πόση ντομάτα θα βάλετε. Όσο περισσότερη, τόσο περισσότερη σάλτσα θα σας βγει. Υπολογίστε επίσης πως στο ταψάκι θα βάλετε και νερό, όχι να τα καλύψει, αλλά αρκετούτσικο για να βράσει το ρύζι και να δέσει η σάλτσα.Το φαγητό δηλαδή θα βγει με ζουμάκι.
Βάζετε το ταψάκι στο φούρνο στους γνωστούς 180 και σε λιγότερο από μια ώρα, είναι έτοιμα. Θα τα δείτε κιόλας αφού θα ξεροψηθούν από πάνω τα κεφτεδάκια και θα έχει βράσει το ρυζάκι.Το φαγητό είναι έτοιμο!!!!
Του ταιριάζουν εξαιρετικά οι τηγανιτές πατάτες για συνοδευτικό (με τη σάλτσα από τα κεφτεδάκια είναι πεντανόστιμες δίπλα).
Προαιρετικά:Βάζετε πάνω από τα κεφτεδάκια μια κουταλιά γιαούρτι στο πιάτο, και αντί για πατάτες προτιμάτε αραβικές πιτούλες ψημένες και κατευθείαν το πιάτο σας μεταμορφώνετε σε ένα γιαουρτλού κεμπάπ από την Κωνσταντινούπολη.

Συγχωρέστε που δεν γράφω δοσολογίες κλπ, αλλά νομίζω πως πραγματικά είναι πανεύκολο, και εμένα με έχει σώσει ακόμα και σε τραπέζι με καλεσμένους.

Τα φιλιά μου σε όλες και...
Καλά μαγειρέματα!!! Very Happy

28Σημαντικό! eukolo kai periergo..........alla nostimotato!!!!!!!!! Τετ Ιουλ 14, 2010 2:35 am

vikimama

vikimama
Μμμμ, έχει αρχίσει να συμμετέχει!
[b][i]καλησπερα και απο εμενα........η αληθεια ειναι πως η συνταγη αυτη ειναι περιεργη λιγο αλλα πολυ νοστιμη δοκιμαστε την ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ!!!!!!!!! - Σελίδα 2 564595

1 κοκκινη πιπερια
1 πρασινη
1κιτρινη&1 πορτοκαλι πιπερια κοψτε τις σε λωριδες
προσθεστε κρεμμυδια 2 σε λςριδες παλι
μανιταρια οποιος θελει
καροτο σε λωριδες
και ντοματουλα παλι σε λωριδες
και οποιος θελει και λιγο λαχανο παλι κομμενο σε ψιλες λωριδες

ολα αυτα σε αντικολητικο τηγανανι με ελαχιστο λαδι.......τα αφηνετε να μαλακωσουν και ριξτε λιγο σαλτσα teryaki θα την βρειτε στο σουπερ μαρκετ

ειναι μια πολυ ομορφη σαλτςα που μπορειτε να συνοδεψετε με πενες.ρυζι η μακαρονια
καλη ορεξη!!!!!!!!!!! Very Happy ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ!!!!!!!!! - Σελίδα 2 564595 ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ!!!!!!!!! - Σελίδα 2 564595 ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ!!!!!!!!! - Σελίδα 2 564595

29Σημαντικό! Απ: ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ!!!!!!!!! Τετ Ιουλ 14, 2010 2:45 am

faye

faye
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
sktv έγραψε:
faye έγραψε:θα σας πω μια ευκολη συνταγη για κοτοπουλο καρμποναρα. Ειναι το αγαπημενο φαγητο του αντρα μου αλλα και ενα απο τα αγαπημενα των κοριτσιων μου. Παιρνω φιλετακι κοτοπουλο και το κοβω μπουκιτσες και το τσιγαριζω για λιγο με λιγο λαδακι και λιγο αγελαδινο βουτυρακι για αρωμα . Στο μεταξυ βαζω και λιγο μπεικον στο μικροκυματων για να το τσιγαρισω ( ειναι πιο γρηγορο ετσι ) Οσο μπεικον θελετε. Στο μεταξυ χτυπαω σε ενα μπολακι ενα αυγο με ενα κουτακι κρεμα γαλακτος. Μολις το κοτοπουλακι εχει τσιγαριστει ριχνω μεσα την κρεμα γαλακτος και το μπεικον και διαφορα κασερια και το αφηνω στην φωτια για 7 λεπτα περιπου μεχρι να λιωσουν τα κασερακια. (Αμα θελετε μπορειτε να βαλετε και μανιταρια.) Μετα βραζω λιγο κριθαρακι(οπως κανουμε το πιλαφι ) Απλα ριχνω ενα κυβο κνορ ζωμο κοτα για να παρει λιγο γευση . Μολις ειναι ετοιμο το κριθαρακι ριχνω μεσα την σαλτσα με το κοτοπουλο και ανακατευω να παει παντου. Ειναι ετοιμο το φαγακι. Ελπιζω να σας αρεσει .Παντως η Νικολετα που το δοκιμασε της αρεσε πολυ.
to fantazomai einai san na to xw mprosta mou,prepei na nai uperoxo k me polla lipara!!!!!!mou trxoun ta salia!!!!!thelw epigontws mia merida!!!!!
φιλεναδα ειναι τελεια δοκιμασε την και θα με θυμηθεις.

30Σημαντικό! Απ: ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ!!!!!!!!! Τετ Ιουλ 14, 2010 4:17 am

ladycat

ladycat
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
θα το φτιαξω κ εγω το κοτοπουλακι απο την ωρα που το διαβασα εχω την αισθηση οτι θα ειναι σουπερ

http://www.gatospito.com

31Σημαντικό! Απ: ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ!!!!!!!!! Τετ Ιουλ 14, 2010 5:01 am

lianikos

lianikos
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Κορίτσια, αυτό το πιάτο με την μπίρα το δίνετε στα μικρά σας; Γιατί αργήσαμε να μπούμε στη φάση του να τρώμε όλη η οικογένεια το ίδιο φαγητό και δε θέλω να αρχίσω να βάζω πάλι δύο κατσαρόλες!

32Σημαντικό! πως να φτίαξω πιλάφι Παρ Ιουλ 16, 2010 12:41 am

Μαρία Σ.

Μαρία Σ.
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
καλημέρα κορίτσια εσεις που ειστε καλες μαγειρισούλες βοηθήστε και μένα που δεν σκαμπάζω πολλα πράγματα. εγω έχω πρόβλημα με το πιλάφι. μπορειτε να μου πειτε πως το φτιαχνετε βγαινουμε έξω και βλέπω να το βάζουν δίπλα σε ολα τα κρεατικά ασπρο άσπρο και δεν ξέρω πωβς να το φτιαξω οι περισσοτερες προσπάθειες μου δεν ήταν πετυχημένες. επιπλέον τι ρύζι να πάρω για το πιλάφι βρε κορίτσια

33Σημαντικό! Απ: ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ!!!!!!!!! Παρ Ιουλ 16, 2010 12:46 am

tzeni

tzeni
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
lianikos έγραψε:
tzeni έγραψε:ρε κοριτσια ελεος !!!!!!!ειπα να ξεκινησω διαιτα Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyesαπο...δευτερα βεβαια!!!!! Wink

Kι εγώ από Δευτέρα... Παρουσία!! Wink Wink ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ!!!!!!!!! - Σελίδα 2 328109
χαχαχαχαχα καπως ετσι!!! Very Happy Very Happy

34Σημαντικό! Απ: ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ!!!!!!!!! Παρ Ιουλ 16, 2010 2:32 am

Mamma El

Mamma El
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Αν δείτε τι βρήκα χθες θα με βρίζετε!! Laughing

PIZZA MUFFINS της Λίλας!!!

Έχει και φωτογραφίες κορίτσια Cool

http://mammael.blogspot.com/

35Σημαντικό! Απ: ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ!!!!!!!!! Παρ Ιουλ 16, 2010 6:17 am

afro81

afro81
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Μαρία Σ. έγραψε:καλημέρα κορίτσια εσεις που ειστε καλες μαγειρισούλες βοηθήστε και μένα που δεν σκαμπάζω πολλα πράγματα. εγω έχω πρόβλημα με το πιλάφι. μπορειτε να μου πειτε πως το φτιαχνετε βγαινουμε έξω και βλέπω να το βάζουν δίπλα σε ολα τα κρεατικά ασπρο άσπρο και δεν ξέρω πωβς να το φτιαξω οι περισσοτερες προσπάθειες μου δεν ήταν πετυχημένες. επιπλέον τι ρύζι να πάρω για το πιλάφι βρε κορίτσια

Καταρχην εγω περνω ρυζι που γραφει πανω ΠΑΡΠΟΙΛ.
Σε μια κατσαρολα βαζω λιγο λαδι στο πατο και τσιγαριζω κρεμμυδακι προσθετω το ρυζι και το ανακατεβω συνεχως για πολυ λιγο. Προσθετω κοχλαστο νερο (προσοχη να το κατεβασεις απο τη φωτια διοτι πεταει). Το νερο να σκεπασει το ρυζι μεχρι και 3 δακρυλα πανω. Προσθετω αλατακι και για περισσοτερη γευση ενα ζωμο λαχανικων. Χαμηλωνω πολυ την φωτια και το σκεπαζω. ΔΕΝ το ανακατευω απλα προσεχτηκα με ενα κουταλι προσεχω μην μου κολλησει. Οταν πια μεινει ελαχιστο νερο (δοκιμαζω αν ειναι ετοιμο αν οχι προσθετο ακαμη λιγο ζεστο νερο) σβηνω τη φωτια βαζω μια στεγνη και καθαρη πετσετα πανω στην κατσαρολα και ξανασκεπαζω με το καπακι. Μετα απο 20 λεπτα ειναι ετοιμο και σπυροτο!! Καλη ορεξη!!

36Σημαντικό! Απ: ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ!!!!!!!!! Παρ Ιουλ 16, 2010 6:28 am

afro81

afro81
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Σας γραφω και μια πολυ ευκολη και νοστιμη συνταγη για ζυμη πιτσας!!

ΥΛΙΚΑ
500γρ αλευρι
2 φακελακια ξηρη μαγια
400μλ νερο χλιαρο
1 κουταλακι κοφτο ζαχαρη
1 κουταλακι κοφτο αλατι
3 κουταλιες ελαιολαδο

Βαζουμε ολα τα στερεα υλικα σε ενα μπωλ και τα ανακατευουμε. Μετα ριχνουμε το νερο και με ενα πιρουνι ανακατευουμε να γινει ενα μειγμα ομοιομορφο. Πασπαλιζουμε με αλευρι μεχρι να σταθεροποιηθει και να πιανουμε το μειγμα χωρις να κολλαει στα χερια. Αλευρωνουμε μια επιφανια και ζυμωνουμε το μειγμα καλα αν βλεπουμε και κολλαει βαζουμε λιγο αλευρι. Του δινουμε σχημα μπαλα του ριχνουμε το ελαιολαδο και το ξαναζυμωνουμε. Το βαζουμε σε ενα μπωλ και το σκεπαζουμε με πετσετα. Σε 40 λεπτα θα εχει φουσκωσει και ειναι ετοιμο για την πιτσα.
Προσοχη οσο χοντρη κανετε τη βαση τοση θα μεινει δεν φουσκωνει και αλλο κατα το ψησημο. Επισης αν σας περισεψει ζυμη βαλτε την σε καθαρο σακκουλακι στην καταψηξη.

37Σημαντικό! Απ: ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ!!!!!!!!! Δευ Ιουλ 19, 2010 9:49 pm

Μαρία Σ.

Μαρία Σ.
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
ευχαριστω πολυ afro 81 μου αλλα αυτο το ρυζι το εχω ακουσει πρωτη φορα. θα το βρω στο σουπερ μάρκετ???

38Σημαντικό! Απ: ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ!!!!!!!!! Τρι Ιουλ 20, 2010 3:14 am

afro81

afro81
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Μαρία Σ. έγραψε:ευχαριστω πολυ afro 81 μου αλλα αυτο το ρυζι το εχω ακουσει πρωτη φορα. θα το βρω στο σουπερ μάρκετ???

Κοιτα να δεις μαλλον θα υπαρχει. Εγω ειμαι απο Κυπρο και ετσι το βρησκω. Ειναι ρυζι κιτρινοπο, οχι πολυ μακρουλο και λιγο χοντρουλικο. Αν δεν βρεις σιγουρα θα υπαρχουν συσκευασιες που αναγραφουν πανω για παραδειγμα ρυζι για πιλαφι.

39Σημαντικό! Απ: ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ!!!!!!!!! Τετ Ιουλ 21, 2010 12:36 am

Μαρία Σ.

Μαρία Σ.
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
afro81 έγραψε:
Μαρία Σ. έγραψε:ευχαριστω πολυ afro 81 μου αλλα αυτο το ρυζι το εχω ακουσει πρωτη φορα. θα το βρω στο σουπερ μάρκετ???

Κοιτα να δεις μαλλον θα υπαρχει. Εγω ειμαι απο Κυπρο και ετσι το βρησκω. Ειναι ρυζι κιτρινοπο, οχι πολυ μακρουλο και λιγο χοντρουλικο. Αν δεν βρεις σιγουρα θα υπαρχουν συσκευασιες που αναγραφουν πανω για παραδειγμα ρυζι για πιλαφι.

ευχαριστω afro μου θα πάω στο σουπερ μάρκετ και θα ψάξω

40Σημαντικό! Απ: ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ!!!!!!!!! Τετ Ιουλ 21, 2010 12:39 am

athina24

athina24
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
ΜΑΡΙΑ Σ. ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΡΥΖΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΤΑ SUPER ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΑΙΡΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ!

41Σημαντικό! Απ: ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ!!!!!!!!! Τετ Ιουλ 21, 2010 1:34 am

DeeDee

DeeDee
ελεος κοριτσια, ειστε καταστροφη ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ!!!!!!!!! - Σελίδα 2 13953
Smile

http://www.katkag.blogspot.com

42Σημαντικό! Απ: ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ!!!!!!!!! Τετ Ιουλ 21, 2010 1:42 am

athi

athi
γράφτε! γράφτεεεεεεεεεεεεεεεεεεε!

κι εμεις θα τρώμε! χαχαχα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ!!!!!!!!! - Σελίδα 2 215994

http://lovinghorses.pblogs.gr/

43Σημαντικό! Λουκουμάδες!! Τετ Ιουλ 21, 2010 2:19 am

lianikos

lianikos
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Λουκουμάδες!!

1 ποτήρι ζεστό νερό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κοφτό κουταλάκι ζάχαρη
1/4 του κουταλακίου (!!!) αλάτι
αλεύρι περίπου μισό κιλό

Ανακατεύετε νερό και μαγιά. Μόλις διαλυθεί εντελώς, προσθέτετε ζάχαρη και αλάτι και ύστερα λίγο λίγο το αλεύρι, μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός. Το αφήνετε μισή ώρα σε ζεστό μέρος (εγώ προτιμώ τον φούρνο μου στους 40 βαθμούς) σκεπασμένο με μία πετσετούλα.
Σε μια στενή κατσαρολίτσα καίτε καλά μπόλικο τηγανόλαδο (να έχει βάθος 4-5 δάχτυλα) και πλάθετε τους λουκουμάδες. Πώς; Με το ένα χέρι πιάνετε λίγη ζύμη και την ζουλάτε, μέχρι να βγει μια ποσότητα από το επάνω μέρος της γροθιάς. Με το άλλο χέρι βρεγμένο παίρνετε αυτή την ποσότητα και τη ρίχνετε αμέσως στο καυτό λάδι. Κάποιες το κάνουν και με κουτάλι, αλλά αυτος ο τρόπος με βολεύει περισσότερο και δίνει καλύτερο σχήμα.
Αν οι λουκουμάδες δε γυρίσουν από μονοι τους -το κάνουν συχνά- τους γυρίζετε μόλις ροδίσουν και τους βγάζετε μόλις πάρουν ομοιόμορφα το επιθυμητό χρώμα.
Κορίτσια, ακούγεται πολύπλοκο, αλλά είναι πανεύκολο και έχει γίνει το αγαπημένο μας γλυκάκι. Πολλές φορές το λάδι το κρατάω και τηγανίζω και την επόμενη μέρα.
Σερβίρεται με μέλι και κανέλα, με μερέντα ή ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σας.
Σημείωση: Τρώγονται ζεστοί.

44Σημαντικό! Απ: ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ!!!!!!!!! Τετ Ιουλ 21, 2010 2:22 am

lianikos

lianikos
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Υ.Γ. Βρε μήπως να ανοίξω κι εγώ κανένα blogάκι με συνταγές;; Διψάω να μοιραστώ τις γνώσεις μου!! Very Happy Very Happy Very Happy
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ!!!!!!!!! - Σελίδα 2 35468

45Σημαντικό! Απ: ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ!!!!!!!!! Τετ Ιουλ 21, 2010 3:08 pm

tzeni

tzeni
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
lianikos έγραψε:Υ.Γ. Βρε μήπως να ανοίξω κι εγώ κανένα blogάκι με συνταγές;; Διψάω να μοιραστώ τις γνώσεις μου!! Very Happy Very Happy Very Happy
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ!!!!!!!!! - Σελίδα 2 35468
ρε συ η θεια μου οταν ζουσε εκανε κατι τελειους λουκουμαδες αλλα οχι σε λαδι σε νερο!!!!!!!!μηπως γνωριζεις πως γινονται???γιατι εγω και το τηγανι δεν παμε πακετο...και για λουκουμαδες τρελαινομαι Razz Razz

46Σημαντικό! Απ: ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ!!!!!!!!! Πεμ Ιουλ 22, 2010 2:12 am

lianikos

lianikos
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Δεν ξέρω, συγγνώμη!! Αλλά μου φαίνεται δύσκολο να γίνεται σε νερό, γιατί το νερό θα τους βράσει, ενώ αυτοί χρειάζονται τηγάνισμα!

47Σημαντικό! Απ: ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ!!!!!!!!! Τρι Σεπ 28, 2010 3:07 pm

μανουλα

Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
λάιτ καρμπονάρα

•1 πακέτο βρασμένα και σουρωμένα μακαρόνια
•1/2 κύβος κνορ ζωμός βοδινού
•μανιτάρια
•1 με 1μιση νεροποτηρο γάλα φρέσκο 1,5% λιπαρά
•λίγο γκούντα λαιτ τριμμένο
•πιπεριές (κόκκινη,πράσινη)
•λίγες φέτες του τοστ γαλοπούλα (προαιρετικά)
•πιπέρι
•ελαιόλαδο Οδηγίες
1.Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια μαζί με τις πιπεριές και την γαλοπούλα.
2.Αφού τσιγαριστούν, ρίχνουμε το γάλα (περίπου 1-1.5 νεροπότηρο) και τον κύβο.περιμενουμε να παρει μερικες βρασεις
3.Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μακαρόνια και το γκούντα.
4.Ετοιμη!

Έχει επεξεργασθεί από τον/την μανουλα στις Τετ Σεπ 29, 2010 1:21 am, 1 φορά

48Σημαντικό! Απ: ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ!!!!!!!!! Τρι Σεπ 28, 2010 3:55 pm

ΝΑΣΙΑ

ΝΑΣΙΑ
Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
Εγω παντα εβαζα κρεμα γαλακτος. Θα την δοκιμασω σιγουρα με το γαλα(ελαφρυ οπως λες). Φανταζομαι οτι θα βγει τελεια! Θα σας πω εντυπωσεις!!!

49Σημαντικό! Απ: ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ!!!!!!!!! Τετ Σεπ 29, 2010 3:21 am

despinamos

despinamos
Σιωπηλή δύναμη
Σιωπηλή δύναμη
ευκολη ταρτα μήλου

6 μήλα
300 γραμμ. μπισκότα digestive (περίπου 1 1/2 πακέτο)
1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου στιγμής βανίλια)
1 1/2 φλιτζάνι γάλα
1 πακέτο (250 γραμμ.) βούτυρο
1/4 του φλιτζανιού ζάχαρη

Κόβετε τα μήλα στη μέση, αφαιρείτε τα κουκούτσια και τα κόβετε σε λεπτές φέτες. Ζεσταίνετε σε ένα τηγάνι 2-3 κουταλιές της σούπας βούτυρο με τη ζάχαρη και, όταν αρχίσει να λιώνει η ζάχαρη, ρίχνετε τα μήλα και τα αφήνετε να μαγειρευτούν σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά. Τα ανακατεύετε για να μαγειρευτούν από όλες τις πλευρές. Όταν αρχίσουν να μαλακώνουν, τα κατεβάζετε από τη φωτιά. Για να ετοιμάσετε τη βάση, τρίβετε στο πολυμίξερ ή στο μπλέντερ τα μπισκότα για να γίνουν ψίχουλα. Ζεσταίνετε 100 γραμμ. βούτυρο και όταν λιώσει το ανακατεύετε με τα τριμμένα μπισκότα. Παίρνετε ένα ρηχό ταψί με διάμετρο 24 εκ. περίπου και στρώνετε τη βάση του με μια λαδόκολλα. Απλώνετε το μείγμα με τα μπισκότα και το πατάτε με τα χέρια σας ή το απλώνετε με ένα κουτάλι για να καλύψει τη βάση και τα τοιχώματα. Ετοιμάζετε την κρέμα στιγμής σύμφωνα με τις οδηγίες. Την αδειάζετε στη βάση και απλώνετε επάνω τα μήλα. Βάζετε τη μηλόπιτα στο ψυγείο μέχρι να τη σερβίρετε.

είναι πολυ ωραία και δροσερη κορίτσια!

50Σημαντικό! Απ: ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ!!!!!!!!! Τετ Σεπ 29, 2010 3:26 am

despinamos

despinamos
Σιωπηλή δύναμη
Σιωπηλή δύναμη
σπιτικη μερεντα

Αυτή τη μερέντα την φτιάχναν στον παιδικο σταθμο που πρωτοδιορίστηκα.Φανταστικη αν και ειναι πιο αφρατη απο την γνωστη μερεντα

1 ζαχαρούχο γάλα
1 κακαο
1 βούτυρο
1 κούπα φουντουκι αλεσμενο σκονη

χτυπάμε όλα τα υλικα στο μιξερ να αφρατεψουν.Βαζουμε στο ψυγειο 1 ώρα να σφιξει.Μμμ..μερέντα!

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 2 από 10]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Επόμενο

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

•  

Forumgreek.com | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Cookies | Πρόσφατες συζητήσεις