Ένα φόρουμ για μαμάδες!

Αναζήτηση

Αποτελέσματα Αναζήτησης

Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

To blog!

Πρόσφατα Θέματα

» συμτωματα εγκυμοσινης??
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 3:33 am

» μετα απο πολυ καιρο
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 12:52 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από Titino Δευ Ιουλ 09, 2018 12:37 am

» ΕΓΚΥΟΥΛΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ-ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
από trilly Δευ Νοε 20, 2017 1:13 pm

» 3o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ
από maria.tst Δευ Οκτ 16, 2017 1:10 am

» Κεραλοιφή της Ελένης
από αγαπη Παρ Αυγ 04, 2017 4:33 am

» Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
από howto Κυρ Ιουλ 16, 2017 8:41 am

» Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:18 am

» Φτιαξτε πανευκολα βορβους (Ασκορδούλακoυς
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:13 am

» Μανούλες Ιουνίου - Ιουλίου 2012
από claire_ Παρ Ιαν 27, 2017 4:51 am

» Πωλείται καρότσι Stokke Xplory V2 pushchair - ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ
από Ιωάννα1971 Πεμ Ιαν 07, 2016 4:40 am

» Μανούλες Ιανουαρίου 2014 #14#
από gallida Πεμ Ιαν 07, 2016 12:59 am

» Ας μαζευτούμε εδώ όσες προσπαθούμε για μωράκι #142
από larisaia Κυρ Ιαν 03, 2016 10:37 am

» Τριτη εγκυμοσύνη,η δική μου ιστορία!
από tinag Κυρ Ιαν 03, 2016 9:54 am

» Μανούλες Δεκεμβρίου 2015
από goldangel1990 Τρι Δεκ 29, 2015 6:15 am

» αγγλικα pre junior .ποια η γνωμη σας;
από dimitra al Δευ Δεκ 28, 2015 3:08 pm

» Εγκυουλες Ιουνιου-Ιουλιου 2016!!!!!
από beboula_1982 Δευ Δεκ 28, 2015 6:40 am

» πωλούνται 2 παιδικά κρεβατάκια μαζί με 2 συρταριέρες
από mpampoulis Κυρ Δεκ 27, 2015 1:13 pm

» Μανούλες Ιανουαριου-Φεβρουαριου 2016
από NOPITSA Τετ Δεκ 23, 2015 12:18 pm

» Διασκέδαση για μωράκια-παιδάκια
από natalie123 Κυρ Δεκ 20, 2015 7:42 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από boubouka Κυρ Δεκ 20, 2015 12:03 am

» Τεστ PAPP-A
από beboula_1982 Σαβ Δεκ 19, 2015 1:33 am

» Τιμές χωριάτης;;;
από boubouka Δευ Δεκ 14, 2015 2:06 am

» ΒΡΕΦΙΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΚΙ
από xrisili Παρ Δεκ 11, 2015 12:59 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από boubouka Κυρ Δεκ 06, 2015 9:11 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από MAMASTE Σαβ Δεκ 05, 2015 9:30 am

» σχετικα καινουρια
από marialena Σαβ Δεκ 05, 2015 3:54 am

» Τι γίνεται τελικά? Υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος?
από Dimitra S. Παρ Δεκ 04, 2015 7:06 am

» ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!
από xrisili Παρ Δεκ 04, 2015 2:11 am

» Γυναικολόγος στο Ιπποκράτειο!
από boubouka Κυρ Νοε 22, 2015 11:14 pm

» βοηθεια με ομιλια 3 χρονου κοριτσιου
από scfatsa Παρ Νοε 13, 2015 12:48 pm

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:52 am

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:51 am

» καποια μοδιστρα για καλυμματα επιπλων
από calpou Δευ Νοε 09, 2015 1:44 am

» Εγκυουλες Φεβρουαριου-Μαρτιου 2015!!
από roulakriti Παρ Νοε 06, 2015 11:11 am

» Βαλίτσα για μαιευτήριο!
από boubouka Παρ Νοε 06, 2015 5:12 am

» Παράπονα από το παιδί για το σχολείο.
από boubouka Πεμ Νοε 05, 2015 12:01 pm

» Μυτιλήνη!!!βοήθεια!!!!
από scfatsa Τετ Νοε 04, 2015 12:27 pm

» Εχω ζητησει διαγραφη λογαριασμου!!!!
από mhtsaina Τρι Νοε 03, 2015 12:16 pm

» καποια μοδιστρα για καλυμματα καναπε??
από calpou Τρι Νοε 03, 2015 4:05 am

Παρόντες χρήστες
432 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 432 επισκέπτες :: 3 μηχανές αναζήτησης

Κανένας

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 3335, στις Τρι Ιαν 22, 2013 7:50 am

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9, 10, 11  Επόμενο

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 5 από 11]

petros-maria

Σιωπηλή δύναμη
Σιωπηλή δύναμη
Βρε Παυλινα, επειδή δεν το διαβασες εσυ κάπου (που χωρίς παρεξήγηση) δεν νομίζω να το εψαξες ιδιαίτερα, δεν σημαίνει ότι δεν το γράφει και πουθενά...

Όσον αφορά στους παπάδες, δεν με ενδιαφέρει πραγματικά το τι κάνει ο καθένας στη ζωή του, εγώ άκουγα τις ευχές που διάβαζε, και τα λόγια του Ευαγγελιου, και δεν με ενδιέφερε το τι πιστεύει η τι κάνει η ζωή του...

Πολίτης δεύτερης κατηγορίας δεν είναι κανένας, ανεξαρτήτως δουλειάς, θρησκείας, οικονομικής η κοινωνικής κατάστασης...απλά , ο θρησκευτικός γάμος, είναι όπως και η βάπτιση, προαιρετικος...

Κανείς δε σε αναγκάζει να βαφτισεις το παιδί σου, μπορείς απλά να το δηλώσεις στο ληξιαρχειο, και να μην κανείς το χατήρι στους κακούς παπάδες!

