26 Απ: ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΟΛΥ ΓΑΛΑ!!!!!!! Παρ Ιαν 28, 2011 1:11 pm
vasso
Πανταχού παρούσα!
ΝΟΜΙΖΩ ΠΑΝΤΩΣ ΟΤΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΘΗΛΑΣΜΟ ΑΥΤΟ ΚΑΘΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΤΑΙ ΣΤΙΣ ΜΑΜΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ
Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε
θα το ξαναπώ και δε θα σταματήσω να το λέω γιατί παρεξηγείται ο σκοπός αυτού του ποστ συνέχεια.Rinoula έγραψε:μιμή έγραψε:ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΑ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΚΡΙΝΟΥΝ ΜΕ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΕΥΚΟΛΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ.ΓΙΑΤΙ Ο ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ.ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΘΕΩΡΗΣΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΑ ΑΤΟΜΑ ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟ ΦΟΒΟ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΘΗΛΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΔΕΣΙΜΟ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ,ΔΕΝ ΧΑΣΕΙΣ ΕΥΚΟΛΑ ΤΑ ΚΙΛΑ,ΘΑ ΠΑΘΕΙΣ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ,ΘΑ ΑΡΡΩΣΤΑΙΝΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ,ΚΑ.ΠΡΙΝ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΘΗΛΑΖΑΝ ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΑ ΜΩΡΑ ΧΟΡΤΑΙΝΑΝ.ΠΟΛΛΑ ΜΩΡΑ ΠΕΘΑΙΝΑΝ ΣΕ ΒΡΕΦΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΓΙΑ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.ΣΕ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΘΕΜΑ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΩΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟ ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ ΓΑΛΑ .ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟ ΤΗΣ ΔΕΛΤΑ ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΑΝ Η ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓ.ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΘΥΜΗΤΗ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ,ΔΕΝ ΔΙΣΤΑΖΟΥΝ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ.ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΛΙΠΟΣ,ΟΙ ΠΡΩΤΕΙΝΕΣ ΚΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΠΑΝΩ.ΚΑΤΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΜΑΣ. ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΑΜΑΔΕΣ[ΟΧΙ ΟΛΕΣ ΦΥΣΙΚΑ] ΠΟΥ ΘΗΛΑΣΑΝΕ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΤΥΠΟ.ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΤΟ ΙΔΙΟ.ΜΠΟΡΟΥΝΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝΕ.ΘΕΛΟΥΝΕ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ.ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΡΕΣΤΕΣ.ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΚΑΝΤΕ ΟΠΩΣ ΝΙΩΘΕΤΕ,ΘΗΛΑΣΤΕ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ.ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΟΥΝ ΣΩΤΗΡΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΕΣchristina80 έγραψε:Ξεκίνησα με αποκλειστικό θηλασμό από την πρώτη μέρα αλλά θήλασα πολύ λίγο. Είχα αποφασίσει να το κάνω απο την αρχή, αλλά στην πορεία δυσκολεύτηκα πάαρα πολυ, η ψυχολογία μου ήταν χάλια, όλη μέρα έκλαιγα κ μαζί κ το μωράκι. Κάποια στιγμή αποφάσισα να βγάλω γάλα με το θήλαστρο να δω κιόλας πόσο βγαίνει. Οταν είδα οτι η ποσότητα που έβγαινε μετά βίας κάλυπτε τον πάτο του μπιμπερό σοκαρίστηκα. Και μάλιστα το είχα και αρκετή ώρα. Εκεί κατάλαβα ότι το μωράκι δε μπορεί με τίποτα να χορτάσει με τόσο λίγο γάλα και αφού συμβουλεύτηκα και το γιατρό μου ξεκίνησα συμπλήρωμα. Απο εκείνη τη στιγμή ένιωσα άλλος άνθρωπος, η ψυχολογία μου άλλαξε. Εδινα μόνο ένα γευμα μητρικό (μόνο για 1 γεύμα είχα ποσότητα μάλλον) κάθε μέρα. Αρκετοί με πρήζανε να μη σταματήσω, να ζητήσω κατάλληλη βοήθεια και τετοια...αλλά δεν ήθελα. Απο τη στιγμή που δεν ένιωθα καλά με αυτό και το έκανα με το ζόρι κ σαν αγκαρία κ ολη μέρα ήμουν χάλια δεν ειχε νόημα. Σκοπός ειναι να το κάνεις και να χαιρεσαι κιόλας. Δεν κατηγορώ καμία μανούλα που το προσπάθησε και το έκανε και καμία που δεν το έκανε. Για το θηλασμό θέλεις πολύ υπομονή και καλή ψυχολογία, άλλες τα έχουν κ άλλες όχι. Εμένα η ψυχολογία μου καπέλωσε την υπομονή μου. Γι αυτό κάντε το όσο μπορείτε και όσο θέλετε και αν θέλετε, οι άλλοι ας λένε τα δικά τους...
Οι μανούλες ξέρουν καλύτερα για τα μωράκια τους!
Συμφωνώ μαζί σου, Μιμή, είναι επιλογή! Αλλά τώρα δε μιλάμε για τις μαμάδες που επέλεξαν να μη θηλάσουν. Μιλάμε για εκείνες που ήθελαν να θηλάσουν αλλά επειδή έλαβαν λάθος πληροφορίες δεν τα κατάφεραν. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Καθεμιά νομίζω είναι καλύτερα να έχει το θάρρος της γνώμης και των επιλογών της...
προσωπικά, επειδή εγώ αναφέρθηκα στο θέμα δέχομαι όλα αυτά τα δύσκολα που λες, δεν τα αντιμετώπισα όλα πέρα από μηδενική στήριξη, κάποιο αίσθημα ότι βαδίζω μόνη μου στο σκοτάδι και από μια μαστίτιδα, τα οποία και ξεπέρασα, αλλά το θέμα δεν είναι αυτό, καθεμιά έχει τις επιλογές της, δε λέω να ανεχθεί όλες αυτές τις δυσκολίες ή να κάνει κάτι που δεν της βγαίνει, λέω απλά να έχει ένα πραγματικό λόγο που σταματά-δε θέλω, δε μπορώ, δε μου αρέσει, δε συμφωνώ, δε με άφηνε ο γιατρός μου γτ παίρνω φάρμακα ή είναι άρρωστο το παιδί και το κουράζει η διαδικασία, δεν προλαβαίνω έχω παθολογικό θέμα ή ψυχολογικό και δεν έχω ποσότητα-και όχι το πιπίλισμαRinoula έγραψε:Ε δεν έρχεται πάντα ομαλά και όμορφα. Για τις πιο πολλές η αρχή είναι δύσκολη. Άλλα μωρά δεν πιάνουν καλά, ειδικά τα πρόωρα. Υπάρχουν και ειδικές καταστάσεις που χρειάζονται τη συμβουλή ενός πιο ειδικού. Αλλά ότι είναι κατι φυσιολογικό, όντως.vasso έγραψε:ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΑΜΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΝΑ ΘΗΛΑΣΕΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΓΑΛΑ ΚΤΛ ΚΤΛ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΑΓΜΑ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟΣΟ ΟΜΑΛΑ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΑΓΕΙ ΚΑΙ ΓΩ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΣΕ ΚΟΣΜΟΙΣΤΟΡΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ
μιμή έγραψε:ΚΑΤΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΙΣΑΡΙΚΕΣ.ΠΟΛΛΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΝΙΩΘΟΥΝ ΦΟΒΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΚΕΤΟ ΚΑΙ ΣΥΧΝΑ ΑΚΟΥΜΕ ΤΗ ΦΡΑΣΗ΄΄ΕΚΑΝΑ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΘΕΣΗ ΤΟ ΜΩΡΟ,ΗΤΑΝ ΨΗΛΑ ΚΤΛ΄΄ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΝΙΩΘΕΙ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΕΙ ΣΤΟΝ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΚΕΤΟ,ΠΩΣ ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΙΣΕΙΣ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΡΙΣΕΙ ΤΟΝ ΦΟΒΟ?
μιμή έγραψε:ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΑ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΚΡΙΝΟΥΝ ΜΕ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΕΥΚΟΛΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ.ΓΙΑΤΙ Ο ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ.ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΘΕΩΡΗΣΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΑ ΑΤΟΜΑ ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟ ΦΟΒΟ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΘΗΛΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΔΕΣΙΜΟ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ,ΔΕΝ ΧΑΣΕΙΣ ΕΥΚΟΛΑ ΤΑ ΚΙΛΑ,ΘΑ ΠΑΘΕΙΣ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ,ΘΑ ΑΡΡΩΣΤΑΙΝΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ,ΚΑ.ΠΡΙΝ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΘΗΛΑΖΑΝ ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΑ ΜΩΡΑ ΧΟΡΤΑΙΝΑΝ.ΠΟΛΛΑ ΜΩΡΑ ΠΕΘΑΙΝΑΝ ΣΕ ΒΡΕΦΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΓΙΑ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.ΣΕ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΘΕΜΑ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΩΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟ ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ ΓΑΛΑ .ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟ ΤΗΣ ΔΕΛΤΑ ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΑΝ Η ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓ.ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΘΥΜΗΤΗ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ,ΔΕΝ ΔΙΣΤΑΖΟΥΝ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ.ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΛΙΠΟΣ,ΟΙ ΠΡΩΤΕΙΝΕΣ ΚΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΠΑΝΩ.ΚΑΤΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΜΑΣ. ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΑΜΑΔΕΣ[ΟΧΙ ΟΛΕΣ ΦΥΣΙΚΑ] ΠΟΥ ΘΗΛΑΣΑΝΕ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΤΥΠΟ.ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΤΟ ΙΔΙΟ.ΜΠΟΡΟΥΝΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝΕ.ΘΕΛΟΥΝΕ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ.ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΡΕΣΤΕΣ.ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΚΑΝΤΕ ΟΠΩΣ ΝΙΩΘΕΤΕ,ΘΗΛΑΣΤΕ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ.ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΟΥΝ ΣΩΤΗΡΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΕΣchristina80 έγραψε:Ξεκίνησα με αποκλειστικό θηλασμό από την πρώτη μέρα αλλά θήλασα πολύ λίγο. Είχα αποφασίσει να το κάνω απο την αρχή, αλλά στην πορεία δυσκολεύτηκα πάαρα πολυ, η ψυχολογία μου ήταν χάλια, όλη μέρα έκλαιγα κ μαζί κ το μωράκι. Κάποια στιγμή αποφάσισα να βγάλω γάλα με το θήλαστρο να δω κιόλας πόσο βγαίνει. Οταν είδα οτι η ποσότητα που έβγαινε μετά βίας κάλυπτε τον πάτο του μπιμπερό σοκαρίστηκα. Και μάλιστα το είχα και αρκετή ώρα. Εκεί κατάλαβα ότι το μωράκι δε μπορεί με τίποτα να χορτάσει με τόσο λίγο γάλα και αφού συμβουλεύτηκα και το γιατρό μου ξεκίνησα συμπλήρωμα. Απο εκείνη τη στιγμή ένιωσα άλλος άνθρωπος, η ψυχολογία μου άλλαξε. Εδινα μόνο ένα γευμα μητρικό (μόνο για 1 γεύμα είχα ποσότητα μάλλον) κάθε μέρα. Αρκετοί με πρήζανε να μη σταματήσω, να ζητήσω κατάλληλη βοήθεια και τετοια...αλλά δεν ήθελα. Απο τη στιγμή που δεν ένιωθα καλά με αυτό και το έκανα με το ζόρι κ σαν αγκαρία κ ολη μέρα ήμουν χάλια δεν ειχε νόημα. Σκοπός ειναι να το κάνεις και να χαιρεσαι κιόλας. Δεν κατηγορώ καμία μανούλα που το προσπάθησε και το έκανε και καμία που δεν το έκανε. Για το θηλασμό θέλεις πολύ υπομονή και καλή ψυχολογία, άλλες τα έχουν κ άλλες όχι. Εμένα η ψυχολογία μου καπέλωσε την υπομονή μου. Γι αυτό κάντε το όσο μπορείτε και όσο θέλετε και αν θέλετε, οι άλλοι ας λένε τα δικά τους...
Οι μανούλες ξέρουν καλύτερα για τα μωράκια τους!
vasso έγραψε:ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΑΜΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΝΑ ΘΗΛΑΣΕΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΓΑΛΑ ΚΤΛ ΚΤΛ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΑΓΜΑ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟΣΟ ΟΜΑΛΑ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΑΓΕΙ ΚΑΙ ΓΩ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΣΕ ΚΟΣΜΟΙΣΤΟΡΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ
μιμή έγραψε:ΤΟ ΤΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΚΑΘΕ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΘΗΛΑΣΕΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΟΡΑ ΚΑΝΕΝΑΝ.ΚΑΤΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΙΣΑΡΙΚΕΣ.ΠΟΛΛΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΝΙΩΘΟΥΝ ΦΟΒΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΚΕΤΟ ΚΑΙ ΣΥΧΝΑ ΑΚΟΥΜΕ ΤΗ ΦΡΑΣΗ΄΄ΕΚΑΝΑ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΘΕΣΗ ΤΟ ΜΩΡΟ,ΗΤΑΝ ΨΗΛΑ ΚΤΛ΄΄ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΝΙΩΘΕΙ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΕΙ ΣΤΟΝ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΚΕΤΟ,ΠΩΣ ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΙΣΕΙΣ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΡΙΣΕΙ ΤΟΝ ΦΟΒΟ?ΚΑΙ ΕΓΩ ΟΤΑΝ ΓΕΝΝΗΣΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΜΑΡΩΝΑ ΚΑΙ ΕΛΕΓΑ ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΣΤΙΣ ΚΑΙΣΑΡΙΚΕΣ?ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΟΠΟΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΘΕΛΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΜΜΕΝΟΣ.ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΘΗΛΑΣΜΟ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΣΘΕΝΟΣ ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΗΛΑΣΑΝ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΠΩ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΟΥ ΤΙΣ ΣΤΗΡΙΖΩ.ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΙΩΘΟΥΝ ΑΔΥΝΑΜΕΣ Ή ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΥΨΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕ.Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ψυχολογία σπουδάζω-τελειώνω φέτος, δεν υπάρχουν έρευνες που στηρίζουν το κόψιμο του γάλακτος, ακόμα και άτομα με επιλόχεια κατάθλιψη έχουν παραγωγή.δεν αποκλείω την πιθανότητα αλλά και πάλι, δεν αναφέρθηκα σε ψυχογενείς και παθολογικούς παράγοντες ως αιτία μείωσης του γάλακτος.Tziz έγραψε:
Η ψυχολογία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο όπως και η κόπωση. Έχω ακούσει περιπτώσεις που το γάλα "κόπηκε" από τη μία μέρα στην άλλη... Αλήθεια ψέμα, δε μπορώ να το ξέρω, αλλά θα σημφωνήσω με τη φίλη μιμή παραπάνω. Δικαίωμα της κάθε μιας να λέει ότι θέλει.
δεν περνάς δικαστήριο, δε σε κρίνει κανείς για το τι έκανες και τι όχι για το παιδί σου, σαφώς και έκανες το καλύτερο δυνατό, κι εγώ πέρασα κάποιες φορές τη διαδικασία του θηλάστρου και καταλαβαίνω τι λες..και πάλι η παραπάνω αναφορά δεν εμπίπτει σε αυτό που λέω.δε σε αποπαίρνω απλά κουράστηκα λιγάκι να παρεξηγείται το ποστ μου σα δίκη των ατόμων που θήλασαν λίγο ή καθόλου για όλους τους πιθανούς λόγους. ήμουν και παραμένω ξεκάθαρη.αναφέρομαι στις γυναίκες που είχαν κάθε όρεξη να θηλάσουν, ήταν οκ σωματικά και ψυχικά και ο συνδυασμός περιγύρου και ελλειπούς ενημέρωσης και κρίσης ίσως τις οδήγησε να πιστεύουν ότι και καλά δεν έχουν γάλα γι'αυτό έδωσαν συμπλήρωμα ή ακόμα χειρότερα σταμάτησαν τελείως το θηλασμό.η περιπτωσή σου δεν έχει καμία μα καμία ομοιότητα....Tziz έγραψε:Εγώ προσωπικά το έχω ξαναπεί ότι δε θήλασα (το βγάζω με το θήλαστρο και το δίνω με μπιμπερό) γιατί η μικρή ούρλιαζε και χτυπιόταν κι εγώ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΥΠΟΜΟΝΗ να την κάνω καλά, ούτε και άντεχα να κλαίει... Από την άλλη η διαδικασία του θήλαστρου είναι τόσο κουραστική και βαρετή που όντως όσο κι αν το θέλω, τώρα πια - δύο μήνες ύστερα, το γάλα μου είναι ανύπαρκτο...
Ξέρω ότι αν επέμενα λίγο παραπάνω θα το κατάφερνα να θηλάσω κανονικά, αλλά σιγά σιγά και για διάφορους λόγους, άρχισε να χάνει πλέον το νόημά του...
αυτό λέωTziz έγραψε:Και θα καταλήξω στο εξής: Η ουσία του πράγματος είναι να ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ με ΥΓΕΙΑ και -ίσως- λίγη χαρά κι ευχαρίστηση τα παιδάκια μας. Το αν θα φάνε γαλατάκι μαμάς ή ξένο, εμένα ποσώς με ενδιαφέρει...
Κι αν μια μαμά νιώθει καλά με τον εαυτό της, τότε μπορεί να μεγαλώσει καλά και το μωράκι της. Τώρα το τι δικαιολογία θα χρησιμοποιήσει για να καταφέρει τον εαυτό της να νιώσει καλύτερα επίσης δε με ενδιαφέρει...
πίστεψε με είμαι τρελά ανοιχτόμυαλη και αυτό μου βγήκε πολύ κακό στη ζωή μου...παρ'όλα αυτά στην ηλικία μου είναι λίγο δύσκολο να σκεφτώ πιο συντηρητικά, και μόνο τα ποστ μου εδώ να διαβάσεις θα καταλάβεις ότι ξέρω να ακούω και να βλέπω..Tziz έγραψε:... αλλά να μάθεις στη ζωή σου να έχεις ανοιχτά αυτιά και μυαλά. Μην αποκλείεις ποτέ μία πιθανότητα...
Μπορεί όντως να συμβαίνει, χωρίς να συντρέχουν παθολογικοί λόγοι...
Δεν είσαι εσύ το θήλαστρο ή η μεζούρα στο στήθος της κάθε μανούλας. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να παρεξηγηθείς... Κι αν θες με ακούς...
