Ένα φόρουμ για μαμάδες!

Αναζήτηση

Αποτελέσματα Αναζήτησης

Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

To blog!

Πρόσφατα Θέματα

» συμτωματα εγκυμοσινης??
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 3:33 am

» μετα απο πολυ καιρο
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 12:52 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από Titino Δευ Ιουλ 09, 2018 12:37 am

» ΕΓΚΥΟΥΛΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ-ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
από trilly Δευ Νοε 20, 2017 1:13 pm

» 3o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ
από maria.tst Δευ Οκτ 16, 2017 1:10 am

» Κεραλοιφή της Ελένης
από αγαπη Παρ Αυγ 04, 2017 4:33 am

» Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
από howto Κυρ Ιουλ 16, 2017 8:41 am

» Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:18 am

» Φτιαξτε πανευκολα βορβους (Ασκορδούλακoυς
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:13 am

» Μανούλες Ιουνίου - Ιουλίου 2012
από claire_ Παρ Ιαν 27, 2017 4:51 am

» Πωλείται καρότσι Stokke Xplory V2 pushchair - ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ
από Ιωάννα1971 Πεμ Ιαν 07, 2016 4:40 am

» Μανούλες Ιανουαρίου 2014 #14#
από gallida Πεμ Ιαν 07, 2016 12:59 am

» Ας μαζευτούμε εδώ όσες προσπαθούμε για μωράκι #142
από larisaia Κυρ Ιαν 03, 2016 10:37 am

» Τριτη εγκυμοσύνη,η δική μου ιστορία!
από tinag Κυρ Ιαν 03, 2016 9:54 am

» Μανούλες Δεκεμβρίου 2015
από goldangel1990 Τρι Δεκ 29, 2015 6:15 am

» αγγλικα pre junior .ποια η γνωμη σας;
από dimitra al Δευ Δεκ 28, 2015 3:08 pm

» Εγκυουλες Ιουνιου-Ιουλιου 2016!!!!!
από beboula_1982 Δευ Δεκ 28, 2015 6:40 am

» πωλούνται 2 παιδικά κρεβατάκια μαζί με 2 συρταριέρες
από mpampoulis Κυρ Δεκ 27, 2015 1:13 pm

» Μανούλες Ιανουαριου-Φεβρουαριου 2016
από NOPITSA Τετ Δεκ 23, 2015 12:18 pm

» Διασκέδαση για μωράκια-παιδάκια
από natalie123 Κυρ Δεκ 20, 2015 7:42 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από boubouka Κυρ Δεκ 20, 2015 12:03 am

» Τεστ PAPP-A
από beboula_1982 Σαβ Δεκ 19, 2015 1:33 am

» Τιμές χωριάτης;;;
από boubouka Δευ Δεκ 14, 2015 2:06 am

» ΒΡΕΦΙΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΚΙ
από xrisili Παρ Δεκ 11, 2015 12:59 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από boubouka Κυρ Δεκ 06, 2015 9:11 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από MAMASTE Σαβ Δεκ 05, 2015 9:30 am

» σχετικα καινουρια
από marialena Σαβ Δεκ 05, 2015 3:54 am

» Τι γίνεται τελικά? Υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος?
από Dimitra S. Παρ Δεκ 04, 2015 7:06 am

» ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!
από xrisili Παρ Δεκ 04, 2015 2:11 am

» Γυναικολόγος στο Ιπποκράτειο!
από boubouka Κυρ Νοε 22, 2015 11:14 pm

» βοηθεια με ομιλια 3 χρονου κοριτσιου
από scfatsa Παρ Νοε 13, 2015 12:48 pm

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:52 am

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:51 am

» καποια μοδιστρα για καλυμματα επιπλων
από calpou Δευ Νοε 09, 2015 1:44 am

» Εγκυουλες Φεβρουαριου-Μαρτιου 2015!!
από roulakriti Παρ Νοε 06, 2015 11:11 am

» Βαλίτσα για μαιευτήριο!
από boubouka Παρ Νοε 06, 2015 5:12 am

» Παράπονα από το παιδί για το σχολείο.
από boubouka Πεμ Νοε 05, 2015 12:01 pm

» Μυτιλήνη!!!βοήθεια!!!!
από scfatsa Τετ Νοε 04, 2015 12:27 pm

» Εχω ζητησει διαγραφη λογαριασμου!!!!
από mhtsaina Τρι Νοε 03, 2015 12:16 pm

» καποια μοδιστρα για καλυμματα καναπε??
από calpou Τρι Νοε 03, 2015 4:05 am

Παρόντες χρήστες
43 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 43 επισκέπτες :: 3 μηχανές αναζήτησης

Κανένας

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 3335, στις Τρι Ιαν 22, 2013 7:50 am

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Επόμενο

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 6 από 8]

chicken

chicken
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
Νομίζω πως έχει παραγίνει το κακό με τους χαρακτιρισμους. Μέχρι και χιτλερική χαρακτηρίστηκα!

Εγώ, οι απόψεις μου, γενικά.
Κουράστηκα λοιπόν πολύ πολύ με όλο αυτό το σκηνικό.
Ακόμα και οτι το παίζω Θεός κατηγορήθηκα! Έλεος πια...

Επίσης για το οτι δεν ενοχλεί η άποψή μου αλλά ο τρόπος που ειπώθηκε, νομίζω πως έχω κρατήσει ένα αρκετά υψηλό επίπεδο συζήτησης, δεν πρόσβαλα καμία συνομιλήτριά μου όσο και αν με ώθησαν σε αυτό κάποιες απαντήσεις, προσπαθώντας να καταλάβω γιατί στον κόρακα έχετε όλες θιχτεί τόσο μα τόσο πολύ.

Δηλαδή δεν το χωράει το μυαλό μου που θίγεστε τόσο με μία φράση (λανθασμένη? ίσως) και όχι με το ότι τα παιδιά μας δεν θηλάζουν.

ΜαρίαΜ δεν μπορεί να γίνει διάλογος απο ότι βλέπεις. Καταλαβαίνω τι λες και πως το λες, όμως δεν θέλω και δεν μπορώ να υπερασπίζομαι άλλο μια άποψη μου που είτε καλώς είτε κακώς την έχω δει να συμβαίνει στην πράξη. Εννοείτε πως δεν θέλω κανείς να μου βγάλει τα εσώψυχά του, όπως και εγώ κανενός την αποδοχή δεν ζητάω. Το θέμα έχει πάρει τελείως διαφορετικές διαστάσεις και αισθανομαι σα να με χρησιμοποιούν μαμάδες (εμένα και τα λεγόμενά μου) για να αποδείξουν στον εαυτό τους πράγματα.

Λυπάμαι πραγματικά που ενώ χαρακτιρίζομαι εγώ χιτλερική σε ένα forum με μαμάδες, ουσιαστικά με αναγκάζουν να σταματήσω να μιλάω γιατί πολύ απλά κάποια μέλη θίχτηκαν ή θεώρησαν πως θίχτηκαν.

Πριν τελειώσω λοιπόν την τελευταία μου δημοσίευση θέλω να διευκρινήσω ότι δεν κρίνω κανέναν για το τι έκανε. κρίνω τον τρόπο που αντιμετωπίζει αυτό που έκανε. Και πάλι, για μένα το κρίνω, κανενός γνώμη δεν θέλω να αλλάξω.

Δεν θα πω τίποτα άλλο & δεν θα ξανασχολιάσω καμμία δημοσίευση, την γνώμη μου την ξέρετε

και πάλι καλημέρα σας.

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
chicken έγραψε:...
ΜαρίαΜ δεν μπορεί να γίνει διάλογος απο ότι βλέπεις. Καταλαβαίνω τι λες και πως το λες, όμως δεν θέλω και δεν μπορώ να υπερασπίζομαι άλλο μια άποψη μου που είτε καλώς είτε κακώς την έχω δει να συμβαίνει στην πράξη. Εννοείτε πως δεν θέλω κανείς να μου βγάλει τα εσώψυχά του, όπως και εγώ κανενός την αποδοχή δεν ζητάω. Το θέμα έχει πάρει τελείως διαφορετικές διαστάσεις και αισθανομαι σα να με χρησιμοποιούν μαμάδες (εμένα και τα λεγόμενά μου) για να αποδείξουν στον εαυτό τους πράγματα.

...

Δεν ξερω αν οπως λες σε χρησιμοποιουν για να αποδειξουν στο εαυτο τους πραγματα. Απο εμενα νομιζω πως ειναι κατανοητο πως δεν σε εχω παρεξηγησει και δεν σε εχω χαρακτηρισει. Οκ, δεχομαι οτι δεν μπορεις εσύ να δεχθεις μαμαδες που δεν υποστηριζουν τις επιλογες τους για δικους τους συναισθηματικους λογους. Ελπιζω να δεχεσαι και εσύ οτι εγω προς αυτες τις μαμαδες εχω αλλη αντιμετωπιση απο την δικη σου. Αυτο ειχα μονο να σχολιασω.

chicken

chicken
MariaM έγραψε:

Απο εμενα νομιζω πως ειναι κατανοητο πως δεν σε εχω παρεξηγησει και δεν σε εχω χαρακτηρισει.

Φυσικά και γιαυτό προσπαθώ να μιλήσω μαζί σου & με 2-3 κοπέλες ακόμα που ξέρουν και μπορούν να κάνουν διάλογο.

MariaM έγραψε:
Οκ, δεχομαι οτι δεν μπορεις εσύ να δεχθεις μαμαδες που δεν υποστηριζουν τις επιλογες τους για δικους τους συναισθηματικους λογους. Ελπιζω να δεχεσαι και εσύ οτι εγω προς αυτες τις μαμαδες εχω αλλη αντιμετωπιση απο την δικη σου. Αυτο ειχα μονο να σχολιασω.

Επίσης να σου πω πως θα ήταν τουλάχιστον αφελές να μην δέχομαι πως υπάρχει και διαφορετική άποψη απο την δική μου εξίσου σωστή για αυτόν που την πιστεύει και την υποστηρίζει.
Οπότε φυσικά και δέχομαι οτι αυτά που λες τα πιστεύεις και είναι η γνώμη σου και είναι η απόλυτη αλήθεια και πραγματικότητα για εσένα.

κατά τα άλλα, CoolVery Happy Cool

sasanath

sasanath
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Καλημέρα κορίτσια ,ήμουν στην δουλεια και θα ξαναπάω αλλά δεν μπόεσα να διαβάσω όλες τις απαντήσεις απλά ήθελα να πώ στην chicken οτι ασφαλώς και δεν εννοούσα εκείνη παρά μόνο στα σημεία που έλεγα να μην κρίνουμε σύμφωνα με τον εαυτό μας αλλά να βέπουμε τα πράγματα πιο σφαιρικά! Όσο για το αν μια μάνα θεωρείτε καλύτερη αν θηλάζει ή όχι ,το ανέφερα από βιώματα μου που έχω από προσωπικές γνωριμίες και όχι απο το φόρουμ! Οπότε δεν ήταν μπηχτή για καμμία!

Αυτό που ήθελα να προτείνω και αν σας αρέσει να το κάνουμε είναι να ανοίξουμε ένα τόπικ για να γράφει κάθε μια τα δικά της πρέπει και μη για τον θηλασμό ωστε να βοηθήσουμε τις νέες μανούλες και να μάθουμε και διάφορα οι παλιές! Τι λέτε;;;;

bou-boukitsa

bou-boukitsa
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
αυτες οι παρεξηγησεις εχουν παραγινει βρε κοριτσια!!..
οκ οι περισσοτερες κοπελες δεν θυλασαν η δεν τα καταφεραν αρκετα κλπ..οπως οι περισσοτερες γεννησαν με καισαρικη κλπ...
γιατι πρεπει επειδη ειναι περισσοτερες να εχουν και δικιο...? τι ειπε η κοπελα?..οποιος θελει να θυλασει θυλαζει,,,αυτο ηταν ολο...ε και?? γιατι το περνουμε προσωπικα..
?..ο καθενας μιλαει απο τις εμπειριες του...και αμα διαβασετε την ιστορια της καταφερε με πολλες δυσκολιες να θυλασει...

και θα πω και κατι αλλο..

γεννησα με καισαρικη (που υποτιθεται οτι ειναι πιο δυσκολο να θυλασεις).....
γεννησα προωρα..(που παλι υποτιθεται ειναι δυσκολο)
το μωρο ηταν στην θερμοκοιτιδα..αρα δεν το εχα να τραβηξει γαλα...
δεν ηξερα καν να εχω θυλαστρο...
το γαλα πετρωσε και εκλεγα 3 μερες προσπαθωντας να το φιαξω ,...στο μπανιο..με το χερι ..με το θυλαστρο...
οταν πηρα το μωρο μετα απο 10 μερες δεν επερνε βαρος γιατι δεν ηξερε να φαει..ξαναμπηκα στο νοσοκομειο 15 μερες με το μωρο και προσπαθησαν να του μαθουν να τρωει....οποτε αφου δεν αντεχε απο το στηθος εβγαζα με θυλαστρο και ταιζα καθε 2 ωρες να παρει βαρος...
ενδιαμεσα αρρωστησα με 39 πυρετο ..λιγοστευσεν το γαλα...το εβαζα συνεχει στο στηθος..περασε και αυτο...και χιλια αλλα..

οποτε μετα απο αυτο δεν θα ηταν φυσικο να σκεφτω αυτο που λεει και η chiken οτι οποιοσ θελει να θυλασει θυλαζει???..παραδεχομαι πως το σκεφτηκα..!
απλα στο γραπτο λογο ολα παρεξηγουνται...

κακως πετροβολαμαι την κοπελα ..δεν ειπε κατι παραλογο....

και σιγουρα δεν απεκλεισε την περιπτωση αυτων που θελαν και για λογους υγειας της μαμας η του παιδιου δεν τα καταφεραν..

σορρυ για το μεγαλο ποστ

Vivian

Vivian
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Διαβασα ολα τα post και πραγατικα το θεμα ξεφυγε! Θα ηθελα πολυ να σταθω σε καποια post αλλα δεν θα το κανω θα πω απλα την γεννικη μου αποψη!

Πρεπει να μαθουμε να σεβομαστε την ιστορια και τα βιωματα της καθε μανουλας! Ο θηλασμος ειναι ενα πολυ ευαισθητο θεμα και εχω κουραστει να διαβαζω αποψεις που πληγωνουν μανουλες που δεν τα καταφεραν! Οποιος και αν ειναι ο λογος που δεν τα καταφεραν....

Εγω καταφερα να θηλασω τον Κωνσταντινο 10 μηνες και ενω ημουν 9 μηνων εγκυος! Την μπεμπα παλι δεν την θηλασα λεπτο... Αυτο σε ποια κατηγορεια με κατατάσσει;

Ειναι αδικο αυτο που γινετε!

Θα σας παρακαλουσα να πεσουν οι τονοι!

grammatiki

grammatiki
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
εγω παλι θα πω το ασχετο.τι κουκλο γιο που εχεις στη φωτο που ειναι μαζι σου;φτου φτου μην το ματιασω το παιδακι σου.οχι οτι και το κοριτσακι δεν ειναι κουκλιτσα αλλα το αγορακι σε αυτη τη φωτο ειναι ολα τα λεφτα.φτου φτου και παλι.

zoekopa

zoekopa
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
bou-boukitsa έγραψε:αυτες οι παρεξηγησεις εχουν παραγινει βρε κοριτσια!!..
οκ οι περισσοτερες κοπελες δεν θυλασαν η δεν τα καταφεραν αρκετα κλπ..οπως οι περισσοτερες γεννησαν με καισαρικη κλπ...
γιατι πρεπει επειδη ειναι περισσοτερες να εχουν και δικιο...? τι ειπε η κοπελα?..οποιος θελει να θυλασει θυλαζει,,,αυτο ηταν ολο...ε και?? γιατι το περνουμε προσωπικα..
?..ο καθενας μιλαει απο τις εμπειριες του...και αμα διαβασετε την ιστορια της καταφερε με πολλες δυσκολιες να θυλασει...

και θα πω και κατι αλλο..

γεννησα με καισαρικη (που υποτιθεται οτι ειναι πιο δυσκολο να θυλασεις).....
γεννησα προωρα..(που παλι υποτιθεται ειναι δυσκολο)
το μωρο ηταν στην θερμοκοιτιδα..αρα δεν το εχα να τραβηξει γαλα...
δεν ηξερα καν να εχω θυλαστρο...
το γαλα πετρωσε και εκλεγα 3 μερες προσπαθωντας να το φιαξω ,...στο μπανιο..με το χερι ..με το θυλαστρο...
οταν πηρα το μωρο μετα απο 10 μερες δεν επερνε βαρος γιατι δεν ηξερε να φαει..ξαναμπηκα στο νοσοκομειο 15 μερες με το μωρο και προσπαθησαν να του μαθουν να τρωει....οποτε αφου δεν αντεχε απο το στηθος εβγαζα με θυλαστρο και ταιζα καθε 2 ωρες να παρει βαρος...
ενδιαμεσα αρρωστησα με 39 πυρετο ..λιγοστευσεν το γαλα...το εβαζα συνεχει στο στηθος..περασε και αυτο...και χιλια αλλα..

οποτε μετα απο αυτο δεν θα ηταν φυσικο να σκεφτω αυτο που λεει και η chiken οτι οποιοσ θελει να θυλασει θυλαζει???..παραδεχομαι πως το σκεφτηκα..!
απλα στο γραπτο λογο ολα παρεξηγουνται...

κακως πετροβολαμαι την κοπελα ..δεν ειπε κατι παραλογο....

και σιγουρα δεν απεκλεισε την περιπτωση αυτων που θελαν και για λογους υγειας της μαμας η του παιδιου δεν τα καταφεραν..

σορρυ για το μεγαλο ποστ
Συμφωνω απολυτα επιισης να προσθεσω οτι καλο θα ειναι να μη παρεξηγουμε τοσο ευκολα τον γραπτο λογο, σε φορουμ ειμαστε και ισως να μην ξερουμε πως να εκφραστουμε γραπτως. (μιλαω κυριως για μενα), οποτε οταν βλεπουμε κατι που μας φαινεται πχ. ειρωνικο, να το φιλτραρουμε στο μυαλο μας δυο τρεις φορες γιατι κατα πασα πιθανοτητα να μην ισχυει κατι τετοιο!!! φιλακια πολλα σε ολες!!! ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ - Σελίδα 6 315810

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
zoekopa έγραψε:... οποτε οταν βλεπουμε κατι που μας φαινεται πχ. ειρωνικο, να το φιλτραρουμε στο μυαλο μας δυο τρεις φορες γιατι κατα πασα πιθανοτητα να μην ισχυει κατι τετοιο!!! φιλακια πολλα σε ολες!!! ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ - Σελίδα 6 315810

Επισης οταν γραφουμε να τσεκαρουμε 2-3 φορες οτι εχουμε γραψει πριν το δημοσιευσουμε για να δουμε αν φαίνεται ειρωνικο.

βανια

βανια
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Προσωπικά δεν έχω την ανάγκη να τα χώσω η να τη πω σε καμιά ή να χρησιμοποιήσω καμιά για να αποδείξω στον εαυτό μου πράγματα . Προσωπικά εμένα δεν μου λεει τίποτα αν κάποια γυναίκα θηλάζει η ΄όχι δεν την κρίνω απο αυτό ;Έχω δει γυναίκες να θηλάζουν και ταυτόχρονα να καπνίζουν και θεωρούν ότι κάνουν καλό !και κάποιες σύμβουλοι του θηλασμού υποστηρίζουν ότι ναι καλό είναι να μην γίνετε αλλά αν είναι και καπνίζεις προτιμότερο είναι να θηλάζεις παρά να μην θηλάσεις επειδή καπνίζεις . Μεγαλύτερη κουτάμαρα δεν έχω ακούσει .
Έχω δει γυναίκα να θηλάζει το μωρό της σε ταβέρνα και να είναι ανάμεσα σε τσιγάρα θεωρείτε υγιείς κίνηση αυτή ; Κάποια κοπέλα είπε ότι ο θηλασμός θέλει θυσίες νομίζω η bouboukitsa και θα συμφωνήσω μαζί της αν μπορείς το κάνεις αν δεν μπορείς δεν το κάνεις τόσο απλά . Είναι εβδομάδα θηλασμού δηλαδή τι γίνετε μέσα σε αυτή την εβδομάδα; επειδή δεν γνωρίζω ; ενημερώνουν για τα ωφέλη του θηλασμού τόσο στη μαμά όσο και στο μωρό ; ποιοι ενημερώνουν ; πόσο εκπεδευμένοι είναι ; αρκεί μια εβδομάδα;
Εγώ ρε κορίτσια βλέπω ότι οι νέες μητέρες της να θηλάζουν περισσότερο από πριν 20 χρόνια άρα κάτι έχει γίνει ...

Έχει επεξεργασθεί από τον/την βανια στις Τρι Αυγ 09, 2011 2:32 am, 1 φορά

βανια

βανια
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Προσωπικά δεν έχω την ανάγκη να τα χώσω η να τη πω σε καμιά ή να χρησιμοποιήσω καμιά για να αποδείξω στον εαυτό μου πράγματα . Προσωπικά εμένα δεν μου λεει τίποτα αν κάποια γυναίκα θηλάζει η ΄όχι δεν την κρίνω απο αυτό ;Έχω δει γυναίκες να θηλάζουν και ταυτόχρονα να καπνίζουν και θεωρούν ότι κάνουν καλό !και κάποιες σύμβουλοι του θηλασμού υποστηρίζουν ότι ναι καλό είναι να μην γίνετε αλλά αν είναι και καπνίζεις προτιμότερο είναι να θηλάζεις παρά να μην θηλάσεις επειδή καπνίζεις . Μεγαλύτερη κουτάμαρα δεν έχω ακούσει .
Έχω δει γυναίκα να θηλάζει το μωρό της σε ταβέρνα και να είναι ανάμεσα σε τσιγάρα θεωρείτε υγιείς κίνηση αυτή ; Κάποια κοπέλα είπε ότι ο θηλασμός θέλει θυσίες νομίζω η bouboukitsa και θα συμφωνήσω μαζί της αν μπορείς το κάνεις αν δεν μπορείς δεν το κάνεις τόσο απλά . Είναι εβδομάδα θηλασμού δηλαδή τι γίνετε μέσα σε αυτή την εβδομάδα; επειδή δεν γνωρίζω ; ενημερώνουν για τα ωφέλη του θηλασμού τόσο στη μαμά όσο και στο μωρό ; ποιοι ενημερώνουν ; πόσο εκπεδευμένοι είναι ; αρκεί μια εβδομάδα;
Εγώ ρε κορίτσια βλέπω ότι οι νέες μητέρες της να θηλάζουν περισσότερο από πριν 20 χρόνια άρα κάτι έχει γίνει ...

Lilliput

Lilliput
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
κορίτσια πάλι χάθηκα μέσα στα τόσα μηνύματα και μου κάνει κόλπα η σύνδεση στο ίντερνετ.. και με ενδιαφέρει πολύ αυτό το θέμα. Sad

βανια

βανια
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
grammatiki έγραψε:εγω παλι θα πω το ασχετο.τι κουκλο γιο που εχεις στη φωτο που ειναι μαζι σου;φτου φτου μην το ματιασω το παιδακι σου.οχι οτι και το κοριτσακι δεν ειναι κουκλιτσα αλλα το αγορακι σε αυτη τη φωτο ειναι ολα τα λεφτα.φτου φτου και παλι.
τον Κωνσταντίνο Βίβιαν τον δίνεις σε όποια θέλει αλλά η μικρή είπαμε τη έχω καπαρώσει ...

chicken

chicken
Αυτό που ήθελα να προτείνω και αν σας αρέσει να το κάνουμε είναι να ανοίξουμε ένα τόπικ για να γράφει κάθε μια τα δικά της πρέπει και μη για τον θηλασμό ωστε να βοηθήσουμε τις νέες μανούλες και να μάθουμε και διάφορα οι παλιές! Τι λέτε;;;;

Νομίζω πως είναι πάρα μα πάρα πολύ καλή ιδέα! Άνοιξέ το και εγώ με τα λίγα που ξέρω θα προσπαθήσω να βοηθήσω όσο μπορώ όποια κοπέλα θέλει. Να έχουμε επιτέλους ένα αποτέλεσμα! ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ - Σελίδα 6 587529

Αχ βρε sasanath, είχα πει να μην ξανασχολιάσω κανένα post αλλά με ενθουσίασε τόσο η ιδέα σου που δεν κρατήθηκα ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ - Σελίδα 6 4872

nena1988

nena1988
Ας πω και εγω την αποψη μου,εγω οπως ξερετε θηλαζω ακομα και θα συνεχισω για πολυ καιρο.Πριν γινω μελος αυτου του φορουμ δεν ηξερα που παν τα τεσσερα σε σχεση με τον θηλασμο,ναι μεν ηθελα να θηλασω αλλα οχι οτι τρελενομουν κιολας,οταν εγινα μελος λοιπον και διαβαζα ιστοριες και αποριες κοριτσιων αποφασισα οτι θελω πολυ να θηλασω και θα το κανω οτι και να γινει φανταστειτε δεν ειχα παρει καν μπιμπερο ουτε γαλατα σπιτι,πληρως ενημερωμενη λοιπον και αφου ειχα διαβαζει ενα σωρο πληροφοριες γενναω βαζω κατευθειαν το μωρο στο στηθος,τη μια την επερνε τη θηλη την αλλη οχι,τεσπα να μην τα πολυλογω,συναντησα πολλες δυσκολιες επαθα μαστιτιδα την τριτη μερα ειχα δεκατα πονουσα,πονουσε το στηθος μου μεχρι να σαραντησω περιπου,ευτυχως ειχα ευκολο μωρακι και το βραδυ ξυπνουσε 1 φορα μονο για μαμ,απο 8 ημερα που εφυγε η μαμα μου και η πεθερα μου ημουν μονη και ειχα να αντιμετωπισω ενα βουνο, μαραθωνιους θηλασμου πονο στη θηλη και ευτυχως ειχα τον αντρα μου το στηριγμα μου...Αντιθετως με μια γνωστη μου που μου το ειπε ξεκαθαρα δεν θηλασα γιατι βαριομουν να περιμενω να φαει το μωρο 1 ωρα και δεν ειχα υπομονη,ασε που το βραδυ νυσταζα και ποιος καθεται να θηλασει,εδω κολλαει το οποιος θελει να θηλασει θηλαζει,επισης μια αλλη κοπελα δεν θηλασε καθολου γιατι της ειπαν οτι δεν ειχε γαλα απο το μαιευτηριο και η κοπελα εδεσε τα στηθια της,μια αλλη παλι πετρωσε το στηθος της την 3 ημερα στο νοσοκομειο και της ειπαν οτι πρεπει να απαθηλασει γιατι το γαλα της ειναι βρωμικο,ακου να δεις,τι θελω να πω,οτι το συνολο γυναικων που δεν θηλαζουν ειναι αυτες που δεν ειναι ενημερωμενες για να πατησουν ποδι και να πουν οχι εγω θα θηλασω,η δε κοπελα που δεν ηθελε επισης δεν ηταν ενημερωμενη και δεν ειχε καποιον να στη στηριξει και να της πει να μην τα παρατησει οτι ο πρωτο καιρος ειναι δυσκολος μετα θα το απολαμβανει...Οποτε πιστευω οτι ολες οι κοπελες μπορουν να θηλασουν αρκει να μην συντρεχει λογω υγειας,(οπως δυστηχως συνεβησε σε πολλες κοπελες οπως διαβαζω εδω και λυπαμαι)και αυτες που δεν το κανουν επειδη απλα δεν το θελουν πρεπει απαλα να ενημερωθουν και να τους δωθει ψυχολογικη υποστηριξη!Εγω προσωπικα οπου σταθω και οπου βρεθω μιλαω για τον θηλασμο και ας ειμαι η μονη απο το οικογενεικο περιβαλλον που θηλαζω αποκλειστικα και με κοιτανε ολοι λες και κανω εγκλημα και μου λενε,''ακομα θηλαζεις?Δεν δινεις συμπληρωμα στο μωρο,γιατι???Και κατι τετοια,μεχρι και το οτι το κανω απο οικονομια ακουσα για να γλυτωσω τα γαλατα...Εν πασει περιπτωση οποια κοπελα μπορει να θηλασει και δεν το κανει απλα ας ενημερωθει λιγο περισσοτερο!Και κατι τελευταιο βαρεθηκα να θηλαζω δημοσια και ολοι να με κοιτανε λες και κανω κατι κακο,ας σταματησει επιτελους αυτη η νοοτροπια..Ενημερωση ενημερωση ενημερωση...Ευχαριστω που με διαβασατε ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ - Σελίδα 6 215994

