ε να απαντησω κ γω!!!
συγνωμη αν γινω κουραστικη η' βγω εκτος θεματος,αλλα θα χαρω πολυ να μοιραστω την δικη μου εμπειρια!!
λοιπον ημουν 7 μηνων κ ακομα δεν ειχαμε παντρευτει!!ειχαμε μετακομιση,ετοιμασιες,γεννα κ ολο καθυστερουσαμε!!ολοι μας πεταγαν συνεχεια πως το καλυτερο θα ηταν να κανουμε πολιτικο κ μετα θα βλεπαμε!!οποτε το συζητουσαμε με τον αντρα μου στραβομουτσουνιαζαμε κ δεν θελαμε με τιποτα!!!εγω οποτε το σκεφτομουν μου ερχοταν να κλαψω!οχι επειδη δεν θα ζουσα το δικο μου ''παραμυθι'',αλλα επειδη ενιωθα αδεια κ μονο στην ιδεα οτι θα παντρευομουν με πολιτικο!!ηθελα να ειμαι κοντα στον θεο,κατω απ'την σκεπη κ τη στοργη του,οταν θα γινομουν ενα με τον αντρα που αγαπησα!!
προς το τελος του 8ο μηνα πηγαμε στον προυσσο,στο χωριο του αντρα μου για 3 μερες να δουμε τους παππουδες!!την κυριακη πηγε ο αντρας μου στην εκκλησια με τον παππου κ ο παππους γεματος περηφανια κ στοργη τον γνωρισε στον παππα!!μεσα στη συζητηση αναφερθηκε οτι ειμαι εγκυος κ δεν εχουμε παντρευτει ακομα κ αμεσως ειπε ο παπας ελατε εδω οποτε κανονισετε τα χαρτια να σας παντρεψω εγω παιδια μου!!!βεβαια ειπε οτι δεν ειναι σωστο που εμεινα εγκυος προ γαμου,αλλα ειπε οτι θα παρει πανω του την αμαρτια!!
την επομενη εβδομαδα ημασταν εκει!!μειναμε 2 μερες μονο!!την πρωτη ηταν ολη μερα σπιτι ο παπουλης κ συζητουσαμε!μας εδωσε βιβλιαρακια για την οικογενεια,για τον γαμο,μας συμβουλεψε πως να ειμαστε καλοι γονεις!!μιλουσε κ καθηλωνομασταν,ξεροσταλιαζαμε για να μεινει λιγο ακομα να τον ακουμε!!
στον γαμο δεν ειχαμε καθολου στολισμο,ουτε πολυ κοσμο!καπου 30 ατομα ημασταν,αναμεσα σ'αυτους κ καποιοι κατοικοι του χωριου που ηταν πολυ συγκινημενοι που νεα παιδια πηγαν στην εκκλησια τους κ τους εκαναν να χαρουν τοσο!!(φυσικα να τονισω οτι ο παπας ουτε μισο ευρω δεν πηρε για τιποτα τιποτα!!πηγαν να του δωσουν κατι οι κουμπαροι κ ο αντρας μου κ μας κοιταζε λοξα...προσβληθηκε!!)ολα ηταν τοσο απλα,τοσο ταπεινα,τοσο αγνα!!συγκινουμαι τωρα που τα γραφω!!εζησα το δικο μου παραμυθι ετσι οπως το ηθελα,ετσι οπως το ζητουσε η ψυχη μου κ ετσι οπως γνωριζε ο θεος οτι το επιθυμουσα!!!ηξερα μεσα μου οτι ποτε δεν θα γινοταν πολιτικος,ηξερα οτι κατι θα γινοταν εστω κ τελευταια στιγμη κ θα ημασταν κοντα στον θεο!!!ευγνωμωνω τον θεο,οπως επισης κ αυτον τον αγιο ιερεα που εφερε στον δρομο μας!!!δεν θα ξεχασω ποτε την γαληνη που ενιωσα εκεινες τις μερες!!ενιωθα τοσο κοντα μου τον θεο,ηταν τοσο εντονο αυτο το συναισθημα!!!
δεν επιθυμουσα καθολου τον πολιτικο,δεν με γεμιζε,δεν με καλυπτε!!αυτο ομως δεν σημαινει οτι οσοι κανουν πολιτικο ειναι κακοι ανθρωποι η' αθεοι!!οπως επιλεγει κ μπορει ο καθενας!!
αλλα δεν ειναι το ιδιο,κατα την προσωπικη μου αποψη κ εμπειρια!!νιωθεις αλλιως μεσα στον οικο του θεου!!!σε πλημμυριζει μια γλυκια ευφορια!!δεν ξερω πως να το περιγραψω με λογια για να σας το μεταφερω...
αυτο με τους νονους το εχω ακουσει κ γω απο καποιους κ απο καποιους αλλους οχι!!δεν ξερω τι να πω....αν δηλαδη μου ελεγε ο ιδιος παπας που με παντρεψε δεν γινεται να γινει νονος ο ταδε,γι'αυτο κ για κεινο,δεν θα τον εκανα νονο...μαλλον!αμα ειναι λαθος κ απρεπο στα ματια του θεου δεν θα το κανω!!!δεν ξερω κιολας...δεν μου εχει συμβει...μη λεω μεγαλες κουβεντες!αν ομως υπαρχουν καποιοι κανονες λογικα πρεπει να τηρουνται!!
δηλαδη για παραδειγμα αν μας πουν δεν γινεται,γιατι ειναι λαθος,δεν θα το κανουμε....κ σε αλλη εκκλησια να παμε παλι θα στριφογυριζει στο μυαλο μας οτι κατι δεν κανουμε καλα!!
δεν θελω να επεκταθω κιολας σ'αυτο το θεμα γιατι λεω κ σαχλαμαρες καμια φορα....ειναι πολυδιαστατο κ ακρη δεν βγαινει!!
γενικα παντως δεν ασχολουμαι με το τι κανει στη ζωη του ο καθε παπας,αλλα δεν ειναι ολοι ιδιοι στα ματια μου!!αλλοι περνουν απαρατηρητοι κ αλλοι ριζωνουν στην ψυχη μου!!!
ουτε δικαιωμα εχω να τους κρινω αν παιρνουν λεφτα,αν εχουν βιλες κ τζιπακια,αν εκμεταλλευονται....ο θεος ολα τα βλεπει!!εμεις ας ακολουθουμε απλα κ ταπεινα τον δρομο του κ αν καμια φορα μας ζητανε κ κατι παραλογο δεν κανει κακο να κανουμε τα στραβα ματια!!!καποιος εκει ψηλα δεν κανει τα στραβα ματια!!!ας το προσπερασουμε κ ας συνεχισουμε με αγνοτητα!!
δεν ειμαι υπερ να λεμε μα γιατι μου ζητησε τοσα??μα γιατι δεν με αφησε να κανω αυτο??μα γιατι περιμενε λεφτα???μα γιατι μου ειπε να μην ειμαι βαμμενη στην εκκλησια???καντο κ μην το παρεις προσωπικα...προσπερασε το...οπως κ αν σου φαινεται!!καποιος λογος υπαρχει που στο ειπε!!κ ας μην ειναι ο λογος αυτος απ'τον Θεο,καντο κ Κεινος ξερει ποιος επραξε σωστα κ ποιος λαθος!!
κ μενα μου κακοφαινονται καποια πραγματα μεσα στην εκκλησια τις κυριακες,αλλα τα κανω!!οπως για παραδειγμα βγαζουν κατα τη διαρκεια της λειτουργιας 2 καλαθακια να βαλει ο καθενας οτι εχει!!μια για την εκκλησια,μια για τους φτωχους,μια για ενα φτιαξιμο μεσα στην εκκλησια!!δεν ξερω που πανε αυτα τα λεφτα κ ουτε με νοιαζει!!!τα δινω καθε φορα!!οπου κ αν πανε,βλεπει ο θεος κ κρινει!!!εγω αυτο που νιωθω το κανω!!
αυτα!!σας ζαλισα!!!ελπιζω να μην με φατε για την πολυλογια μου!!!
κ ο καθενας ας κανει οτι αισθανεται κ οτι τον κανει να νιωθει καλα με τον θεο κ τον εαυτο του!!!αυτο εχει σημασια!!!