51 Απ: Δημόσιος θηλασμός διαμαρτυρίας στο Mediterranean Cosmos Πεμ Μαρ 14, 2013 1:19 pm
EleniAd
Είναι σε καλό δρόμο!
Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε
Mamma Tomato έγραψε:
Σ'ευχαριστώ!
Τόσες μαμάδες εκεί, πιο πολύ στήθος έβλεπες στο δελτίο καιρού του σταρ παρά στο Κόσμος σήμερα. Τον κάμεραμαν λυπάμαι που αναγκάστηκε να ανέβει στο μπαλκόνι για να δείξει τι γίνεται, δεν του 'χει ξανατύχει φαίνεται του σταρ γυναίκες να μην δείχνουν το στήθος τους φόρα παρτίδα. Σόρρυ, θυμήθηκα την ανεκδιήγητη Πετρούλα.
Crazymamy έγραψε:ωραίο τρόπο βρίσκουν για να διαφημιστουν!Σε μια βδομάδα θα δούμε στις τηλεοράσεις μας την Σ.Κουτσοσταμάτη να διαφημίζει κάνενα παιδικό παραμύθι.
Crazymamy έγραψε:ωραίο τρόπο βρίσκουν για να διαφημιστουν!Σε μια βδομάδα θα δούμε στις τηλεοράσεις μας την Σ.Κουτσοσταμάτη να διαφημίζει κάνενα παιδικό παραμύθι.
supermama έγραψε:δεν γινετε ενα θεμα εδω μεσα να μεινει απλα σε αποψεις ε? ποπο τι ειστε εσεις!!!
Λοιπον εγω θα πω εν συντομια την αποψη μου χωρις να σχολιασω κατι σιγκεκριμενο. σας διαβασα και καποιοι γραφουν υπερβολικα φανατικα ειτε με τη μια πλευρα ειτε με την αλλη.
εγω πιστευω και ειλικρινα θεωρω σωστη την αποψη μου οτι οι ειδικοι χωροι καλα εκανα και εγιναν σε καποια μεγαλα πολυκαταστηματα κοκ οπως το κοσμος που ειναι στο αρχικο θεμα. οκ εχει πολυ κοσμο και το θεωρω πιο ωραιο να απομακρυνθει η μαμα και να θηλασει.ΟΧΙ για εκεινη αλλα για το μωρο. ουτε να το κουκουλωνει ουτε μεστη φασαρια ουτε τιποτα. ενα ηρεμο περιβαλλον να φαει. τωρα γενικα δεν χρειαζεται να ''κρυφτει'' μια γυναικα για να ταισει το μωρο της. τι πιο αυτονοητο και φυσικο αυτο! απλα λιγο διακριτικα οπως ειπα και πιο πριν. ουτε αυτη ειναι υποχρεωμενη να παει αλλου καιπου δηλ. δεν ειναι ολα με ειδικους χωρους τα μαγαζια. αλλα ουτε πχ εγω ειμαι υποχρεωμενη να πινω καφε με θεα ενα στηθος.
αυτο θεωρω εγω λοιπον μετρο αξιοπρεπειας και πολιτισμου που καποιος αναφερε παραπανω. τοσο το να θηλαζεις λες και εισαι στην αφρικη χυμα, αλλα τοσο και το να ειναι υποχρεωτικο να κρυφτεις λες και εισαι σε καμια χωρα υποαναπτυκτη, ειναι γιαμενα προσβλητικο.η μανουλα να θηλασει οπου και οπως θελει απλα λιιγο διακριτικα. αυτο ειναι καλο για ολους. μη το τραβαμε αλλο με τους φανατισμους με αυτο το θεμα.
Mamma Tomato έγραψε:
αν ήμασταν έξω για καφέ θα ήταν μια πολύ ωραία συζήτηση και δε θα βλέπαμε την ώρα να ξαναβγούμε.
Mamma Tomato έγραψε:Crazymamy έγραψε:ωραίο τρόπο βρίσκουν για να διαφημιστουν!Σε μια βδομάδα θα δούμε στις τηλεοράσεις μας την Σ.Κουτσοσταμάτη να διαφημίζει κάνενα παιδικό παραμύθι.
Γιατί τέτοιος κυνισμός;
supermama έγραψε:Crazymamy έγραψε:ωραίο τρόπο βρίσκουν για να διαφημιστουν!Σε μια βδομάδα θα δούμε στις τηλεοράσεις μας την Σ.Κουτσοσταμάτη να διαφημίζει κάνενα παιδικό παραμύθι.
λες?χαχαχα θα δειξει
Mamma Tomato έγραψε:Mamma Tomato έγραψε:Crazymamy έγραψε:ωραίο τρόπο βρίσκουν για να διαφημιστουν!Σε μια βδομάδα θα δούμε στις τηλεοράσεις μας την Σ.Κουτσοσταμάτη να διαφημίζει κάνενα παιδικό παραμύθι.
Γιατί τέτοιος κυνισμός;
(Ναι, κάνω quote τον εαυτό μου το μικρό ψωνιο. )
Μίλησα με τη μητέρα μου στο τηλέφωνο και τυχαία αναφέρθηκε στο γεγονός. Δεν ήξερα ότι η κυρία ήταν τηλεπερσόνα. Αυτό δεν αναιρεί το δικαίωμά της στη διαμαρτυρία αλλά τουλάχιστον τώρα καταλαβαίνω το σκεπτικισμό της crazymamy.
Να με συμπαθάτε, λείπω χρονια.
όλα_για_την_τηλεθέαση έγραψε:Αν δεν ήταν τηλεπαρουσιάστρια θα σας έλεγα εγώ για πότε θα την είχαν πετάξει από το εμπορικό κέντρο μαζί με όλες τις υπόλοιπες που πήγαν για να τις πάρουν οι κάμερες.
Ο θηλασμός δεν είναι θέατρο του Καραγκιόζη αλλά όλες μπορούν παντού να θηλάζουν σε χώρο λίγο πιο μακρυά από τα βλέμματα όλων και φυσικά ας προσέχουν και λίγο.Λυπάμαι αλλά θα συμφωνήσω με μερικές κοπέλες που οι περισσότερες διαφωνείτε.Οι κάμερες δεν βοηθούν στο να γίνεται θηλασμός σε δημόσιους χώρους αλλά οι σωστές συμβουλές θα μπορούσαν να είχαν καλύτερα αποτελέσματα.Αν η τηλεπερσόνα ψυχολόγος πήγαινε λίγο πιο μακρυά από τον κόσμο και διακριτικά θήλαζε το μωρό της τι θα πάθαινε δηλαδή; Δεν θα της κατέβαινε γάλα ;Το θέαμα ήταν το λιγότερο "γραφικό" και μη μου πείτε ότι είμαι κατά του θηλασμού γιατί άλλο λέω και άλλο καταλαβαίνουν ή θέλουν να καταλάβουν μερικές.Εμείς δεν θηλάσαμε , δεν προσέχαμε και δεν πηγαίναμε σε χώρο λίγο πιο μακρυά από όλους ; Τι γελοίες καταστάσεις είναι αυτές ; Όλα για την δημοσιότητα ,όλα για τις κάμερες ,όλα για την αναγνωρισιμότητα και τη διαφήμιση.
Αν ήταν η κυρά Κατίνα της απέναντι κατοικίας στο χωριό,εγώ ή εσείς θα σας έλεγα εγώ για πότε θα μας είχαν πετάξει εκτός εμπορικού αν μετά από παράκληση να θηλάσουμε σε πιο ιδιωτικό χώρο ,δεν θα πηγαίναμε ,εξασκώντας την γνωστή σε όλους ελληνική μαγκιά της ελληνίδας μάνας που τα ξέρει όλα και σχίζεται για το παιδί της που πεινάει και κλαίει για να φάει εκεί και τώρα,εδώ και τώρα, παντού, ανάμεσα σε όλους και γράφοντας κανονικά ξέρετε που όλους τους υπόλοιπους.Το ξέρω ότι μερικές θα αρχίσετε να βρίζετε και να μην συμφωνείτε αλλά εδώ δεν είμαστε χώρα τσιγγάνων όσο και να θέλουν να ισοπεδώσουν τα πάντα μερικές.Τώρα βρίστε όσο θέλετε ,εσείς βγάζετε το χειρότερο σας εαυτό,εγώ αποχωρώ και ούτε με ενδιαφέρει τι σχόλια θα κάνετε.Την άποψη μου την είπα.Διάλογο έτσι και αλλιώς δεν κάνετε ,το μόνο που ξέρετε είναι να χασκογελάτε ,να βρίζετε και να κοροϊδεύετε κάθε άλλη αντίθετη άποψη.Ωραία παρέα και φανταστικό forum. Να το προτείνετε για ευρωπαϊκό βραβείο ολικής ποιότητας. Σας παρακολουθώ,δε μιλάω ,δε μιλάω αλλά αυτές που κοροϊδεύετε έχουν το δίκιο με το μέρος τους. Τότε όπως είπε μία εχθές που πήρε το μάτι μου, να το κάνουμε και σαν τα σκυλιά και τα ζώα στο δρόμο.Λυπάμαι για μερικές από εσάς που θέλετε να είστε και μανάδες και δυστυχώς έτσι θα μάθετε και στα παιδιά σας να κάνουν.Κανένας σεβασμός πουθενά και σε κανέναν,να κάνουμε και να κάνουν ότι τους έρχεται στο κεφάλι και για τους άλλους πέρα βρέχει.Δεν είναι έτσι τα πράγμα τα.Καλή σας συνέχεια.
LindakiS έγραψε:Προβληματίστηκα πολύ με το θέμα κ τελικά άξιζε που δημοσιεύτηκε κ ήθελα πολύ να συζητηθεί σε ένα φορούμ Γ να διαβάσω κ άλλες απόψεις... ελπίζω να κρατηθεί το επίπεδο στη συνέχεια... δε μπορώ να κρίνω τη μαμά την όποια μαμά διαμαρτυρήθηκε δημόσια Γ την παρατήρηση που της έγινε, γτ το ζητούμενο κ προτεραιότητα εχει η μάνα στην περίπτωση αυτή κι οχι ο σεκιουριτας αλλά μπορω να κρίνω έναν ανιδεο μπουρτζοβλαχο που δεν είχε το τακτ να βοηθήσει προς όφελος της μαμάς κ του παιδιού τη μαμά να βρεθεί σε έναν πιο ασφαλή χώρο Γ την ίδια κ μόνο αν το ήθελε η ίδια... αυτό Γ το κομμάτι της παρατήρησης...