Μιλουπακι

Μιλουπακι
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
το κανεις ειναι μεγαλο θεμα, γιατι για να λεγεσαι χριστιανος πρεπει να εισαι βαπτισμενος, αν πας να δηλωσεις το παιδι στο λειξιαρχειο με ονομα θα πρεπει μεγαλο να αναγκαστει να βαπτιστει αν θελει να ειναι χριστιανος οποτε δεν ειναι κατι απλο, ακομα στο σχολειο μπορει να αντιμετωπισει ρατσισμο, το εχω διαβασει οτι εχει συμβει οταν πηγαν να γραψουν παιδι στο σχολειο και δεν ηταν στην εκκλησια βαπτισμενο, και κατι ακομα, πες οτι εσυ δεν θες να το βαπτισεις αλλα να κανεις ονοματοδοσια, και μετα το παιδι θελει να παντρευτει με θρησκευτικο γαμο τοτε τι θα κανει δηλ θα βαπτιζεται; δεν ειναι κατι τοσο απλο το θεμα της βαπτισης για να κανεις οτι θες εσυ, εχει επιπτωση στο ιδιο το παιδι αργοτερα

Dimitra_Elena

Dimitra_Elena
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Μιλουπακι έγραψε:το κανεις ειναι μεγαλο θεμα, γιατι για να λεγεσαι χριστιανος πρεπει να εισαι βαπτισμενος, αν πας να δηλωσεις το παιδι στο λειξιαρχειο με ονομα θα πρεπει μεγαλο να αναγκαστει να βαπτιστει αν θελει να ειναι χριστιανος οποτε δεν ειναι κατι απλο, ακομα στο σχολειο μπορει να αντιμετωπισει ρατσισμο, το εχω διαβασει οτι εχει συμβει οταν πηγαν να γραψουν παιδι στο σχολειο και δεν ηταν στην εκκλησια βαπτισμενο, και κατι ακομα, πες οτι εσυ δεν θες να το βαπτισεις αλλα να κανεις ονοματοδοσια, και μετα το παιδι θελει να παντρευτει με θρησκευτικο γαμο τοτε τι θα κανει δηλ θα βαπτιζεται; δεν ειναι κατι τοσο απλο το θεμα της βαπτισης για να κανεις οτι θες εσυ, εχει επιπτωση στο ιδιο το παιδι αργοτερα

Ότι πήγαινα να γράψω τους κοινωνικούς τουλάχιστον λόγους της βάφτισης!

Με κάλυψες επακριβώς,έτσι είναι.Και είναι κάθετο,εάν θελήσει να παντρευτεί αύριο μεθαύριο,και δεν κάνει το "λάθος" του πολιτικού και πάει ντουγρού για θρησκευτικό,δεν το επιτρέπει η εκκλησία,κι αυτό είναι αυτονόητο εφόσον με την βάφτιση ασπαζόμαστε τον χριστιανισμό παλαιώθεν.Και σε αυτό δε διαφωνώ,σε όλα τα θρησκευτικά βιβλία ομολογείται.Έτσι είναι η σειρά των πραγμάτων.

ANGEL

Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Οι κοινωνικές επιπτώσεις έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι οι περισσότεροι στην Ελλάδα είναι βαφτισμένοι (και έχουν κάνενι θρησκευτικό γάμο).Οπότε γι' αυτό τους κακοφαίνεται,όπως και αν ένα παιδί που ανήκει σε μια αίρεση ή σε άλλη θρησκεία.
Και όντως,αν θελήσει ένα παιδί αβάφτιστο να παντρευτεί με χριστιανικό γάμο βαφτίζεται τότε.Άλλωστε έχω ακούσει για περιπτώσεις που οι γονείς δε βαφτίζουν το παιδί για να μην το "υποχρεώσουν" να γίνει χριστιανός και όταν μεγαλώσει να επιλέξει.

markellajohny

markellajohny
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
δυστυχως ολιβια κατι τετοιο μας λενε!εγω παντως το μαριζακι μου θα το βαφτισω και δε θα με εμποδισει κανεις!εαν δεν το δεχοντουσαν ολες οι Εκκλησιες δε θα μιλουσα αλλα εφοσον καποιοι κανουν εξαιρεσεις,ή πολυ απλα δεν υπαρχει πουθενα γραμμενο κατι τετοιο, εγω το παραβλεπω και θα γινω νονα...

xoxlidaki

xoxlidaki
Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
Καλησπερα,
Θα ήθελα και εγώ να πω τη γνωμη μου με φοβο να παρεξηγηθώ. Να ξεκαθαρίσω οτι απλα είναι η δική μου θεώρηση και δεν θελω να την επιβάλλω σε κανεναν.
Εγώ είμαι άθεη και επελεξα τον πολιτικό γάμο όπου έκανα φέτος λιγο πριν από ενα μηνα. Ήταν αυτό που ήθελα και το καταχάρηκα. Το πόσο φιέστα θα το έκανα ήταν καθαρά προσωπικό ζήτημα. Τριάντα καλεσμενοι και απο αυτούς οι είκοσι ήταν αποκλειστικά φιλοι. Έριξα προσωπική εργασία σε προσκλητήρια, μπομπονιέρες, διακοσμηση τραπεζιού κτλ. και οπως είπα και παραπάνω ήταν αυτο που παντα ονειρευόμουν.
Θα σας πω κατι, όλοι οι γάμοι που παμε είναι διαφορετικοί, γιατί πολύ απλα το κάθε ζευγάρι τους έχει ονειρευτεί διαφορετικά είτε σε εκκλησία, είτε σε δημαρχείο, είτε στην εξοχή.

Τώρα όσον αφορα συγγενείς, κτλ. που δεν καλέστηκαν...και απειλησαν οτι δεν θα στείλουν δώρα γιατί δεν θα κανω θρησκευτικό. Να σας πληροφορήσω οτι υπηρξαν ατομα που σεβάστηκαν τον όποιο τροπο εγώ ήθελα να παντρευτώ και μου ευχηθηκαν και δώρα έστειλαν (και να μην έστελναν το ιδιο κανει.) Αυτο που θελω να πω πως όποιος έχει την ωριμότητα να σεβαστει τις επιλογες σου και να σου ευχηθεί μέσα από την καρδιά του είναι και πραγματικός ανθρωπος. Οι άλλοι απλα δεν σεβονται κατι άλλο, αλλά δεν με απασχολουν.

