201 Απ: Θηλασμός:υπερ ή κατά;θηλάσατε/θηλάζετε;και αν ναι για πόσο καιρό; Τετ Φεβ 02, 2011 6:07 am
neeraja
Μμμμ, έχει αρχίσει να συμμετέχει!
μπραβο σου πολλα πολλα, η θυσια της μανας με όλη την σημασια κ εγω θελω να συνεχισω κιας μεινω με μια τριχα!
Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε
eirini1 έγραψε:
εύχομαι πως όχι...αλλά αν προκύψει προβληματάκι με το μικρούλι σου...πάρτο αγκαλίτσα, να ακουμπάει η κοιλίτσα στον ώμο σου περίπου και να το χαιδεύεις στην πλατούλα και βολτίτσα στο σπίτι...θα ηρεμίσει...και αν χαϊδέψεις την κοιλίτσα επίσης θα ηρεμίσεις...όλα θα πάνε καλά...
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΓΙΑ!!!!!!! ΕΙΣΑΙ ΦΟΒΕΡΗΗΗΗ!!! Το έκανα σήμερα που είχε πονάκια λόγω 'δυσκοιλιότητας' κι έπιασε ως δια μαγείας!! εγώ δεν είχα δει κολικούς και δεν ήξερα τι είναι να κλαίει το παιδί απαρηγόρητο..αλλά το είδα σήμερα και έκανα αυτό που μου είχες πει...μείναμε όλοι με το αποτέλεσμα... [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
eirini1 έγραψε:εμένα προέκυψε με το ρυζάλευρο..!!!! το πέταξα και ούτε να ξανακούσω για ρυζάλευρο δε θέλω....!!!! καλύτερα να συνεχίσω με γάλα... [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
ireneAG έγραψε:καλημέρα!
είμαι φυσικά υπέρ του μητρικού θηλασμού!
Θεωρώ ότι δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για γερές βάσεις στο ανοσοποιητικό των μικρών μας!
Δυστυχώς κατάφερα να θηλάσω αποκλειστικά για μόνο 4 μήνες, διάφοροι λόγοι και τώρα πια πιστεύω η μερική άγνοια μου στο θέμα με έριξε και τα παράτησα...σε κάθε ευκαιρία παροτρύνω νέες μανούλες να θηλάσουν!Μπράβο στις μανούλες που το κάνουν και κάνουν όλες αυτές τις ''θυσίες'' που αναφέρατε και εγώ τα ίδια έκανα!
φυσικά δεν κατηγορώ εκείνες που δεν το κάνουν. Ο κάθε άνθρωπος κάνει τις δικές του επιλογές!
dim_troula έγραψε:Κορίτσια θηλάζω κι εγώ ακόμα το 10 μηνών γιο μου και έχω σκοπό να συνεχίσω και το δεύτερο χρόνο. Θήλασα αποκλειστικά κι εγώ μέχρι τον 6ο μήνα και από κει και πέρα παράλληλα με τις στέρεες τροφές, σχεδόν στην ίδια συχνότητα με πριν. Όπως είπε και η Nena μετά τα "μπράβο" του πρώτου εξαμήνου από τον περίγυρο, ακολούθησαν τα: "Άντε καλέ μέχρι πότε θα θηλάζεις;;; Μέχρι να πάει φαντάρος;;; Ό,τι ήταν να πάρει το πήρε!"κτλ Ακόμα και γιατροί στους οποίους απευθύνθηκα για άσχετα πράγματα π.χ. σε αλλεργιολόγο για ένα βήχα που με πιάνει τέτοια εποχή, μόνο που δε με έκραξε! Είναι πραγματικά λυπηρό πόσο άσχετοι κυκλοφορούν! Και όχι μόνο φίλοι και συγγενείς οι οποίοι έχουν κάτι να πουν ενώ σημειώνω ότι ΚΑΝΕΝΑΣ τους δεν έχει θηλάσει, αλλά και επαγγελματίες υγείας που εκτός από την ασχετοσύνη τους βαριούνται και να ενημερωθούν για τα φάρμακα που είναι συμβατά με το θηλασμό. Είναι τραγικό εν έτι 2011 να είναι οι μανάδες περισσότερο ενημερωμένες από τους γιατρούς! Δεν ακούω κανέναν, παρά μόνο το ένστικτό μου, το μωρό μου μεγαλώνει μια χαρά, αν και λίγο μίζερος στο φαΐ (ευτυχώς πίνει το γαλατάκι του), περπάτησε ήδη και προσπαθεί να μιλήσει. Δεν έχει αρρωστήσει ποτέ μέχρι τώρα και ο μόνος λόγος που πήρε Ντεπόν ήταν στον 8ο μήνα για τα δόντια του. Ούτε κολικούς καταλάβαμε ούτε γκρίνιες. Θεωρώ ότι είναι το καλύτερο δώρο που μπορούμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας. Επιπλέον χαίρομαι πια που δεν ακολουθώ τις "συμβουλές ειδικών", θείων, μανάδων και φίλων που θεωρούν πως είναι και άκομψο να θηλάζεις. Adeline οπλίσου με θάρρος, ενημερώσου σωστά και προχώρα! Συγγνώμη αν σας κούρασα!
adeline έγραψε:eirini1 έγραψε:εμένα προέκυψε με το ρυζάλευρο..!!!! το πέταξα και ούτε να ξανακούσω για ρυζάλευρο δε θέλω....!!!! καλύτερα να συνεχίσω με γάλα... [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
δλδ το έφτιαχνες το ρυζάλευρο με γάλα και σου έκανε αλλεργία;και
επιτρέπει ο/η παιδίατρος μόνο γάλα αν πέρασες στις κρέμες;
λες να συμβεί και στον δικό μου αυτό;
lolalu έγραψε: γεια σας και απο μενα.θελω να πω μπραβο σε οσες θηλαζουν.ναι κανουμε κατι πολυ καλο για τα παιδια μας,αλλα και για εμας τις ιδιες.ο γιος μου στις 26 θα γινει 12μηνων και τον θλαζω ακομα.επισης ειμαι εγκυος στο 2οπαιδακι μου.αυτο που θελω να πω ειναι πως θεωρω πως ειμστε λιγο υπερβολικες στο θεμα του θηλασμου.τι εννοω?θα μιλησω συμφωνα με μενα και απολυτα ειλικρινα.
Απο την αρχη ημουν και ειμαι υπερ του θηλασμου 1ον γιατι το θεωρω κατι απολυτως φυσιολογικο και μη συγκριτεω με το ξενο γαλα και 2ον γιατι βλεπω τα οφελη.
Δυστυχως εχω πιασει τον εαυτο μου να συγκρινει αλλα και να κατακρινει εκεινες τις γυναικες που δεν θηλαζουν για δικους τους λογους.ειχα ασχημη εντυπωση γιάυτες.θεωρουσα πως ειναι εγωιστριες εως και τεμπελες.με λιγα λογια τις εκρινα αυτηρα.τωρα πλεον το θεωρω ντροπη εκ μερους μου και το μετανοιωνω.γιατι?γιατι ειναι γελοιο να θεωρω τον εαυτο μου ανωτερη και καλυτερη μητερα επειδη απλα αποφασισα να κανω κατι που ειναι μερος της φυσης.κατι που οχι δεν χρειαζεσαι παρασημα επειδη το κανεις.ηταν επιλογη σου να το κανεις.και θεωρω γελοιο και το οτι ανταγωνιζομαστε στο ποια θηλασε ή θα θηλασει περισσοτερο.ετσι νοιωθω.πως ανταγωνιζομαστε απλα και μονο για να νοιωσουμε καλυτερες μητερες.συγχωρεστε με αν ακουγομαι αδικη ή αυτηρη ειναι απλα η αποψη που εχω βγαλει υστερα απο τοσα που ακουω και διαβαζω.αλλα και απο αρκετη σκεψη και αυτογνωσια.
eirini1 έγραψε:ΒΕΒΑΙΑ ΜΟΛΙΣ ΚΛΕΙΣΑΜΕ ΤΟΝ ΠΕΜΠΤΟ ΜΗΝΑ ΕΙΣΗΧΘΗΣΑΝ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΕΡΕΕΣ ΤΡΟΦΕΣ,ΑΛΛΑ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΒΡΑΔΥ ΤΡΩΜΕ ΓΑΛΑΤΑΚΙ ΦΡΕΣΚΟ ΦΡΕΣΚΟ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ.
Mary28, μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις πόσα γεύματα κάνετε την ημέρα και τι τρώτε?? ρωτάω γιατί κι εμείς είμαστε 6 μηνών, έχουμε μόνο κρέμα και φρούτο και όλα τα άλλα γεύματα είναι θηλασμός...κι αναρωτιέμαι πότε θα πάμε κι εμείς στο πρωι-βράδυ...
συγκεκριμέν
6.30-7 γάλα
9.30-10 φρούτο
12-12.30 γάλα
15-15.30 γάλα
18-18.30 κρέμα
20.30-21 γάλα
και μου είπε η γιατρός ότι στους μήνες θα βάλουμε και σούπα..και πάλι όμως θα έχω ακόμα ένα μεσημεριανό γάλα...
eirini1 έγραψε:adeline έγραψε:eirini1 έγραψε:εμένα προέκυψε με το ρυζάλευρο..!!!! το πέταξα και ούτε να ξανακούσω για ρυζάλευρο δε θέλω....!!!! καλύτερα να συνεχίσω με γάλα... [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
δλδ το έφτιαχνες το ρυζάλευρο με γάλα και σου έκανε αλλεργία;και
επιτρέπει ο/η παιδίατρος μόνο γάλα αν πέρασες στις κρέμες;
λες να συμβεί και στον δικό μου αυτό;
σορυ, λάθος...την δυσκοιλιότητα απέκτησε και όχι αλλεργία...
αλλεργία προς το παρόν δεν έχουμε, τουλάχιστον δεν έχω δει αίμα στα κακάκια του...(υπάρχει άλλος τρόπος να το διαπιστώσω?)
η γιατρός δυστυχώς μου είπε να συνεχίσω κανονικά με το ρυζάλευρο και να του δίνω χαμομήλι αλλά το παιδάκι υπέφερε..!!! ευτυχώς τώρα το αντικατέστησα με άνθος αραβοσίτου κι ελπίζω να το ξεπεράσουμε το θέμα..
λες να μην κάνει να αλλάξω το απογευματινό γεύμα με γάλα??? δεν το σκέφτηκα για να ρωτήσω την παιδίατρο.. [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
MARY28 έγραψε:ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ.ΕΓΩ ΑΔΕΛΙΝΑ ΕΧΩ ΕΝΑ ΑΓΟΡΑΚΙ 6,5 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΗΛΑΖΩ ΑΚΟΜΗ.ΒΕΒΑΙΑ ΜΟΛΙΣ ΚΛΕΙΣΑΜΕ ΤΟΝ ΠΕΜΠΤΟ ΜΗΝΑ ΕΙΣΗΧΘΗΣΑΝ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΕΡΕΕΣ ΤΡΟΦΕΣ,ΑΛΛΑ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΒΡΑΔΥ ΤΡΩΜΕ ΓΑΛΑΤΑΚΙ ΦΡΕΣΚΟ ΦΡΕΣΚΟ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ.
ΣΤΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΓΙΑΤΙ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΣΑΝ ΤΗΣ ΠΑΜΕΛΑ ΑΝΤΕΡΣΟΝ.ΑΛΛΑ ΕΙΧΑ ΦΟΒΕΡΕΣ ΜΑΙΕΣ ΓΥΡΩ ΜΟΥ ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ.
ΘΑ ΓΥΡΙΣΩ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΤΑΝ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΜΟΥ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟΥΣ 9,5 ΜΗΝΕΣ ΟΠΟΤΕ ΛΕΩ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ.
ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ ΟΤΙ ΑΦΟΥ ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ.
Είμαι μαμά! » Θέματα διατροφής » Όλα για τον θηλασμό » Θηλασμός:υπερ ή κατά;θηλάσατε/θηλάζετε;και αν ναι για πόσο καιρό;
Παρόμοια θέματα
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης