Ένα φόρουμ για μαμάδες!

Αναζήτηση

Αποτελέσματα Αναζήτησης

Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

To blog!

Πρόσφατα Θέματα

» συμτωματα εγκυμοσινης??
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 3:33 am

» μετα απο πολυ καιρο
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 12:52 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από Titino Δευ Ιουλ 09, 2018 12:37 am

» ΕΓΚΥΟΥΛΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ-ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
από trilly Δευ Νοε 20, 2017 1:13 pm

» 3o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ
από maria.tst Δευ Οκτ 16, 2017 1:10 am

» Κεραλοιφή της Ελένης
από αγαπη Παρ Αυγ 04, 2017 4:33 am

» Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
από howto Κυρ Ιουλ 16, 2017 8:41 am

» Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:18 am

» Φτιαξτε πανευκολα βορβους (Ασκορδούλακoυς
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:13 am

» Μανούλες Ιουνίου - Ιουλίου 2012
από claire_ Παρ Ιαν 27, 2017 4:51 am

» Πωλείται καρότσι Stokke Xplory V2 pushchair - ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ
από Ιωάννα1971 Πεμ Ιαν 07, 2016 4:40 am

» Μανούλες Ιανουαρίου 2014 #14#
από gallida Πεμ Ιαν 07, 2016 12:59 am

» Ας μαζευτούμε εδώ όσες προσπαθούμε για μωράκι #142
από larisaia Κυρ Ιαν 03, 2016 10:37 am

» Τριτη εγκυμοσύνη,η δική μου ιστορία!
από tinag Κυρ Ιαν 03, 2016 9:54 am

» Μανούλες Δεκεμβρίου 2015
από goldangel1990 Τρι Δεκ 29, 2015 6:15 am

» αγγλικα pre junior .ποια η γνωμη σας;
από dimitra al Δευ Δεκ 28, 2015 3:08 pm

» Εγκυουλες Ιουνιου-Ιουλιου 2016!!!!!
από beboula_1982 Δευ Δεκ 28, 2015 6:40 am

» πωλούνται 2 παιδικά κρεβατάκια μαζί με 2 συρταριέρες
από mpampoulis Κυρ Δεκ 27, 2015 1:13 pm

» Μανούλες Ιανουαριου-Φεβρουαριου 2016
από NOPITSA Τετ Δεκ 23, 2015 12:18 pm

» Διασκέδαση για μωράκια-παιδάκια
από natalie123 Κυρ Δεκ 20, 2015 7:42 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από boubouka Κυρ Δεκ 20, 2015 12:03 am

» Τεστ PAPP-A
από beboula_1982 Σαβ Δεκ 19, 2015 1:33 am

» Τιμές χωριάτης;;;
από boubouka Δευ Δεκ 14, 2015 2:06 am

» ΒΡΕΦΙΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΚΙ
από xrisili Παρ Δεκ 11, 2015 12:59 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από boubouka Κυρ Δεκ 06, 2015 9:11 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από MAMASTE Σαβ Δεκ 05, 2015 9:30 am

» σχετικα καινουρια
από marialena Σαβ Δεκ 05, 2015 3:54 am

» Τι γίνεται τελικά? Υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος?
από Dimitra S. Παρ Δεκ 04, 2015 7:06 am

» ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!
από xrisili Παρ Δεκ 04, 2015 2:11 am

» Γυναικολόγος στο Ιπποκράτειο!
από boubouka Κυρ Νοε 22, 2015 11:14 pm

» βοηθεια με ομιλια 3 χρονου κοριτσιου
από scfatsa Παρ Νοε 13, 2015 12:48 pm

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:52 am

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:51 am

» καποια μοδιστρα για καλυμματα επιπλων
από calpou Δευ Νοε 09, 2015 1:44 am

» Εγκυουλες Φεβρουαριου-Μαρτιου 2015!!
από roulakriti Παρ Νοε 06, 2015 11:11 am

» Βαλίτσα για μαιευτήριο!
από boubouka Παρ Νοε 06, 2015 5:12 am

» Παράπονα από το παιδί για το σχολείο.
από boubouka Πεμ Νοε 05, 2015 12:01 pm

» Μυτιλήνη!!!βοήθεια!!!!
από scfatsa Τετ Νοε 04, 2015 12:27 pm

» Εχω ζητησει διαγραφη λογαριασμου!!!!
από mhtsaina Τρι Νοε 03, 2015 12:16 pm

» καποια μοδιστρα για καλυμματα καναπε??
από calpou Τρι Νοε 03, 2015 4:05 am

Παρόντες χρήστες
670 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 670 επισκέπτες :: 2 μηχανές αναζήτησης

Κανένας

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 3335, στις Τρι Ιαν 22, 2013 7:50 am

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Επόμενο

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 8 από 9]

dinaki88

dinaki88
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Maya έγραψε:
Όλγα έγραψε:Η κάθε μαμά κάνει αυτό που πιστεύει ότι είναι καλύτερο για το παιδί της, αλλά η σκέψη που κάνω αυθόρμητα είναι ότι δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ πως σε συζήτηση με άλλες μαμάδες θα έπρεπε να επιχειρηματολογήσω για να στηρίξω την άποψή μου ότι τα λουριά δεν ταιριάζουν στα παιδάκια, αλλά στα σκυλάκια.

Λουρακι! Λουρακι!!! Εγγυηση!!! Δεν ειναι τυχαιο οτι τα σκυλια που τα πατανε τα αυτοκινητα ειναι αυτα που ΔΕ φορανε λουρακι..!!!

Επειδη δηλαδη τα σκυλια φορανε και ρουχα πλεον εγω πρεπει να αφησω το παιδι μου γυμνο??? Μην βλεπετε τα πραγματα με παρωπιδες!

ήθελα να πω το ίδιο πράγμα, αλλά πλέον κινδυνεύω εγώ να χαρακτηριστώ κολλημένη και με παρωπίδες οπότε το βούλωσα Laughing
+1 από μένα

http://psuxoblabla.blogspot.gr/

koukida

koukida
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
dinaki88 έγραψε:να σας θυμίσω ότι και το να το τραβάς συνέχεια σαν κάτι υστερικές μάνες από το χέρι όταν πάει να περάσει το δρόμο δε θα μας άρεσε να μας το κάνουν.
σημειώνω ότι εγώ 5 χρονών έτσι έπαθα εξάρθρωση. Rolling Eyes

Λυπάμαι που επαθες τετοιο πραγμα, αλλα βρισκω λιγο ακραιο το παράδειγμα...

dimial76

dimial76
Σιωπηλή δύναμη
Σιωπηλή δύναμη
dinaki88 έγραψε:τα πόστς είναι αμέτρητα και δεν μπορώ να τα διαβάσω όλα αυτή τη στιγμή(θα το κάνω στην πρώτη ευκαιρία). αυτό το θέμα είναι ο λόγος που με έκραξαν σε άλλο παρόμοιας θεματολογίας φόρουμ-καμία σχέση σε ποιότητα ομολογουμένως αλλά τέλος πάντων δε θα επεκταθώ για εκείνο-
βλέπω ότι είναι πολύ περίεργο θέμα και δε θα κρίνω εννοείται καμία προσωπική άποψη. να σημειώσω ότι είμαι 22 ετών και ότι η κόρη μου είναι 17 μηνών σχεδόν. οπότε δε μπορώ να το δω με οπτική μεγαλύτερης γυναίκας με άλλα βιώματα από άλλες περιόδους ζωής, ούτε μπορώ να ξέρω πώς αντιδράει ένα μεγαλύτερο παιδί σε κάθε προσπάθεια χειραγώγησης ή πώς αναπτύσσει την αυτονομία του(τα ξέρω λόγω σπουδών μόνο θεωρητικά αλλά αν δεν τα δω δε θα μιλήσω γι'αυτά Rolling Eyes )
απλά θα αναφέρω ότι:
το αντικείμενο το συγκεκριμένο σε πρακτική βάση από μόνο του δε θα βλάψει τον ψυχισμό του παιδιού γιατί δε μπορεί στην ηλικία γύρω στα δύο που αναφέρομαι να συνειδητοποιήσει το παιδάκι ότι αυτό το χρησιμοποιούν σε σκυλιά άρα είμαι κ εγώ σκυλί, ή να έχει ταξινόμηση ότι το σκυλί είναι κατώτερο από εμένα άρα μου φέρονται κατώτερα από άνθρωπο και να θιχτεί η αξιοπρέπεια του. κάτι τέτοιο είναι μόνο πιθανό να συμβεί αν το προσβάλλει κάποιος ή κοιτούν περίεργα στο δρόμο(αρνητικά περίεργα)ή ακούσει κάποιον να κατακρίνει τη μητέρα κτλ.(μετά υιοθετεί τη στάση ίσως που του προέβαλε το πρότυπο-ο ξένος)
επιπλέον, θεωρώ ότι είναι η μόνη λύση σε περιπτώσεις εγκύων μητέρων, γιαγιάδων παππούδων, σε υπεργεμάτα malls(είμαι κατά του να αλλάξει η ζωή ενός ατόμου σε σχέση με τις αγαπημένες του συνήθειες επειδή έχει ένα παιδί, γιατί να μην το πάρεις μαζί σου στη βόλτα σου στα μαγαζία, ερεθίσματα και εμπειρίες συναναστροφών και φυσιολογικών συμπεριφορών είναι), σε ταξίδια όπου αν φύγει το παιδάκι δεν ξέρεις πώς να το βρεις ως ξένος σε μια πόλη κτλ
εγώ θα το χρησιμοποιούσα γιατί είμαι κλασσικά άνθρωπος που δε με απασχολεί η γνώμη του κάθε άσχετου ξένου, που δε γνωρίζει κάτι ούτε για μένα, ούτε για το υπόβαθρό μου και απλά κρίνει(όλες το ζούμε από όταν γεννάμε).
δε θα έκρινα ποτέ κάποια για την επιλογή αυτή, γιατί δε βλάπτει το παιδί(οπότε γιατί να είναι κατακριτέα)
*εδώ να πω ότι σαφώς η μάνα δε θα το χρησιμοποιεί μονίμως οπότε εκεί περιορίζει το παιδί που διάβασα ότι είπατε, στην παιδική χαρα που είναι περιφραγμένος χώρος μεγάλων διαστάσεων το παιδί δε διατρέχει τον κίνδυνο να σου φύγει να το πατήσει αυτοκίνητο και μπορείς να έχεις το νου σου που πάει, στην αυλή σου, σε ένα μαγαζί, σε ένα πάρκο, σε ένα χωριό, δε σου χρειάζεται, στη ζούγκλα που μένω με το όνομα αθήνα παραμονεύουν από αυτοκίνητα που δε δίνουν δεκάρα, μέχρι άτομα που θα σου πάρουν το παιδί.
όχι εγώ δε θα το ρίσκαρα, έχω συνηθίσει να συζητά ο κόσμος τις όποιες επιλογές του καθενός σε μια χώρα τόσο πίσω σε όλα όπως η δική μας, στο εξωτερικό δεν είναι περίεργο φαινόμενο, θα προτιμήσω την ασφάλεια του παιδιού.
σημείωση: το παιδί μου δεν είναι σε φάση που μπορεί να δώσει χεράκι, αν πάω πολύ κοντά της θέλει να την κρατάω αγκαλιά μετά, θέλω να τη στρέψω λίγο προς την αυτονομία όταν βγαίνουμε έξω, έχουμε κάνει κάποιες προσπάθειες να περπατά και εκτός σπιτιού τώρα που την παλεύει με τα παπουτσάκια, αν την αφήνω κ πάω μακριά περπατάει μόνη της αλλά έτσι προφανώς είναι επικίνδυνο
χεράκι δε ανταποκρίνεται να δώσει κ αν το κάνω με το ζόρι εκνευρίζεται. καρότσι δε το αντέχει πια. τι προτείνετε λοιπόν ή αγκαλιά ή κάτι τέτοιο για βόλτα με ασφάλεια στο δρόμο. Rolling Eyes
δεν το έχω πάρει ακόμα θα δω πως θα εξελιχθεί το θέμα.
να πω ότι έχω γνώσεις ψυχολογίας γι'αυτά που είπα πιο πάνω.
σόρρυ για το μεγάλο ποστ.
κι κάντε αυτό που νιώθετε εσείς σωστό, αν δεν έχετε διαπιστωμένα πρόβλημα ψυχικής υγείας Laughing τότε ξέρετε το καλύτερο για το παιδί σας.
και μην ξεχνάτε
ζείτε το 2011 στην ελλάδα, ούτε το 1970 που θα σας πουν οι γονείς σας ότι δεν τα κανανε αυτά, ούτε στην ολλανδία που όλα είναι αέρα πατέρα αλλά πιο εξελιγμένα.
Wink

Πήγα να γράψω αλλά με κάλυψες πλήρως!!!!

dinaki88

dinaki88
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
ΛΟΥΡΑΚΙ ΕΞΟΔΟΥ~~~ΣΩΣΤΟ Η ΛΑΘΟΣ??? - Σελίδα 8 215994
γμτ εγώ ακόμα περιμένω το κράξιμο, άμα δείτε τι άκουσα κάποτε σε άλλο γνωστό φόρουμ Laughing
-για το λουράκι αποχώρισα, και ούτε καν έχω Laughing Laughing Laughing -

giouli73

giouli73
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
Καταρχήν όντως τα ποστ είναι αμέτρητα και διάβασα ορισμένα. Με άλλα συμφώνησα, με άλλα γέλασα. Εγώ αυτό το λουράκι δεν ήξερα ότι υπήρχε. Αν μπορεί κάποια να με διαφωτήσει που το πουλάνε για να έχω μια ιδέα. Επίσης μανούλες που δεν συμφωνούν ας μου πουν παρακαλώ τις ιδέες τους γιατί κοντεύω να φρικάρω. Έχω 2 παιδιά το ένα 2,5 χρονών ζιζάνιο και το άλλο 9 μηνών δεν περπατάει ακόμα. Ο άντρας μου κάνει 2 δουλειές και δεν έχω σχεδόν καθόλου χρόνο ούτε στο σούπερ μάρκετ να πάω. Γιατί απλά δεν μπορώ να βγάλω και τα 2 παιδιά μαζί. Το ένα στο καρότσι και το άλλο στο χέρι δε γίνεται. Αποτέλεσμα ή εγώ είμαι συνέχεια μέσα. Αν πάω καμιά βόλτα παίρνω μαζί τον μεγάλο και το μωρό δεν έχει βγει σχεδόν καθόλου από το σπίτι κι αυτό ψυχή έχει. Τι κάνεις όταν έχεις τέτοια περίπτωση με 2 παιδιά? Πως τα βγάζεις βόλτα? Εννοείται πως αν είσαι σε κεντρικό και σου φύγει το μεγάλο δεν προλαβαίνεις να τον πιάσεις άσε που θα φύγει και το καρότσι και θα έχεις αποτέλεσμα 2 χτυπημένα παιδιά και πολλά άλλα.

dinaki88

dinaki88
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
http://www.mothercare.gr/outpushchairaccessories.htm
fainetai sto teleutaio eikonidio
pantws kai mono oti ena megalo katastima san ta mothercare-pou einai eisagwmeno apo to ekswteriko san alusida, ta poulaei, einai apo mono tou epixeirima oti dn einai teratourgimata, fantazomai ta exoun egrinei kai elegksei gia tuxon kindunous pnigmou asfiksias ktl kai exoun apo pisw tous egriseis.twra to ideologiko tou thematos san apopsi diki mou to exw idi ekthesei

Maya

Maya
giouli73 έγραψε:Καταρχήν όντως τα ποστ είναι αμέτρητα και διάβασα ορισμένα. Με άλλα συμφώνησα, με άλλα γέλασα. Εγώ αυτό το λουράκι δεν ήξερα ότι υπήρχε. Αν μπορεί κάποια να με διαφωτήσει που το πουλάνε για να έχω μια ιδέα. Επίσης μανούλες που δεν συμφωνούν ας μου πουν παρακαλώ τις ιδέες τους γιατί κοντεύω να φρικάρω. Έχω 2 παιδιά το ένα 2,5 χρονών ζιζάνιο και το άλλο 9 μηνών δεν περπατάει ακόμα. Ο άντρας μου κάνει 2 δουλειές και δεν έχω σχεδόν καθόλου χρόνο ούτε στο σούπερ μάρκετ να πάω. Γιατί απλά δεν μπορώ να βγάλω και τα 2 παιδιά μαζί. Το ένα στο καρότσι και το άλλο στο χέρι δε γίνεται. Αποτέλεσμα ή εγώ είμαι συνέχεια μέσα. Αν πάω καμιά βόλτα παίρνω μαζί τον μεγάλο και το μωρό δεν έχει βγει σχεδόν καθόλου από το σπίτι κι αυτό ψυχή έχει. Τι κάνεις όταν έχεις τέτοια περίπτωση με 2 παιδιά? Πως τα βγάζεις βόλτα? Εννοείται πως αν είσαι σε κεντρικό και σου φύγει το μεγάλο δεν προλαβαίνεις να τον πιάσεις άσε που θα φύγει και το καρότσι και θα έχεις αποτέλεσμα 2 χτυπημένα παιδιά και πολλά άλλα.

Kοριτσακι, ευστυχως εδω μεσα ολες (οι κατα) εχουν πεθερες και γιαγιαδες να τους κρατανε τα παιδια και να βγαινουν μονες τους να πηγαινουν για τις δουλειες τους.Να ειναι καλα που εχουν αυτη τη δυνατοτητα και να ειναι ευγνωμονες γι αυτο! Η κρεμανε τις σακουλες με τα ψωνια στη ζωνη και εχουν απο 1 παιδι στο καθε χερι, αν υπαρχει και τριτο παιδι, ισως τους πιανει και το ποδι, και πηγαινουν κουτσο..τι να πω.. Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι γιατι αυτες να κατηγορουν εμας που εχουμε λογους να χρειαζομαστε τη βοηθεια που μας προσφερει ενα τετοιο πραγμα.? Και πρεπει να απολογουμαστε γι αυτο. Καλο ειναι να μην κατηγορουμαστε για τις αποψεις μας, οπως κι εμεις δεν κατηγορουμε οσες ειναι κατα στην ιδεα του λουριου.
τι θα πει
'θα έπρεπε να επιχειρηματολογήσω για να στηρίξω την άποψή μου ότι τα λουριά δεν ταιριάζουν στα παιδάκια, αλλά στα σκυλάκια'????
Αποψη σου ειναι αυτη οπως και η δικη μου αποψη ειναι οτι το δικο μου παιδι οπως και το σκυλι μου, δε μπορει να σκεφτει οτι αν φυγει για ενα κλασμα του δευτερολεπτου απο το χερι μου μπορει να το πατησει το αυτοκινητο. Γιατι πρεπει να κατηγορηθω γι αυτο???

erwtoulis

erwtoulis
Δοκίμασα το λουρακι στον μικρό μου. Όλα τα ματιά των περαστικών ήταν πάνω μας. Αλλά δεν με ενδιέφερε γιατί ο γιος μου ξετρελαθικε που δεν του κρατούσα το χεράκι.Ήταν πολύ ξεκουραστο για την μέση μου που δεν έπρεπε να σκηβω,αλλά κ για το παιδί που όταν πήγαινε να πέσει τον προλάβενα. Μια μανουλα που συνάντησα στο δρόμο είχε το παιδάκι της ελεύθερο κ μόνο του να περπατάει, όση ώρα μηλουσαμε είχε πάρει αμέτρητες τούμπες ο δικός της. Α, ξέχασα να αναφέρω ότι τα παιδιά μας ήταν ίδια ηλικία. Τι με τα μούτρα έπεφτε,τι με κεφάλι. Την ρώτησα γιατί δεν βάζει λουρακι για να το προφυλάξει απο τα χτυπήματα κ μου απάντησε ότι ντρεπετε των κόσμο που θα την βλέπει. Ε όχι,δεν ντραπικα καθόλου που το έβαλα στο μικρό μου,χερομουν που τον εβλεπα κ χαμογελουσε που είχε την ελευθερία του,όλος έγραψα κ πριν μου έκανε καλό κ στην μέση μου που δεν ήμουν σκιφτη να τον κρατάω, αλλά κ ότι τον πρόλαβα απο πολλεσςςςςςςςςς τούμπες.

manoula_24xr

manoula_24xr
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
dinaki88 έγραψε:http://www.mothercare.gr/outpushchairaccessories.htm
fainetai sto teleutaio eikonidio
pantws kai mono oti ena megalo katastima san ta mothercare-pou einai eisagwmeno apo to ekswteriko san alusida, ta poulaei, einai apo mono tou epixeirima oti dn einai teratourgimata, fantazomai ta exoun egrinei kai elegksei gia tuxon kindunous pnigmou asfiksias ktl kai exoun apo pisw tous egriseis.twra to ideologiko tou thematos san apopsi diki mou to exw idi ekthesei

τερατουργημα το εχουνε κανει να φαινεται οσοι ειναι στενομυαλοι και κανουνε τις μανουλες να πιστευουνε οτι ειναι τερατουργημα.αμα το παμε ετσι,τοτε ειναι κακο να το εχουμε στο παρκο,οπως και τα πουλια στα κλουβια φυλακισμενα.οσες το χρειαζοντε ας το χρησιμοποιησουνε κ σε οποιον δν αρεσει μπορει να μην κοιταει.

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Εγώ δεν νομίζω ότι υπάρχει απάντηση στην ερώτηση "Σωστό ή Λάθος". Η κάθε μαμά είτε το χρησιμοποιεί είτε όχι έχει τους λόγους της. Άρα, αυτό που πρέπει να αναρωτηθούμε είναι το κατά πόσο είναι σωστό ή λάθος να κρίνουμε με βάση τα προσωπικά μας πιστεύω. Εμένα προσωπικά δεν μου χαλάει την αισθητική αν το δω, αλλά εγώ δεν το χρησιμοποιώ γιατί έχω εναλλακτική. Θα το χρησιμοποιούσα σε χώρους που θα φοβόμουν να μην χάσω το παδί πχ σε κάποιο αεροδρόμειο. Αυτό είναι προσωπική μου επιλογή όμως.

Maya

Maya
erwtoulis έγραψε:Δοκίμασα το λουρακι στον μικρό μου. Όλα τα ματιά των περαστικών ήταν πάνω μας. Αλλά δεν με ενδιέφερε γιατί ο γιος μου ξετρελαθικε που δεν του κρατούσα το χεράκι.Ήταν πολύ ξεκουραστο για την μέση μου που δεν έπρεπε να σκηβω,αλλά κ για το παιδί που όταν πήγαινε να πέσει τον προλάβενα. Μια μανουλα που συνάντησα στο δρόμο είχε το παιδάκι της ελεύθερο κ μόνο του να περπατάει, όση ώρα μηλουσαμε είχε πάρει αμέτρητες τούμπες ο δικός της. Α, ξέχασα να αναφέρω ότι τα παιδιά μας ήταν ίδια ηλικία. Τι με τα μούτρα έπεφτε,τι με κεφάλι. Την ρώτησα γιατί δεν βάζει λουρακι για να το προφυλάξει απο τα χτυπήματα κ μου απάντησε ότι ντρεπετε των κόσμο που θα την βλέπει. Ε όχι,δεν ντραπικα καθόλου που το έβαλα στο μικρό μου,χερομουν που τον εβλεπα κ χαμογελουσε που είχε την ελευθερία του,όλος έγραψα κ πριν μου έκανε καλό κ στην μέση μου που δεν ήμουν σκιφτη να τον κρατάω, αλλά κ ότι τον πρόλαβα απο πολλεσςςςςςςςςς τούμπες.

Mπραβο!!! Κριμα να μη μενουμε κοντα!!! Θα βγαιναμε μαζι βολτα και δεν θα ειχαμε κανενα προβλημα!!! Very Happy

giouli73

giouli73
Βρε κορίτσια πρέπει να διαβάσω όλα τα ποστ. Πρέπει να βρω χρόνο. Σε ορισμένα είδα ότι αυτό το έχουν τα σκυλιά κλπ. Συμφωνώ. Έχεις λοιπόν στο σπίτι σου ένα σκυλάκι και θέλεις να το βγάλεις βόλτα για να ξεσκάσει κι αυτό τι κάνεις? Του φοράς λουράκι για να μην το πατήσει αυτοκίνητο γιατί ΤΟ ΑΓΑΠΑΣ και δεν θέλεις να το χάσεις. Άλλο παράδειγμα. Έχω 2 παιδάκια και θέλω να τα βγάλω βόλτα σαν μαμά να ξεσκάσουμε όλοι και να περάσουμε ωραία. Το ένα δεν περπατάει ακόμα είναι σε καρότσι. Το άλλο είναι 2,5 χρονών. Πως γίνεται να τα βγάλεις βόλτα και τα 2 Σπρώχνοντας και το καρότσι? Γιατί βεβαίως οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια είναι ιδανικά για να κάνεις βόλτα το παιδί σου με καρότσι. Φοράω λοιπόν στο μεγάλο το λουράκι. Επειδή ΤΟ ΛΑΤΡΕΥΩ και δεν θέλω να το χάσω. Έτσι και τα χέρια μου είναι ελεύθερα να ελέγχω το καρότσι ή να πάρω την μικρή αγκαλιά άμα κλάψει και το παιδί νιώθει ότι πάει μόνο του. Στα σκυλάκια φοράμε το λουράκι γιατί απλά δεν μπορείς να πιάσεις από χεράκι. Στα παιδάκια ναι μεν μπορείς να πιάσεις από χεράκι αλλά κάποιες φορές είναι αδύνατο. Μπορείς να το δεις και σαν παιχνίδι. Δηλαδή το σκυλάκι το αγαπάω περισσότερο από το παιδί μου? Δε νομίζω.

litsakos

litsakos
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Γιουλη γιατι δεν βαζεις το μικρο στο μαρσιπο κ το μεγαλο στο καροτσι ή απ το χερακι? Ειδικα αν ειναι να πας για ψωνια τουλαχιστον εχεις τον ελεγχο του μεγαλου,βαζεις κ τις σακουλες στο καροτσι κ τα σερνεις μετα οοολα μαζι σαν γαιδουρι φορτωμενο Laughing καμια φορα ετσι νιωθω Laughing

litsakos

litsakos
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
υπαρχει κι αυτη η ΄λυση

http://www.trikiklo.com/On_the_road/Prams_accessories/micralite_board.html

το βαζεις στο καροτσι κ ανεβαζεις τον γιο εκει.

giouli73

giouli73
χμμμμμμμμμμμμμμμμμμ. Ευχαριστώ βρε Λιτσάκι που προσπαθείς να με βοηθήσεις. Αλλά μάλλον δεν είμαι εγώ το θέμα. Είτε μάρσιπο,είτε λουράκι, είτε το άλλο το σκαλοπατάκι δεν πρόσεξα πως λέγεται, όλα καλά είναι δεν λέω όχι σε κανένα. Το μάρσιπο όμως δεν ξέρω μέχρι πόσα κιλά είναι. Άσε που δεν θέλω να την φυλακίσω εκεί μέσα. Μεγάλωσε πλέον θέλω να την βγάλω βόλτα να χαρεί να δει διάφορα πράγματα. Το σκαλοπατάκι πολύ καλό δε νομίζω ότι θα δώσω 70€ για να είναι όρθιο το άλλο το παιδί. Προτιμώ να πάρω δεύτερο κάθισμα αυτοκινήτου. Το λουράκι καλό φαίνεται πρέπει να δω από κοντά. Έτσι κι αλλιώς τώρα έχει κρύο δεν τα πολυβγάζω τα παιδιά. Τον φάγαμε τον γάιδαρο. Ελπίζω να ακολουθήσει τον αδερφό της και να περπατήσει γρήγορα. Τότε να δεις βόλτες που θα κάνουμε οι 3 μας. Λουράκια στα παιδιά και ζουρλομανδύα σε μένα. χαχααχ

litsakos

litsakos
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
giouli73 έγραψε:χμμμμμμμμμμμμμμμμμμ. Ευχαριστώ βρε Λιτσάκι που προσπαθείς να με βοηθήσεις. Αλλά μάλλον δεν είμαι εγώ το θέμα. Είτε μάρσιπο,είτε λουράκι, είτε το άλλο το σκαλοπατάκι δεν πρόσεξα πως λέγεται, όλα καλά είναι δεν λέω όχι σε κανένα. Το μάρσιπο όμως δεν ξέρω μέχρι πόσα κιλά είναι. Άσε που δεν θέλω να την φυλακίσω εκεί μέσα. Μεγάλωσε πλέον θέλω να την βγάλω βόλτα να χαρεί να δει διάφορα πράγματα. Το σκαλοπατάκι πολύ καλό δε νομίζω ότι θα δώσω 70€ για να είναι όρθιο το άλλο το παιδί. Προτιμώ να πάρω δεύτερο κάθισμα αυτοκινήτου. Το λουράκι καλό φαίνεται πρέπει να δω από κοντά. Έτσι κι αλλιώς τώρα έχει κρύο δεν τα πολυβγάζω τα παιδιά. Τον φάγαμε τον γάιδαρο. Ελπίζω να ακολουθήσει τον αδερφό της και να περπατήσει γρήγορα. Τότε να δεις βόλτες που θα κάνουμε οι 3 μας. Λουράκια στα παιδιά και ζουρλομανδύα σε μένα. χαχααχ

πρεπει να βγουν και σχεδια σε ζουρλομανδυα,ασπρο-ασπρο-απρο ειναι βαρετο. Laughing
Αυτα τα 70ευρω ειναι οντως πολλα για ενα τετοιο μαραφετι..
το σλινγκ ειναι λυση παντως,κ αντε καλε που το φυλακιζεις,η καλυτερη της θα ναι αγκαλια με την μαμα Very Happy
τι να κανουμε?ειναι ζορι να πρεπει να τα βγαλεις μονη, καποιες φορες στην επιστροφη απ την βολτα με ποναει ολο μου το κορμι απο το βαρος, μονο ο μπαμπας μου μπορει να μας συνοδευσει στη βολτα αλλα οχι συνεχως,κ παλι αυτα θελουν μαζι μου ΛΟΥΡΑΚΙ ΕΞΟΔΟΥ~~~ΣΩΣΤΟ Η ΛΑΘΟΣ??? - Σελίδα 8 875502 ΛΟΥΡΑΚΙ ΕΞΟΔΟΥ~~~ΣΩΣΤΟ Η ΛΑΘΟΣ??? - Σελίδα 8 875502
Εμενα παντως ο φοβος μου δεν ειναι τοσο τα αυτοκινητα,δεν υπαρχει περιπτωση να μου αφησει το χερι ο μικρος οσο αγριμι και αν ειναι,μην μου τα αρπαξει κανεις φοβαμαι μονο.Και εκει ουτε λουρια σε βοηθουν ουτε τιποτα...

Rinoula

Rinoula
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
litsakos έγραψε:υπαρχει κι αυτη η ΄λυση

Η απορία μου με αυτό είναι, τι γίνεται όταν θέλεις να ανεβοκατέβεις πεζοδρόμια?

litsakos

litsakos
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Rinoula έγραψε:
litsakos έγραψε:υπαρχει κι αυτη η ΄λυση

δεν ξερω rinoula...υποθετω οτι ειναι σταθερο.Μια μαμα στη γειτονια μου κυκλοφορει ετσι,δεν ξερω αν ειναι το ιδιο αλλα την εχει βολεψει απο οτι λεει,κ γω την βλεπω κυριλε να κυκλοφορει.

Η απορία μου με αυτό είναι, τι γίνεται όταν θέλεις να ανεβοκατέβεις πεζοδρόμια?

ολγα μ

ολγα μ
Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
selini-giorgos έγραψε:Sorry κοριτσια που θα σας ψιλοχαλασω αλλα η αποψη μου πανω στο θεμα ειναι 100% αρνητικη.Εχω ηδη 2 παιδακια ενα 27 μηνων κι ενα 6 μηνων και δεν ειναι και απο τα πολυ ησυχα.Παρομοιως θελει να κυκλοφορει χωρις να της πιανω το χερι ΟΜΩΣ θεωρω οτι ειναι υποχρεωση του καθε γονιου να ασχοληθει βαθυτερα με το παιδι και να ψαξει το κουμπι του αν θελετε,να βρει εναν τροπο επικοινωνις και συννενοησης.Δεν ειναι ευκολο αλλα ΔΕΝ ειναι ακατορθωτο.Το λουρακι περα απο απλα αντιαισθητικο,μου αποτελει την ευκολη λυση και το χειροτερο θεωρω οτι ειναι μια χιτλερικη μεθοδο.Κοινος καταπιεστικη.Πως θα σας φαινοταν αν εδεναν εσας με ενα τετοιο? Shocked
ΔΕΝ επιτιθομαι,λεω απλα μια αποψη προσπαθωντας να σας δειξω την αντιθεση μου και το λογο αυτης.Γιατι απλα σκεφτομαι...αμα δεν θελω να περπαταει ας πουμε ανεξαρτητα το παιδι μου κι εγω να ειμαι απο διπλα του 1000 φορες πιο προσεχτικη τοτε θα του βαλω λουρακι εξοδου και θα ειμαι πιο ανεμελη?Ν α πω επισης οτι μπορει να σε βοηθησει το γνωστο εξαρτημα stepper
που μπαινει στο πισω μερος του καροτσιου και παταει πανω σ'αυτο το μεγαλυτερο παιδι.Στα περισσοτερα παιδια αρεσει γιατι το βρισκουν σαν παιχνιδι,ιδιως αν τους το παρουσιασεις κι εσυ ετσι!Sorry και παλι αν καμμια μανουλα πειραχτηκε.ΔΕΝ κρινω καμμια,ΔΕΝ με νοιαζει ρε παιδι μου.Απλα αφου ηθελες να ακουσεις γνωμες να τις περιμενεις ολες.Πολλα φιλια και με το καλο το μωρακι σου. Very Happy
συμφωνω απολυτα

manoula_24xr

manoula_24xr
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
giouli73 έγραψε:Βρε κορίτσια πρέπει να διαβάσω όλα τα ποστ. Πρέπει να βρω χρόνο. Σε ορισμένα είδα ότι αυτό το έχουν τα σκυλιά κλπ. Συμφωνώ. Έχεις λοιπόν στο σπίτι σου ένα σκυλάκι και θέλεις να το βγάλεις βόλτα για να ξεσκάσει κι αυτό τι κάνεις? Του φοράς λουράκι για να μην το πατήσει αυτοκίνητο γιατί ΤΟ ΑΓΑΠΑΣ και δεν θέλεις να το χάσεις. Άλλο παράδειγμα. Έχω 2 παιδάκια και θέλω να τα βγάλω βόλτα σαν μαμά να ξεσκάσουμε όλοι και να περάσουμε ωραία. Το ένα δεν περπατάει ακόμα είναι σε καρότσι. Το άλλο είναι 2,5 χρονών. Πως γίνεται να τα βγάλεις βόλτα και τα 2 Σπρώχνοντας και το καρότσι? Γιατί βεβαίως οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια είναι ιδανικά για να κάνεις βόλτα το παιδί σου με καρότσι. Φοράω λοιπόν στο μεγάλο το λουράκι. Επειδή ΤΟ ΛΑΤΡΕΥΩ και δεν θέλω να το χάσω. Έτσι και τα χέρια μου είναι ελεύθερα να ελέγχω το καρότσι ή να πάρω την μικρή αγκαλιά άμα κλάψει και το παιδί νιώθει ότι πάει μόνο του. Στα σκυλάκια φοράμε το λουράκι γιατί απλά δεν μπορείς να πιάσεις από χεράκι. Στα παιδάκια ναι μεν μπορείς να πιάσεις από χεράκι αλλά κάποιες φορές είναι αδύνατο. Μπορείς να το δεις και σαν παιχνίδι. Δηλαδή το σκυλάκι το αγαπάω περισσότερο από το παιδί μου? Δε νομίζω.

Συμφωνω απολυτως,ψαξε αυτο που σ ειπαν τα κοριτσια,επισης σε εναν καταλογο(ποιανης εταιρειας δν θυμαμαι,)ειχε ενα καροτσακι κανονικο ειδικο απο νεογεννητα,κ διπλα ενα πιο απλο για τα μεγαλυτερα αδερφακια.κ υπαρχειδιπλα διπλα αλλα κ μπρος πισω,ξερεις το ενα να ειναι πισω κ ταλλο μπρος αλλα κ διπλα διπλα.Ψαξε το κ αυτο,γτ μπορεει να ειναι μεγαλυτερο,αλλα ειναι μωρακι κ αυτο.

erwtoulis

erwtoulis
To exete dokimasei na dite poso boliko einai? Katheti eimoun kai ego otan to eblepa mexri pou to dokimasa.Emena o mikros mou apo 11 minon pou ksekinise na perpataei monos , mexri tora pernei tis toumpes tou akomi.Arketes tha elega. Sto spiti mesa den ton afino na kikloforei monos dioti exo polla pragmata ta opoia den mazeuonte k mporei na xtipisei. Tora sto taksidi mas, kourazotan sto karotsi sinexia kai ithele na perpatisi, kratouse ligo to xeri mou alla ithele k monos. Tou ebala to louraki kai ton afina na perpataei . Ektos oti ton prolaba apo polles toumpes , to euxaristiotan kiolas pou eixe tin eleutheria tou. K mesa se auto to diastima tou taksidiou mas diorthose para poli tin isoropia tou.
Se ena paidi megaliteris ilikias , to opoio katalabenei k mporei na perpataei stathera mono tou den brisko to logo na to forane mono k mono gia na min tous fugei, se tetoies ilikies kanei doulia otan tou kratame to xeraki. Gnomi mou!

dinaki88

dinaki88
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
erwtoulis έγραψε:To exete dokimasei na dite poso boliko einai? Katheti eimoun kai ego otan to eblepa mexri pou to dokimasa.Emena o mikros mou apo 11 minon pou ksekinise na perpataei monos , mexri tora pernei tis toumpes tou akomi.Arketes tha elega. Sto spiti mesa den ton afino na kikloforei monos dioti exo polla pragmata ta opoia den mazeuonte k mporei na xtipisei. Tora sto taksidi mas, kourazotan sto karotsi sinexia kai ithele na perpatisi, kratouse ligo to xeri mou alla ithele k monos. Tou ebala to louraki kai ton afina na perpataei . Ektos oti ton prolaba apo polles toumpes , to euxaristiotan kiolas pou eixe tin eleutheria tou. K mesa se auto to diastima tou taksidiou mas diorthose para poli tin isoropia tou.
Se ena paidi megaliteris ilikias , to opoio katalabenei k mporei na perpataei stathera mono tou den brisko to logo na to forane mono k mono gia na min tous fugei, se tetoies ilikies kanei doulia otan tou kratame to xeraki. Gnomi mou!
sumfwnw an kai dn to exw xreiastei akoma

giouli73

giouli73
Καταρχήν μανούλα 24 σ ευχαριστώ για τις προτάσεις σου, αλλά δεν είμαι τώρα να παίρνω κι άλλα καρότσια. Πρέπει να κάνω άλλες αγορές. Δοκίμασα να βγάλω και τα 2 βόλτα, δεν έλεγε άλλο μέσα στο σπίτι φρίκαρα. Με την μικρή μια χαρά στο καρότσι κανένα πρόβλημα. Το μεγάλο μωρό όμως? Του είπα θαμου κρατάς τα χεράκι καλά κλπ κλπ κλπ Κι όντως το κράταγε ο κακομοίρης. Κάποια στιγμή περάσαμε μπροστά από ένα σχολείο κι έπαιζαν τα παιδιά μπάλα. Η αντίδραση να προσπαθήσει να αφήσει το χέρι μου να πάει να παίξει. Επίσης να πω δεν είναι βολικό στο ένα χέρι να κρατάς το παιδί και με το άλλο να σπρώχνεις το καρότσι. Κάποια μαμά μίλησε για καταπίεση με το λουρί. Δηλαδή όταν του κρατάς το χέρι και κάθε φορά που πάει να φύγει δεν τον καταπιέζεις? Με το λουράκι ίσα ίσα είναι κι ελεύθερα τα χέρια του, περπατάει πιο άνετα. Δεν καταλαβαίνω γιατί το έχετε συνδυάσει με σκυλιά γατιά και κάθε είδους ΄ζώο. Είναι μια ασφάλεια για το παιδί. Στο μπαλκόνι γιατί βάζουμε έξτρα κάγκελα για προστασία? Δηλαδή τι θα μας πουν ότι το παιδί νομίζει ότι μεγαλώνει σε φυλακή? στα ντουλάπια γιατί βάζουμε ασφάλειες? Αυτό δεν το καταπιέζει? Και ξαναλέω στο σκύλο σου γιατί βάζεις λουρί? Επειδή το αγαπάς. Στο παιδί σου γιατί να μην παρέχεις έξτρα ασφάλεια? Εμένα να μου βάλουν λουράκι στο δρόμο δεν βρίσκω το λόγο. Να μου βάλουν λουρί σε μια γέφυρα κουνιστή που κάτω έχει γκρεμό φυσικά και το θέλω. Κάπως έτσι είναι και για τα παιδάκια ο δρόμος. Μια γέφυρα που κάτω έχει γκρεμό.

erwtoulis

erwtoulis
Giouli mou distixos o perissoteros kosmos to katakrini kai to blepei arnitika to louri epidi to sindiazoun me ta zoa. Den leo , kai ego otan to eblepa san theama den mou arese, alla einai polu praktiko tora pou to dokimasa. Tou to foresa kai edo sto nisi tora pou girisame mia mera k perito na sou po oti ta matia olonon itan pano mas, ase tis gkrimatses tous. Tou to forao oxi gia na eimai ego pio eleutheri opos egrapse mia manoula parapano, alla giati euxaristiete tin eleutheria tou to paidi na kanei oti thelei ( den to trabao) apla to kratao otan paei na pesi.Ego den eixa ksanagrapsei se auto to thema giati eida oti iparxei megali kontra. Dustixos emena to paidi mou den blepei apo tin mia pleura , opote den mporei akoma na ipologizei to miso tou soma apo tixon empodia k apo aposextes toumpes. Me to xeraki den prokite na mathei.
Exei kai ta kala tou , exei kai ta kaka tou to louraki. O kathena to blepei opos thelei. To thema einai na leei tin gnomi tou kai na min tin epibalei se allous. ( auto den to leo gia sena giouli mou ) .

AthinaKolovou

AthinaKolovou
Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
Εχω και εγω μωρακι που θα αρχισει να περπαταει και δεν εχω ΚΑΜΜΙΑ βοηθεια απο κανεναν. Και ημουν κατα του λουριου που λετε αισθητικα και μονο. Δεν εκρινα καμμια γυναικα, απλα νομιζα οτι εγω δεν θα μπορουσα να το βλεπω στο παιδι μου... ΤΩΡΑ ομως που σας διαβαζω σκεφτομαι οτι πραγματι ειναι καλυτερη εικονα αυτη με την μανουλα να "ελεγχει" τον ταχα ελευθερο "καουμπο'ι'" , παρα μια τρελη στο δρομο να κυνηγαει ενα παιδι, να τις φευγουν οι τσαντες και να οριεται.... Και ασφαλεια σε μεγαλους χωρους οπως προαναφερθηκε.. Σαν να εχετε δικιο οι υπερ....

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 8 από 9]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Επόμενο

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

•  

Forumgreek.com | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Πρόσφατες συζητήσεις