Στα σχολια οτι δεν θα μπορώ να βαφτισω τα παιδιά μου απανταω οτι δεν σκοπευω να τα βαφτισω. Θα γίνει πολιτική ονοματοδοσία (η βαφτιση μονο το θρησκευμα παρεχει) και μάλιστα θα κανω και μια ειδική τελετή οχι βάφτιση, αλλά αυτό που λενε "naming ceremony." Σε οσους το λεω με κοιτουν σαν εξωγήινη, μπορεί και μερικες απο εσας τώρα. Δεν θελω να επιβάλλω τη γνωμη μου, απλα όποτε προσπαθω να εξηγήσω την δική μου θεώρηση των πραγματων εισπράττω πόρτα.

Αντιθέτως επειδή σεβομαι παρα πολύ τις επιλογες άλλων που είναι διαφορετικές από τις δικες μου, δεν θα βαφτισω ποτε παιδάκι γιατί ακριβώς σεβομαι απόλυτα το γεγονός οτι για κάποιους ανθρωπους το μυστήριο αυτό σημαινει πολλά. Δεν το κοροιδεύω ή το υποβιβάζω, αλλά το θεωρώ υποκρισία να συμμετεχω σε κατι που δεν αντανακλα τη δική μου άποψη. Το οτι δεν αναγνωρίζω την εκκλησία ή τη θρησκεία σαν θεσμο δεν μου επιτρεπει σε κανενα βαθμό να χλευάζω ή να την κοροιδεύω. Για να μην παραξηγηθω και σε γαμους και βαφτισεις παω κανονικα και το χαίρομαι, απλά δεν συμμετεχω στα μυστήριά. Το ίδιο θα έκανα αν πηγαινα και σε ενα τεμενος που θα έβγαζα τα παπουτσια, αλλα δεν θα προσευχόμουν.

Τώρα για το θέμα της αρνησης της μητροπολης....δηλαδη αν η κουμπαρα ηταν ανυπατρη με σχεσεις εκτός γάμου ή το αντιστοιχο για τον κουμπαρο τι θα γινοταν. Το κακό είναι πως όταν συμμετεχεις σε τετοιους θεσμους οπως η εκκλησία πρεπει να τους δέχεσαι στην ολοτητά τους και οχι να κόβεις κ να ράβεις ότι θες στα μετρα σου. Πχ. αν η εκκλησία αρνειται να ψάλλει τη νεκρόσιμη ακουλουθία σε καποιον αυτόχειρα, ας το ξανασκεφτούμε πριν το θεωρήσουμε απαράδεκτο. Δεν μπορούμε να αποδεχόμαστε ο,τι μας βολευει και οτι οχι να το απορρίπτουμε. Καπως έτσι είναι και με το περιστατικό της βαφτισης. Μπορεί να φαίνεται παραλογο--και εγώ το πιστεύω--αλλά είσαι σε ενα θεσμό και καλώς ή κακως λειτουργείς σε αυτο

Σταματω εδω, συγγνωμη για το "σεντονι" Και παλι δεν θελω να θίξω κανεναν και καμία και αν καποιος/α προσβληθηκε συγγνωμη.

Μιλουπακι

Μιλουπακι
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
το περιστατικο δεν ηταν παραλογο, αφου το λενε οτι αν εχεις κανει πολιτικο πχ δεν βαφτιζεις, οτι δεν το τηρουνε ολοι οι παπαδες ομως αυτο ειναι ενα μεγαλο θεμα, η θα το τηρουν ολοι οι αλλιως οχι, το απαραδεκτο ηταν οτι θα μπορουσε απο την αρχη να ζητησει τα χαρτια και να ακυρωσει την βαφτισει και οχι αφου ηταν ολοι εκει οι καλεσμενοι και ειχαν πεταχτει ενα καρω λεφτα σε γλυκα κτλ

xoxlidaki

xoxlidaki
Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
Μιλουπακι έγραψε:το περιστατικο δεν ηταν παραλογο, αφου το λενε οτι αν εχεις κανει πολιτικο πχ δεν βαφτιζεις, οτι δεν το τηρουνε ολοι οι παπαδες ομως αυτο ειναι ενα μεγαλο θεμα, η θα το τηρουν ολοι οι αλλιως οχι, το απαραδεκτο ηταν οτι θα μπορουσε απο την αρχη να ζητησει τα χαρτια και να ακυρωσει την βαφτισει και οχι αφου ηταν ολοι εκει οι καλεσμενοι και ειχαν πεταχτει ενα καρω λεφτα σε γλυκα κτλ

Ναι οχι παραλογο, λαθος εκφραση. Κακώς το άφησαν να παρει τετοιες διαστασεις και οτι στο παρα πεντε ακυρωθηκε. Τα ίδια ισχυει για κουμπαρους σε γαμους ή σε αλλοθρησκους που παντρευονται (πχ. ορθοδοξος με προτεσταντη)

xoxlidaki

xoxlidaki
Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
[quote="Dimitra_Elena"]
Μιλουπακι έγραψε:το κανεις ειναι μεγαλο θεμα, γιατι για να λεγεσαι χριστιανος πρεπει να εισαι βαπτισμενος, αν πας να δηλωσεις το παιδι στο λειξιαρχειο με ονομα θα πρεπει μεγαλο να αναγκαστει να βαπτιστει αν θελει να ειναι χριστιανος οποτε δεν ειναι κατι απλο, ακομα στο σχολειο μπορει να αντιμετωπισει ρατσισμο, το εχω διαβασει οτι εχει συμβει οταν πηγαν να γραψουν παιδι στο σχολειο και δεν ηταν στην εκκλησια βαπτισμενο, και κατι ακομα, πες οτι εσυ δεν θες να το βαπτισεις αλλα να κανεις ονοματοδοσια, και μετα το παιδι θελει να παντρευτει με θρησκευτικο γαμο τοτε τι θα κανει δηλ θα βαπτιζεται; δεν ειναι κατι τοσο απλο το θεμα της βαπτισης για να κανεις οτι θες εσυ, εχει επιπτωση στο ιδιο το παιδι αργοτερα

την ιδια επιπτωση εχει και με το να "επιβάλλεις" ενα τοσο σημαντικό πραγμα όπως η θρησκεία στο παιδί σου χωρίς να μπορεί να αντιδράσει και να εχει γνώμη. Μπορεί αργότερα ώριμα να αποφασισει τι θελει να πιστευει ή όχι.
Τη γνωμη μου λεω μην με παρεξηγεις.
Οσο για το σχολειο, αν ρωτησουν να μαθουν για το θρησκευμα ειναι προσωπικό δεδομένο και δεν αφορα κανεναν.

petros-maria

Σιωπηλή δύναμη
Σιωπηλή δύναμη
Χοχλιδακι αν και προσπαθώ να βαδισω σε εκ διαμέτρου αντίθετο με το δικό σου δρόμο, συμφωνώ απόλυτα με ότι λες, γιατί είσαι ειλικρινής απέναντι στον εαυτό σου!

Θεωρώ υποκριτικό να λέω ότι πιστεύω στη μυστηριακή ζωή της Ορθοδοξιας, αλλά επειδή ο κολλητός μου που είναι αθεος θέλει να βαφτίσει το παιδί μου, κάνω τα στραβά ματιά, η ψάχνω εκκλησια που δεν θα πει όχι...

Το τι θα κάνει ο καθένας, είναι προσωπικό θέμα, και απόλυτα σεβαστό, αλλά μην κοροιδευουμε τον εαυτό μας.

xoxlidaki

xoxlidaki
Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
petros-maria έγραψε:Χοχλιδακι αν και προσπαθώ να βαδισω σε εκ διαμέτρου αντίθετο με το δικό σου δρόμο, συμφωνώ απόλυτα με ότι λες, γιατί είσαι ειλικρινής απέναντι στον εαυτό σου!

Θεωρώ υποκριτικό να λέω ότι πιστεύω στη μυστηριακή ζωή της Ορθοδοξιας, αλλά επειδή ο κολλητός μου που είναι αθεος θέλει να βαφτίσει το παιδί μου, κάνω τα στραβά ματιά, η ψάχνω εκκλησια που δεν θα πει όχι...

Το τι θα κάνει ο καθένας, είναι προσωπικό θέμα, και απόλυτα σεβαστό, αλλά μην κοροιδευουμε τον εαυτό μας.

χαιρομαι γιατί και εσύ είσαι είλικρινης Very Happy

Μιλουπακι

Μιλουπακι
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
[quote="xoxlidaki"]
Dimitra_Elena έγραψε:

την ιδια επιπτωση εχει και με το να "επιβάλλεις" ενα τοσο σημαντικό πραγμα όπως η θρησκεία στο παιδί σου χωρίς να μπορεί να αντιδράσει και να εχει γνώμη. Μπορεί αργότερα ώριμα να αποφασισει τι θελει να πιστευει ή όχι.
Τη γνωμη μου λεω μην με παρεξηγεις.
Οσο για το σχολειο, αν ρωτησουν να μαθουν για το θρησκευμα ειναι προσωπικό δεδομένο και δεν αφορα κανεναν.

χοχλιδακι δεν μιλαω για παιδια που ειναι αθεα οπως οι γονεις ή αλλη θρησκεια μιλαω για τα παιδια που ειναι χριστιανοι οι γονεις και δεν τα βαφτισαν γιατι πολλα μπορει να τους εκνευριζαν και να εδωσαν ονοματοδοσια, αλλο το δικο σου θεμα

Έχει επεξεργασθεί από τον/την Μιλουπακι στις Δευ Αυγ 23, 2010 2:27 pm, 1 φορά

xoxlidaki

xoxlidaki
Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
Ναι εχεις δίκιο. Για αυτο καλύτερα θα ήταν ο ενας να μην μπαινει στα χωραφια του αλλου....εννοώ κρατος και εκκλησία.

markellajohny

markellajohny
εγω συνεχιζω να απορω γιατι καποιος που εχει παντρευτει με πολιτικο γαμο θεωρειται αθεος???αλλα σεναρια δεν υπαρχουν?εγω παντως δε θεωρω τον εαυτο μου αθεο. και στην Εκκλησια πηγαινω, και κανεναν δεν πειραξα ποτε, και οσο μπορω βοηθαω οποιον με εχει αναγκη...οσο για τους παπαδες, και αλοιμονο, δε μιλαω για ολους, εφοσον πολλοι απο αυτους κανουν απρεπη πραγματα, πως ειναι καλοι χριστιανοι?το δημαρχειο τους πειραξε ομως...

papaki70

papaki70
Σιωπηλή δύναμη
Σιωπηλή δύναμη
Ας μην πάω μακριά αλλά και γω έφαγα πόρτα από τον παπά μόλις άκουσε ότι παντρεύτηκα με πολιτικό 1 μήνα πριν παντρέψω.

Η εκκλησία δέχεται ο κουμπαρός που θα παντρέψει να είναι παντρεμένος με πολιτικο (ασχέτως αν εγώ πήρα το ακυρό μου) αλλά δεν δέχεται να γίνει νονός. Η δικαιολογία είναι ότι εφόσον αρνήθηκε την πίστη του και έκανε πολιτικό και όχι θρησκευτικό, πώς μετά θα γίνει πνευματικός πατέρας και αρωγός αυτής της πίστης και της θρησκείας σε ενα νεοφώτιστο παιδάκι? (Αυτά μου τα είπε ο παπάς στην Τηνο που παντρευτηκα και βάφτισα).

Οι περισσότεροι βέβαια έχουν σκοπό να κάνουν μετά και θρησκευτικό αλλά στη βάφτιση ειδικά είναι αυστηροί. Στο γάμο κάποιοι το δέχονται και κάποιοι όχι είναι ανάλογα τον παπά. Το σωστό είναι να το δέχονται πάντως. Shocked

βανια

βανια
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
ο νονος του γιου μου οταν βαφτισε τον Σταυρο μου ηταν σε διασταση με τη γυναικα του δηλαδη τι παει να πει οτι το παιδι μου ειναι λιγοτεροχρισταιαος βαφτισμενος επειδη ο νονος τα εκανε μπαχαλο στη προσωπικη το ζωη ;
Επειδη ακουω τεευταια πολυγαι την εκκλησια θελω να πω αλλο ο Θεος αλλο η εκκλησια και αλλο οι παπαδες που γινονται ενω εχουν κανει τα αισχη κυριως στις επαρχιες.
Αν πατε σε νεκροταφειο θα δειτε πως βγαινουν και φωναζουν για να κανουν ευχελαιο αλαλ σ εκοιτανε στη τσεπη ...
Ποιοι ειναι λοιπον αυτοι οι τυχαρπαστη που θα αοφασισουν να μην μπει στον Οικο του Θεου ενα αγγελουδι ; με ποια κριτηρια ; φιλ μου εχει παντρευτει πακιστανο και την κορη τους την βαφτισαν χριστιανη ναι τα παιδια ειχαν βαφτιστει με πολιτκο ακριβως γαιτο δνε ηθελε κανενα ς να αλαλξει θρησκεια και ο παπας μας τοδεχτηκε .Και η ξαδερφη μου εχει παντρευτει εμ πολιτικο το γιο της ομως τον βαφτισε κανονικα .Απλα βρκαν τωρα οι παπαδες και φερνουν αντιρρησεις στους νονους που ειναι με πολιτικο ακριβως για να λαδωσουν αν εβαζαν το χεριστη τεπη θα σου ελεγα εγω αν γινοταν βαφτιση .

Μιλουπακι

Μιλουπακι
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
ενταξει η εκκλησια εχει καποιους νομους δεν μπορουμε να κανουμε οτι θελουμε, το λενε αν κανεις πολιτικο οτι θα εχεις προβλημα σε αυτο εγω δεν μπορω να πω κατι ουτε να κανουμε του κεφαλιου μας αφου υπαρχει ο θρησκευτικος γαμος λογικα πρεπει να παντρευτεις ετσι αφου εισαι χριστιανος, εγω ειμαι αντιθετη στο οτι δεν το τηρουν ολοι οι παπαδες ο καθενας δηλ τα δικα του, αν θες να τηρησεις ενα μετρο και να εισαι αυστηρος η θα απαγορευεις σε ολους να βαφτιζουν τοτε τα παιδια τους η οχι, οχι κουλουβαχατα

manoula3

manoula3
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
ε να απαντησω κ γω!!! Very Happy
συγνωμη αν γινω κουραστικη η' βγω εκτος θεματος,αλλα θα χαρω πολυ να μοιραστω την δικη μου εμπειρια!!

λοιπον ημουν 7 μηνων κ ακομα δεν ειχαμε παντρευτει!!ειχαμε μετακομιση,ετοιμασιες,γεννα κ ολο καθυστερουσαμε!!ολοι μας πεταγαν συνεχεια πως το καλυτερο θα ηταν να κανουμε πολιτικο κ μετα θα βλεπαμε!!οποτε το συζητουσαμε με τον αντρα μου στραβομουτσουνιαζαμε κ δεν θελαμε με τιποτα!!!εγω οποτε το σκεφτομουν μου ερχοταν να κλαψω!οχι επειδη δεν θα ζουσα το δικο μου ''παραμυθι'',αλλα επειδη ενιωθα αδεια κ μονο στην ιδεα οτι θα παντρευομουν με πολιτικο!!ηθελα να ειμαι κοντα στον θεο,κατω απ'την σκεπη κ τη στοργη του,οταν θα γινομουν ενα με τον αντρα που αγαπησα!!
προς το τελος του 8ο μηνα πηγαμε στον προυσσο,στο χωριο του αντρα μου για 3 μερες να δουμε τους παππουδες!!την κυριακη πηγε ο αντρας μου στην εκκλησια με τον παππου κ ο παππους γεματος περηφανια κ στοργη τον γνωρισε στον παππα!!μεσα στη συζητηση αναφερθηκε οτι ειμαι εγκυος κ δεν εχουμε παντρευτει ακομα κ αμεσως ειπε ο παπας ελατε εδω οποτε κανονισετε τα χαρτια να σας παντρεψω εγω παιδια μου!!!βεβαια ειπε οτι δεν ειναι σωστο που εμεινα εγκυος προ γαμου,αλλα ειπε οτι θα παρει πανω του την αμαρτια!!
την επομενη εβδομαδα ημασταν εκει!!μειναμε 2 μερες μονο!!την πρωτη ηταν ολη μερα σπιτι ο παπουλης κ συζητουσαμε!μας εδωσε βιβλιαρακια για την οικογενεια,για τον γαμο,μας συμβουλεψε πως να ειμαστε καλοι γονεις!!μιλουσε κ καθηλωνομασταν,ξεροσταλιαζαμε για να μεινει λιγο ακομα να τον ακουμε!!
στον γαμο δεν ειχαμε καθολου στολισμο,ουτε πολυ κοσμο!καπου 30 ατομα ημασταν,αναμεσα σ'αυτους κ καποιοι κατοικοι του χωριου που ηταν πολυ συγκινημενοι που νεα παιδια πηγαν στην εκκλησια τους κ τους εκαναν να χαρουν τοσο!!(φυσικα να τονισω οτι ο παπας ουτε μισο ευρω δεν πηρε για τιποτα τιποτα!!πηγαν να του δωσουν κατι οι κουμπαροι κ ο αντρας μου κ μας κοιταζε λοξα...προσβληθηκε!!)ολα ηταν τοσο απλα,τοσο ταπεινα,τοσο αγνα!!συγκινουμαι τωρα που τα γραφω!!εζησα το δικο μου παραμυθι ετσι οπως το ηθελα,ετσι οπως το ζητουσε η ψυχη μου κ ετσι οπως γνωριζε ο θεος οτι το επιθυμουσα!!!ηξερα μεσα μου οτι ποτε δεν θα γινοταν πολιτικος,ηξερα οτι κατι θα γινοταν εστω κ τελευταια στιγμη κ θα ημασταν κοντα στον θεο!!!ευγνωμωνω τον θεο,οπως επισης κ αυτον τον αγιο ιερεα που εφερε στον δρομο μας!!!δεν θα ξεχασω ποτε την γαληνη που ενιωσα εκεινες τις μερες!!ενιωθα τοσο κοντα μου τον θεο,ηταν τοσο εντονο αυτο το συναισθημα!!!
δεν επιθυμουσα καθολου τον πολιτικο,δεν με γεμιζε,δεν με καλυπτε!!αυτο ομως δεν σημαινει οτι οσοι κανουν πολιτικο ειναι κακοι ανθρωποι η' αθεοι!!οπως επιλεγει κ μπορει ο καθενας!!
αλλα δεν ειναι το ιδιο,κατα την προσωπικη μου αποψη κ εμπειρια!!νιωθεις αλλιως μεσα στον οικο του θεου!!!σε πλημμυριζει μια γλυκια ευφορια!!δεν ξερω πως να το περιγραψω με λογια για να σας το μεταφερω...

αυτο με τους νονους το εχω ακουσει κ γω απο καποιους κ απο καποιους αλλους οχι!!δεν ξερω τι να πω....αν δηλαδη μου ελεγε ο ιδιος παπας που με παντρεψε δεν γινεται να γινει νονος ο ταδε,γι'αυτο κ για κεινο,δεν θα τον εκανα νονο...μαλλον!αμα ειναι λαθος κ απρεπο στα ματια του θεου δεν θα το κανω!!!δεν ξερω κιολας...δεν μου εχει συμβει...μη λεω μεγαλες κουβεντες!αν ομως υπαρχουν καποιοι κανονες λογικα πρεπει να τηρουνται!!
δηλαδη για παραδειγμα αν μας πουν δεν γινεται,γιατι ειναι λαθος,δεν θα το κανουμε....κ σε αλλη εκκλησια να παμε παλι θα στριφογυριζει στο μυαλο μας οτι κατι δεν κανουμε καλα!!
δεν θελω να επεκταθω κιολας σ'αυτο το θεμα γιατι λεω κ σαχλαμαρες καμια φορα....ειναι πολυδιαστατο κ ακρη δεν βγαινει!!
γενικα παντως δεν ασχολουμαι με το τι κανει στη ζωη του ο καθε παπας,αλλα δεν ειναι ολοι ιδιοι στα ματια μου!!αλλοι περνουν απαρατηρητοι κ αλλοι ριζωνουν στην ψυχη μου!!!
ουτε δικαιωμα εχω να τους κρινω αν παιρνουν λεφτα,αν εχουν βιλες κ τζιπακια,αν εκμεταλλευονται....ο θεος ολα τα βλεπει!!εμεις ας ακολουθουμε απλα κ ταπεινα τον δρομο του κ αν καμια φορα μας ζητανε κ κατι παραλογο δεν κανει κακο να κανουμε τα στραβα ματια!!!καποιος εκει ψηλα δεν κανει τα στραβα ματια!!!ας το προσπερασουμε κ ας συνεχισουμε με αγνοτητα!!
δεν ειμαι υπερ να λεμε μα γιατι μου ζητησε τοσα??μα γιατι δεν με αφησε να κανω αυτο??μα γιατι περιμενε λεφτα???μα γιατι μου ειπε να μην ειμαι βαμμενη στην εκκλησια???καντο κ μην το παρεις προσωπικα...προσπερασε το...οπως κ αν σου φαινεται!!καποιος λογος υπαρχει που στο ειπε!!κ ας μην ειναι ο λογος αυτος απ'τον Θεο,καντο κ Κεινος ξερει ποιος επραξε σωστα κ ποιος λαθος!!

κ μενα μου κακοφαινονται καποια πραγματα μεσα στην εκκλησια τις κυριακες,αλλα τα κανω!!οπως για παραδειγμα βγαζουν κατα τη διαρκεια της λειτουργιας 2 καλαθακια να βαλει ο καθενας οτι εχει!!μια για την εκκλησια,μια για τους φτωχους,μια για ενα φτιαξιμο μεσα στην εκκλησια!!δεν ξερω που πανε αυτα τα λεφτα κ ουτε με νοιαζει!!!τα δινω καθε φορα!!οπου κ αν πανε,βλεπει ο θεος κ κρινει!!!εγω αυτο που νιωθω το κανω!!

αυτα!!σας ζαλισα!!!ελπιζω να μην με φατε για την πολυλογια μου!!!
κ ο καθενας ας κανει οτι αισθανεται κ οτι τον κανει να νιωθει καλα με τον θεο κ τον εαυτο του!!!αυτο εχει σημασια!!!

KIRITSAKI

Σιωπηλή δύναμη
Σιωπηλή δύναμη
απλα Α Π Α Ρ Α Δ Ε Κ Τ Ο Ι !!!!!!!!!Εχουμε ξεφυγει τελειως

xoxlidaki

xoxlidaki
Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
Διάβασα προσεκτικά τα σχολιά σας και έχετε δίκιο..ουτε να ισοπεδώνονται όλα γίνεται (πχ. όλοι οι παπαδες είναι άχρηστοι). Υπάρχουν και εξαιρέσεις και προσωπικά τις θαυμάζω (αν και είμαι άθεη) γιατί πάνω από όλα είναι άνθρωποι που προσφέρουν καποιο ουσιαστικό έργο.
Δυστυχώς όμως για την ελληνοορθόξη εκκλησία ο κλήρος είτε αρεσει είτε όχι και σε σχεση με άλλα θρησκεύματα παιζει μεγαλο ρόλο στη σχεση σου με το Θεό (δεν μιλαω για το πώς αισθάνεται ο καθένας). Και με το βάπτισμα είναι περισσότερο αυστηροι γιατί ακριβώς είναι η "εισαγωγή" σε μία θρησκεία και τη χριστιανική κοινότητα. Το ίδιο είναι κ για την κηδεία και το πόσο αυστηροι είναι με το το θέμα της κάυσης ή της αυτοχειρίας, γιατί εδώ πρόκειται για την "έξοδο" από την κοινότητα και την εισοδο καπου αλλού όπου και να είναι αυτό. Στα δύο πολύ σημαντικά γεγονότα της ζωής του ανθρωπου, γεννηση και θάνατος η εκκλησία έχει τους κανόνες της, όπως και κάθε άλλη θρησκεία. Εκεί είναι αμετάκλητοι και το καταλαβαίνω. Μπορεί να μην αρεσει, αλλά δεν γινεται να κοβουμε και να ράβουμε αυτα που θέλουμε στα μετρα μας. Πχ. η μητερα μου, χριστιανή πιστεύει κτλ., αλλά απορρίπτει τη Παλαιά Διαθηκη και ό,τι λεει αυτή. Κανονικά μπορεί να μη χάλασε και ο κόσμος, αλλά αν το πειτε σε έναν παπά θα το θεωρήσει οτι δεν είναι σωστή χριστιανή ή οτι μπορεί να έχει "κυρώσεις" μετά θάνατον ή δεν ξέρω και εγω τι άλλο.

Στο μέτρο του δυνατου στο χερι όλων είναι να μην κακομαθαίνουν τον κλήρο και να συντηρούν ενα αρρωστημενο εν μερει σύστημα. Ζητατε αποδείξεις, μη δίνετε χρηματα παραπανω από οσο χρειάζεται, δώστε έναν άρτο και οχι 15 (τι καλύτερο τα χρήματα αυτα να δωθούν καπου που θα πιάσουν τόπο, αυτό λεω και στη μανα μου), δώστε 5 ευρω να σας διαβάσουν μια ευχή στα νεκροταφεία και αν στραβωμουτσουνιάσουν μην τους ξαναφωνάξετε. Δεν νομίζω κανένας Θεός να μετράει έτσι τους ανθρώπους.

Μαρία Σ.

Μαρία Σ.
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
μανουλα 3 με συγκίνησες με όσα γράφεις για τον γάμο σου. εσύ έκανες την τελετή όπως ήθελες και δεν ξόδεψες και τίποτα αυτό είπα και πριν για τον θρησκευτικό και πολιτικό γάμο όσο κρατά η τσέπη σου τόσα ξοδεύεις. Αυτά που γράφεις με αντιπροσωπεύουν πλήρως. Όλοι έχουμε δει στραβά στην εκκλησία όμως λέμε είναι άνθρωποι και αυτοί και πάμε παρακάτω εκκλησία διδάσκει τη συγχώρεση, αυτό πρέπει να κάνουμε και εμείς. Και αν δεν το κάνουν οι παπάδες αυτό, που είναι συνεχιστές του έργου χριστού στην κοινωνία πρόβλημα τους θα κριθούν και αυτοί όταν έρθει η ώρα! και πιο αυστηρά μάλιστα γιατί αυτοί εκφράζουν το λόγο του θεού και πρέπει να είναι διπλά σωστοί για να παραδειγματιζόμαστε και εμείς οι άνθρωποι. Αυτό έκαναν και οι άγιοι μας που είναι τα φωτεινά παραδείγματα μας και πρέπει να μιμούμαστε τη ζωή του. Παντού υπάρχουν καλοί και κακοί ακόμη και ο χριστός είχε τους μαθητές του δίπλα του και ακόμη και αυτοί που όλοι μέρα άκουγαν το λόγο του θεού έκαναν λάθη με κορυφαίο τον Ιούδα που διέπραξε τη μεγαλύτερη αμαρτία να προδώσει το χριστό και μετά να κρεμαστεί( αν ζητούσε συγχώρεση από το θεό θα σωνόταν) αυτή είναι η εκκλησία μας δέχεται τους πάντες. Και αναμάρτητος ήταν μόνο ένας οπότε μην ζητάμε από τους ιερείς να είναι οι τέλειοι. Αν κάτι βλέπουμε που δεν είναι σωστό ας παραβλέπουμε και ας λέμε είναι άνθρωπος και αυτός ας τον συγχωρήσει ο θεός. Όλα όσα λένε οι παπάδες δεν τα αποφάσισαν μια μέρα 2-3 που καθόταν στο καφενείο την γειτονίας!!!! Τους κανόνες τις εκκλησίας τους έβγαλαν φωτισμένοι άγιοι άνθρωποι με ιερές συνόδους και πολλά άλλα οπότε αν θέλουμε να είμαστε χριστιανοί ορθόδοξοι πρέπει να ασπαστούμε αυτά που λένε οι γραφές και θα τηρούμε τους κανόνες της εκκλησίας είτε μας βολεύουν είτε όχι. Πολλά και μένα με εκνευρίζουν και με ξεβολεύουν σχετικά με την εκκλησία άλλα αν θέλουμε να είμαστε χριστιανοί πρέπει να τα ακολουθήσουμε έτσι και αλλιώς ελεύθεροι δεν μα το επιβάλει κανείς. Δεν μπορούμε όλα να τα φέρνουμε στα μέτρα μας γιατί έτσι μας βολεύει. Γι αυτό κατρακυλήσαμε γιατί όλα θέλουμε να τα αλλάξουμε και να τα κάνουμε όπως μας βολεύουν, δεν αφήνουμε τίποτα να σταθεί όρθιο. Συγνώμη και πάλι αν κάτι είπα και ενόχλησα, όμως καλό είναι να μιλάμε όμορφα και να κάνουμε όλοι ένα πολιτισμένο διάλογο. Ο καθένας έχει τις απόψεις του και τις ακολουθεί δεν τις επιβάλει.
Φιλιά πολλά κορίτσια και πάλι καλημέρα

Μαρία Σ.

Μαρία Σ.
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
xoxlidaki έγραψε:Διάβασα προσεκτικά τα σχολιά σας και έχετε δίκιο..ουτε να ισοπεδώνονται όλα γίνεται (πχ. όλοι οι παπαδες είναι άχρηστοι). Υπάρχουν και εξαιρέσεις και προσωπικά τις θαυμάζω (αν και είμαι άθεη) γιατί πάνω από όλα είναι άνθρωποι που προσφέρουν καποιο ουσιαστικό έργο.
Δυστυχώς όμως για την ελληνοορθόξη εκκλησία ο κλήρος είτε αρεσει είτε όχι και σε σχεση με άλλα θρησκεύματα παιζει μεγαλο ρόλο στη σχεση σου με το Θεό (δεν μιλαω για το πώς αισθάνεται ο καθένας). Και με το βάπτισμα είναι περισσότερο αυστηροι γιατί ακριβώς είναι η "εισαγωγή" σε μία θρησκεία και τη χριστιανική κοινότητα. Το ίδιο είναι κ για την κηδεία και το πόσο αυστηροι είναι με το το θέμα της κάυσης ή της αυτοχειρίας, γιατί εδώ πρόκειται για την "έξοδο" από την κοινότητα και την εισοδο καπου αλλού όπου και να είναι αυτό. Στα δύο πολύ σημαντικά γεγονότα της ζωής του ανθρωπου, γεννηση και θάνατος η εκκλησία έχει τους κανόνες της, όπως και κάθε άλλη θρησκεία. Εκεί είναι αμετάκλητοι και το καταλαβαίνω. Μπορεί να μην αρεσει, αλλά δεν γινεται να κοβουμε και να ράβουμε αυτα που θέλουμε στα μετρα μας. Πχ. η μητερα μου, χριστιανή πιστεύει κτλ., αλλά απορρίπτει τη Παλαιά Διαθηκη και ό,τι λεει αυτή. Κανονικά μπορεί να μη χάλασε και ο κόσμος, αλλά αν το πειτε σε έναν παπά θα το θεωρήσει οτι δεν είναι σωστή χριστιανή ή οτι μπορεί να έχει "κυρώσεις" μετά θάνατον ή δεν ξέρω και εγω τι άλλο.

Στο μέτρο του δυνατου στο χερι όλων είναι να μην κακομαθαίνουν τον κλήρο και να συντηρούν ενα αρρωστημενο εν μερει σύστημα. Ζητατε αποδείξεις, μη δίνετε χρηματα παραπανω από οσο χρειάζεται, δώστε έναν άρτο και οχι 15 (τι καλύτερο τα χρήματα αυτα να δωθούν καπου που θα πιάσουν τόπο, αυτό λεω και στη μανα μου), δώστε 5 ευρω να σας διαβάσουν μια ευχή στα νεκροταφεία και αν στραβωμουτσουνιάσουν μην τους ξαναφωνάξετε. Δεν νομίζω κανένας Θεός να μετράει έτσι τους ανθρώπους.

εχεις απολυτο δίκιο εγω ειμαι κατα των χρημάτων δινω οσα θέλω και αν θελω προχτες εριξα 5 λεπτα για να πάραω κερια τοσα είχα εμεις πολλες φορες κακομαθένουμε τους κληρικούς και μετα θελουν ολοι να το κάνουν!!!! ας το αλλάξουμε τι θα κάνουν δεν θα διαβάσουν την ευχη?????δεν ειναι στο χέρι τους

Dimitra_Elena

Dimitra_Elena
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Μαρία Σ. έγραψε:
xoxlidaki έγραψε:Διάβασα προσεκτικά τα σχολιά σας και έχετε δίκιο..ουτε να ισοπεδώνονται όλα γίνεται (πχ. όλοι οι παπαδες είναι άχρηστοι). Υπάρχουν και εξαιρέσεις και προσωπικά τις θαυμάζω (αν και είμαι άθεη) γιατί πάνω από όλα είναι άνθρωποι που προσφέρουν καποιο ουσιαστικό έργο.

εχεις απολυτο δίκιο εγω ειμαι κατα των χρημάτων δινω οσα θέλω και αν θελω προχτες εριξα 5 λεπτα για να πάραω κερια τοσα είχα εμεις πολλες φορες κακομαθένουμε τους κληρικούς και μετα θελουν ολοι να το κάνουν!!!! ας το αλλάξουμε τι θα κάνουν δεν θα διαβάσουν την ευχη?????δεν ειναι στο χέρι τους

Για να λέμε και του στραβού το δίκιο Μαράκι μου,πέραν της ξεφτίλας του λαδώματος που έβγαλα χολή πραγματικά,υπάρχουν και εξαιρέσεις όπως προανέφερα.

Στην Μονή του Οσίου Ευφραίμ που πηγαίνω συνέχεια στη Νέα Μάκρη,δεν έχει καν παγκάρι για να βάζεις ψιλά για το κερί!

Πας,ανάβεις το κερί ή την λαμπάδα σου,κι έχει απλά ένα παγκάρι η εκκλησία,κι αν θες βάζεις εκεί κάτι υπέρ των πτωχών...

Έτσι γίνεται.Ή του ύψους ή του βάθους.

Και να ρωτήσω και κάτι άλλο,που ανέφερε η Markellajohny,αλλά το ξαναδιάβασα από άλλες κοπέλες.

Ποιος παπάς σου λέει ότι αρνήθηκες τον χριστιανισμό με τον πολιτικό γάμο;

Αυτοί που έχουν παντρευτεί με θρησκευτικό,και βρίζουν όλη μέρα ακόμα και τα θεία,και πλακώνουν τα παιδιά στο ξύλο και ρίχνουν φόλες στα ζωντανά,απλά τον ασπάστηκαν;

Για να αναθεωρήσουν λίγο τα "θέλω" της θρησκείας μας,γιατί νομίζω ότι΄ο απλός πολίτης που ξέρει να αγαπά,να σέβεται και να βοηθά εκείνους που το έχουν ανάγκη,καλύτερα τα ξέρει.

sktv

sktv
ειναι λιγο δυσκολο να διαβασω ολα οσα γραψατε!
θα σας πω για τη δικη μας βαφτιση οταν πηγαμε στην εκκλησια να κανονισουμε ο παπας μας ρωτησε ποιος θα ναι νονος κ αν παντρευτηκε με πολιτικο του ειπαμε οτι εκανε θρησκευτικο κ μας ειπε οκ!αν ειχε κανει πολιτικο δεν θα μπορουσε να βαφτισει!ειναι αρκετα κουλο αυτο το πραγμα οπως επισης οταν πεθαινει καποιος κ εχει παντρευτει με πολιτικο ορισμενοι ιερεις δεν τον κηδευουν Shocked

Μαρία Σ.

Μαρία Σ.
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
γιατι βρε πρεπει να φτανουμε παντα στα άκρα??? αν κανω θρησκευτικο γαμο βριζω και κανω κακα πραγματα αν κανω πολιτικο δνε τα κανω ή είμαι λιγοτερο ή περισσοτερο χριστιανός. δεν με απασχολει τι κάνει ο καθενας πραγματικα εμενα με νοιαζει τι κανω εγω θα λογοδοτήσω για την δική μου την ψυχή. ο καθενας κρινεται απο τον θεο εμεις δεν ειμαστε άξιοι να το κανουμε αυτο. εγω το μόνο που λέω ειναι οτι πρεπει να ακολουθουμε τους κανονες του βαζει η θρησκεια που ασπαζόμαστε. γενικα το λέω είτε μας αρεσουν ειτε όχι( μην φανταστειτε οτι εγω τα τηρω) απλα συζήτηση κάνουμε. το σωστο ειναι αυτο τωρα αν δεν μας αρεσει ειναι άλλο θεμα βρε κοριτσια.

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 5 από 11]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9, 10, 11  Επόμενο

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

•  

Δημιουργία Φόρουμ | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Πρόσφατες συζητήσεις