Ένα φόρουμ για μαμάδες!

Αναζήτηση

Αποτελέσματα Αναζήτησης

Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

To blog!

Πρόσφατα Θέματα

» συμτωματα εγκυμοσινης??
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 3:33 am

» μετα απο πολυ καιρο
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 12:52 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από Titino Δευ Ιουλ 09, 2018 12:37 am

» ΕΓΚΥΟΥΛΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ-ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
από trilly Δευ Νοε 20, 2017 1:13 pm

» 3o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ
από maria.tst Δευ Οκτ 16, 2017 1:10 am

» Κεραλοιφή της Ελένης
από αγαπη Παρ Αυγ 04, 2017 4:33 am

» Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
από howto Κυρ Ιουλ 16, 2017 8:41 am

» Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:18 am

» Φτιαξτε πανευκολα βορβους (Ασκορδούλακoυς
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:13 am

» Μανούλες Ιουνίου - Ιουλίου 2012
από claire_ Παρ Ιαν 27, 2017 4:51 am

» Πωλείται καρότσι Stokke Xplory V2 pushchair - ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ
από Ιωάννα1971 Πεμ Ιαν 07, 2016 4:40 am

» Μανούλες Ιανουαρίου 2014 #14#
από gallida Πεμ Ιαν 07, 2016 12:59 am

» Ας μαζευτούμε εδώ όσες προσπαθούμε για μωράκι #142
από larisaia Κυρ Ιαν 03, 2016 10:37 am

» Τριτη εγκυμοσύνη,η δική μου ιστορία!
από tinag Κυρ Ιαν 03, 2016 9:54 am

» Μανούλες Δεκεμβρίου 2015
από goldangel1990 Τρι Δεκ 29, 2015 6:15 am

» αγγλικα pre junior .ποια η γνωμη σας;
από dimitra al Δευ Δεκ 28, 2015 3:08 pm

» Εγκυουλες Ιουνιου-Ιουλιου 2016!!!!!
από beboula_1982 Δευ Δεκ 28, 2015 6:40 am

» πωλούνται 2 παιδικά κρεβατάκια μαζί με 2 συρταριέρες
από mpampoulis Κυρ Δεκ 27, 2015 1:13 pm

» Μανούλες Ιανουαριου-Φεβρουαριου 2016
από NOPITSA Τετ Δεκ 23, 2015 12:18 pm

» Διασκέδαση για μωράκια-παιδάκια
από natalie123 Κυρ Δεκ 20, 2015 7:42 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από boubouka Κυρ Δεκ 20, 2015 12:03 am

» Τεστ PAPP-A
από beboula_1982 Σαβ Δεκ 19, 2015 1:33 am

» Τιμές χωριάτης;;;
από boubouka Δευ Δεκ 14, 2015 2:06 am

» ΒΡΕΦΙΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΚΙ
από xrisili Παρ Δεκ 11, 2015 12:59 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από boubouka Κυρ Δεκ 06, 2015 9:11 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από MAMASTE Σαβ Δεκ 05, 2015 9:30 am

» σχετικα καινουρια
από marialena Σαβ Δεκ 05, 2015 3:54 am

» Τι γίνεται τελικά? Υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος?
από Dimitra S. Παρ Δεκ 04, 2015 7:06 am

» ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!
από xrisili Παρ Δεκ 04, 2015 2:11 am

» Γυναικολόγος στο Ιπποκράτειο!
από boubouka Κυρ Νοε 22, 2015 11:14 pm

» βοηθεια με ομιλια 3 χρονου κοριτσιου
από scfatsa Παρ Νοε 13, 2015 12:48 pm

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:52 am

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:51 am

» καποια μοδιστρα για καλυμματα επιπλων
από calpou Δευ Νοε 09, 2015 1:44 am

» Εγκυουλες Φεβρουαριου-Μαρτιου 2015!!
από roulakriti Παρ Νοε 06, 2015 11:11 am

» Βαλίτσα για μαιευτήριο!
από boubouka Παρ Νοε 06, 2015 5:12 am

» Παράπονα από το παιδί για το σχολείο.
από boubouka Πεμ Νοε 05, 2015 12:01 pm

» Μυτιλήνη!!!βοήθεια!!!!
από scfatsa Τετ Νοε 04, 2015 12:27 pm

» Εχω ζητησει διαγραφη λογαριασμου!!!!
από mhtsaina Τρι Νοε 03, 2015 12:16 pm

» καποια μοδιστρα για καλυμματα καναπε??
από calpou Τρι Νοε 03, 2015 4:05 am

Παρόντες χρήστες
597 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 597 επισκέπτες :: 2 μηχανές αναζήτησης

Κανένας

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 3335, στις Τρι Ιαν 22, 2013 7:50 am

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 10, 11, 12  Επόμενο

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 7 από 12]

iouliana

iouliana
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
ναι οντως και εμενα μου μυριζουν τωρα τα παντα ασχημα, βαλε κανεναν αλλο να μυριζει ή βαζε στην καταψυξη για να εισαι σιγουρη, ή συννενοησου με τη μητερα σου που σου δινει φαγητο (αν καταλαβα καλα) ωστε να μην το αποθηκευεις να το τρωτε εκεινη την ημερα ή την επομενη, εμεις τρωμε παντα το ιδιο φαγητο για δυο ημερες για ναμην μαγειερευω καθε μερα αλλα μερα παρα μερα, οποτε σπανια περισσευει κατι

IoliAtore

IoliAtore
ναι τώρα μας προμηθεύει η μητέρα μου γιατί είμαι καπως περιορισμένη λογω της δίδυμης κυησης και δεν μπορω να μαγειρευω καθημερινα - ομως επειδη ειμαι πλεον στο σπιτι εχω καλυτερο προγραμμα. Το μπαχαλο συνεβαινε οταν δουλευα 2 δουλειες και δεν μπορουσα να παρακολουθησω τι γινοταν με τα ταπερ στο ψυγειο και δυστυχως τοτε καποια φαγητα τα τρωγαν τα σκουπιδια και εμεις ντελιβερι. Απαραδεκτοι

Τώρα εν οψει των μωρων ΑΝ όλα πανε καλά ειμαι αποφασισμενη να κανω καλυτερο προγραμμα και ενα απο αυτα ειναι το να εχεις τοσα ψωνια και τοσα φαγητα στο ψυγειο οσα χρειαζεσαι. Ουτε να πετας τροφιμα ουτε να ξεμενεις και να μην εχεις .. για αυτο καλο ειναι να ξερεις ποσο κραταει το καθε τι

νομιζω αν δεν κανω λαθος, λογικα τα λαδερα κρατανε καμποσες μερες.. θα πρεπει ομως να κανω και ενα σωστο συστημα με την καταψυξη και επιτελους να χρησιμοποιω ο,τι εχω βαλει εκει μεσα!

λιγο οργανωση θελει

επισης να ρωτησω, τα κομμενα τυρια πχ κιτρινα σε φετες ή τη φετα και ζαμπον και αλλα αλλαντικα σε φετες, ποσο καιρο τα κρατατε; τα βαζετε σε ταπεράκι; ή καλύτερα στο χαρτι που τα πήραμε απο το σ/μ;

εγω ως τωρα τα εβαζα σε ταπερακι και τα κρατουσα πολυ λιγο (εκτος απο τα κιτρινα τυρια) αλλα δεν ξερω αν εκανα καλα.

μου το ειπε η κυρια απο το κυλικειο στη δουλεια, οτι σε ταπερακι κρατανε καλυτερα (;;; )

IoliAtore

IoliAtore
οσο το να συνεννοηθω με τη μητέρα μου εως τωρα δεν επαιζε ουτε για πλακα! εχει ψυχωση με το μαγειρεμα - ηταν παντα πολυ δραστηρια και βαριεται ευκολα οπότε ως τις 8 εχει μαγειρέψει καθε μερα 1 ή 2 φαγητα, ασχετως αν ειχαμε απο την προηγουμενη.... (μετα ως τις 10 εχει καθαρισει και ολο το σπίτι, καθε μερα)

παντως δεν υπηρχε συνεννόηση πραγματικα Smile 

τωρα που ζορίζονται περισσότερο οικονομικα ισως το περιορισει αυτο, αλλιώς πρεπει να της κανουμε σιγουρα εγγονακι για να εχει να ασχολειται Very Happy Very Happy 

iouliana

iouliana
τα διδυμα θα την τεντωσουν τη μαμα!

τα κασερια και τα τυρια εγω τα βαζω στην καταψυξη σε πολυμπανκ αν πχ λειπουμε
αλλιως σε κλειστο ταπερακι κρατανε οντως παραπανω στο ψυγειο

IoliAtore

IoliAtore
και μετά όταν τα βγάζεις τα αποψύχεις;; δλδ πώς τα χρησιμοποιείς;

δεν εχω βάλει ποτέ τυρί στην κατάψυξη scratch 

iouliana

iouliana
IoliAtore έγραψε:και μετά όταν τα βγάζεις τα αποψύχεις;; δλδ πώς τα χρησιμοποιείς;

δεν εχω βάλει ποτέ τυρί στην κατάψυξη scratch 
τα βαζω στο ψυγειο και σιγα σιγα ξεπαγωνουν

αλαλ για το ψυγειο παρε μικρα ταπερακια για να μην παιρνουν αερα

poivre

Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
Από την εμπειρία μου τα τυριά κρατάν περισσότερο μέσα σε άλμη στο τάπερ. Και χωρίς την άλμη, αν κιτρινίσει το γύρω γύρω δεν σημαίνει ότι χάλασαν.

IoliAtore

IoliAtore
Θενκ γιου κορίτσια,θα το δοκιμασω. Πχ σπίτι δεν παιρνουμε ποτε φετα, προς μεγαλο παραπονο του αντρα μου, γιατι δεν μας διατηρειται και παντα πεταω.. (εμενα βεβαια μου μυριζει κιολας, αμεσως)...

Αλλα θα δοκιμασω και τη λυση της καταψυξης οπως ειπατε Wink 

Μια φίλη μου θυμαμαι εβαζε και το ζαμπον καταψυξη, με λαδοκολλα αναμεσα.. δεν το εχω δοκιμασει ποτε..

ioazon

ioazon
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
IoliAtore έγραψε:Θενκ γιου κορίτσια,θα το δοκιμασω. Πχ σπίτι δεν παιρνουμε ποτε φετα, προς μεγαλο παραπονο του αντρα μου, γιατι δεν μας διατηρειται και παντα πεταω.. (εμενα βεβαια μου μυριζει κιολας, αμεσως)...

Αλλα θα δοκιμασω και τη λυση της καταψυξης οπως ειπατε Wink 

Μια φίλη μου θυμαμαι εβαζε και το ζαμπον καταψυξη, με λαδοκολλα αναμεσα.. δεν το εχω δοκιμασει ποτε..
Μπορείς να ετοιμάσεις σαντουιτσάκια και να τα βάλεις στην κατάψυξη συσκευασμένα ένα-ένα. Βγάζεις το πρωί που φεύγεις για τη δουλειά ένα και μέχρι να πάει 10-11 έχει ξεπαγώσει.

manoulita-fraoulita

manoulita-fraoulita
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
kalimera manoules,poli omorfo thema ....loipon mou lene oloi pos i organosi einai thema programmatos alla kata poso mporeis panta na ta programmatizeis ola me paidia douleia kai katholou voitheia?loipon oso afora to thema tou fagitou h agia xitra me exei sosei sikonomai kathimerina stis 6 .....an den douleuo giro stis 12 an douleuo tha mageirepso apo to vradi gia thn epomeni,tha valo to fagitos thn xitra analoga to fagito pou tha valo exikonomeis kai perisotero xrono kai perisotero reuma...einai to kalitero doro pou exo kanei ston eauto mou ...stin katapsixi exo topothetisei freskia ntomata trimeni ,kremidi trimeno kathos kai piperia ...kai trimena tiria ...auta gia ora anagis pou leme ...gia na eimai eilikrinis faghto allou tipou den exo valei gt faghta tipou mousaka ta ftiaxno hmeres pou den douleuo....to spiti otan protopantreythka to eixa apo bibelo se bibelo kai paei legontas pleon ta exo katargisei ola auta einai lita kai aperita logo oti einai kai o mikroulis mikros kai fovamai mhn spasei kati kai xtipisei ...opote kathe mera tha simmazepso skoupisma ,sfouggarisma katharisma thn toyaleta ana 2 meres kai thn kouzina kathe mera ....apla epeidh einai mikra kai vgazoun sinexeia pragmata ta xanakano kai ta xanakano ....to xeirotero mou einai to sidero nai to omologo pos to miso ,alla einai mexri na kano thn arxh mexri na kano thn arxi omos yparxei to provlima...oso gi to souper market ,kreopoleia ,kai manaviko ...kreopoleio kai manaviko ths geitonias pou exoume apisteyto h pou tha pao ekeini thn ora kai tha paro to katitis kai gia to fagito ths epomenis meras h pou tha kano mia lista kai an den prolavaino me ena thl ta fernoun sto spiti xoris xreosi arkei na ebisteyesai... ego epeidh psonizo mono apo ekei kreas kai sixna apo to manaviko laxanika tous exo...me to souper exo thema eidika an den prolavaino alla exo dei oti borei na kaneis kai thn paraggelia sou diadiktiaka allios psonizeis pragmata pou den ligoun apo to souper kai meta pas otan sou teliosoun gia anefodiasmo...:D ayta makari na voithisa kai ego se kati...:D 

margdimitra

margdimitra
Αν τυλίξεις τη φέτα σε λαδόκολλα και μετά τη βάλεις στο τάπερ δεν μυρίζει.

IoliAtore

IoliAtore
άντε!!!! δεν το ήξερα αυτό!!! scratch scratch scratch 
πρώτη φορά το ακούω. Θα το δοκιμάσω!

Βέβαια τώρα φέτα λόγω εγκυμοσύνης δεν τρώω αλλά θέλει ο άντρας μου οπότε μόλις πάρουμε θα το κάνω αυτό.

Και τα κίτρινα θα τα βάζω κατάψυξη.

Ευχαριστώ κορίτσια!

IoliAtore

IoliAtore
manoulita και λοιπές κοπέλες που έχετε χύτρες, επειδή ακούω πολύ καλά λόγια και σκεπτομαι να πάρω και εγώ.

Έχετε την πολύ καλή μάρκα;; Μήπως έχει καμιά και την πιο οικονομική και παρόλα αυτά βολεύεται; Γιατί βλέπω τεράστια διαφορά στην τιμή.

Τώρα αν με το καλό (μακάρι Θεέ μου) μας έρθουν τα διδυμάκια θα έχουμε ένα σωρό έξοδα αλλά σκέφτομαι να πάρω και 2-3 πράγματα που βοηθάνε.

Το ένα είναι η πρέσα για το σιδερωμα διότι σκέφτομαι αν με το καλό είναι 2 θα πέσει πολύ σίδερο...

και το άλλο η χύτρα. Βρήκα όμως στο πράκτικερ χύτρες της μάρκας Ίζζυ που κάνουν κάτω από την μισή τιμή τη Φίσλερ. Είναι άραγε καλές;; Είναι γύρω στα 70-90 ευρώ μαξ, ενώ οι φίσλερ είναι γύρω στα 180 και βάλε!! Πολύ μεγάλη διαφορά..

Έχει καμιά σας; Λέει να πάρω την πιο οικονομική άραγε;

ioazon

ioazon
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
IoliAtore έγραψε:manoulita και λοιπές κοπέλες που έχετε χύτρες, επειδή ακούω πολύ καλά λόγια και σκεπτομαι να πάρω και εγώ.

Έχετε την πολύ καλή μάρκα;; Μήπως έχει καμιά και την πιο οικονομική και παρόλα αυτά βολεύεται; Γιατί βλέπω τεράστια διαφορά στην τιμή.

Τώρα αν με το καλό (μακάρι Θεέ μου) μας έρθουν τα διδυμάκια θα έχουμε ένα σωρό έξοδα αλλά σκέφτομαι να πάρω και 2-3 πράγματα που βοηθάνε.

Το ένα είναι η πρέσα για το σιδερωμα διότι σκέφτομαι αν με το καλό είναι 2 θα πέσει πολύ σίδερο...

και το άλλο η χύτρα. Βρήκα όμως στο πράκτικερ χύτρες της μάρκας Ίζζυ που κάνουν κάτω από την μισή τιμή τη Φίσλερ. Είναι άραγε καλές;; Είναι γύρω στα 70-90 ευρώ μαξ, ενώ οι φίσλερ είναι γύρω στα 180 και βάλε!! Πολύ μεγάλη διαφορά..

Έχει καμιά σας; Λέει να πάρω την πιο οικονομική άραγε;
Εγώ για να είμαι ειλικρινής σε τέτοιες αγορές θεωρώ πως δίνεις πολλά λεφτά 1 φορά και τις κρατάς για μία ζωή.
πχ πρέσσα αγόρασα το 2007 μία ελβετική που πωλείται μόνο μέσω dealer, την Elnapress. Είναι αθάνατη. Έχω φίλη που την έχει στο πατρικό της 40 χρόνια και δεν έχει πάθει ποτέ τίποτα. Την είχα αγοράσει 880€ με 12 άτοκες. Είναι εξωφρενικά πολλά λεφτά αλλά την αγοράζεις μία φορά και δεν ξανα-ασχολείσαι. Εμένα μου έχει λύσει τα χέρια. 6 πλυντήρια σε 2,5 ώρες.

Για χύτρα θα αγόραζα επίσης κάποια ακριβή. Όχι την πιο ακριβή! Πρέπει να είναι καλής ποιότητας γιατί ανεβάζει τρελή πίεση και μπορεί να είναι επικίνδυνη αν δεν είναι καλής ποιότητας. Μία φορά θα την αγοράσεις! Wink 

ioazon

ioazon
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Και για να μην παρεξηγηθώ,
τα πιάτα μου είναι από προσφορά του Βερόπουλου (επί δραχμών: κάθε 4000δρχ αγορές, δώρο ένα πιάτο), οι καθημερινές κατσαρόλες μου ΙΚΕΑ, οι βιβλιοθήκες μου επίσης ΙΚΕΑ, οι παπλωματοθήκες μου, τα ποτήρια μου, τα φλυτζάνια μου το ίδιο αλλά κάπου πρέπει να δώσεις μερικά λεφτά

maryz-iraklio kritis

maryz-iraklio kritis
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
καλημέρα κ από εμένα!! πολύ ωραίο θεματάκι!!! Λοιπόν να σας πω κ εγω τα δικά μου , τα θέματα οργάνωσης ειδικά όσο αφορά τα ψώνια από το σούπερ το έχω πάθει από όταν ήμουν φοιτήτρια μάλιστα το έχω να το υπερηφανεύομαι με τη καλή έννοια πάντα διότι δε περίμενα να μου βγει! Δε λέω ότι η μητέρα μου δεν είχε οργάνωση ίσως να την τρόμαζε ότι θα πήγαινε σουπερ μια φορά το μήνα κ θα έδινες 200-300 ευρω είπα πολλά το ξέρω τέλοσπαντων ένα μεγάλο ποσό από το να δινει βδομάδα παρα βδομάδα 10-30 ευρω! Τι θέλω να πω γιατί μπορεί να σας μπέρδεψα, ούσα φοιτήρια γέμιζα τα ντουλάπια ώστε να μη μου λείπει τπτ με πράγματα που όσο καιρό κ να τα χεις δε χαλάνε, χαρτικά, απορρυπαντικά κτλ κ άφηνα για συχνά τα είδη ψυγείου που φεύγουν γρήγορα κ θέλουν κ γρήγορη ανανέωση αυτό το κληρονόμησα κ όταν παντρευτηκα ευτυχώς ο σύζυγος είναι της ίδιας σκέψης!
Τωρα όσο αφορα τα τρόφιμα το καλό στην επαρχία είναι ότι σίγουρα μια πεθερα , μια γιαγιά μια μαμά θα χει ένα μποστανάκι οπότε όλο κ κάτι θα κόψει να σου δώσει! Η πεθερά μου βγάζει πολύ μπάμπια κ φασολάκι μ αρέσει πολύ να τα μαγειρεύω κατευθείαν γιατί σαν το φρέσκο δε πάιζει, αλλά δε μπορούμε να τρώμε συνέχεια φασόλι κ μπάμια οπότε τα καθαρίζω τα πλένω κ σε σακουλάκια κατάψυξης κ τσουπ στο συρτάρι! Η πεθερά πάλι τα βράζει λίγο δε ξέρω γιατί αλλά εμένα μου φαίνεται το ίδιο από θέμα γεύσης τώρα να κάθεσαι να βράζεις είναι κάπως! Σε περίπτωση όμως που θέλουμε πράματα που δεν έχουμε , έχω ένα παρα πολύ καλό μανάβικο όπου τα προμηθεύομαι από εκεί , όμως κ από τον ΑΒ είμαι πολύ ευχαριστημένη σε σύγκριση με τα υπόλοιπα σουπερ της περιοχής μου! Για κρεατικά το ίδιο ένα καλο κρεοπωλείο κ ψωνίζουμε από εκεί αλλά κρέας τύπου κουνέλι(σορρυ για όσες έχετε κουνελάκι εδω τα τρώμε ) από χωριό, αρνάκι κ κοτόπουλο για σούπα από χωριό!
Για χύτρα τώρα , μου την έφεραν δώρο στο γάμο μου αλλά έχει μείνει στη κούτα είναι tefal μοντέλο κ λίτρα ιδέα δεν έχω , δε την έχω χρησιμοποιήσει ποτέ ίσως στο μέλλον έχω βολευτεί τη κατσαρόλα λόγω ότι είναι 3 ετών η κουζίνα μαγειρεύει γρήγορα!
Από τυριά βάζω κατάψυξη τριμένο τυρί ολόκληρο δεν έχω βάλει ποτέ ξέρω όμως ότι τα τυριά συντηρούνται πολύ καλύτερα στη λαδόκολλα τυλιγμένα καλά ώστε να μη ξεραίνονται! Φέτα σε άλμη κ σε μπολάκι , αλλά μια συγκεκριμένη που παίρνω τη διατηρώ στο μπολ χωρίς άλμη κ ούτε μυρωδιές ούτε τπτ! Το τυράκι του τοστ το βάζω οπότε έχω χωρο σε ταπεράκι ή το αφήνω στο χαρτί του όσο για τα αλλάντικά αλλοιώνονται πολύ εύκολα κ όσο μπορούμε τα καταναλώνουμε πολύ πιο γρήγορα! Αυτά γιατί νομίζω ότι όχι σεντόνια ολόκληρο κουβερλί έγραψα!!Laughing Laughing Laughing Laughing 

IoliAtore

IoliAtore
χα χααα maryz ακου κουβερλι Smile

πάντως εφόσον είσαι Κρήτη εκεί έχετε πολύ ωραία πράγματα ούτως ή άλλως, μια απλή αγγουροντομάτα τρως και λες τι ειναι αυτό το καταπληκτικο πράγμα που τρώω.

είσαι τυχερή που από χωριό μπορείς και προμηθεύεσαι κρεατικα.. εμείς έχουμε εξοχικό με καλό κήπο αλλά δεν εχουμε συγγενείς σε χωριό για κρέατα κ.λπ. Το μόνο χωριάτικο που προμηθευόμαστε είναι μία γαλοπούλα τα Χριστούγεννα και ένα αρνί το Πάσχα μας το στέλνει ένας φίλος από δικά του από Τρίκαλα.

Το οποίον είναι ένα θέμα, λίγο δεν τα πολυ-εμπιστεύομαι όλα τα κρεοπωλεία στν πόλη και δεν ξέρω να ξεχωρίσω το καλό κρέας.

Όμως έχουμε πολλά λαχανικά (αμπελοφάσουλα, ντομάτες, πιπεριές, μελιτζάνες, κολοκυθάκια, κολοκύθες, σπανάκι, μαρούλι, αγγινάρες, μπρόκολα, σέσκουλα, χόρτα) τα οποία τα περιποιείται καταλλήλως η μάνα μου που έχει χρόνο και έτσι έχουμε όλο το έτος. Από σάλτσες δε να φάνε και οι κότες. Είναι καλή οικονομία. Το δικό της σπίτι είναι πολύ νοικοκυρεμένο

Το δικό μου από την άλλη όχι Embarassed είχα και εγώ αυτό να πηγαίνω σούπερ και να γεμίζω ντουλάπια αλλα μένουν τα ντουλάπια γεμάτα και εγώ δεν τα μαγειρεύω τα πράγματα με αποτέλεσμα να μην ξέρω τι να χρησιμοποιησω και τι να πετάξω.

Τώρα μόλις γυρίσουμε θα κάνω μία γερή εκκαθάριση και όσα δεν είναι ληγμένα θα χρησιμοποιηθούν πάραυτα.

Όσο για τις αγορές: πρέσα βρήκα μία Singer νομίζω είναι καλή μάρκα, στα 300 ευρώ μαζί με τη βάση. Δεν μπορώ να δώσω παραπάνω

Η χύτρα στα 90 ευρώ της Izzy με προβληματίζει διότι την φοβάμαι λίγο... Σαν μάρκα είναι γνωστή αλλά είμαι σίγουρη ότι η Φίσλερ είναι καλυτερη, πολύ ακριβή όμως βρε παιδί μου.

