151 Απ: ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ Τρι Αυγ 09, 2011 4:23 am
βανια
Πρωταγωνιστής!!
Καταρχίν καλώς ήρθες στη παρέα μας και ειλικρινά αν φορούσα θα στο έβγαζα αρχικά μπράβο γιατί μπήκες σε ένα μαμαδίστικο χώρο και κατά δεύτερον τα είπες τόσα απλά που ναι θεωρώ ότι πρέπει μετά απο αυτό να σταματήσουμε .ToucH3D έγραψε:Καλησπέρα σε όλες τις μανούλες. Είναι το πρώτο μου post στο forum αν και το διαβάζω καιρό. Λυπάμαι που βλέπω να επιτίθεται η μία στην άλλη τόσο πολύ (τουλάχιστον εκτονώνεστε και δεν τα ακούμε εμείς οι μπαμπάδες) και θέλω να προσθέσω τα δικά μου βιώματα ακόμα και αν δεν θηλάζω.
Η δική μου εμπειρία συνοψίζεται στο να υποστηρίζω όσο μπορώ την γυναίκα μου κατά την διάρκειά του θηλασμού αλλά και στο τι συζητάω με άλλους μπαμπάδες. Eχω καταλάβει, λοιπόν, ότι το περιβάλλον παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για το αν θα θηλάσει μία μανούλα ή όχι… (αναφέρομαι στις γυναίκες και στα παιδιά που δεν χρήζουν κάποιας παθολογίας βέβαια).
Η πραγματικότητα είναι ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των γυναικών μπορούν να θηλάσουν απλά γιατί η φύση έτσι έχει προβλέψει, αλλά δεν το κάνουν λόγω:
- Του τεράστιου Λόμπι του Γάλακτος που δεν περιορίζεται μόνο στα βρεφικά γάλατα αλλά και για ενηλίκους. Και όπως αυτό υποστηρίζεται από ιατρούς κάθε ειδικότητας.
- Επειδή η μάνες τους τους τρελαίνουν, και εδώ υπάγονται και οι δύο κατηγορίες… τους τρελαίνουν να δώσουν «ξένο γάλα» για να χορτάσει το παιδί ή τις τρελαίνουν για αποκλειστικό θηλασμό ακόμα και αν πεινάει το παιδί.
- Λόγω του ότι στις κοινωνίες του Δυτικού πολιτισμού ότι τεχνητό είναι και καλύτερο… άλλωστε γιατί να δυσκολευόμαστε (!), φαντάζομαι στο μέλλον αντί να πηγαίνουμε και στην τουαλέτα θα κυκλοφορούμε με καθετήρες.
Κτλ.. κτλ…
Το μόνο που θα ήθελα να πω ως μπαμπάς μίας κόρης που, μαζί με την γυναίκα μου, είναι ότι πολυτιμότερο έχω, πραγματικά θα ήθελα να έχω την τύχη να μπορώ να θρέψω το παιδί μου έστω και μία φορά για να απολαύσω αυτό το μοναδικό «δέσιμο» που δημιουργείτε κατά τον θηλασμό, αλλά και να είμαι αποδέκτης αυτού του βλέμματος που έχει η μικρή όταν θηλάζει και κοιτάει την μητέρα της.
Αν γινόταν ακόμα και μέσα από την «εβδομάδα θηλασμού» να καταλάβουν οι 1000… 100…. ή έστω και μία γυναίκα – μαμά πόσο μεγάλη ευλογία είναι αυτό τότε αξίζει τον κόπο… Μην ξεχνάτε ποτέ πόσο τυχερές είστε & sorry για το μεγάλο post.