Ένα φόρουμ για μαμάδες!

Αναζήτηση

Αποτελέσματα Αναζήτησης

Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

To blog!

Πρόσφατα Θέματα

» συμτωματα εγκυμοσινης??
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 3:33 am

» μετα απο πολυ καιρο
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 12:52 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από Titino Δευ Ιουλ 09, 2018 12:37 am

» ΕΓΚΥΟΥΛΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ-ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
από trilly Δευ Νοε 20, 2017 1:13 pm

» 3o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ
από maria.tst Δευ Οκτ 16, 2017 1:10 am

» Κεραλοιφή της Ελένης
από αγαπη Παρ Αυγ 04, 2017 4:33 am

» Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
από howto Κυρ Ιουλ 16, 2017 8:41 am

» Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:18 am

» Φτιαξτε πανευκολα βορβους (Ασκορδούλακoυς
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:13 am

» Μανούλες Ιουνίου - Ιουλίου 2012
από claire_ Παρ Ιαν 27, 2017 4:51 am

» Πωλείται καρότσι Stokke Xplory V2 pushchair - ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ
από Ιωάννα1971 Πεμ Ιαν 07, 2016 4:40 am

» Μανούλες Ιανουαρίου 2014 #14#
από gallida Πεμ Ιαν 07, 2016 12:59 am

» Ας μαζευτούμε εδώ όσες προσπαθούμε για μωράκι #142
από larisaia Κυρ Ιαν 03, 2016 10:37 am

» Τριτη εγκυμοσύνη,η δική μου ιστορία!
από tinag Κυρ Ιαν 03, 2016 9:54 am

» Μανούλες Δεκεμβρίου 2015
από goldangel1990 Τρι Δεκ 29, 2015 6:15 am

» αγγλικα pre junior .ποια η γνωμη σας;
από dimitra al Δευ Δεκ 28, 2015 3:08 pm

» Εγκυουλες Ιουνιου-Ιουλιου 2016!!!!!
από beboula_1982 Δευ Δεκ 28, 2015 6:40 am

» πωλούνται 2 παιδικά κρεβατάκια μαζί με 2 συρταριέρες
από mpampoulis Κυρ Δεκ 27, 2015 1:13 pm

» Μανούλες Ιανουαριου-Φεβρουαριου 2016
από NOPITSA Τετ Δεκ 23, 2015 12:18 pm

» Διασκέδαση για μωράκια-παιδάκια
από natalie123 Κυρ Δεκ 20, 2015 7:42 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από boubouka Κυρ Δεκ 20, 2015 12:03 am

» Τεστ PAPP-A
από beboula_1982 Σαβ Δεκ 19, 2015 1:33 am

» Τιμές χωριάτης;;;
από boubouka Δευ Δεκ 14, 2015 2:06 am

» ΒΡΕΦΙΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΚΙ
από xrisili Παρ Δεκ 11, 2015 12:59 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από boubouka Κυρ Δεκ 06, 2015 9:11 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από MAMASTE Σαβ Δεκ 05, 2015 9:30 am

» σχετικα καινουρια
από marialena Σαβ Δεκ 05, 2015 3:54 am

» Τι γίνεται τελικά? Υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος?
από Dimitra S. Παρ Δεκ 04, 2015 7:06 am

» ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!
από xrisili Παρ Δεκ 04, 2015 2:11 am