Σκέφτομαι να δω πώς θα παει - αν καταφέρω και βάλω μία σειρά, θα την πάρω για να με βοηθήσει, ειδάλλως αν συνεχίσουμε να είμαστε μπάτε σκύλοι αλέστε, τι να την πάρω, στο ντουλάπι θα κάτσει αχρησιμοποίητη και τσάμπα τα λεφτά.Wink 

maryz-iraklio kritis

maryz-iraklio kritis
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
καλά όσο για τη χωριάτικη άλλο τπτ βέβαια να ναι του περιβολιού γιατί κ εδω τα φυτοφάρμακα δίνουν κ παίρνουν! Για το κρέας μπορείς να πας κάπου συστημένα μια φίλη μια γειτόνισσα μια συνάδελφος να έχει κάποιο κρεοπωλείο που να είναι ευχαριστημένη μη νομίζεις για τα υπόλοιπα κρεατικά δυσκολευτήκαμε κ εμείς να βρούμε κάτι καλό γιατί έχουμε γεμίσει με κρεαταγορές που έχουν λίγο μαπε κρέας εξωτερικού κ τέτοια κ εκεί τωρα εμένα πιάνει η όσφρηση που έλεγες στο μαγείρεμα αν μου μυρίζει όσο καρυκεύματα κ αν έχω βάλει πάει στον κάδο!

Πρέσα δε ξέρω να σε βοηθήσω ένα απλό ατμοσίδερο στιρελα έχω για την ώρα είμαι ευχαριστημένη!

Μην ανησυχείς κάνε το ξεκαθαρισμά σου πάρε τα βασικά που είναι να πάρεις κ όσο για την κατανάλωση αφου μεγαλώνει η οικογένεια σου θα δεις ότι τα όσπρια κ τα λοιπα θα φεύγουν σε χρόνο dt!!Smile Smile 

manoulita-fraoulita

manoulita-fraoulita
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
[quote="IoliAtore"]manoulita και λοιπές κοπέλες που έχετε χύτρες, επειδή ακούω πολύ καλά λόγια και σκεπτομαι να πάρω και εγώ.

Έχει καμιά σας; Λέει να πάρω την πιο οικονομική άραγε;[/quote]

emena thn diki mou ,mou thn ekanan doro otan pantreythka oi pappoudes m,kai einai to kalitero doro ston eayto m...alla koritsaki m, bes na deis sto skroutz...exei poli kales prosfores kai einai me antikatavoli...ego eixa paraggeilei to psigeio mou ,to aircodition ,kathos tileorasi,atmomageira robotaki kai thn kafetiera mou glitosame polla xrimata kai exoun kanonika eggiisi...den exeis na xaseis kati ...:D 

IoliAtore

IoliAtore
λες, ε; μπαίνω βλεπω τιμες στο σκρουτζ αλλά η αλήθεια είναι μετά παω και αγοράζω από μαγαζί. βλακεία θα μου πεις... ενώ αλλα κι αλλα πχ ρουχα κτλ παραγγελνω απο ιντερνετ..

θα το δοκιμασω γιατί, αν προχωρήσουμε, τώρα θα εχω πολλα εξοδα, γιατί να μην γλιτωσω και κατι; Cool θενκς!!

οσο για το κρεας maryz και εμενα μου μυριζει πολυ εύκολα. ιδίως αυτα που παίρνω εγώ και για αυτο το αποφευγω να το ψωνιζω.. εχω και εναν εκνευριστικο κρεοπωλη κατω απο το σπιτι μου που δεν μου λεει ποτε τι βαζει! και καταλήγουμε να παίρνει η μανα μου κ να είναι ωραία, να παίρνω εγώ (που τα ζηταω με το ονομα τους πχ σπαλα) και να ειναι μαπα. τον λεω τι έδωσες στη μανα μου; λεει "κατι καλο" λεω ναι, τι μερος ήταν;;; "ωραίο, αυτό που πρέπει"

Twisted Evil Twisted Evil ετσι δεν εχω μαθει και ποτε τι ειδους κρεας να παρω για το καθε τι που θελω να φτιάξω

και καταληγω να παιρνω μονο κιμα και κοτοπουλο Laughing 

maryz-iraklio kritis

maryz-iraklio kritis
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Άρα λοιπόν για κρέας θα στέλνεις τη μητέρα σου!!!Laughing Laughing Laughing 

Καλά από ιντερνετ ένα πράγμα το ίδιο μόνο παμπερς κ κρέμες φαρμακευτικές έχω πάρει ! τώρα όμως θα τα παραγγείλω όλα από εκεί κ για το μελλοντικό μωρό για κάποιες ελείψεις σπιτιού!!

IoliAtore

IoliAtore
χαχααα έχεις ένα δίκιο!! Smile γι' αυτό σήμερα πήγε να πάρει και κιμά και κρέας για βραστό και είμαι σίγουρη ότι θα ειναι σουπερ.

τελικά ποια θα ήταν η υπέρτατη λύση για εμένα, σε όλα τα θέματα που έχουν αναφερθεί στο ποστ αυτο;; (θέματα οργανωσης, οικονομίας και διαχείρισης σπιτιου) = να τα αναλάβει όλα η μάνα μου Θέματα οργάνωσης, οικονομίας και διαχείρισης σπιτιού - Σελίδα 7 328109 Θέματα οργάνωσης, οικονομίας και διαχείρισης σπιτιού - Σελίδα 7 328109 Θέματα οργάνωσης, οικονομίας και διαχείρισης σπιτιού - Σελίδα 7 587529 

πλάκα κάνω... Smile

όσο για αγορές από το ίντερνετ...... ας μας πάνε όλα καλά με τα 2 μωράκια.. μην εχουμε τπτ κακό... και ετοιμάζομαι να του αλλαξω τα φώτα, οσον αφορά τις αγορές από το ιντερνετ, για τα βρεφικα ειδη!!!! Θέματα οργάνωσης, οικονομίας και διαχείρισης σπιτιού - Σελίδα 7 265569 Θέματα οργάνωσης, οικονομίας και διαχείρισης σπιτιού - Σελίδα 7 325318 Θέματα οργάνωσης, οικονομίας και διαχείρισης σπιτιού - Σελίδα 7 429657 

IoliAtore

IoliAtore
Κορίτσια καλημέρα! Έχω και άλλη μία ερώτηση....

Elin μου έχω μονοπωλήσει το ωραίο σου θέμα!!

Αφορά στα πλυντήρια!

Μέχρι πρότινος είχα ένα απλό πλυντηριάκι φτηνής μάρκας, μικρός κάδος, από τα παλιά. Εκεί λοιπόν έκανα τον εξής καταπληκτικό διαχωρισμό στα ρούχα: ασπριδερά (πχ ασπρα, λεμονί, ροζ, παλ γενικά) και χρωματιστά (τουρλού δλδ μαύρα, κόκκινα, μπλε, μπορντό όλα τέλος πάντων τα έντονα).

Τα παράχωνα μέσα και έπλενα είτε στους 50 είτε στους 40 (αν μου φαινόταν ότι είχε κανένα "ευαίσθητο"). Κάποια στάνταρ πολύ ευαίσθητα τα έπλενα στο χέρι.

Το πλυντηριάκι πάει τα έφαγε τα ψωμιά του, χάλασε η πορτα και πήραμε άλλο. Πήραμε ένα AEG 9κιλο 1400 στροφών με πολλά πράγματα. Χτες έκανα την 1η πλύση με ρούχα. Ήταν ανάμικτα χρωματιστά (ως επί το πλείστον μαυρα) και έβαλα το πρόγραμμα "Συνθετικά" με περιγραφή: ανάμικτα ρούχα, λερωμένα, για θερμοκρασία από 60 ως κρύο, χωρίς πρόπλυση. Συστήνει 4 κιλά.

Τις στροφές & τη θερμοκρασία τις επιλέγεις εσύ οπότε έβαλα 1000 στροφές, στους 50 βαθμούς.

Τα ρούχα δεν ξέρω πόσα κιλά ήταν, είχε όμως αρκετούτσικο χώρο απο πάνω και δεν έβγαλε ένδειξη "υπέρβαρο".

Ρωτάω γιατί, ενώ νόμιζα ότι τα έκανα μια χαρά, τα ρούχα δεν μου βγήκαν μοσχομυριστά. Βγήκαν πολύ ωραία στυμμένα, σχεδόν στεγνά (άρα στροφές μάλλον ΟΚ) αλλά μου φαινόταν σαν να ήταν απλώς βρεγμένα, δεν μύριζαν απορρυπαντικο.

Εν τω μεταξυ πήρα και "ακριβό" απορρυπαντικό σε σκόνη που ξέρω ότι πλένει καλύτερα (ως τώρα έβαζα υγρό). Έβαλα και μαλακτικό και αποσκληρυντικό αλλά κλάιν.

Τι κάνω λάθος;;;;;;; Rolling Eyes Rolling Eyes 

Επίσης έχει ένα πρόγραμμα "βαμβακερά ECO" σε θερμοκρασίες 30 ή 40, όπου σκέφτομαι να βάλω κάποια σεντόνια που τα χρησιμοποιήσαμε 3 νύχτες. Δεν ξέρω αν είναι βαμβακερά Embarassed αλλά τι μπορεί να γίνει, σε αυτή τη θερμοκρασία; Αυτό το πρόγραμμα έχει τη λιγότερη κατανάλωση

Κοριτσια βοηθήστε. Εσείς πώς πλένετε; Φορτώνετε το πλυντήριο στο μαξ ή αφήνετε πολύ χώρο να είναι μισοάδειος ο κάδος; Έχει πολλά προγράμματα το πλυντήριο: βαμβακερά λερωμένα, όχι λερωμένα, συνθετικά λερωμένα και μη, Τζιν (!!!!!), λίγο λερωμένα, ευαίσθητα, μάλλινα, υποαλλεργικό, ατμό, εύκολο σίδερο, eco, super eco (κρύο), κουβέρτες, και άλλα... και τη θερμοκρασία τη διαλέγεις εσύ, ΚΑΙ τις στροφές scratch scratch scratch 

Δλδ θα βάλω τα τζιν χώρια, ή θα είναι άδειο. Και αν θέλω εύκολο σίδερο αλλά είναι και ξερωγω βαμβακερα; Και πόση θερμοκρασία, και πόσες στροφές, και γιατί δεν δουλεύει η σκόνη; Τέλος πάντων μπερδεύτηκα... ευχαριστώ για τη βοήθεια!!

elin1

elin1
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Ιολη μου καλημερα, καλα κανεις!! Smile  μ' αυτα και μ΄αυτα θα γινουμε αστερια!! Laughing 

αυτο με το πλυντηριο να στο απαντησω καλα δεν ξερω, εγω εχω ενα φθηνο, με λιγα προγραμματα. Ομως επειδη ειχα το ιδιο προβλημα, καποια στιγμη που το εψαξα ειδα το εξης:
καταρχην ειναι σημαντικο να τα απλωνεις οσο το δυνατον αμεσως, οχι μες στο σπιτι (το εκανα κι αυτο) και να τα μαζευεις σχετικα συντομα οταν στεγνωσουν (οχι να μενουν 1-2 μερες εξω Laughing  ). Ομως εκει που ειδα μεγαλη διαφορα ηταν στην ποσοτητα του απορρυπαντικου. Καταλαβα οτι εβαζα πολυ απορρυπαντικο. Γεμιζα τη θηκη και νομιζα οτι εκανα καλο. Ενιωθα πχ τα τζιν να μην μοσχομυριζουν και επιπλεον να με φαγουριζουν οταν τα φορουσα (τερας νοικοκυροσυνης). Ωσπου δοκιμασα να το μειωσω, και επειδη εκει με τη σκληροτητα του νερου που δινουν τη δοσολογια τα απορρυπαντικα δεν ηξερα που βρισκομουν στην περιοχη μου, ξεκινησα απο την πιο χαμηλη δοσολογια και δοκιμασα. Πρακτικα εβαλα το μισο απο οτι εβαζα. Και καποια ρουχα τα εκανα και ξεβγαλμα στο πλυντηριο αρκετες φορες στις πρωτες πλυσεις να φυγουν τα απομειναρια απο παλιες πλυσεις. Απο τοτε που μειωσα το απορρυπαντικο τα ρουχα ειναι φρεσκα και μυρωδατα, καμια σχεση δλδ. Δεν ξερω αν υπαρχει κι αλλο κολπο...

ioazon

ioazon
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Επειδή έχω φίλο που δουλεύει στο service Pitsos-Bosch-Siemens και μου εγκατέστησε αυτός το πλυντήριο το Νοέμβριο που ήρθαμε σε αυτό το σπίτι, μου έδωσε αρκετές συμβουλές:
1. στην Αθήνα έχουμε παντού μαλακό νερό, άρα βάζουμε τη minimum ποσότητα απορρυπαντικού. Το πολύ απορρυπαντικό δεν ξεβγάζεται, χαλάει τα ρούχα και μπουκώνει και το πλυντήριο
2. 1 φορά το μήνα βάλε μία πλύση στους maximum βαθμούς, ακόμα και άδεια για να καθαρίσει το πλυντήριο από υπολείμματα απορρυπαντικού και μαλακτικού
3. μην πλένεις σε πολλούς βαθμούς, τα καθαριστικά είναι πια τόσο εξελιγμένα που στους 40 κάνουν τέλεια δουλειά

Εγώ μείωσα το απορρυπαντικό και το μαλακτικό και έχω κάνει ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ οικονομία, ενώ τα ρούχα είναι πεντακάθαρα και μοσχομυριστά.

Υπολόγισε πως η δόση απορρυπαντικού-μαλακτικού πρέπει να είναι ανάλογη της ποσότητας των ρούχων: αν έχεις τίγκα το 9κιλο, δεν θα βάλεις 70 ml απορρυπαντικό (εγώ το μετράω στον στρόγγυλο δοσομετρητή που έχω από τα υγρά απορρυπαντικά). Θα βάλεις λίγο παραπάνω.

Για την επιλογή των προγραμμάτων:
και εμένα έχει γύρω στα 12 προγράμματα. Χρησιμοποιώ μόνο 2.
Το ένα είναι τζην/σκουρόχρωμα και εκεί βάζω είτε λευκά, είτε χρωματιστά, είτε σκούρα όταν δεν είναι βρωμερά και τρισάθλια Laughing αλλά πειράζω τη θερμοκρασία και τη βάζω 40 βαθμούς και τις στροφές στις 900. Διαρκεί 1ώρα και 15 λεπτά περίπου.
Το άλλο είναι το βαμβακερά και εκεί βάζω πιο βρωμερά ρούχα, πάλι στους 40 βαθμούς και τις 900 στροφές αλλά διαρκεί 2 ώρες και 25 λεπτά.
Χρησιμοποιώ και ένα πρόγραμμα σύντομο 30 λεπτών για να πλένω τα χαλάκια του σπιτιού και τα οικολογικά πανάκια καθαρισμού, στους 30 και στις 600 στροφές όμως για να μην ξεφτυλιστούν.
Κάπως έτσι με βολεύει εμένα και μου δουλεύει το σύστημα.

Ελπίζω να βοήθησα...

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 7 από 12]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 10, 11, 12  Επόμενο

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

•  

Forumgreek.com | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Cookies | Πρόσφατες συζητήσεις