Για το κομμάτι της ελευθερίας ποσώς μ ενδιαφέρει αν ο εν λόγω μπουρτζοβλαχος καυλωσε που είδε το βυζι της κουτσοσταματη αλλά το δικαίωμα της ελευθερίας δεν το έχει μόνο η κουτσοσταματη αλλά κ ο κάθε ένας μας που προσβάλλεται δημόσια η αισθητική του... κ κυρίως το αθωο αυτό νινι που δεν σκέφτεται κάνεις ότι εκείνη την ώρα τρώει.... κ δεν είναι καθόλου ωραίο να έχει καρφωμένα βλέμματα επάνω του επειδή η μάνα του στην υπερβολή το λέω, είναι μητρολαγνης!! άρα συμφωνώ πάραυτα με ότι είπε η managelikis χωρίς τα παρελκόμενα που δε με αφορούν... κ γενικά πρέπει να έχουμε δει λίγο κ πώς λειτουργούν στο εξωτερικό Γ να έχουμε σφαιρική άποψη καθώς η χώρα μας δεν αποτελεί πρότυπο πολιτισμού σε ΤΠΤ βασικό!!
Θεωρώ αναφαίρετο δικαίωμα της κάθε μάνας να θηλάζει όπου κρίνει απαραίτητο να το κάνει, αρκεί να μην στερεί την ελευθερία ούτε τον υπολοίπων γύρω της να κάνουν οτιδήποτε κάνουν χωρίς να ενοχλούνται από την ενέργεια της, καθώς κ ούτε του παιδιού της να φάει σε ένα ήρεμο περιβάλλον χωρίς καρφωμένα βλέμματα πάνω του... εκεί πάει το νόημα κι οχι στο αν μας καυλωνει η οχι τον καθένα το βυζι γτ αυτό είναι τελείως υποκειμενικό. κ επίσης συμφωνώ ότι δεν είναι υποχρεωμένη η μάνα να κλείνεται σε ειδικούς χώρους Γ να θηλάσει, αρκεί όταν το κάνει σε ανοιχτούς να είναι σα να περνάει απαρατήρητη.... θέλει τεχνική, τρόπο, μαεστρία και προσοχή αλλιώς θα μας κλείσουν πίσω στις κουζίνες μας κ θα χουν κ δίκαιο. Οταν είσαι μάνα προτεραιότητα σου είναι το παιδί σου , κι οχι το αν θα δουλέψεις, θα πας στην τραπεζα, θα πας βόλτες αυτά είναι διευκολύνσεις που πάλι έχουν στόχο το παιδί μέσω της μάνας...
demmy29 έγραψε:Αυτη τη συζητηση ειχαμε με τον αντρα μου κ εναν φιλο μας γιατρο.τους ελεγα για το συμβαν.ο φιλος μας ο γιατρος μας ελεγε οτι προσφατα γυρισε απο ενα συνεδριο ατην αμερικη κ οτι στον χωροτου συνεδριου ηταν κ δυο μαμαδες με τα μωρα τους οπου καθονταν στις τελευταιες θεσεις μεν αλλα θηλαζαν κανονικοτατα τα μωρα τους.συγκεκριμενα ειπε:με το να χερι το μωρο στο στηθος κ με το αλλο κρατουσαν σημειωσεις.με εστειλε η ατακα του αντρα μου που ενω θηλαζω δεν ηξερα την αποψη του για τον δημοσιο θηλασμο καθως δε χρειαστηκε ποτε να θηλασω δημοσια.ρωτησε λοιπον.και για πες μου κωστα,αυτα που ελεγε ο ομιλητης αξιζαν;ναι λεει εκεινος.και απανταει ο δικος μου.ε τοτε καλα εκαναν κ κρατουσαν σημειωσεις.με εστειλε το μαναρι μου.προφανως ειναι απο μονο του αυτονοητο οτι ειναι το πιο φυσικο πραγμα στον κοσμο.
LindakiS έγραψε:
θέλει τεχνική, τρόπο, μαεστρία και προσοχή αλλιώς θα μας κλείσουν πίσω στις κουζίνες μας κ θα χουν κ δίκαιο. Οταν είσαι μάνα προτεραιότητα σου είναι το παιδί σου , κι οχι το αν θα δουλέψεις, θα πας στην τραπεζα, θα πας βόλτες αυτά είναι διευκολύνσεις που πάλι έχουν στόχο το παιδί μέσω της μάνας...
Είμαι μαμά! » Θέματα διατροφής » Όλα για τον θηλασμό » Δημόσιος θηλασμός διαμαρτυρίας στο Mediterranean Cosmos
Παρόμοια θέματα
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης