dinaki88 έγραψε:τα πόστς είναι αμέτρητα και δεν μπορώ να τα διαβάσω όλα αυτή τη στιγμή(θα το κάνω στην πρώτη ευκαιρία). αυτό το θέμα είναι ο λόγος που με έκραξαν σε άλλο παρόμοιας θεματολογίας φόρουμ-καμία σχέση σε ποιότητα ομολογουμένως αλλά τέλος πάντων δε θα επεκταθώ για εκείνο-
βλέπω ότι είναι πολύ περίεργο θέμα και δε θα κρίνω εννοείται καμία προσωπική άποψη. να σημειώσω ότι είμαι 22 ετών και ότι η κόρη μου είναι 17 μηνών σχεδόν. οπότε δε μπορώ να το δω με οπτική μεγαλύτερης γυναίκας με άλλα βιώματα από άλλες περιόδους ζωής, ούτε μπορώ να ξέρω πώς αντιδράει ένα μεγαλύτερο παιδί σε κάθε προσπάθεια χειραγώγησης ή πώς αναπτύσσει την αυτονομία του(τα ξέρω λόγω σπουδών μόνο θεωρητικά αλλά αν δεν τα δω δε θα μιλήσω γι'αυτά
)
απλά θα αναφέρω ότι:
το αντικείμενο το συγκεκριμένο σε πρακτική βάση από μόνο του δε θα βλάψει τον ψυχισμό του παιδιού γιατί δε μπορεί στην ηλικία γύρω στα δύο που αναφέρομαι να συνειδητοποιήσει το παιδάκι ότι αυτό το χρησιμοποιούν σε σκυλιά άρα είμαι κ εγώ σκυλί, ή να έχει ταξινόμηση ότι το σκυλί είναι κατώτερο από εμένα άρα μου φέρονται κατώτερα από άνθρωπο και να θιχτεί η αξιοπρέπεια του. κάτι τέτοιο είναι μόνο πιθανό να συμβεί αν το προσβάλλει κάποιος ή κοιτούν περίεργα στο δρόμο(αρνητικά περίεργα)ή ακούσει κάποιον να κατακρίνει τη μητέρα κτλ.(μετά υιοθετεί τη στάση ίσως που του προέβαλε το πρότυπο-ο ξένος)
επιπλέον, θεωρώ ότι είναι η μόνη λύση σε περιπτώσεις εγκύων μητέρων, γιαγιάδων παππούδων, σε υπεργεμάτα malls(είμαι κατά του να αλλάξει η ζωή ενός ατόμου σε σχέση με τις αγαπημένες του συνήθειες επειδή έχει ένα παιδί, γιατί να μην το πάρεις μαζί σου στη βόλτα σου στα μαγαζία, ερεθίσματα και εμπειρίες συναναστροφών και φυσιολογικών συμπεριφορών είναι), σε ταξίδια όπου αν φύγει το παιδάκι δεν ξέρεις πώς να το βρεις ως ξένος σε μια πόλη κτλ
εγώ θα το χρησιμοποιούσα γιατί είμαι κλασσικά άνθρωπος που δε με απασχολεί η γνώμη του κάθε άσχετου ξένου, που δε γνωρίζει κάτι ούτε για μένα, ούτε για το υπόβαθρό μου και απλά κρίνει(όλες το ζούμε από όταν γεννάμε).
δε θα έκρινα ποτέ κάποια για την επιλογή αυτή, γιατί δε βλάπτει το παιδί(οπότε γιατί να είναι κατακριτέα)
*εδώ να πω ότι σαφώς η μάνα δε θα το χρησιμοποιεί μονίμως οπότε εκεί περιορίζει το παιδί που διάβασα ότι είπατε, στην παιδική χαρα που είναι περιφραγμένος χώρος μεγάλων διαστάσεων το παιδί δε διατρέχει τον κίνδυνο να σου φύγει να το πατήσει αυτοκίνητο και μπορείς να έχεις το νου σου που πάει, στην αυλή σου, σε ένα μαγαζί, σε ένα πάρκο, σε ένα χωριό, δε σου χρειάζεται, στη ζούγκλα που μένω με το όνομα αθήνα παραμονεύουν από αυτοκίνητα που δε δίνουν δεκάρα, μέχρι άτομα που θα σου πάρουν το παιδί.
όχι εγώ δε θα το ρίσκαρα, έχω συνηθίσει να συζητά ο κόσμος τις όποιες επιλογές του καθενός σε μια χώρα τόσο πίσω σε όλα όπως η δική μας, στο εξωτερικό δεν είναι περίεργο φαινόμενο, θα προτιμήσω την ασφάλεια του παιδιού.
σημείωση: το παιδί μου δεν είναι σε φάση που μπορεί να δώσει χεράκι, αν πάω πολύ κοντά της θέλει να την κρατάω αγκαλιά μετά, θέλω να τη στρέψω λίγο προς την αυτονομία όταν βγαίνουμε έξω, έχουμε κάνει κάποιες προσπάθειες να περπατά και εκτός σπιτιού τώρα που την παλεύει με τα παπουτσάκια, αν την αφήνω κ πάω μακριά περπατάει μόνη της αλλά έτσι προφανώς είναι επικίνδυνο
χεράκι δε ανταποκρίνεται να δώσει κ αν το κάνω με το ζόρι εκνευρίζεται. καρότσι δε το αντέχει πια. τι προτείνετε λοιπόν ή αγκαλιά ή κάτι τέτοιο για βόλτα με ασφάλεια στο δρόμο.
δεν το έχω πάρει ακόμα θα δω πως θα εξελιχθεί το θέμα.
να πω ότι έχω γνώσεις ψυχολογίας γι'αυτά που είπα πιο πάνω.
σόρρυ για το μεγάλο ποστ.
κι κάντε αυτό που νιώθετε εσείς σωστό, αν δεν έχετε διαπιστωμένα πρόβλημα ψυχικής υγείας
τότε ξέρετε το καλύτερο για το παιδί σας.
και μην ξεχνάτε
ζείτε το 2011 στην ελλάδα, ούτε το 1970 που θα σας πουν οι γονείς σας ότι δεν τα κανανε αυτά, ούτε στην ολλανδία που όλα είναι αέρα πατέρα αλλά πιο εξελιγμένα.