Μιλουπακι έγραψε:θελω να πω κατι αν μου επιτρεπεται επειδη εχω κανει και δυο παιδακια, παιζει μεγαλο ρολο και το μωρο στο να καταφερεις να θηλασεις χωρις προβλημα, ο γιος μου γεννηθηκε μια εβδομαδα νωριτερα, δεν εκανε την θηλαστικη κινηση ευκολα δεν ηθελε να πιασει στηθος οσο και να του εδινα, εβγαζα με θηλαστρο λοιπον, οποτε στο δευτερο παιδι ας πουμε ημουνα αμαθης απο θηλασμο, ειχα δει τρεις στασεις, ειχα διαβασει οσα λετε αλλα ως εκει, η μικρη επιασε απο την πρωτη στιγμη μια χαρα δεν με δυσκολεψε καθολου δεν χρειαστηκα συμβουλες που νομιζα δεν θα τα καταφερω να την βαλω μονη μου, ολα πηγαν καλα, ηταν ενα πολυ καλο μωρο που θηλαζε ενα δεκαλεπτο με το ζορι μπορει και λιγοτερο και ξαναπηναγε στις 3 ωρες παλι, δεν θα μπορουσα να εχω καλυτερο μωρο για θηλασμο, δεν με κουραζε καθολου γιαυτο οσο μου το επετρεπε η υγεια της την θηλασα, μετα παθαμε παλινδρομηση πηραμε σιροπι δεν επιασαν οι συχνοι απο λιγο θηλασμοι με τιποτα, μονο με ειδικο αντιαναγωγικο δεν ποναγε οποτε σταματησα, ενα τετοιο μωρο ομως δεν με κουρασε καθολου θα μπορουσα να συνεχιζα τον θηλασμο πολυ περισσοτερο καιρο αν γινοτανε, μεγαλο ρολο παιζει η συνεργασια παιδιου μανας στο θηλασμο πιστευω πολυ.
μιλουπάκι μου συμφωνώ πάρα πολύ αλλά για να μην αρχίσουν πάλι να λένε ναι ισχύει κι αυτό και μην είμαστε στενόμυαλες, αυτό που λες δεν έχει τόσο στενή σχέση με το ότι η μαμά ισχυρίζεται για ανύπαρκτο λόγο ότι δεν έχει γάλα..είναι κατανοητό και αυτό που λες και το ότι η μαμά μπορεί ψυχολογικά να μην μπορεί λόγω κούρασης πχ.Rinoula έγραψε:Μιλουπακι έγραψε:θελω να πω κατι αν μου επιτρεπεται επειδη εχω κανει και δυο παιδακια, παιζει μεγαλο ρολο και το μωρο στο να καταφερεις να θηλασεις χωρις προβλημα, μεγαλο ρολο παιζει η συνεργασια παιδιου μανας στο θηλασμο πιστευω πολυ.
Έχεις δίκιο, παίζει και το παιδί ρόλο! Ειδικά τα προωράκια έχουν θέμα! Απλά κάποιες φορές με σωστή καθοδήγηση, τα προβλήματα μπορεί να διορθωθούν, αλλά η καθοδήγηση δεν υπάρχει!
Απλά ίσως ένας σύμβουλος θηλασμού να μπορέσει να βοηθήσει.
Πάντως νομίζω ότι καλό είναι οι μέλλουσες μαμάδες να ακούσουν από κάπου τα σωστά, όπως τα διάβασα κι εγώ στο ίντερνετ κι έτσι δεν έπεσα θύμα παραπληροφόρησης. Στις 20 μέρες που πήγα στο γυναικολόγο μου, μου έπιασε το στήθος για να δει και καλά άμα έχει γάλα (μη με ρωτήσετε πώς θα το καταλάβαινε). Ξίνισε τα μούτρα του και μου είπε πως είναι λίγο και ότι σε τρεις μήνες το πολύ θα μου έχει μειωθεί και θα πάρω χάπια για να το σταματήσω... κι εγώ θήλαζα ήδη αποκλειστικά και το μωρό μου είναι 9 μηνών και θηλάζει ακόμα! Αν τον είχα πιστέψει, θα μου είχε ρίξει την ψυχολογία τελείως και ίσως να σταματούσα επί τόπου το θηλασμό, ενώ δεν υπήρχε λόγος. Θέλω με αυτό να πω ότι ακούμε πάρα πολλά και ειδικά στην αρχή είναι και περίεργη η ψυχολογία, οπότε καλό είναι να υπάρχουν οι πηγές που θα βοηθήσουν πραγματικά. Εγώ τα κατάφερα διαβάζοντας την Αγλαία Παπαδήμα σε γνωστό μεγάλο φόρουμ για γονείς. Αν δεν υπήρχε το φόρουμ θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα για εμένα.
h mariaM apanthse polu kalutera apo mena:)xrysa 1981 έγραψε:καλησπερα και απο μενα!!!!!!
νομιζω οτι η συζητηση αυτη ειναι πολυ θεωριτικη.
καθε μανα το ζει διαφορετικα και καθε παιδι ειναι διαφορετικο,οποτε απολυτες αποψεις ειναι καθαρα προσωπικες.
ολες γνωριζουμε οτι το γαλα της μανουλας ειναι η καλυτερη τροφη για τους πρωτους μηνες,αλλα δεν θα κοψουμε κανενος κεφαλι αν δεν τα καταφερει!
και αυτο γιατι τετοιου ιδους συζητησεις προκαλουν μεγαλο ανχος σε κοριτσια που περιμενουν τωρα το μωρακι τους.
και απ'οτι ειδα δεν ανεφερε κανεις οτι ο θηλασμος μπορει να διακοπει απο ψυχολογικους λογους,οπως μεγαλη στεναχωρια ή ακομα και απο καταθληψη που πολλες μανουλες περνανε μολις γεννησουν!!
ολες οι μανουλες ειναι καλες αφου οτι κανουν το κανουν με αγαπη και εχουν σαν σκοπο να περνα το μικρο τους οσο το δυνατον καλυτερα!!!!!!
φιλια πολλα!!!!!!!!!!
MariaM έγραψε:Το Ντινάκι μιλάει ΜΟΝΟ για εκείνες τις μανούλες που λένε 'δεν θήλασα επειδή δεν είχα γάλα" και όχι για εκείνες που λένε "δεν είχα γάλα επειδή..." Μιλάει για αυτές που φανερώνουν ως δικαιολογία το ότι δεν είχαν γάλα και δεν φανερώνουν τον πραγματικό λογο που τις οδήγησε στο να μην έχουν γάλα. Αναφέρει απλά ότι της αρέσει να λέγονται τα πράγματα με το όνομά τους. Η κάθε μια μπορει να λέει ότι θέλει βέβαια -και εμένα δεν με ενοχλεί -αλλά εδώ υπάρχει ένα μεγάλο ΑΛΛΑ. Όταν λέμε δεν έχω γάλα χωρίς να αναφέρουμε γιατί μας έχει συμβεί αυτό, πανικοβάλουμε όσες διαβάζουν και είναι έτοιμες να φέρουν στον κόσμο το μωράκι τους. Αυτό είναι παραπληροφόρηση.
dinaki88 έγραψε:
na'sai kala me mia paragrafo eipes elpizw pio katanoita auto pou eipa egw se olokliri selida posts:p
marilin έγραψε:Βρε κορίτσια δημοκρατία έχουμε η κάθε μια μπορεί να ισχυρίζεται ότι θέλει.
Απ' το δεν θήλασα επειδή μου κόπηκε το γάλα μέχρι δεν θήλασα επειδή το γάλα μου έμεινε πολύ ώρα στο στήθος και έγινε τυρί.
Απ' ότι κατάλαβα μας ενοχλεί η παραπληροφόρηση?
Οκ κάθε μια μέλλουσα μαμά όταν πραγματικά θέλει να θηλάσει μπορεί να βρεί άν θέλει επαναλαμβάνω τις σωστές συμβουλές μέσα απο επίσημα άρθρα στο διαδικτυο. Οπότε γιατί σφαζόμαστε?
Μας ενοχλεί το "δεν έχω γάλα" "μου κόπηκε" σορρυ αλλα θα συνεχίζουμε να το ακούμε γιατί είναι δύσκολο για κάποιον να πεί την αλήθεια. Είναι πιο δύσκολο να πεί κανείς βαρέθηκα το θηλασμό, κουράστηκα να εξαρτάται το παιδί μόνο απο μένα, να μπορώ μόνο εγώ να το ταίσω, να ξυπνά ένα εκατομμύριο φορές τις νύχτες να έχει γίνει προέκταση του στήθους μου, να το ταίζω τώρα και μετά απο δέκα λεπτά να ξαναθέλει... εμ πάσει περιπτώση σταμάτησα γιατι μου έσπασαν τα νεύρα και απ' το να είμαι νευρωτική προτίμησα να σταματήσω!!!