» Γυναικολόγος στο Ιπποκράτειο!
από boubouka Κυρ Νοε 22, 2015 11:14 pm

» βοηθεια με ομιλια 3 χρονου κοριτσιου
από scfatsa Παρ Νοε 13, 2015 12:48 pm

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:52 am

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:51 am

» καποια μοδιστρα για καλυμματα επιπλων
από calpou Δευ Νοε 09, 2015 1:44 am

» Εγκυουλες Φεβρουαριου-Μαρτιου 2015!!
από roulakriti Παρ Νοε 06, 2015 11:11 am

» Βαλίτσα για μαιευτήριο!
από boubouka Παρ Νοε 06, 2015 5:12 am

» Παράπονα από το παιδί για το σχολείο.
από boubouka Πεμ Νοε 05, 2015 12:01 pm

» Μυτιλήνη!!!βοήθεια!!!!
από scfatsa Τετ Νοε 04, 2015 12:27 pm

» Εχω ζητησει διαγραφη λογαριασμου!!!!
από mhtsaina Τρι Νοε 03, 2015 12:16 pm

» καποια μοδιστρα για καλυμματα καναπε??
από calpou Τρι Νοε 03, 2015 4:05 am

Παρόντες χρήστες
620 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 620 επισκέπτες :: 2 μηχανές αναζήτησης

Κανένας

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 3335, στις Τρι Ιαν 22, 2013 7:50 am

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 9 από 9]

Rinoula

Rinoula
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Ειναι ειδος μαρσιπου, αυτο που πιανει στον ενα ωμο, με τους κρικους.

νατασσα

νατασσα
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Rinoula έγραψε:Ειναι ειδος μαρσιπου, αυτο που πιανει στον ενα ωμο, με τους κρικους.

Καλε εγω αυτο ελεγα καλυπτρο δεν ηξερα πως λεγετε ειναι πολυ βολικο και αρκετα οικονομικο

http://oti-thelo-leo.webnode.gr/

Rinoula

Rinoula
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Smile

νατασσα

νατασσα
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Δημόσιος θηλασμός διαμαρτυρίας στο Mediterranean Cosmos - Σελίδα 9 99132 Δημόσιος θηλασμός διαμαρτυρίας στο Mediterranean Cosmos - Σελίδα 9 417472
Rinoula έγραψε:Smile

http://oti-thelo-leo.webnode.gr/

LindakiS

LindakiS
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
ΔΕν ξερω αν το διευκρινησα μιλουσα για την κοπελα στο βιντεο, που θηλασε το τριχρονο, αν δεν το λεω τωρα, για να γινω πιο συγκεκριμενη...αυτη η εικονα αν την δω καπου εξω ασχετα ενα τριχρονο να τραβαει τη μπλουζα της μαμας του και να αρπαζει το βυζι κι αυτη να γελαει αυτο θα μου προκαλεσει δυσφορια αν οχι αηδια.

Οσο για τα καλυματα ειμαστε πληρως ενημερωμενες και νομιζω καθε μαμα που θελει να εχει ολα τα κομφορ..εχω παραγγειλει ηδη 2 σλινγκ οποιο με βολεψει και εναν μαρσιπο.

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

και μαξιλαρι θυλασμου με καλυμα για τις πιο φιλοτιμες.. Wink

Ρινουλα ευχαριστω πολυ για την ευχη σου.

http://www.sailormoon82@blogspot.com

Rinoula

Rinoula
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Μαξιλαρι θηλασμου με καλυμμα; Για να κρυβεσαι και απο τον ιδιο σου τον εαυτο;
Προσωπικα δεν αηδιαζω με το θεαμα ενος τριχρονου που θηλαζει, αλλωστε κι εγω μεχρι 32 μηνων θηλασα την κορη μου. Εσυ μπορει να εισαι ενημερωμενη αλλα καποια αλλη να μην ειναι. Δε θεωρω οτι μιλησα τοσο αποτομα για να δικαιολογειται η τοσο κοφτη απαντηση σου.

zeta86

zeta86
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΑΜΑΔΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ COMFORT ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΡΚΕΙ ΜΟΝΟ Η ΘΕΛΗΣΗ..ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Κ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ..ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΟΣΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ Κ ΑΠΡΕΠΕΙΣ (ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΑ) ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ..ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΕΞΙΚΟ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΟΥΤΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΞΗ("ΜΗΤΡΟΛΑΓΝΕΙΑ")Κ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΤ ΚΑΠΟΙΑ ΠΟΥ ΤΗ ΘΙΓΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΟΡΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Κ ΠΩΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ Κ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΛΕΞΙΚΟ...Κ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΔΩ ΚΡΙΝΕΤΑΙ Η ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΚΟΠΕΛΑΣ..ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΛΕΟΝ ΙΣΟΠΕΔΩΘΗΚΕ..ΘΕΩΡΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΓΥΝΑΙΚΑΣ-ΜΗΤΕΡΑΣ ΝΑ ΘΗΛΑΖΕΙ ΟΠΩΣ Κ ΟΠΟΤΕ Κ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙ..ΣΕΒΟΜΑΙ Κ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΜΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ..ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ?

mimina

Σιωπηλή δύναμη
Σιωπηλή δύναμη
zeta συμφωνώ.
προσωπικά δε θα θηλαζα πάνω απο έναν χρόνο.
όμως σέβομαι όλες τις γυναίκες κ τις αποφάσεις τους οσο αυτές ειναι για το καλο των παιδιών τους. η αληθεια ειναι οτι υπάρχει μεγάλη ένταση εδω κ δεν βλέπω τον λόγο. θεωρώ οτι η έκφραση "αποκρουστικό" ειναι υπερβολική κ προκλητική. ειδικά όταν απευθύνεται στο αίσθημα μητρότητας κ αγάπης της κάθε μαμάς.
επισης θα ήθελα να πω οτι γνώμη μου ειναι οτι οι γυναίκες σε όλον τον κόσμο έχουν αναφαίρετο δικαίωμα στον θηλασμο. και αυτο θα γίνει οπως βολέψει τις ίδιες αφου αυτές ειναι που βρίσκονται στην "ιδιάζουσα" θέση. οι υπόλοιποι τριγύρω οφείλουν να τη βοηθήσουν κ όχι να τη δυσκολέψουν ή να την κάνουν να νιώσει άβολα. καμμια γυναίκα δεν πετάει έξω το στήθος της προκλητικά για να θηλασει. αν καμμια φορα δεν καταφέρει να το κρύψει κ φανεί κ τιποτα παραπάνω δε χρειάζεται οι υπόλοιποι να πέσουν να τη φάνε. οφείλουν, κ αυτο το τονίζω, να την διευκολύνουν με την ουδέτερη στάση τους.

zeta86

zeta86
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
mimina έγραψε:zeta συμφωνώ.
όμως σέβομαι όλες τις γυναίκες κ τις αποφάσεις τους οσο αυτές ειναι για το καλο των παιδιών τους. η αληθεια ειναι οτι υπάρχει μεγάλη ένταση εδω κ δεν βλέπω τον λόγο. θεωρώ οτι η έκφραση "αποκρουστικό" ειναι υπερβολική κ προκλητική. ειδικά όταν απευθύνεται στο αίσθημα μητρότητας κ αγάπης της κάθε μαμάς.
επισης θα ήθελα να πω οτι γνώμη μου ειναι οτι οι γυναίκες σε όλον τον κόσμο έχουν αναφαίρετο δικαίωμα στον θηλασμο. και αυτο θα γίνει οπως βολέψει τις ίδιες αφου αυτές ειναι που βρίσκονται στην "ιδιάζουσα" θέση. οι υπόλοιποι τριγύρω οφείλουν να τη βοηθήσουν κ όχι να τη δυσκολέψουν ή να την κάνουν να νιώσει άβολα. καμμια γυναίκα δεν πετάει έξω το στήθος της προκλητικά για να θηλασει. αν καμμια φορα δεν καταφέρει να το κρύψει κ φανεί κ τιποτα παραπάνω δε χρειάζεται οι υπόλοιποι να πέσουν να τη φάνε. οφείλουν, κ αυτο το τονίζω, να την διευκολύνουν με την ουδέτερη στάση τους.

