Tziz έγραψε: ANGEL έγραψε:
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΥΤΟ.ΔΗΛΑΔΗ ΓΑΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ ΝΥΦΙΚΟ,ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ ΜΠΟΜΠΟΝΙΕΡΕΣ,ΤΡΑΠΕΖΙ ΚΛΠ;;;ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΑΚΡΙΒΟ ΓΑΜΟ,ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΟ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ!
ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΕΤΗ ΣΕ ΑΥΤΟ.ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΠΑΝΤΡΕΥΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ,ΔΕ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ,ΔΗΛΑΔΗ ΤΗ ΘΕΩΡΕΙ ΑΣΗΜΑΝΤΗ Η' ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ.ΠΩΣ ΤΟΤΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟ (ΜΩΡΑΚΙ ΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ) ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ;;
Ξέρεις κάτι?
Μου κάνει εντύπωση που ακούω μία κοπέλα που έχουμε την ίδια ηλικία, μένει στην Αθήνα (μεγάλη πρωτεύουσα ε?)
ΥΠΟΘΕΤΩ αν κρίνω και από την περιοχή που μένεις ότι έχεις και μια καλή μόρφωση, να μιλάει έτσι...
Τώρα: ή θέλεις να μας "τσιγκλίσεις" έτσι για να γίνεται και λίγος ντόρος γύρω από το θέμα ή σε έχουν μεγαλώσει πολύ διαφορετικά....
Θα συμφωνήσω στο πρώτο σου κομματάκι-παράγραφο. Ναι, αυτός που θέλει τα "λούσα" και τις "επιδείξεις" θα τα κάνει και στο δημαρχείο... Με γεια του με χαρά του... Όπως και αυτός στην εκκλησία, με γεια του με χαρά του επίσης...
Στο δεύτερο κομματάκι-παράγραφο όμως, θα σε παρακαλέσω να αναθεωρήσεις και να αναδιατυπώσεις, καθότι πιστεύω κι εγώ με τη σειρά μου, ότι "θίγεις" αρκετές κοπέλες μέσα στο φόρουμ, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου, που πιθανόν "κατ' ανάγκη" να διάλεξαν αυτήν την οδό...
ANGEL έγραψε: Tziz έγραψε:Ξέρεις κάτι?
Μου κάνει εντύπωση που ακούω μία κοπέλα που έχουμε την ίδια ηλικία, μένει στην Αθήνα (μεγάλη πρωτεύουσα ε?) ΥΠΟΘΕΤΩ αν κρίνω και από την περιοχή που μένεις ότι έχεις και μια καλή μόρφωση, να μιλάει έτσι...
Τώρα: ή θέλεις να μας "τσιγκλίσεις" έτσι για να γίνεται και λίγος ντόρος γύρω από το θέμα ή σε έχουν μεγαλώσει πολύ διαφορετικά....
Στο δεύτερο κομματάκι-παράγραφο όμως, θα σε παρακαλέσω να αναθεωρήσεις και να αναδιατυπώσεις, καθότι πιστεύω κι εγώ με τη σειρά μου, ότι "θίγεις" αρκετές κοπέλες μέσα στο φόρουμ, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου, που πιθανόν "κατ' ανάγκη" να διάλεξαν αυτήν την οδό...
ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΛΩ ΓΙΑΤΙ ΛΕΩ ΑΠΛΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ.ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩ ΟΣΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΑΜΟ.ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ.ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΔΙΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ,ΕΠΙΣΗΣ
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ ?????? ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΑΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΥΣ "ΟΡΟΥΣ".
ΕΠΙΣΗΣ,ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΟΝΤΩΣ ΜΟΡΦΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΣ ΚΑΙ ΕΥΚΑΤΑΣΤΑΤΗ,ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΒΑΘΙΑ
ΠΙΣΤΗ ΠΟΥ ΜΕ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΩ ΔΙΚΙΟ ΣΤΗΝ
ΕΚΚΛΗΣΙΑ.ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ "ΑΠΟ ΑΠΟΨΗ" ΠΟΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΜΕ Ο,ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΨΑΞΕΙ ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.
ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ! ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΣΕ ΘΙΞΩ! Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΚΦΕΡΕΙ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΧΩ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ...ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΝΙΩΘΩ!! ΝΑ ΜΗ ΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ!ΑΣ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ.
Δε σου ζήτησε κανείς να καταπιεστείς!
ANGEL σου ζήτησα να
αναδιατυπώσεις.
Κι αν δεις παραπάνω τι γράφω (απάντηση προς τη ΜαρίαΣ.) θα καταλάβεις το λόγο.
Καλά κάνεις και εκφράζεις την άποψή σου. Δε σου ζητήσαμε να την αλλάξεις ούτε κι εσύ θα μας επιβάλεις τη δική σου.
Εμείς απλά λέμε ότι οι "όροι" τους οποίους βάζουν
ΔΕΝ ΣΤΕΚΟΥΝ! Δες τι γράφω στο τελευταίο μου post.
Οι περισσότεροι, τα παρουσιάζουν όπως θέλουν εκείνοι προκειμένου να έχουν κέρδος. Είτε "λαδώνοντάς" τους (λες και θα τους φοβηθούμε) είτε αναγκάζοντάς μας -έμμεσα πάντα- να κάνουμε γάμο! Το συγκεκριμένο θέμα, δεν έχει τίποτα παραπάνω να "ψάξουμε". Ξέρουμε καλά που αποσκοπεί...
Τα πήρα στο κρανίο γιατί δε μπορείς να λες "ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΕΤΗ ΣΕ ΑΥΤΟ.ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΠΑΝΤΡΕΥΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ,ΔΕ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ,ΔΗΛΑΔΗ ΤΗ ΘΕΩΡΕΙ ΑΣΗΜΑΝΤΗ Η' ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ.ΠΩΣ ΤΟΤΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟ (ΜΩΡΑΚΙ ΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ) ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ;;"
Πραγματικά, με τσαντίζει! Κοίτα τι απαντάω στη Μαρία! Αυτή είναι η αντιμετώπιση που έχεις ως Χ.Ο. ως προς τους άλλους ανθρώπους? Αυτά δίδαξε ο Χριστός μας? Να μισούμε τους αλλόθρησκους, ή να κατηγορούμε αυτούς που για τον οποιονδήποτε λόγο δεν πάνε στην εκκλησία, ότι είναι άθεοι ή άπιστοι?
Και στην τελική, τι κι αν εγώ είμαι άθεη ή αλλόθρησκη? Μπορεί το παιδί μου, αφού έχει γεννηθεί, μεγαλώνει, πάει σχολείο στην Ελλάδα, μιλάει τη γλώσσα κτλ κτλ να θέλω να έχει και την ελληνική θρησκεία? Πού είναι το κακό?
Παράδειγμα έτσι?
Εδώ επίσης θα πρέπει να σημειώσω ότι η ΘΡΗΣΚΕΙΑ και η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΘΕΟ είναι δύο
τελείως διαφορετικές έννοιες...
Η εκκλησία είναι ο λαός.
Αν ο λαός δεν μπει μέσα στο ναό του Κυρίου, τότε θα μείνουν μόνο τα ντουβάρια, οι εικόνες και ο παπάς να κοινωνάει τον αέρα.
Καλά θα κάνουν να προσελκύσουν τον κόσμο λοιπόν στην εκκλησία/ναό/λειτουργία με άλλες μεθόδους κι όχι "υποχρεώνοντάς" τον να κάνει κάτι που δεν το νιώθει ή δεν το θέλει...
Επειδή λοιπόν μια κοπέλα (εσύ? δεν ξέρω ποια ήταν) είπε ότι η εκκλησία ακολουθεί την κοινωνία, νομίζω ότι είναι καιρός να την ακολουθήσει σε όλους τους τομείς... Είμαστε όλοι έξυπνοι άνθρωποι, με
δικαίωμα στη μόρφωση, την ελευθερία του λόγου και του πνεύματος, στην επιλογή της θρησκείας, του επαγγέλματος, του τόπου και τρόπου ζωής, εμφάνισης, προσωπικότητας, και ότι άλλο μπορείς να σκεφτείς, και δεν είμαστε ούτε αρνιά, ούτε "δούλοι" κανενός...
Κι όπως είδες, τόση ώρα μιλάω (από το πρωί) και δεν έχω καν επεκταθεί σε "εμπειρίες". Αρκούμαι μόνο στις θεωρίες.... Θα μπορούσα κι εγώ κάλλιστα να πω τι μου έχει συμβεί με παπάδες και διάφορα άλλα "εκκλησιαστικά" αλλά δε θέλω, ακριβώς γιατί δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι! Κανείς όμως από αυτούς που το παίζουν καλοί χριστιανοί συμπεριλαμβανομένων και κάποιων παπάδων δε νοιάστηκε να μάθει τίποτα για τον διπλανό του, και γιατί διάλεξε το μονοπάτι που διάλεξε. Το μόνο εύκολο είναι να λες:
"ΕΙΜΑΙ ΕΥΚΑΤΑΣΤΑΤΗ" αλλά μάλλον γράφεις με κεφαλαία γιατί δεν ξέρεις πού μπαίνουν οι τόνοι, και: "ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΣΤΕ ΚΑΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΑΝΕΠΡΟΚΟΠΟΙ ΠΟΥ ΤΟΛΜΗΣΑΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΗΣΑΤΕ ΤΟ ΠΟΔΙ ΣΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ! ΞΟΥΤ ΈΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ! ΚΟΠΡΙΤΕΣ!"