http://panotourtestismamas.blogspot.com/

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
βανια έγραψε:...Είναι εβδομάδα θηλασμού δηλαδή τι γίνετε μέσα σε αυτή την εβδομάδα; επειδή δεν γνωρίζω ; ενημερώνουν για τα ωφέλη του θηλασμού τόσο στη μαμά όσο και στο μωρό ; ποιοι ενημερώνουν ; πόσο εκπεδευμένοι είναι ; αρκεί μια εβδομάδα;
Εγώ ρε κορίτσια βλέπω ότι οι νέες μητέρες της να θηλάζουν περισσότερο από πριν 20 χρόνια άρα κάτι έχει γίνει ...[/color]

Βανια ανοιξε το λινκ στο πρωτο ποστ που απανταει σε αυτα που ρωτας.

Και εγω παντως εχω αυτη την εντυπωση οτι κατι εχει γινει και οτι υπα΄ρχει διαφορα με πριν απο 20 χρονια.

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
nena1988 έγραψε:...μεχρι και το οτι το κανω απο οικονομια ακουσα για να γλυτωσω τα γαλατα...

Ε; Shocked (παυση)... ... ... ΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΑΧΑ!

1η φορα το ακουω αυτο!
Γενικα μου αρεσε ολο το κειμενο σου.

giouli73

giouli73
Λοιπόν επειδή το θέμα είναι άλλο κι όχι το δικαστήριο όπως είπε μια κοπέλα.
Όλες συμφωνούμε ότι ο θηλασμός είναι ότι καλύτερο για το παιδί και τη μαμά.
Έχουμε λοιπόν τις παρακάτω κατηγορίες ελπίζω να μην ξεχάσω καμία.

- Υπάρχουν μαμάδες που θηλάζουν είτε με ευκολία από την αρχή είτε με κάποιες δυσκολίες που τις ξεπερνούν.

- Υπάρχουν μαμάδες που δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες και δεν θηλάζουν.Δεν μ ενδιαφέρουν οι λόγοι που δεν τις ξεπέρασαν.Είτε γιατί κουράστηκαν, είτε γιατί κόπηκε το γάλα....κλπ προσωπικό της καθεμίας.

- Υπάρχουν μαμάδες που δεν θέλουν να θηλάσουν και το λένε.

- Υπάρχουν και οι μαμάδες που δεν θήλασαν επειδή δεν ήθελαν και μπορεί να λένε δικαιολογίες. Δεν μ ενδιαφέρει ρε κορίτσια αν δεν ήθελε να θηλάσει και μου λέει δικαιολογίες στην απλή ερώτηση αν θηλάζεις. Ποια είμαι εγώ να μου δώσει αναφορά τι κάνει με το παιδί της. Ακόμα και αδερφή μου να είναι. Εγώ αν γεννήσει μια φίλη μου και μιλήσουμε μετά από κανά μήνα και μου πει ταίζω το μωρό. Θα ρωτήσω το θηλάζεις? Δεν θα την ρωτήσω από περιέργεια ή για κουτσομπολιό ή για να αρχίσω το κήρυγμα αν δεν θηλάζει. Αν μου πει όχι κι αρχίσει τις δικαιολογίες δεν με νοιάζει. Ακόμα κι αυτές που δεν το παραδέχονται γιατί πρέπει να τις κρίνουμε. Ποιες είμαστε εμείς. Που στο κάτω κάτω η κάθε μία μπορεί να το κάνει γιατί απλά δεν έχει όρεξη να απαντάει κάθε φορά σε ερωτήσεις ή να την στήνουν στον τοίχο. Οπότε λέει σε όλους τα ίδια και είναι ήρεμη.

Τώρα chicken βαριέμαι τα εσύ είπες εγώ είπα. Αν νομίζεις δεν θες να ξαναμιλήσεις μαζί μου. Φυσικά και κανένα πρόβλημα. Περί ορέξεως..... Άλλωστε δεν μπαίνω για αναζήτηση φιλενάδων. Υπάρχουν κάποια θέματα και σχολιάζουμε. Βέβαια όταν είσαι καιρό... με κάποιες κοπέλες έρχεσαι πιο κοντά και θα ήθελες να τις γνωρίσεις κι ακόμα να γίνεις και κολλητή. Όπως νιώθω εγώ για 1-2.

chicken

chicken
giouli73 έγραψε:

Τώρα chicken βαριέμαι τα εσύ είπες εγώ είπα. Αν νομίζεις δεν θες να ξαναμιλήσεις μαζί μου. Φυσικά και κανένα πρόβλημα. Περί ορέξεως..... Άλλωστε δεν μπαίνω για αναζήτηση φιλενάδων. Υπάρχουν κάποια θέματα και σχολιάζουμε. Βέβαια όταν είσαι καιρό... με κάποιες κοπέλες έρχεσαι πιο κοντά και θα ήθελες να τις γνωρίσεις κι ακόμα να γίνεις και κολλητή. Όπως νιώθω εγώ για 1-2.

οκ, δε θα σχολιάσω για τον θηλασμό γιατί δεν έχω να πω τίποτα άλλο, εφόσον μου απευθύνεις όμως τον λόγο θέλω να σου απαντήσω.

Είναι λογικό να έρχεσαι με κάποια άτομα πιο κοντά, τι πιο φυσιολογικό?
Επίσης, τα εγώ είπα εσύ είπες, εκτός του ότι και εγώ τα βαριέμαι δεν καταλήγουν και πουθενά.
Είπα πως δεν θέλω να ξαναμιλήσω γιατί ειρωνευόσουν, με εκνεύριζες και δεν μπορούσα να μιλήσω. (όταν εκνευρίζομαι χάνω τον ειρμό μου)
Εφόσον βλέπω πως μου απευθύνεσαι όπως σου απευθύνομαι, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα (όσον αφορά εμένα φυσικά)Very Happy

Αnna1975

Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
giouli73 έγραψε:Λοιπόν επειδή το θέμα είναι άλλο κι όχι το δικαστήριο όπως είπε μια κοπέλα.
Όλες συμφωνούμε ότι ο θηλασμός είναι ότι καλύτερο για το παιδί και τη μαμά.
Έχουμε λοιπόν τις παρακάτω κατηγορίες ελπίζω να μην ξεχάσω καμία.

- Υπάρχουν μαμάδες που θηλάζουν είτε με ευκολία από την αρχή είτε με κάποιες δυσκολίες που τις ξεπερνούν.

- Υπάρχουν μαμάδες που δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες και δεν θηλάζουν.Δεν μ ενδιαφέρουν οι λόγοι που δεν τις ξεπέρασαν.Είτε γιατί κουράστηκαν, είτε γιατί κόπηκε το γάλα....κλπ προσωπικό της καθεμίας.

- Υπάρχουν μαμάδες που δεν θέλουν να θηλάσουν και το λένε.

- Υπάρχουν και οι μαμάδες που δεν θήλασαν επειδή δεν ήθελαν και μπορεί να λένε δικαιολογίες. Δεν μ ενδιαφέρει ρε κορίτσια αν δεν ήθελε να θηλάσει και μου λέει δικαιολογίες στην απλή ερώτηση αν θηλάζεις. Ποια είμαι εγώ να μου δώσει αναφορά τι κάνει με το παιδί της. Ακόμα και αδερφή μου να είναι. Εγώ αν γεννήσει μια φίλη μου και μιλήσουμε μετά από κανά μήνα και μου πει ταίζω το μωρό. Θα ρωτήσω το θηλάζεις? Δεν θα την ρωτήσω από περιέργεια ή για κουτσομπολιό ή για να αρχίσω το κήρυγμα αν δεν θηλάζει. Αν μου πει όχι κι αρχίσει τις δικαιολογίες δεν με νοιάζει. Ακόμα κι αυτές που δεν το παραδέχονται γιατί πρέπει να τις κρίνουμε. Ποιες είμαστε εμείς. Που στο κάτω κάτω η κάθε μία μπορεί να το κάνει γιατί απλά δεν έχει όρεξη να απαντάει κάθε φορά σε ερωτήσεις ή να την στήνουν στον τοίχο. Οπότε λέει σε όλους τα ίδια και είναι ήρεμη.

επειδη μιλαω με την βανια στο τηλεφωνο και βαριεται να απαντησει και αυτη μας καλυψες εντελως και τις δυο μπραβο σου

giouli73

giouli73
[quote="Αnna1975"]
giouli73 έγραψε:

επειδη μιλαω με την βανια στο τηλεφωνο και βαριεται να απαντησει και αυτη μας καλυψες εντελως και τις δυο μπραβο σου

Χαχαχαχ βάνια βάζεις αντικαταστάτη. Κορίτσια σας φιλώ. Πρέπει να ετοιμαστώ να πάω στο εξοχικό μήπως προλάβω να κάνω μπάνιο το απόγευμα. Θα έχω το laptop μαζί μου όμως.χιχιχ Φιλιά σε όλες όσες είστε διακοπές καλό υπόλοιπο και γενικά να περάσουμε καλά το υπόλοιπο του καλοκαιριού.

AntoniaA.

AntoniaA.
Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
Βρε κορίτσια δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος για τόση ένταση από καμία πλευρά!!! Ο δίαλογος (έστω και με πολλές διαφωνίες) μάλλον καλό κάνει. Για παράδειγμα διαβάζοντας τις απόψεις που γράφτηκαν σε αυτό το θέμα (τουλάχιστον για εμένα, που είμαι μία μανούλα to be που θα ήθελα να θηλάσω το μωράκι μου αν όλα πάνε καλά) με έβαλαν σε σκέψεις και με έκαναν να ψάξω λίγο περισσότερο κάποια θέματα.
Το μόνο που βρίσκω κακό και ανάγωγο σε μία συζήτηση είναι οι χαρακτηρισμοί, οι οποίοι θα μπορούσαν να πληγώσουν κάποιον.
Giouli73 άσε τα φιλιά σε όσες είναι διακοπές και ρίξε καμία βουτιά για εμάς που είμαστε στη δουλειά... Sad Sad
Πολλά φιλιά!! ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ - Σελίδα 6 334590

ToucH3D

ToucH3D
Σιωπηλή δύναμη
Σιωπηλή δύναμη
Καλησπέρα σε όλες τις μανούλες. Είναι το πρώτο μου post στο forum αν και το διαβάζω καιρό. Λυπάμαι που βλέπω να επιτίθεται η μία στην άλλη τόσο πολύ (τουλάχιστον εκτονώνεστε Razz και δεν τα ακούμε εμείς οι μπαμπάδες) και θέλω να προσθέσω τα δικά μου βιώματα ακόμα και αν δεν θηλάζω.
Η δική μου εμπειρία συνοψίζεται στο να υποστηρίζω όσο μπορώ την γυναίκα μου κατά την διάρκειά του θηλασμού αλλά και στο τι συζητάω με άλλους μπαμπάδες. Eχω καταλάβει, λοιπόν, ότι το περιβάλλον παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για το αν θα θηλάσει μία μανούλα ή όχι… (αναφέρομαι στις γυναίκες και στα παιδιά που δεν χρήζουν κάποιας παθολογίας βέβαια).
Η πραγματικότητα είναι ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των γυναικών μπορούν να θηλάσουν απλά γιατί η φύση έτσι έχει προβλέψει, αλλά δεν το κάνουν λόγω:
- Του τεράστιου Λόμπι του Γάλακτος που δεν περιορίζεται μόνο στα βρεφικά γάλατα αλλά και για ενηλίκους. Και όπως αυτό υποστηρίζεται από ιατρούς κάθε ειδικότητας.
- Επειδή η μάνες τους τους τρελαίνουν, και εδώ υπάγονται και οι δύο κατηγορίες… τους τρελαίνουν να δώσουν «ξένο γάλα» για να χορτάσει το παιδί ή τις τρελαίνουν για αποκλειστικό θηλασμό ακόμα και αν πεινάει το παιδί.
- Λόγω του ότι στις κοινωνίες του Δυτικού πολιτισμού ότι τεχνητό είναι και καλύτερο… άλλωστε γιατί να δυσκολευόμαστε (!), φαντάζομαι στο μέλλον αντί να πηγαίνουμε και στην τουαλέτα θα κυκλοφορούμε με καθετήρες.
Κτλ.. κτλ…
Το μόνο που θα ήθελα να πω ως μπαμπάς μίας κόρης που, μαζί με την γυναίκα μου, είναι ότι πολυτιμότερο έχω, πραγματικά θα ήθελα να έχω την τύχη να μπορώ να θρέψω το παιδί μου έστω και μία φορά για να απολαύσω αυτό το μοναδικό «δέσιμο» που δημιουργείτε κατά τον θηλασμό, αλλά και να είμαι αποδέκτης αυτού του βλέμματος που έχει η μικρή όταν θηλάζει και κοιτάει την μητέρα της.
Αν γινόταν ακόμα και μέσα από την «εβδομάδα θηλασμού» να καταλάβουν οι 1000… 100…. ή έστω και μία γυναίκα – μαμά πόσο μεγάλη ευλογία είναι αυτό τότε αξίζει τον κόπο… Μην ξεχνάτε ποτέ πόσο τυχερές είστε & sorry για το μεγάλο post.

Vivian

Vivian
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
grammatiki έγραψε:εγω παλι θα πω το ασχετο.τι κουκλο γιο που εχεις στη φωτο που ειναι μαζι σου;φτου φτου μην το ματιασω το παιδακι σου.οχι οτι και το κοριτσακι δεν ειναι κουκλιτσα αλλα το αγορακι σε αυτη τη φωτο ειναι ολα τα λεφτα.φτου φτου και παλι.

Σε ευχαριστω πολυ Γραμματικη μου! Στην φωτογραφια αυτη δειχνει αντρακι ολοκληρο! Τον κοιταω και δεν το πιστευω!

Αnna1975

Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
παντως δεν ξερω τι λετε για θηλασμους και ολα τα υπαλοιπα εμενα με καλυψε απολυτα ο γιος μου τελιωσε .μου ειπε πως ειμαι η καλυτερη μαμα που εχει δει σε ολο τον κοσμο χαχα να σκασετε Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Razz Razz Razz Razz

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 6 από 8]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Επόμενο

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

•  

Forumgreek.com | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Πρόσφατες συζητήσεις