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ..ΑΠΛΑ ΟΠΩΣ ΞΑΝΑΕΙΠΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ ΜΥΑΛΟ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΟΤΙ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΘΗΛΑΖΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ Κ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΤΗΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΓΤ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ..ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ Κ ΤΗΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ Κ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΑΜΑ Κ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΕΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΝ ΑΛΛΟΙ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕΙ..ΑΣ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΚΡΙΝΟΥΜΕ..

elenisimo

Σιωπηλή δύναμη
Σιωπηλή δύναμη
Αρχικά θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη αν βγω λίγο από το θέμα, απλά θέλω να μοιραστώ μαζί σας αυτό που σκέφτομαι για το θηλασμό και δεν θεωρώ αναγκαίο να ανοίξω καινούργιο θέμα.

Πριν κάποιες μέρες ο θηλασμός τελείωσε για μένα. Βασικά δεν ξέρω αν άρχισε καν αφού από την αρχή έκανα αντλήσεις (τα διδυμάκια μου ήταν περίπου 1 μήνα στη ΜΕΝ), κατάφερα πολύ λίγες φορές να τα βάλω στο στήθος (μετρημένες στα δάχτυλα) και ουσιαστικά ΠΟΤΕ δεν πήραν ένα πλήρες γεύμα από εκεί. Έτσι τα μωρά δεν μάθαν ότι το στήθος της μαμας έχει φαγητό και κατά συνέπεια όταν πλέον σταμάτησα τις αντλήσεις (στον 5ο μήνα) δεν κατάφερα να τους ξεμάθω το μπιμπερό και να τους μάθω εμένα. Πολύ πικρή εμπειρία, διάβαζα πολύ για το θηλασμό όσο ήμουν έγκυος και πίστευα ότι θα τα κατάφερνα να πάω τουλάχιστον 1 χρόνο και μετά όσο πήγαινε, τέλος πάντων, για να κλείσω μια μεγάλη εισαγωγή απέτυχα παταγωδώς.

Στο θέμα τώρα, διαβάζω ότι ο ΠΟΥ θεωρεί ότι τα 2 χρόνια είναι μια καλή ηλικία για αποθηλασμό, σκέφτομαι γιατί; Μετά τα 2 δεν πίνουμε γάλα; Έχω μια σκέψη ότι από τη στιγμή που ο άνθρωπος είναι σε θέση να τραφεί με στερεές τροφές (όχι αλεσμένες) είναι σε θέση να σταματήσει να πίνει και γάλα, δεδομένου ότι δεν του προσφέρει πλέον κάτι που δεν μπορεί να πάρει από αλλού (και αυτή η έρμη μάνα θα είναι σε θέση να τεκνοποιήσει ξανά κτλ κτλ, το σχόλιο αφορά στην βιολογία όχι στην κοινωνιολογία για να μην παρεξηγηθώ .) Παρόλα αυτά εμείς συνεχίζουμε να τρεφόμαστε με γάλα και ως ενήλικες. Παρά τα όσα ακούμε κατά καιρούς για τις βλαβερές επιπτώσεις του αγελαδινού γάλακτος (το οποίο εδώ και χρόνια το έχω κόψει, το χρησιμοποιώ μόνο για γλυκά και αυτό γιατί βαριέμαι να ψάξω κάτι άλλο), συνεχίζουμε να το καταναλώνουμε και μάλιστα θεωρούμε ότι κάνει και καλό και μας δίνει και το ασβέστιο και και και και…

Από τη στιγμή λοιπόν που δεν είμαστε σε θέση να αποχωριστούμε αυτή την τροφή ΤΙ ποιο λογικό από το να χρησιμοποιήσουμε το γάλα που παράγει το δικό μας είδος και όχι η αγελάδα, η κατσίκα, τα αμύγδαλα και ένα σωρό άλλα; Γιατί στο μυαλό μας (στο δικό μου τουλάχιστον) είναι περίεργο να βάλω να πιω ένα ποτήρι γάλα από αυτό που είχα εγώ αντλημένο (ή η Κούλα , η Τούλα κτλ) και δεν είναι εξίσου αν όχι περισσότερο περίεργο να πιω το γάλα της κάθε αγελάδας που τη φλομώνουν και στα φάρμακα για υπερπαραγωγη κτλ κτλ.

Από τη στιγμή που συνειδητοποιούμε (αν αυτό είναι δυνατόν και μιλάω πάλι και για μένα) ότι το παραπάνω είναι λογικό γιατί να μπαίνουμε σε διαδικασίες να αντλούμε το γάλα που θα δώσουμε σε ένα 3χρονο ή 4χρονο παιδί, που ακόμα δεν έχουμε προλάβει να γεμίζουμε το μυαλό του με πονηρές σκέψεις αντί να του προσφέρει η μαμά του το στήθος της, το όργανα δηλαδή στο οποίο αυτό παράγεται; Και αν αυτό δεν είναι λογικό τότε γιατί η φύση προνόησε το νόμο της προσφοράς και ζήτησης στο θηλασμό και δεν επέτρεπε την παραγωγή μόνο για 1 ας πούμε χρόνο (αφού κάποτε η εναλλακτική του θηλάστρου δεν υπήρχε);

Το παράκανα, σκέφτομαι και άλλα, αλλά θεωρώ ότι ήδη έχω κουράσει.
Εν κατακλείδι δεν έχω κανένα πρόβλημα με μια μαμά που θηλάζει δημόσια (ακόμα και αν δεν είναι καλυμμένη, όσες φορές το είδα δεν φαινόταν τίποτα πέρα από το κεφαλάκι του μωρού ). Θεωρώ απόλυτα σωστό μια μαμά να τρέφει το παιδί της για όσο το επιθυμεί αυτό (και σίγουρα δεν θα το επιθυμεί μέχρι να πάει πχ φαντάρος). Πιστεύω ότι μετά από κάποια ηλικία (του παιδιού) θα πρέπει να χρησιμοποιείται θήλαστρο (αν και αυτό θα οδηγήσει στον πλήρη απογαλακτισμό σύντομα) ΟΧΙ γιατί έτσι είναι το ηθικό, απλά επειδή στο δικό μας το μυαλό ο θηλασμός στα 4, στα 5 ΔΥΣΤΥΧΩΣ οδηγεί συνειρμικά σε μετέπειτα αιμομικτικές (βαριά λέξη αλλά τη νοιώθω να αιωρείται) μνήμες.

zeta86

zeta86
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ..Κ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΥΜΦΩΝΩ..ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΣ ΝΑ ΘΗΛΑΣΕΙΣ..ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ,ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΝΟΗΣΕ Η ΦΥΣΗ ,ΣΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΤΟΥΣ..ΠΡΙΝ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ (ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΓΙΑΓΙΑΔΩΝ ΜΑΣ Κ ΠΙΟ ΠΑΛΙΑ)ΘΗΛΑΖΑΝΕ Κ ΜΕΧΡΙ 4 Κ 5 ΕΤΩΝ...Κ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΚΟ..ΗΤΑΝ ΤΟ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ..

????????

Επισκέπτης
elenisimo έγραψε:Αρχικά θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη αν βγω λίγο από το θέμα, απλά θέλω να μοιραστώ μαζί σας αυτό που σκέφτομαι για το θηλασμό και δεν θεωρώ αναγκαίο να ανοίξω καινούργιο θέμα.

Πριν κάποιες μέρες ο θηλασμός τελείωσε για μένα. Βασικά δεν ξέρω αν άρχισε καν αφού από την αρχή έκανα αντλήσεις (τα διδυμάκια μου ήταν περίπου 1 μήνα στη ΜΕΝ), κατάφερα πολύ λίγες φορές να τα βάλω στο στήθος (μετρημένες στα δάχτυλα) και ουσιαστικά ΠΟΤΕ δεν πήραν ένα πλήρες γεύμα από εκεί. Έτσι τα μωρά δεν μάθαν ότι το στήθος της μαμας έχει φαγητό και κατά συνέπεια όταν πλέον σταμάτησα τις αντλήσεις (στον 5ο μήνα) δεν κατάφερα να τους ξεμάθω το μπιμπερό και να τους μάθω εμένα. Πολύ πικρή εμπειρία, διάβαζα πολύ για το θηλασμό όσο ήμουν έγκυος και πίστευα ότι θα τα κατάφερνα να πάω τουλάχιστον 1 χρόνο και μετά όσο πήγαινε, τέλος πάντων, για να κλείσω μια μεγάλη εισαγωγή απέτυχα παταγωδώς.

Στο θέμα τώρα, διαβάζω ότι ο ΠΟΥ θεωρεί ότι τα 2 χρόνια είναι μια καλή ηλικία για αποθηλασμό, σκέφτομαι γιατί; Μετά τα 2 δεν πίνουμε γάλα; Έχω μια σκέψη ότι από τη στιγμή που ο άνθρωπος είναι σε θέση να τραφεί με στερεές τροφές (όχι αλεσμένες) είναι σε θέση να σταματήσει να πίνει και γάλα, δεδομένου ότι δεν του προσφέρει πλέον κάτι που δεν μπορεί να πάρει από αλλού (και αυτή η έρμη μάνα θα είναι σε θέση να τεκνοποιήσει ξανά κτλ κτλ, το σχόλιο αφορά στην βιολογία όχι στην κοινωνιολογία για να μην παρεξηγηθώ .) Παρόλα αυτά εμείς συνεχίζουμε να τρεφόμαστε με γάλα και ως ενήλικες. Παρά τα όσα ακούμε κατά καιρούς για τις βλαβερές επιπτώσεις του αγελαδινού γάλακτος (το οποίο εδώ και χρόνια το έχω κόψει, το χρησιμοποιώ μόνο για γλυκά και αυτό γιατί βαριέμαι να ψάξω κάτι άλλο), συνεχίζουμε να το καταναλώνουμε και μάλιστα θεωρούμε ότι κάνει και καλό και μας δίνει και το ασβέστιο και και και και…

Από τη στιγμή λοιπόν που δεν είμαστε σε θέση να αποχωριστούμε αυτή την τροφή ΤΙ ποιο λογικό από το να χρησιμοποιήσουμε το γάλα που παράγει το δικό μας είδος και όχι η αγελάδα, η κατσίκα, τα αμύγδαλα και ένα σωρό άλλα; Γιατί στο μυαλό μας (στο δικό μου τουλάχιστον) είναι περίεργο να βάλω να πιω ένα ποτήρι γάλα από αυτό που είχα εγώ αντλημένο (ή η Κούλα , η Τούλα κτλ) και δεν είναι εξίσου αν όχι περισσότερο περίεργο να πιω το γάλα της κάθε αγελάδας που τη φλομώνουν και στα φάρμακα για υπερπαραγωγη κτλ κτλ.

Από τη στιγμή που συνειδητοποιούμε (αν αυτό είναι δυνατόν και μιλάω πάλι και για μένα) ότι το παραπάνω είναι λογικό γιατί να μπαίνουμε σε διαδικασίες να αντλούμε το γάλα που θα δώσουμε σε ένα 3χρονο ή 4χρονο παιδί, που ακόμα δεν έχουμε προλάβει να γεμίζουμε το μυαλό του με πονηρές σκέψεις αντί να του προσφέρει η μαμά του το στήθος της, το όργανα δηλαδή στο οποίο αυτό παράγεται; Και αν αυτό δεν είναι λογικό τότε γιατί η φύση προνόησε το νόμο της προσφοράς και ζήτησης στο θηλασμό και δεν επέτρεπε την παραγωγή μόνο για 1 ας πούμε χρόνο (αφού κάποτε η εναλλακτική του θηλάστρου δεν υπήρχε);

Εν κατακλείδι δεν έχω κανένα πρόβλημα με μια μαμά που θηλάζει δημόσια (ακόμα και αν δεν είναι καλυμμένη, όσες φορές το είδα δεν φαινόταν τίποτα πέρα από το κεφαλάκι του μωρού ). Θεωρώ απόλυτα σωστό μια μαμά να τρέφει το παιδί της για όσο το επιθυμεί αυτό (και σίγουρα δεν θα το επιθυμεί μέχρι να πάει πχ φαντάρος). Πιστεύω ότι μετά από κάποια ηλικία (του παιδιού) θα πρέπει να χρησιμοποιείται θήλαστρο (αν και αυτό θα οδηγήσει στον πλήρη απογαλακτισμό σύντομα) ΟΧΙ γιατί έτσι είναι το ηθικό, απλά επειδή στο δικό μας το μυαλό ο θηλασμός στα 4, στα 5 ΔΥΣΤΥΧΩΣ οδηγεί συνειρμικά σε μετέπειτα αιμομικτικές (βαριά λέξη αλλά τη νοιώθω να αιωρείται) μνήμες.
ειλικρινα πρωτη φορα ενω διαφωνω (οχι με το δημοσιο θηλασμο, ουτε με το θηλασμο προς θεου, απλα θεωρω οτι ενα μικρο πανακι δεν ειναι βαρος να το εχει μαζι της μια μανουλα και τιποτα αλλο) θαυμασα τοσο πολυ ενα κειμενο.... με καθε ειλικρινεια κοπελα μου, τα σεβη μου...

Rinoula

Rinoula
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
mimina έγραψε:zeta συμφωνώ.

Δε συμφωνω ως προς τη διαρκεια του θηλασμου αλλα η δευτερη παραγραφος με βρισκει απολυτα συμφωνη και δινει και μια αλλη οπτικη στο θεμα που δεν ειχε ως τωρα αναφερθει.

elenisimo έγραψε:Αρχικά θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη αν βγω λίγο από το θέμα, απλά θέλω να μοιραστώ μαζί σας αυτό που σκέφτομαι για το θηλασμό και δεν θεωρώ αναγκαίο να ανοίξω καινούργιο θέμα.

Μπραβο για την προσπαθεια με το θηλαστρο, καταλαβαινω οτι ειναι πολυ δυσκολο. Δε συμφωνω με όλα, αλλα μακαρι όλες οι αποψεις να εκτιθονταν ετσι.

Anna - mana

Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!

Θαύμασα και εγώ το κείμενό σου όπως κάνω πάντα όταν οι απόψεις εκτίθενται με σαφήνεια και σεβασμό στους "συνομιλητές". Σε ευχαριστώ!
Συγχαρητήρια που προσπάθησες να θηλάσεις, η προσπάθεια είναι το πιο σημαντικό, και επίσης να χαίρεσαι τα παιδάκια σου!
Μία διευκρίνιση θέλω να κάνω (με πολύ φιλική διάθεση, μην παρεξηγηθώ). Ο ΠΟΥ δεν λέει ότι τα 2 χρόνια είναι καλή ηλικία για αποθηλασμό. Αυτό που συστήνει είναι θηλασμός για τουλάχιστον 2 χρόνια ή και περισσότερο.

Peponaki1

Σιωπηλή δύναμη
Σιωπηλή δύναμη
ΓΥΦΤΙΣΣΑ ΘΗΛΑΖΕΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΤΗΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΝΑΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ

ΓΥΦΤΙΣΣΑ ΘΗΛΑΖΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΝΑΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ..ΕΜ ΟΙ ΓΥΦΤΙΣΣΕΣ ΑΥΤΟ ΚΑΝΟΥΝ !

Το κακό με τους γυφταρέους παράγινε. Δεν σέβονται τίποτα. Αν
πιστεύουν στο Χριστό μας οφείλουν και να τον σέβονται. Στη φωτογραφία
του ΜΑΚΕΛΕΙΟ, μια από τις γύφτισσες που γυρνάνε τις εκκλησιές και
ζητιανεύουνε, κάθισε την ώρα της περιφοράς του Επιταφίου και

θήλαζε το παιδάκι της έξω από τον ναό.

Η εικόνα θυμίζει Πακιστάν. Ας πάνε εκεί να ζήσουν, εαν θέλουν να
δημιουργούν τριτοκοσμικές καταστάσεις στους λατρευτικούς χώρους των
Χριστιανών. Παράγινε το κακό. Ευθύνη έχει και η τοπική αστυνομία που
κλείνει τα μάτια. Γιατί τους αφήνουν; Για να μην κακοκαρδίσουν τα
αφεντικά τους, τους πολιτικούς; Έλεος...

Η φωτογραφία είναι από το χωριό Αχινός της Ανατολικής Φθιώτιδας.

Από το ΜΑΚΕΛΕΙΟ

Mamma Tomato

Mamma Tomato
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Peponaki1 έγραψε:ΓΥΦΤΙΣΣΑ ΘΗΛΑΖΕΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΤΗΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΝΑΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ

ΓΥΦΤΙΣΣΑ ΘΗΛΑΖΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΝΑΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ..ΕΜ ΟΙ ΓΥΦΤΙΣΣΕΣ ΑΥΤΟ ΚΑΝΟΥΝ !

Το κακό με τους γυφταρέους παράγινε. Δεν σέβονται τίποτα. Αν
πιστεύουν στο Χριστό μας οφείλουν και να τον σέβονται. Στη φωτογραφία
του ΜΑΚΕΛΕΙΟ, μια από τις γύφτισσες που γυρνάνε τις εκκλησιές και
ζητιανεύουνε, κάθισε την ώρα της περιφοράς του Επιταφίου και

θήλαζε το παιδάκι της έξω από τον ναό.

Η εικόνα θυμίζει Πακιστάν. Ας πάνε εκεί να ζήσουν, εαν θέλουν να
δημιουργούν τριτοκοσμικές καταστάσεις στους λατρευτικούς χώρους των
Χριστιανών.
Παράγινε το κακό. Ευθύνη έχει και η τοπική αστυνομία που
κλείνει τα μάτια. Γιατί τους αφήνουν; Για να μην κακοκαρδίσουν τα
αφεντικά τους, τους πολιτικούς; Έλεος...

Η φωτογραφία είναι από το χωριό Αχινός της Ανατολικής Φθιώτιδας.

Από το ΜΑΚΕΛΕΙΟ

Από λατρευτικό χώρο των Χριστιανών....

Καλή Ανάσταση!

Peponaki1

Σιωπηλή δύναμη
Σιωπηλή δύναμη
Είναι άλλο πράγμα μια σεβαστή εικόνα της Παναγίας Γαλακτοφορούσας και άλλο πράγμα αυτό που περιγράφει στο μακελειό το συγκεκριμένο άρθρο.
Η Παναγία στο κάτω κάτω είναι Η ΠΑΝΑΓΙΑ και όχι η κάθε μία γύφτισσα που εν ώρα επιταφίου το έχει βγάλει έξω και θηλάζει και όλα αυτά έξω από τον συγκεκριμένο Ιερό Ναό.
Να δεχτώ την απάντηση σου για το ότι οι μαμάδες πρέπει να θηλάζουν τα μωρά τους,σίγουρα ναι ή τουλάχιστον να προσπθούν ή έστω να τους έχουν δώσει μητρικό γάλα αλλά ως απάντηση για το συγκεκριμένο ,δεν τη θεωρώ απάντηση.
Τότε του χρόνου να πάνε όλες οι γύφτισσες και μη γύφτισσες έξω από τους Ιερούς Ναούς και να τα βγάζουν έξω για να θηλάζουν τα μωράκια τους και τότε θα δούμε αν θα αρέσει ή όχι η "εκδήλωση".
Ο Θηλασμός είναι ιερός και η στιγμή του θηλασμού επίσης ιερή.Αν απεικονίζει την Παναγία ο ζωγράφος ως γαλακτοφορούσα, σίγουρα δεν το κάνει για να μας πει να θηλάζουμε στις εκκλησίες εν ώρα επιταφίου ,να είσαι σίγουρη.
Καλό Πάσχα.

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 9 από 9]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

•  

Forumgreek.com | Πολιτισμός | Childhood, Family | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Cookies | Πρόσφατες συζητήσεις