Δεν προκειται να σταματήσουμε να διαβάζουμε δικαιολογίες ουτε μπορούμε να απαιτούμε την αλήθεια απο τον κάθε ένα σε ένα φόρουμ.
Οπότε τί?
Η κάθε μία μέλλουσα μητέρα όταν θέλει πραγματικά ξέρει τί πρέπει να κάνει και δεν επηρρεάζεται απο ανακρίβειες.
Συμφνων απολυτα μαζι σου και ειδικα με το παραπανω. Η αληθεια ειναι οτι οποια δικαιολογια και αν φερει η μαμα για το σταματημα του θηλασμου ειναι δικαιωμα της γιατι μπορει να μην θελει να μοιραστει την δικη της πραγματικοτητα, οχι μονο σε ενα φορουμ αλλα γενικα. Και για να ειμαι απολυτως ειλικρινης μαζι σας, προσωπικα θηλασα 20 ημερες και την ακουσα τοσο πολυ που αποφασισα να σταματησω. Αν με ρωτησουν ξεκαρφωτοι ανθρωποι που δεν θελω να τους πω την αληθεια, για ποιο λογο σταματησα θα πω οτι δεν ειχα γαλα και οχι οτι κουραστηκα και οτι τα νευρα μου έγιναν κοτσιδες γιατι δεν μπορουσα να παω ουτε στην τουαλετα..Για να αποφυγω εκεινα τα βλεμματα που με καταδικαζουν χωρις να ξερουν θα πω την κοτσανα μου και ας ειναι και ψεμμα και ανακριβεια για όσους κατεχουν το αντικειμενο..marilin έγραψε:
Δεν προκειται να σταματήσουμε να διαβάζουμε δικαιολογίες ουτε μπορούμε να απαιτούμε την αλήθεια απο τον κάθε ένα σε ένα φόρουμ.
Οπότε τί?
Gianna_V έγραψε:Συμφνων απολυτα μαζι σου και ειδικα με το παραπανω. Η αληθεια ειναι οτι οποια δικαιολογια και αν φερει η μαμα για το σταματημα του θηλασμου ειναι δικαιωμα της γιατι μπορει να μην θελει να μοιραστει την δικη της πραγματικοτητα, οχι μονο σε ενα φορουμ αλλα γενικα. Και για να ειμαι απολυτως ειλικρινης μαζι σας, προσωπικα θηλασα 20 ημερες και την ακουσα τοσο πολυ που αποφασισα να σταματησω. Αν με ρωτησουν ξεκαρφωτοι ανθρωποι που δεν θελω να τους πω την αληθεια, για ποιο λογο σταματησα θα πω οτι δεν ειχα γαλα και οχι οτι κουραστηκα και οτι τα νευρα μου έγιναν κοτσιδες γιατι δεν μπορουσα να παω ουτε στην τουαλετα..Για να αποφυγω εκεινα τα βλεμματα που με καταδικαζουν χωρις να ξερουν θα πω την κοτσανα μου και ας ειναι και ψεμμα και ανακριβεια για όσους κατεχουν το αντικειμενο..marilin έγραψε:
Οπότε τί?
Gianna_V έγραψε:Αν με ρωτησουν ξεκαρφωτοι ανθρωποι που δεν θελω να τους πω την αληθεια, για ποιο λογο σταματησα θα πω οτι δεν ειχα γαλα και οχι οτι κουραστηκα και οτι τα νευρα μου έγιναν κοτσιδες γιατι δεν μπορουσα να παω ουτε στην τουαλετα..Για να αποφυγω εκεινα τα βλεμματα που με καταδικαζουν χωρις να ξερουν θα πω την κοτσανα μου και ας ειναι και ψεμμα και ανακριβεια για όσους κατεχουν το αντικειμενο..
Παρόμοια θέματα
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης