Ένα φόρουμ για μαμάδες!

Αναζήτηση

Αποτελέσματα Αναζήτησης

Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

To blog!

Πρόσφατα Θέματα

» συμτωματα εγκυμοσινης??
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 3:33 am

» μετα απο πολυ καιρο
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 12:52 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από Titino Δευ Ιουλ 09, 2018 12:37 am

» ΕΓΚΥΟΥΛΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ-ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
από trilly Δευ Νοε 20, 2017 1:13 pm

» 3o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ
από maria.tst Δευ Οκτ 16, 2017 1:10 am

» Κεραλοιφή της Ελένης
από αγαπη Παρ Αυγ 04, 2017 4:33 am

» Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
από howto Κυρ Ιουλ 16, 2017 8:41 am

» Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:18 am

» Φτιαξτε πανευκολα βορβους (Ασκορδούλακoυς
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:13 am

» Μανούλες Ιουνίου - Ιουλίου 2012
από claire_ Παρ Ιαν 27, 2017 4:51 am

» Πωλείται καρότσι Stokke Xplory V2 pushchair - ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ
από Ιωάννα1971 Πεμ Ιαν 07, 2016 4:40 am

» Μανούλες Ιανουαρίου 2014 #14#
από gallida Πεμ Ιαν 07, 2016 12:59 am

» Ας μαζευτούμε εδώ όσες προσπαθούμε για μωράκι #142
από larisaia Κυρ Ιαν 03, 2016 10:37 am

» Τριτη εγκυμοσύνη,η δική μου ιστορία!
από tinag Κυρ Ιαν 03, 2016 9:54 am

» Μανούλες Δεκεμβρίου 2015
από goldangel1990 Τρι Δεκ 29, 2015 6:15 am

» αγγλικα pre junior .ποια η γνωμη σας;
από dimitra al Δευ Δεκ 28, 2015 3:08 pm

» Εγκυουλες Ιουνιου-Ιουλιου 2016!!!!!
από beboula_1982 Δευ Δεκ 28, 2015 6:40 am

» πωλούνται 2 παιδικά κρεβατάκια μαζί με 2 συρταριέρες
από mpampoulis Κυρ Δεκ 27, 2015 1:13 pm

» Μανούλες Ιανουαριου-Φεβρουαριου 2016
από NOPITSA Τετ Δεκ 23, 2015 12:18 pm

» Διασκέδαση για μωράκια-παιδάκια
από natalie123 Κυρ Δεκ 20, 2015 7:42 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από boubouka Κυρ Δεκ 20, 2015 12:03 am

» Τεστ PAPP-A
από beboula_1982 Σαβ Δεκ 19, 2015 1:33 am

» Τιμές χωριάτης;;;
από boubouka Δευ Δεκ 14, 2015 2:06 am

» ΒΡΕΦΙΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΚΙ
από xrisili Παρ Δεκ 11, 2015 12:59 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από boubouka Κυρ Δεκ 06, 2015 9:11 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από MAMASTE Σαβ Δεκ 05, 2015 9:30 am

» σχετικα καινουρια
από marialena Σαβ Δεκ 05, 2015 3:54 am

» Τι γίνεται τελικά? Υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος?
από Dimitra S. Παρ Δεκ 04, 2015 7:06 am

» ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!
από xrisili Παρ Δεκ 04, 2015 2:11 am

» Γυναικολόγος στο Ιπποκράτειο!
από boubouka Κυρ Νοε 22, 2015 11:14 pm

» βοηθεια με ομιλια 3 χρονου κοριτσιου
από scfatsa Παρ Νοε 13, 2015 12:48 pm

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:52 am

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:51 am

» καποια μοδιστρα για καλυμματα επιπλων
από calpou Δευ Νοε 09, 2015 1:44 am

» Εγκυουλες Φεβρουαριου-Μαρτιου 2015!!
από roulakriti Παρ Νοε 06, 2015 11:11 am

» Βαλίτσα για μαιευτήριο!
από boubouka Παρ Νοε 06, 2015 5:12 am

» Παράπονα από το παιδί για το σχολείο.
από boubouka Πεμ Νοε 05, 2015 12:01 pm

» Μυτιλήνη!!!βοήθεια!!!!
από scfatsa Τετ Νοε 04, 2015 12:27 pm

» Εχω ζητησει διαγραφη λογαριασμου!!!!
από mhtsaina Τρι Νοε 03, 2015 12:16 pm

» καποια μοδιστρα για καλυμματα καναπε??
από calpou Τρι Νοε 03, 2015 4:05 am

Παρόντες χρήστες
724 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 724 επισκέπτες :: 2 μηχανές αναζήτησης

Κανένας

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 3335, στις Τρι Ιαν 22, 2013 7:50 am

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Επόμενο

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 7 από 9]

purple

purple
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Αν και εχω κανει αρκετα ταξιδια στο εξωτερικο δεν μπορω να πω οτι το λουρακι το συναντησα τοοοοοσο οσο λετε καποιες μαμαδες!η γνωμη μου ειναι οτι σαν εικονα ειναι χαλια,δεν θα το εβαζα στην κορη μου και ας ειναι σιφουνας.Ενα παιδακι μεχρι τα 2 τουλαχιστον ειναι πολυ μικρο για να το "τιθασεψεις'οποτε κανεις υπομονη και φυσικα τρεχεις απο πισω ολη την ωρα!!!
Βεβαια αυτη ειναι η δικη μου αποψη και μαλλον πολλων μαμαδων αφου (ευτυχως κατα την δικη μου γνωμη ξαναγραφω) δεν βλεπω να κυκλοφορουν παιδακια με λουρακι.

Όλγα

Όλγα
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Συμφωνώ, κι εγώ ταξιδεύω πολύ στο εξωτερικό και παιδάκια δεμένα με λουράκι έχω δει μόνο στην Αγγλία. Για την ακρίβεια μάλιστα, η εικόνα που έχω από τους γονείς των "ανεπτυγμένων χωρών" (π.χ. Σουηδοί κλπ) φτάνει στο αντίθετο άκρο. Έχω δει άπειρες φορές νεότατες μαμάδες με 2-3 κουτσούβελα το πολύ μέχρι 2 ετών μέσα στη μέση του γεμάτου κόσμο αεροδρομίου να τα έχουν αφήσει κάτω να μπουσουλάνε ελεύθερα και να τρέχουν πίσω τους με τα μάτια τους 14 χωρίς ίχνος εκνευρισμού Shocked . Αλλά σε τελική ανάλυση, γιατί θα πρέπει απαραιτήτως να νοιαζόμαστε τόσο μα τόσο πολύ για το τι γίνεται στο εξωτερικό;;;

markellajohny

markellajohny
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
manoula_24xr έγραψε:
momirene έγραψε:Στο εξωτερικο κυριως σε μεγαλες πολεις το χρησιμοποιουν πολυ οι γονεις. Αν δειτε κιολας σε καταλογους ξενων εταιριων υπαρχει σαν προϊον. Στην Ελλαδα θα ηταν πολυ χρησιμο γιατι πειτε μου ποιος οδηγος οταν περναει μπροστα απο σχολειο ή παρκο παει με 20?
Τοσα παιδακια που εχουν χτυπησει πιστευετε οτι δεν θα ειχαν σωθει? Οι γονεις τους πιστευω πως θα νομιζαν οτι προλαβαινουν, οτι τα κρατανε, οτι τα ελεγχουν ομως...οταν συμβαινει το κακο ειναι μια στιγμη. Εμενα ο δικος μου εκει που μου κραταει το χερι μια χαρα ομορφα και ησυχα...τσαφ τρεχει! Αν εκει την ωρα παιρναει ενα αυτοκινητο και τρεχει? και οι παπουδες? Μπορουν ολοι να τρεξουν, να εχουν τοσο γρηγορα αντανακλαστικα? Και ποσο μεγαή ευθυνη ειναι ενα εγγονι!
Πριν λοιπον σκεφτουμε την αντιαισθητικη του εικονα, ας σκεφτουμαι ποσες ζωουλες μπορουν να σωθουν Smile
συμφωνω απολυτα!!!

ετσι ειναι.

Σισσίνι

Σισσίνι
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Δεν πιστευω οτι υπάρχει σωστό ή λάθος σε αυτές τις περιπτώσεις.
Η κάθε μαμά κάνει αυτό που πιστευει καλύτερο για την ασφάλεια του παιδιού της. Νομίζω οτι το θέμα έχει τεθεί σε λάθος βάση.

Αν και έχω δηλώσει στο παρελθόν οτι το βλέπω θετικά, προχθες είδα μια μαμα στο δρόμο που κράταγε το παιδί της με λουράκι.

Δε μου άρεσε το θέαμα, αλλά δεν το έδειξα καθόλου, δεν κοίταξα επίμονα το παιδί.
Αυτό που δε μου άρεσε πιο πολύ είναι οτι η μαμα με κοιτάξε με ένα ύφος ενοχής. Σαν δηλαδη να μην της άρεσε που δε μου άρεσε η εικόνα. Το θεώρησε δηλαδή δεδομένο οτι απο μέσα μου έκανα μια αρνητική κριτική.
Δεν ξερω αν καταλαβαίνετε τι λέω.

Καμιά φορά λέω ευτυχώς που το παιδι μου είναι υπόδειγμα φρόνιμου παιδιού. Προς το παρόν τουλάχιστον...!

litsakos

litsakos
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Όλγα έγραψε:Συμφωνώ, κι εγώ ταξιδεύω πολύ στο εξωτερικό και παιδάκια δεμένα με λουράκι έχω δει μόνο στην Αγγλία. Για την ακρίβεια μάλιστα, η εικόνα που έχω από τους γονείς των "ανεπτυγμένων χωρών" (π.χ. Σουηδοί κλπ) φτάνει στο αντίθετο άκρο. Έχω δει άπειρες φορές νεότατες μαμάδες με 2-3 κουτσούβελα το πολύ μέχρι 2 ετών μέσα στη μέση του γεμάτου κόσμο αεροδρομίου να τα έχουν αφήσει κάτω να μπουσουλάνε ελεύθερα και να τρέχουν πίσω τους με τα μάτια τους 14 χωρίς ίχνος εκνευρισμού Shocked . Αλλά σε τελική ανάλυση, γιατί θα πρέπει απαραιτήτως να νοιαζόμαστε τόσο μα τόσο πολύ για το τι γίνεται στο εξωτερικό;;;

Ολγα παιρνουν ναρκωτικα στη Σουηδια οι γονεις... Razz

Πριν γινω μανα τους κοιταγα και γω με απορια, τοσο ηρεμοι, πως αφηνουν τα παιδια τους ελευθερα στην παραλια...επιχειρησα το καλοκαιρι να κανω το ιδιο,αφηναμε χαλαρο τον μεγαλο στην αμμο να παιζει διπλα στο κυμα, στις βολτες απ το χερακι μας πηγαινε οπου ηθελε δεν τον κρατουσαμε εμεις σε μια πορεια,οτι ηθελε να χαζεψει τον ακολουθουσε ο μπαμπας του, αυτος ο τροπος λειτουργησε σε μας. Οταν ικανοποιουσαμε την επιθυμια του το παιδι ηταν συνεργασιμο,θα καθοταν στην καρεκλα να πιει τον χυμο του.Οποτε βιαζομαι και τον εχω απ το χερι και κοινως τον τραβολογαω τοτε αντιδρα το παιδι μου,προσπαθει να αφησει το χερι μου,λογικα εκνευριζεται. Εχω καταληξει πως θελει τροπο και πολυ υπομονη...δεν ξερω αν θα λειτουργουσε αυτη η προσπαθεια με ολα τα παιδια,στα δικα μου παντως δουλευει.

Οσο για το τι εφαρμοζεται "εξω" και αν το κανουν πολλοι γονεις εμενα δεν μου λεει τιποτα. Η μαζα δεν ειναι καλος οδηγος.

selini-giorgos

selini-giorgos
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Και στα δικα μου συμβαινει ακριβως το ιδιο Λιτσα...

litsakos

litsakos
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
selini-giorgos έγραψε:Και στα δικα μου συμβαινει ακριβως το ιδιο Λιτσα...

εχεις ακουσει αυτο "ειναι στραβος ο γιαλος ή στραβα αρμενιζουμε?"...
ε,ειναι στραβος ο γιαλος Βανεσα, ειμαι σιγουρη πλεον!

selini-giorgos

selini-giorgos
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
litsakos έγραψε:
selini-giorgos έγραψε:Και στα δικα μου συμβαινει ακριβως το ιδιο Λιτσα...

εχεις ακουσει αυτο "ειναι στραβος ο γιαλος ή στραβα αρμενιζουμε?"...
ε,ειναι στραβος ο γιαλος Βανεσα, ειμαι σιγουρη πλεον!

Kι εγω εκει κατασταλαξα... Wink

kloklo

kloklo
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
egw xrisimopoiw louraki gia ton mono logo oti exw 2 paidia k to 14 minwn einai sto karotsi kai to megalo dipla mou.den feygei oute petagetai stous dromous, genikws einia iremos, alla opws k emeis polu perissotero ta paidia afairountia k mporei na vgei monos liiiiiigo pio eksw k na ginei to kako, mias k oi adigoi den einai panta k oi prosektikoteroi.....etsi tou vazw to louraki k to enwnw me to karotsi k etsi perpataei aneta dipla apo to karotsi .allwste to thelei k o idios k mou to zita giati niwthei pio asfalis.exw akousei arnitika psithirismata tupou, "san skulaki to exei to paidi" k thetika psuthirismata tupou"eksupno, polu eksupno"
epeita uparxei k to endexomeno tis arpagis , pou xaneis apo ta matia sou to paidia se depterolpepta oso k na prosexeis
akouste mia istoria.stin kw ston marinopoulo mia mama me to 4 etwn koritsaki, ekane pswnia kratwntas tin apo to xeri.tin afinei gia ena lepto, na piasei to sampouan , na diavasei apo pisw k meta ksanaaplwnei to xeri na piasei to koritsaki...pou eleipe.to leei stis upallilous k aytes amesws kleinoun tis portes alla to paidi...afanto.katevainoun sto upogeio tou market me to asanser k vriskoun mia TSIGANA ME ENA PAIDI AGNWRISTO ME KSURISMENO KEFALI.to eixe ksurisei mesa se depterolepta me skopo na fugei mazi tou xaris na to gnwrizei kaneis alla ekeleisan tis portes k ston paniko tis pige na perimenei sto upogeio.k olaayta se ligotero apo 10 lepta.
opote den me noiazei tpt arkei na einai asfali ta paidia mou.k sto aerodromio h opoudipote den eimai katapiestiki alla den ta afinw pote apo ta matia mou, h xwris na kratane xeri.POTE POTE POTE

ennoeitai pws otan krataw tom megalo apo to xeri mono tou, xwris ton mikro h karotsi, den tou vazw to louraki, mono apo to xeri pou den afinw pote k gia kanena logo.isws an vrethw se xwro me polupolu kosmo isws k na to xrisimopoiousa.

aggeliki1982

Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
kloklo έγραψε:egw xrisimopoiw louraki gia ton mono logo oti exw 2 paidia k to 14 minwn einai sto karotsi kai to megalo dipla mou.den feygei oute petagetai stous dromous, genikws einia iremos, alla opws k emeis polu perissotero ta paidia afairountia k mporei na vgei monos liiiiiigo pio eksw k na ginei to kako, mias k oi adigoi den einai panta k oi prosektikoteroi.....etsi tou vazw to louraki k to enwnw me to karotsi k etsi perpataei aneta dipla apo to karotsi .allwste to thelei k o idios k mou to zita giati niwthei pio asfalis.exw akousei arnitika psithirismata tupou, "san skulaki to exei to paidi" k thetika psuthirismata tupou"eksupno, polu eksupno"
epeita uparxei k to endexomeno tis arpagis , pou xaneis apo ta matia sou to paidia se depterolpepta oso k na prosexeis
akouste mia istoria.stin kw ston marinopoulo mia mama me to 4 etwn koritsaki, ekane pswnia kratwntas tin apo to xeri.tin afinei gia ena lepto, na piasei to sampouan , na diavasei apo pisw k meta ksanaaplwnei to xeri na piasei to koritsaki...pou eleipe.to leei stis upallilous k aytes amesws kleinoun tis portes alla to paidi...afanto.katevainoun sto upogeio tou market me to asanser k vriskoun mia TSIGANA ME ENA PAIDI AGNWRISTO ME KSURISMENO KEFALI.to eixe ksurisei mesa se depterolepta me skopo na fugei mazi tou xaris na to gnwrizei kaneis alla ekeleisan tis portes k ston paniko tis pige na perimenei sto upogeio.k olaayta se ligotero apo 10 lepta.
opote den me noiazei tpt arkei na einai asfali ta paidia mou.k sto aerodromio h opoudipote den eimai katapiestiki alla den ta afinw pote apo ta matia mou, h xwris na kratane xeri.POTE POTE POTE

ennoeitai pws otan krataw tom megalo apo to xeri mono tou, xwris ton mikro h karotsi, den tou vazw to louraki, mono apo to xeri pou den afinw pote k gia kanena logo.isws an vrethw se xwro me polupolu kosmo isws k na to xrisimopoiousa.

πω πω... σοκαριστικό. μακρια απο εμας, αν και δεν ειναι τελικα μονο να το ευχομαστε και να ειμαστε παθητικό. πρεπει να ενεργησουμε και να προστατευσουμε τα παιδια μας

Maya

Maya
Αυτο με την τσιγγανα το εχω ακουσει κι εγω! Απο την ολη συζητηση κατεληξα προσωπικα οτι θα το χρησιμοποιουσα. Δε με ενδιαφερει αν χαλαω την αισθητικη του κοσμου, ετσι κι αλλιως στη ζωη μου ειμαι γενικα εκκεντρικη και καινοτομος. Αν ακουγα τι λενε θα ημουν κλεισμενη και 40 μερες μεσα οταν γεννησα οταν ολες οι θειες μου ευχοντουσαν 'καλα σαραντα' μπρρρρρ μακρια απο μας, και οταν με εβλεπαν εξω με το μωρο σταυροκοπιοντουσαν,και το χειροτερο, δε μας ηθελαν καποιοι σπιτι τους γιατι 'το εξεταζουν' ημαρτον παναγια μου, αλλα ηξερα οτι αν κλειστω σπιτι θα κινδυνεψει η ψυχικη μου υγεια. Οπως και με το θηλασμο που με ελεγαν αφαιρεμενη επειδη θηλαζα αποκλειστικα και δεν εδινα 'νερο'. κλπ κλπ. Και αν με κοιταζουν παραξενα, πολυ θα το διασκεδαζω. Προεχει οπως ειπα και παλι η ασφαλεια αν κρινω οτι ετσι ειναι επαρκεστερη και η ψυχικη μου ισορροπια. Το να εχω ενα παιδι που στη βολτα καθεται στο δρομο κλαιγοντας και χτυπιοντας επειδη δε θελει 'απο το χερι' και θελει ΄μονο του' θα με εφερνε σε πολυ δυσκολοτερη θεση απο το να κανει καποιος 'τσ τσ' για το λουρακι.
Οπως ομως εγω δεν κατηγορω οποιον επιλεγει να μην το φορουσε, απλα εκφραζω την αποψη μου, θα προτιμουσα να μην κατηγορουνται και οι αποψεις που ειναι αντιθετες.

momirene

Παντως το λουρι δεν θα το σκεφτομασταν αν υπηρχε καλυτερη συμπεριφορα στην οδηγηση.
Το λεω αυτο γιατι προσφατα ταξιδεψα στην Ζυριχη και εκει ειδα μαμαδες με 3 ή 4 παιδια μικρα το ενα σε καροτσι να περπατανε στο πεζοδρομιο μαζι με τον σκυλο και να μην φοβουνται
Γιατι? γιατι εκει ο οδηγος παει με 20 και κατι να γινει πορλαβαινει να σταματησει. Και μιλαμε για πολεις οπου υπαρχει τραμ, αμαξια, και πολυ μεγαλυτερες απο τις δικες μας...
Σταματας στην ακρη για να δεις κατι κα το αμαξι διπλα σου εχεθι σταματησει να περασεις!

zoi24

zoi24
Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
koyrastika na diavazo!!nomizo pos ksefygame teleios.emena o gios mou einai 17 minon parolo poy eimaste se mikri poli vgainoyme panta me to karorsi se kamia periptosi den tha xrisimopoioysa loyri den to exo dei pote k oyte thelo, apo tin koyniada moy poy ksero poy exei 2 kores me 14 mines diafora k poli zoires den tin afinan apo to xeri mexri k simera poy einai 8 k 9 xronon einai akomi etsi k to karotsi to kopsane apo poli mikres gyro sta 2 k den itan katholoy toy mi k toy prepei ta paidia eixan poli eleytheria.i gnomi moy einai pos mporeis na prostatepseis to paidi soy k me alloys tropoys k den theoro kako sto na mathei to paidi oti otan vgainoyme ekso den afinoume to xeri tis mamas.

argyro 2

argyro 2
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
zoi24 έγραψε:i gnomi moy einai pos mporeis na prostatepseis to paidi soy k me alloys tropoys k den theoro kako sto na mathei to paidi oti otan vgainoyme ekso den afinoume to xeri tis mamas.
symfono apolyta mazi sou!!!!!!!!!!!!!!

dinaki88

dinaki88
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
τα πόστς είναι αμέτρητα και δεν μπορώ να τα διαβάσω όλα αυτή τη στιγμή(θα το κάνω στην πρώτη ευκαιρία). αυτό το θέμα είναι ο λόγος που με έκραξαν σε άλλο παρόμοιας θεματολογίας φόρουμ-καμία σχέση σε ποιότητα ομολογουμένως αλλά τέλος πάντων δε θα επεκταθώ για εκείνο-
βλέπω ότι είναι πολύ περίεργο θέμα και δε θα κρίνω εννοείται καμία προσωπική άποψη. να σημειώσω ότι είμαι 22 ετών και ότι η κόρη μου είναι 17 μηνών σχεδόν. οπότε δε μπορώ να το δω με οπτική μεγαλύτερης γυναίκας με άλλα βιώματα από άλλες περιόδους ζωής, ούτε μπορώ να ξέρω πώς αντιδράει ένα μεγαλύτερο παιδί σε κάθε προσπάθεια χειραγώγησης ή πώς αναπτύσσει την αυτονομία του(τα ξέρω λόγω σπουδών μόνο θεωρητικά αλλά αν δεν τα δω δε θα μιλήσω γι'αυτά Rolling Eyes )
απλά θα αναφέρω ότι:
το αντικείμενο το συγκεκριμένο σε πρακτική βάση από μόνο του δε θα βλάψει τον ψυχισμό του παιδιού γιατί δε μπορεί στην ηλικία γύρω στα δύο που αναφέρομαι να συνειδητοποιήσει το παιδάκι ότι αυτό το χρησιμοποιούν σε σκυλιά άρα είμαι κ εγώ σκυλί, ή να έχει ταξινόμηση ότι το σκυλί είναι κατώτερο από εμένα άρα μου φέρονται κατώτερα από άνθρωπο και να θιχτεί η αξιοπρέπεια του. κάτι τέτοιο είναι μόνο πιθανό να συμβεί αν το προσβάλλει κάποιος ή κοιτούν περίεργα στο δρόμο(αρνητικά περίεργα)ή ακούσει κάποιον να κατακρίνει τη μητέρα κτλ.(μετά υιοθετεί τη στάση ίσως που του προέβαλε το πρότυπο-ο ξένος)
επιπλέον, θεωρώ ότι είναι η μόνη λύση σε περιπτώσεις εγκύων μητέρων, γιαγιάδων παππούδων, σε υπεργεμάτα malls(είμαι κατά του να αλλάξει η ζωή ενός ατόμου σε σχέση με τις αγαπημένες του συνήθειες επειδή έχει ένα παιδί, γιατί να μην το πάρεις μαζί σου στη βόλτα σου στα μαγαζία, ερεθίσματα και εμπειρίες συναναστροφών και φυσιολογικών συμπεριφορών είναι), σε ταξίδια όπου αν φύγει το παιδάκι δεν ξέρεις πώς να το βρεις ως ξένος σε μια πόλη κτλ
εγώ θα το χρησιμοποιούσα γιατί είμαι κλασσικά άνθρωπος που δε με απασχολεί η γνώμη του κάθε άσχετου ξένου, που δε γνωρίζει κάτι ούτε για μένα, ούτε για το υπόβαθρό μου και απλά κρίνει(όλες το ζούμε από όταν γεννάμε).
δε θα έκρινα ποτέ κάποια για την επιλογή αυτή, γιατί δε βλάπτει το παιδί(οπότε γιατί να είναι κατακριτέα)
*εδώ να πω ότι σαφώς η μάνα δε θα το χρησιμοποιεί μονίμως οπότε εκεί περιορίζει το παιδί που διάβασα ότι είπατε, στην παιδική χαρα που είναι περιφραγμένος χώρος μεγάλων διαστάσεων το παιδί δε διατρέχει τον κίνδυνο να σου φύγει να το πατήσει αυτοκίνητο και μπορείς να έχεις το νου σου που πάει, στην αυλή σου, σε ένα μαγαζί, σε ένα πάρκο, σε ένα χωριό, δε σου χρειάζεται, στη ζούγκλα που μένω με το όνομα αθήνα παραμονεύουν από αυτοκίνητα που δε δίνουν δεκάρα, μέχρι άτομα που θα σου πάρουν το παιδί.
όχι εγώ δε θα το ρίσκαρα, έχω συνηθίσει να συζητά ο κόσμος τις όποιες επιλογές του καθενός σε μια χώρα τόσο πίσω σε όλα όπως η δική μας, στο εξωτερικό δεν είναι περίεργο φαινόμενο, θα προτιμήσω την ασφάλεια του παιδιού.
σημείωση: το παιδί μου δεν είναι σε φάση που μπορεί να δώσει χεράκι, αν πάω πολύ κοντά της θέλει να την κρατάω αγκαλιά μετά, θέλω να τη στρέψω λίγο προς την αυτονομία όταν βγαίνουμε έξω, έχουμε κάνει κάποιες προσπάθειες να περπατά και εκτός σπιτιού τώρα που την παλεύει με τα παπουτσάκια, αν την αφήνω κ πάω μακριά περπατάει μόνη της αλλά έτσι προφανώς είναι επικίνδυνο
χεράκι δε ανταποκρίνεται να δώσει κ αν το κάνω με το ζόρι εκνευρίζεται. καρότσι δε το αντέχει πια. τι προτείνετε λοιπόν ή αγκαλιά ή κάτι τέτοιο για βόλτα με ασφάλεια στο δρόμο. Rolling Eyes
δεν το έχω πάρει ακόμα θα δω πως θα εξελιχθεί το θέμα.
να πω ότι έχω γνώσεις ψυχολογίας γι'αυτά που είπα πιο πάνω.
σόρρυ για το μεγάλο ποστ.
κι κάντε αυτό που νιώθετε εσείς σωστό, αν δεν έχετε διαπιστωμένα πρόβλημα ψυχικής υγείας Laughing τότε ξέρετε το καλύτερο για το παιδί σας.
και μην ξεχνάτε
ζείτε το 2011 στην ελλάδα, ούτε το 1970 που θα σας πουν οι γονείς σας ότι δεν τα κανανε αυτά, ούτε στην ολλανδία που όλα είναι αέρα πατέρα αλλά πιο εξελιγμένα.
Wink

http://psuxoblabla.blogspot.gr/

Maya

Maya
dinaki88 έγραψε:τα πόστς είναι αμέτρητα και δεν μπορώ να τα διαβάσω όλα αυτή τη στιγμή(θα το κάνω στην πρώτη ευκαιρία). αυτό το θέμα είναι ο λόγος που με έκραξαν σε άλλο παρόμοιας θεματολογίας φόρουμ-καμία σχέση σε ποιότητα ομολογουμένως αλλά τέλος πάντων δε θα επεκταθώ για εκείνο-
βλέπω ότι είναι πολύ περίεργο θέμα και δε θα κρίνω εννοείται καμία προσωπική άποψη. να σημειώσω ότι είμαι 22 ετών και ότι η κόρη μου είναι 17 μηνών σχεδόν. οπότε δε μπορώ να το δω με οπτική μεγαλύτερης γυναίκας με άλλα βιώματα από άλλες περιόδους ζωής, ούτε μπορώ να ξέρω πώς αντιδράει ένα μεγαλύτερο παιδί σε κάθε προσπάθεια χειραγώγησης ή πώς αναπτύσσει την αυτονομία του(τα ξέρω λόγω σπουδών μόνο θεωρητικά αλλά αν δεν τα δω δε θα μιλήσω γι'αυτά Rolling Eyes )
απλά θα αναφέρω ότι:
το αντικείμενο το συγκεκριμένο σε πρακτική βάση από μόνο του δε θα βλάψει τον ψυχισμό του παιδιού γιατί δε μπορεί στην ηλικία γύρω στα δύο που αναφέρομαι να συνειδητοποιήσει το παιδάκι ότι αυτό το χρησιμοποιούν σε σκυλιά άρα είμαι κ εγώ σκυλί, ή να έχει ταξινόμηση ότι το σκυλί είναι κατώτερο από εμένα άρα μου φέρονται κατώτερα από άνθρωπο και να θιχτεί η αξιοπρέπεια του. κάτι τέτοιο είναι μόνο πιθανό να συμβεί αν το προσβάλλει κάποιος ή κοιτούν περίεργα στο δρόμο(αρνητικά περίεργα)ή ακούσει κάποιον να κατακρίνει τη μητέρα κτλ.(μετά υιοθετεί τη στάση ίσως που του προέβαλε το πρότυπο-ο ξένος)
επιπλέον, θεωρώ ότι είναι η μόνη λύση σε περιπτώσεις εγκύων μητέρων, γιαγιάδων παππούδων, σε υπεργεμάτα malls(είμαι κατά του να αλλάξει η ζωή ενός ατόμου σε σχέση με τις αγαπημένες του συνήθειες επειδή έχει ένα παιδί, γιατί να μην το πάρεις μαζί σου στη βόλτα σου στα μαγαζία, ερεθίσματα και εμπειρίες συναναστροφών και φυσιολογικών συμπεριφορών είναι), σε ταξίδια όπου αν φύγει το παιδάκι δεν ξέρεις πώς να το βρεις ως ξένος σε μια πόλη κτλ
εγώ θα το χρησιμοποιούσα γιατί είμαι κλασσικά άνθρωπος που δε με απασχολεί η γνώμη του κάθε άσχετου ξένου, που δε γνωρίζει κάτι ούτε για μένα, ούτε για το υπόβαθρό μου και απλά κρίνει(όλες το ζούμε από όταν γεννάμε).
δε θα έκρινα ποτέ κάποια για την επιλογή αυτή, γιατί δε βλάπτει το παιδί(οπότε γιατί να είναι κατακριτέα)
*εδώ να πω ότι σαφώς η μάνα δε θα το χρησιμοποιεί μονίμως οπότε εκεί περιορίζει το παιδί που διάβασα ότι είπατε, στην παιδική χαρα που είναι περιφραγμένος χώρος μεγάλων διαστάσεων το παιδί δε διατρέχει τον κίνδυνο να σου φύγει να το πατήσει αυτοκίνητο και μπορείς να έχεις το νου σου που πάει, στην αυλή σου, σε ένα μαγαζί, σε ένα πάρκο, σε ένα χωριό, δε σου χρειάζεται, στη ζούγκλα που μένω με το όνομα αθήνα παραμονεύουν από αυτοκίνητα που δε δίνουν δεκάρα, μέχρι άτομα που θα σου πάρουν το παιδί.
όχι εγώ δε θα το ρίσκαρα, έχω συνηθίσει να συζητά ο κόσμος τις όποιες επιλογές του καθενός σε μια χώρα τόσο πίσω σε όλα όπως η δική μας, στο εξωτερικό δεν είναι περίεργο φαινόμενο, θα προτιμήσω την ασφάλεια του παιδιού.
σημείωση: το παιδί μου δεν είναι σε φάση που μπορεί να δώσει χεράκι, αν πάω πολύ κοντά της θέλει να την κρατάω αγκαλιά μετά, θέλω να τη στρέψω λίγο προς την αυτονομία όταν βγαίνουμε έξω, έχουμε κάνει κάποιες προσπάθειες να περπατά και εκτός σπιτιού τώρα που την παλεύει με τα παπουτσάκια, αν την αφήνω κ πάω μακριά περπατάει μόνη της αλλά έτσι προφανώς είναι επικίνδυνο
χεράκι δε ανταποκρίνεται να δώσει κ αν το κάνω με το ζόρι εκνευρίζεται. καρότσι δε το αντέχει πια. τι προτείνετε λοιπόν ή αγκαλιά ή κάτι τέτοιο για βόλτα με ασφάλεια στο δρόμο. Rolling Eyes
δεν το έχω πάρει ακόμα θα δω πως θα εξελιχθεί το θέμα.
να πω ότι έχω γνώσεις ψυχολογίας γι'αυτά που είπα πιο πάνω.
σόρρυ για το μεγάλο ποστ.
κι κάντε αυτό που νιώθετε εσείς σωστό, αν δεν έχετε διαπιστωμένα πρόβλημα ψυχικής υγείας Laughing τότε ξέρετε το καλύτερο για το παιδί σας.
και μην ξεχνάτε
ζείτε το 2011 στην ελλάδα, ούτε το 1970 που θα σας πουν οι γονείς σας ότι δεν τα κανανε αυτά, ούτε στην ολλανδία που όλα είναι αέρα πατέρα αλλά πιο εξελιγμένα.
Wink

I totally agree!

ntalia!!

ntalia!!
Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
η αποψη μου επι του θεματος ειναι οτι δεν ειναι ωραιο να φορας ενα λουρακι στο παιδακι σου!οπως ειπε και καποια κοπελα παραπανω θα σου αρεσε εσενα να στο φορανε?γιατι να το ταλαιπωρεις το καημενο?μια φορα ετυχε να δω και μου ηρθε τοσο κριμα το παιδακι!!!!αλλα ο καθενας σιγουρα εχει δικη του γνωμη για το τι θα κανει για να ειναι το ζουζουνακι του ασφαλες!!οποτε κανε αυτο που θεωρεις εσυ σωστο.... ΛΟΥΡΑΚΙ ΕΞΟΔΟΥ~~~ΣΩΣΤΟ Η ΛΑΘΟΣ??? - Σελίδα 7 415870

dinaki88

dinaki88
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
να σας θυμίσω ότι και το να το τραβάς συνέχεια σαν κάτι υστερικές μάνες από το χέρι όταν πάει να περάσει το δρόμο δε θα μας άρεσε να μας το κάνουν.
σημειώνω ότι εγώ 5 χρονών έτσι έπαθα εξάρθρωση. Rolling Eyes

vasso

vasso
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
dinaki88 έγραψε:να σας θυμίσω ότι και το να το τραβάς συνέχεια σαν κάτι υστερικές μάνες από το χέρι όταν πάει να περάσει το δρόμο δε θα μας άρεσε να μας το κάνουν.
σημειώνω ότι εγώ 5 χρονών έτσι έπαθα εξάρθρωση. Rolling Eyes

ΕΞΑΡΘΡΩΣΗ? ΛΟΥΡΑΚΙ ΕΞΟΔΟΥ~~~ΣΩΣΤΟ Η ΛΑΘΟΣ??? - Σελίδα 7 667478

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ Η ΟΧΙ Η ΚΑΘΕΜΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΙΝΙ ΤΗΣ

dinaki88

dinaki88
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
ναι με τράβηξε και εξαρθρώθηκε ο καρπός. ποιός ξέρει τι διαολιά έκανα Shocked
ούτε που το θυμάμαι βέβαια ευτυχώς
παρ'όλα αυτά έχει πλάκα πως φρικάρει ο κόσμος όταν τραβάω την παλάμη μου γιατί είναι πιο χαλαρός ο δεσμός και όλοι μένουν έτσι Shocked Shocked

Νικολέττα

Νικολέττα
Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
να σας θυμίσω ότι και το να το τραβάς συνέχεια σαν κάτι υστερικές μάνες από το χέρι όταν πάει να περάσει το δρόμο δε θα μας άρεσε να μας το κάνουν.
σημειώνω ότι εγώ 5 χρονών έτσι έπαθα εξάρθρωση.

...εε, ναι, αλλα... 5 χρονών βρίσκω πως είναι υπερβολικά μεγάλο για να του βάλεις λουράκι!!!

Εμένα μου φόραγε η μάνα μου, αλλα στην φάση που έκανα τα πρώτα μου βήματα. Μου έχει πει πως βόλευε στο να μην πέφτω κάτω-και να μην χρειάζεται να σκύβει. Μόλις έβλεπε οτι έπαιρνα φόρα επικίνδυνα έσφιγγε το λουρί και με συγκρατούσε.

Στην κόρη μου δεν το χρησημοποίησα γιατί είμαι κατά των βοηθημάτων βάδισης γενικώς. Εχω ένα πολύ εργονομικό σακκίδιο που την βάζω όταν πρόκειται να βρεθούμε σε μέρος με επικίνδυνη πολυκοσμία.
Αλοιώς, περπατάει δίπλα, μπροστά η πισω μου. Οταν ειναι να περάσουμε το δρόμο την υποχρεώνω να κρατάει το χέρι μου. Το κάνει, γιατι ξερει οτι όταν φτάσουμε στο πεζοδρόμιο μπορεί να με αφήσει πάλι.
Είναι 20 μηνών.
Εννοείται οτι έχω τα μάτια μου συνεχώς πάνω της και δεν κοιτάω βιτρίνες, κτλ!!!

dinaki88

dinaki88
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Νικολέττα έγραψε:
σημειώνω ότι εγώ 5 χρονών έτσι έπαθα εξάρθρωση.

...εε, ναι, αλλα... 5 χρονών βρίσκω πως είναι υπερβολικά μεγάλο για να του βάλεις λουράκι!!!

Εμένα μου φόραγε η μάνα μου, αλλα στην φάση που έκανα τα πρώτα μου βήματα. Μου έχει πει πως βόλευε στο να μην πέφτω κάτω-και να μην χρειάζεται να σκύβει. Μόλις έβλεπε οτι έπαιρνα φόρα επικίνδυνα έσφιγγε το λουρί και με συγκρατούσε.

Στην κόρη μου δεν το χρησημοποίησα γιατί είμαι κατά των βοηθημάτων βάδισης γενικώς. Εχω ένα πολύ εργονομικό σακκίδιο που την βάζω όταν πρόκειται να βρεθούμε σε μέρος με επικίνδυνη πολυκοσμία.
Αλοιώς, περπατάει δίπλα, μπροστά η πισω μου. Οταν ειναι να περάσουμε το δρόμο την υποχρεώνω να κρατάει το χέρι μου. Το κάνει, γιατι ξερει οτι όταν φτάσουμε στο πεζοδρόμιο μπορεί να με αφήσει πάλι.
Είναι 20 μηνών.
Εννοείται οτι έχω τα μάτια μου συνεχώς πάνω της και δεν κοιτάω βιτρίνες, κτλ!!!
τι να σου πω όπως είπα και πιο πάνω εγώ έχω μωράκι σχεδόν 17 μηνών, και στη φάση που είναι ΤΩΡΑ μάλλον το βλέπω λίγο όπως έκαναν οι δικοί σου. δε γίνεται αλλιώς αλλά περιμένω να περάσει λίγο ο καιρός να δω αν θα συνεργάζεται που θα έχει βγει και πιο πολλές φορές έξω. όσο για 5 χρονών δεν έχω ιδέα πως κάνει ένα παιδί Laughing θεωρητικά μπορεί να καταλάβει..
αλλά θα σας πω σε 4 χρόνια Very Happy
αυτό με το σακίδιο δεν το είχα σκεφτεί, καλή ιδέα

Όλγα

Όλγα
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Η κάθε μαμά κάνει αυτό που πιστεύει ότι είναι καλύτερο για το παιδί της, αλλά η σκέψη που κάνω αυθόρμητα είναι ότι δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ πως σε συζήτηση με άλλες μαμάδες θα έπρεπε να επιχειρηματολογήσω για να στηρίξω την άποψή μου ότι τα λουριά δεν ταιριάζουν στα παιδάκια, αλλά στα σκυλάκια.

litsakos

litsakos
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
ειναι σχεδον 2,5 χρονων ο γιος μου κ δεν θα ανεχοταν το λουρακι κ να ηθελα δλδ δεν θα μπορουσα να του το βαλω. Μου κραταει το χερι παντα,αλλα τον αφηνω χωρις να μαστε χερακι χερακι οταν το πεζοδρομιο ειναι φαρδυ,σε παρκα κ παιδ.χαρες,ειναι ελευθερος να τρεξει μακρια απο μενα, να κυλιστει κατω,να γινει μαυρο χαλι δλδ Laughing ισως γι αυτο να μην αντιδραει οταν του πιανω το χερι.

Maya

Maya
Όλγα έγραψε:Η κάθε μαμά κάνει αυτό που πιστεύει ότι είναι καλύτερο για το παιδί της, αλλά η σκέψη που κάνω αυθόρμητα είναι ότι δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ πως σε συζήτηση με άλλες μαμάδες θα έπρεπε να επιχειρηματολογήσω για να στηρίξω την άποψή μου ότι τα λουριά δεν ταιριάζουν στα παιδάκια, αλλά στα σκυλάκια.

Λουρακι! Λουρακι!!! Εγγυηση!!! Δεν ειναι τυχαιο οτι τα σκυλια που τα πατανε τα αυτοκινητα ειναι αυτα που ΔΕ φορανε λουρακι..!!!

Επειδη δηλαδη τα σκυλια φορανε και ρουχα πλεον εγω πρεπει να αφησω το παιδι μου γυμνο??? Μην βλεπετε τα πραγματα με παρωπιδες!

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 7 από 9]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Επόμενο

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

•  

Forumgreek.com | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Πρόσφατες συζητήσεις