Ένα φόρουμ για μαμάδες!

Αναζήτηση

Αποτελέσματα Αναζήτησης

Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

To blog!

Πρόσφατα Θέματα

» συμτωματα εγκυμοσινης??
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 3:33 am

» μετα απο πολυ καιρο
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 12:52 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από Titino Δευ Ιουλ 09, 2018 12:37 am

» ΕΓΚΥΟΥΛΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ-ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
από trilly Δευ Νοε 20, 2017 1:13 pm

» 3o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ
από maria.tst Δευ Οκτ 16, 2017 1:10 am

» Κεραλοιφή της Ελένης
από αγαπη Παρ Αυγ 04, 2017 4:33 am

» Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
από howto Κυρ Ιουλ 16, 2017 8:41 am

» Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:18 am

» Φτιαξτε πανευκολα βορβους (Ασκορδούλακoυς
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:13 am

» Μανούλες Ιουνίου - Ιουλίου 2012
από claire_ Παρ Ιαν 27, 2017 4:51 am

» Πωλείται καρότσι Stokke Xplory V2 pushchair - ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ
από Ιωάννα1971 Πεμ Ιαν 07, 2016 4:40 am

» Μανούλες Ιανουαρίου 2014 #14#
από gallida Πεμ Ιαν 07, 2016 12:59 am

» Ας μαζευτούμε εδώ όσες προσπαθούμε για μωράκι #142
από larisaia Κυρ Ιαν 03, 2016 10:37 am

» Τριτη εγκυμοσύνη,η δική μου ιστορία!
από tinag Κυρ Ιαν 03, 2016 9:54 am

» Μανούλες Δεκεμβρίου 2015
από goldangel1990 Τρι Δεκ 29, 2015 6:15 am

» αγγλικα pre junior .ποια η γνωμη σας;
από dimitra al Δευ Δεκ 28, 2015 3:08 pm

» Εγκυουλες Ιουνιου-Ιουλιου 2016!!!!!
από beboula_1982 Δευ Δεκ 28, 2015 6:40 am

» πωλούνται 2 παιδικά κρεβατάκια μαζί με 2 συρταριέρες
από mpampoulis Κυρ Δεκ 27, 2015 1:13 pm

» Μανούλες Ιανουαριου-Φεβρουαριου 2016
από NOPITSA Τετ Δεκ 23, 2015 12:18 pm

» Διασκέδαση για μωράκια-παιδάκια
από natalie123 Κυρ Δεκ 20, 2015 7:42 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από boubouka Κυρ Δεκ 20, 2015 12:03 am

» Τεστ PAPP-A
από beboula_1982 Σαβ Δεκ 19, 2015 1:33 am

» Τιμές χωριάτης;;;
από boubouka Δευ Δεκ 14, 2015 2:06 am

» ΒΡΕΦΙΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΚΙ
από xrisili Παρ Δεκ 11, 2015 12:59 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από boubouka Κυρ Δεκ 06, 2015 9:11 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από MAMASTE Σαβ Δεκ 05, 2015 9:30 am

» σχετικα καινουρια
από marialena Σαβ Δεκ 05, 2015 3:54 am

» Τι γίνεται τελικά? Υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος?
από Dimitra S. Παρ Δεκ 04, 2015 7:06 am

» ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!
από xrisili Παρ Δεκ 04, 2015 2:11 am

» Γυναικολόγος στο Ιπποκράτειο!
από boubouka Κυρ Νοε 22, 2015 11:14 pm

» βοηθεια με ομιλια 3 χρονου κοριτσιου
από scfatsa Παρ Νοε 13, 2015 12:48 pm

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:52 am

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:51 am

» καποια μοδιστρα για καλυμματα επιπλων
από calpou Δευ Νοε 09, 2015 1:44 am

» Εγκυουλες Φεβρουαριου-Μαρτιου 2015!!
από roulakriti Παρ Νοε 06, 2015 11:11 am

» Βαλίτσα για μαιευτήριο!
από boubouka Παρ Νοε 06, 2015 5:12 am

» Παράπονα από το παιδί για το σχολείο.
από boubouka Πεμ Νοε 05, 2015 12:01 pm

» Μυτιλήνη!!!βοήθεια!!!!
από scfatsa Τετ Νοε 04, 2015 12:27 pm

» Εχω ζητησει διαγραφη λογαριασμου!!!!
από mhtsaina Τρι Νοε 03, 2015 12:16 pm

» καποια μοδιστρα για καλυμματα καναπε??
από calpou Τρι Νοε 03, 2015 4:05 am

Παρόντες χρήστες
368 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 368 επισκέπτες :: 3 μηχανές αναζήτησης

Κανένας

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 3335, στις Τρι Ιαν 22, 2013 7:50 am

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 9, 10, 11  Επόμενο

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 6 από 11]

Dimitra_Elena

Dimitra_Elena
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
sktv έγραψε:ειναι λιγο δυσκολο να διαβασω ολα οσα γραψατε!
θα σας πω για τη δικη μας βαφτιση οταν πηγαμε στην εκκλησια να κανονισουμε ο παπας μας ρωτησε ποιος θα ναι νονος κ αν παντρευτηκε με πολιτικο του ειπαμε οτι εκανε θρησκευτικο κ μας ειπε οκ!αν ειχε κανει πολιτικο δεν θα μπορουσε να βαφτισει!ειναι αρκετα κουλο αυτο το πραγμα οπως επισης οταν πεθαινει καποιος κ εχει παντρευτει με πολιτικο ορισμενοι ιερεις δεν τον κηδευουν Shocked

Χτες Σοφία μου κάναμε εμείς τα χαρτιά,και η κουμπάρα μου του είπε ότι είναι παντρεμένη με πολιτικό,και είπε εντάξει,και προχώρησε να βγάλει τις άδειες...Δεν μας είπε τίποτα!

Μαρία Σ. έγραψε:γιατι βρε πρεπει να φτανουμε παντα στα άκρα??? αν κανω θρησκευτικο γαμο βριζω και κανω κακα πραγματα αν κανω πολιτικο δνε τα κανω ή είμαι λιγοτερο ή περισσοτερο χριστιανός. δεν με απασχολει τι κάνει ο καθενας πραγματικα εμενα με νοιαζει τι κανω εγω θα λογοδοτήσω για την δική μου την ψυχή. ο καθενας κρινεται απο τον θεο εμεις δεν ειμαστε άξιοι να το κανουμε αυτο. εγω το μόνο που λέω ειναι οτι πρεπει να ακολουθουμε τους κανονες του βαζει η θρησκεια που ασπαζόμαστε. γενικα το λέω είτε μας αρεσουν ειτε όχι( μην φανταστειτε οτι εγω τα τηρω) απλα συζήτηση κάνουμε. το σωστο ειναι αυτο τωρα αν δεν μας αρεσει ειναι άλλο θεμα βρε κοριτσια.

Μαράκι ναι,όποιος μπορεί κάνει θρησκευτικό και είμαι σίγουρη ότι όλες θα το θέλαμε,αλλά και πάλι...
Δεν ξέρουμε τί ώθησε κάποιον να κάνει πολιτικό,εκεί με εξοργίζει το θέμα!
Κι επίσης,όταν ασπάζομαι την θρησκεία,ακολουθώ τους κανόνες του Θεού,όχι των παπάδων,σε καμία περίπτωση!

Μαρία Σ.

Μαρία Σ.
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
γιατι ειναι κουλα βρε αγάπη μου καλη??? ψαξε στον ιντερνετ και θα καταλάβεις οτι τελικα δεν ειναι ολα χαζομάρες αυτα που λένε οι παπαδες. και αυτους ισως να μην του αρεσει παντα να δημιουργουν προβλημα ομως πρεπει να ακολουθησουν καποια πραγαματα.

sktv

sktv
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
Μαρία Σ. έγραψε:γιατι ειναι κουλα βρε αγάπη μου καλη??? ψαξε στον ιντερνετ και θα καταλάβεις οτι τελικα δεν ειναι ολα χαζομάρες αυτα που λένε οι παπαδες. και αυτους ισως να μην του αρεσει παντα να δημιουργουν προβλημα ομως πρεπει να ακολουθησουν καποια πραγαματα.
αν απευθυνεσαι σε μενα θεωρω "κουλο" να γινεται αυτο το πραγμα γιατι δεν το υποστηριζουν ολοι οι παπαδες.τι κ αν ο νονος παντρευτηκε με πολιτικο?δεν μπορω να το καταλαβω?αλλο αν δεν ειναι χριστιανος!απο τη στιγμη που κ αυτος βαφτιστηκε χριστιανος ορθοδοξος?

Dimitra_Elena

Dimitra_Elena
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
sktv έγραψε:
Μαρία Σ. έγραψε:γιατι ειναι κουλα βρε αγάπη μου καλη??? ψαξε στον ιντερνετ και θα καταλάβεις οτι τελικα δεν ειναι ολα χαζομάρες αυτα που λένε οι παπαδες. και αυτους ισως να μην του αρεσει παντα να δημιουργουν προβλημα ομως πρεπει να ακολουθησουν καποια πραγαματα.
αν απευθυνεσαι σε μενα θεωρω "κουλο" να γινεται αυτο το πραγμα γιατι δεν το υποστηριζουν ολοι οι παπαδες.τι κ αν ο νονος παντρευτηκε με πολιτικο?δεν μπορω να το καταλαβω?αλλο αν δεν ειναι χριστιανος!απο τη στιγμη που κ αυτος βαφτιστηκε χριστιανος ορθοδοξος?

Βρε κορίτσια αυτό προσπαθώ να καταλάβω,και λυπάμαι πολύ αν γίνομαι κουραστική.

Αν ήταν"ΝΟΜΟΣ"της εκκλησίας,δεν θα έπρεπε να τηρείται από όλους τους παπάδες;Δεν θα το ήξεραν όλες οι μανούλες όπως ξέρουμε για την ευχή πχ των σαράντα ημερών μετά τη γέννηση;

manoula3

manoula3
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
ενταξει βρε κοριτσια,καποια πραγματα μας ακουγονται παραλογα...αλλα σκεφτηκατε μηπως οντως δεν ειναι σωστο αυτο??δηλαδη να βαφτιζει καποιος που εχει παντρευτει με πολιτικο???γιατι δηλαδη να ειναι λαθος η' κουταμαρες των παπαδων???επειδη οι μισοι το δεχονται κ οι αλλοι μισοι οχι!!ποιοι μισοι εχουν δικιο ομως???εναν πνευματικος σιγουρα εχει την απαντηση κ τον λογο που γινεται αυτο!!κ αμα ενδιαφερομαστε απλα τον ρωταμε!!αν μας καλυπτει καλως,αν οχι κανουμε του κεφαλιου μας!!αλλα δεν ειναι ολα ''λογια'' κ κανονες των παπαδων...υπαρχει μια σειρα μεσα στην εκκλησια,μια ακολουθια γεγονοτων κ πραξεων που δεν χωρανε αμφισβητηση!!!
δεν λεω μονο το συγκεκριμενο....γενικα!!!δεν μπορει ο καθενας να φερνει την εκκλησια εκει κ ετσι οπως του αρεσει για να τη δεχεται!!

xoxlidaki

xoxlidaki
Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
αν απευθυνεσαι σε μενα θεωρω "κουλο" να γινεται αυτο το πραγμα γιατι δεν το υποστηριζουν ολοι οι παπαδες.τι κ αν ο νονος παντρευτηκε με πολιτικο?δεν μπορω να το καταλαβω?αλλο αν δεν ειναι χριστιανος!απο τη στιγμη που κ αυτος βαφτιστηκε χριστιανος ορθοδοξος?[/quote]

Πιστευω οτι για αυτό που είπα και πιο πανω δεν γίνεται είναι πολύ σημαντικά σταδια στη ζωή ενός ανθρωπου σε καθε θρησκεια όχι μονο στην ορθοδοξη ακόμα και αν δεν μας αρεσει: "Και με το βάπτισμα είναι περισσότερο αυστηροι γιατί ακριβώς είναι η "εισαγωγή" σε μία θρησκεία και τη χριστιανική κοινότητα. Το ίδιο είναι κ για την κηδεία και το πόσο αυστηροι είναι με το το θέμα της κάυσης ή της αυτοχειρίας, γιατί εδώ πρόκειται για την "έξοδο" από την κοινότητα και την εισοδο καπου αλλού όπου και να είναι αυτό. Στα δύο πολύ σημαντικά γεγονότα της ζωής του ανθρωπου, γεννηση και θάνατος η εκκλησία έχει τους κανόνες της, όπως και κάθε άλλη θρησκεία. Εκεί είναι αμετάκλητοι και το καταλαβαίνω. "

Μαρία Σ.

Μαρία Σ.
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
το οτι δεν τους τηρουν καποιοι παπαδες τους κανονες ειναι λαθος δικο τους και κανονικα πρεπει να γινει αναφορα στο μητροπολίτη της περιοχής. οι κανονες ειναι για ολους και οχι οτι θελει ο καθε παπας το τηρει αυτο ισχυει για όλα τα θεματα αν ενας παπας σας ζητησε χρηματα και δεν επρεπε, επρεπε να το αναφερεται στη μητροπολη και εκεινη θα εκανας αυτο που επρεπε να κανουν θα τον καλουσαν δηλαδη σε απολογια και ξανα δεν θα ζητουσε χρηματα

GEODATOU

GEODATOU
ΕΓΩ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ???ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΝΑ ΒΑΦΤΙΖΟΥΝ Ή ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ???ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ???
ΕΠΙΣΗΣ ΑΦΟΥ ΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ, ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΤΕ,ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΟ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΟΧΙ??ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ???

Dimitra_Elena

Dimitra_Elena
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
GEODATOU έγραψε:ΕΓΩ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ???ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΝΑ ΒΑΦΤΙΖΟΥΝ Ή ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ???ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ???
ΕΠΙΣΗΣ ΑΦΟΥ ΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ, ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΤΕ,ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΟ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΟΧΙ??ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ???

Το ίδιο ρώτησα κι εγώ Γεωργία μου παραπάνω εάν δεις...

Λένε απλά ότι όταν παντρεύεσαι με πολιτικό αρνείσαι τη θρησκεία(Έλεος no1),οπότε και δεν μπορείς να εισάγεις το παιδί στον χριστιανισμό με την βάφτιση(έλεος no2,και ΠΟΛΥέλεος!).

Όταν υπάρχει νόμος της εξουσίας που λέγεται εκκλησία εγώ ξέρω ότι όλοι το αποδέχονται και το ορίζουν,όχι οι μισοί,κι άλλοι μισοί απλά σου λένε ότι δεν πειράζει.Ποιος ξέρει.

Tziz

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Καλημέρα γκέρλες εντ μπόιζ.

Διαβάζω αυτά που έχετε γράψει από χθες που βγήκα και πολλές σκέψεις έχουν πλημμυρίσει το μυαλό μου...

Δεν ξέρω αν κάνει να μιλήσω γιατί μπορεί να κατηγορηθώ/κριθώ και ως "άθεη" με τα τόσα ακραία πράγματα που σκέφτομαι.

Ο πολιτικός γάμος δεν υπήρχε πάντα.
Δημιουργήθηκε για να "εξυπηρετήσει" κάποιους ανθρώπους. Πχ αλλόθρησκους που ήθελαν να παντρευτούν αλλά δεν τους το επέτρεπε η εκκλησία... Δημιουργήθηκε γιατί η εκκλησία δεν επέτρεπε να χωρίσεις και να ξαναπαντρευτείς... Όπως και πολλοί άλλοι λόγοι.

Με την ίδια λογική, η θρησκεία δεν ήταν πάντα, έτσι όπως είναι σήμερα. Προσαρμόζεται στις ανάγκες τις κοινωνίας (σε κάποιους τομείς). "Κανόνες" και "όροι" ξεφυτρώνουν από τη μία στιγμή στην άλλη, με ΜΟΝΟ σκοπό να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα εκείνων που "ανήκουν" στον κλήρο.
Αυτό είναι γνωστό από την αρχαιότητα. Πολλές επαναστάσεις και εξεγέρσεις έχουν γίνει (τα μάθαμε στην ιστορία) σε όλο τον κόσμο είτε ενάντια στην εκκλησία από αγανακτισμένους πιστούς είτε υπέρ αυτής, στο όνομα του Χριστού και της θρησκείας (βλέπε σταυροφορίες και τα ρέστα).
Ο κλήρος πάντα διεκδικούσε μία "θέση" υψηλή και ανέκαθεν ήθελε να "έχει λόγο" στις αποφάσεις του κράτους και να κινεί τα νήματα...
Κάθε άνθρωπος πιστεύει σε ένα Θεό που άλλοι ονομάζουν Χριστό, άλλοι Βούδα, άλλοι Δία κ.ο.κ.
Πιστεύει σε Λόγια και Διδαχές ανθρώπων σοφών, ή και όχι, με αγάπη για το συνάνθρωπο, τη φύση, τα ζώα, την πλάση ολόκληρη ή πάλι όχι. Τα περαιτέρω όλα, είναι κατασκευάσματα αυτών που θέλουν απλά να ελέγχουν/κουμαντάρουν τα πλήθη και τους λαούς... Είναι "ιδέες" που εξυπηρετούν συμφέροντα και τίποτα παραπάνω.
Λένε οι γυναίκες να φοράνε φούστα στην εκκλησία, να μη βάφονται ή βάφουν τα νύχια τους. Να μην κόβουν τα μαλλιά τους κοντά και να κάθονται πχ στο γυναικωνίτη.
Πείτε μου εσείς, αν τηρήσω όλα αυτά, σε ποιον ακριβώς τομέα θα είμαι καλύτερος άνθρωπος? Αυτά θα με κάνουν καλή χριστιανή?
Λένε να νηστεύουμε 40 μέρες ή κάθε Τετάρτη και Παρασκευή. Για ποιο σκοπό? Μήπως για να έχω μια δικαιολογία μέσα στο φτωχό μυαλό μου, που δε μπορώ να πάρω κρέας από το χασάπη να φάνε τα παιδιά μου? Για να παρηγορούμαι για τη φτώχεια και την "κατάντια" μου, όταν αυτοί, παίρνουν λεφτά, για τα κεριά, για τους φτωχούς (οι φτωχοί θα είχαν πάψει πια να είναι φτωχοί, θα ήταν πιο πλούσιοι κι από μας, με όλα αυτά τα χρήματα που μαζεύονται....), για τις κυρίες της εκκλησίας, για τις επισκευές του ναού (πείτε μου εσείς κάθε πότε "ανακαινίζετε", επισκευάζετε, ή μαστορεύετε το ΣΠΙΤΙ σας?) συν "τα καλαθάκια" και όλα τα υπόλοιπα, μυστήρια και ότι άλλο και τρώνε με χρυσά κουτάλια και φοράνε χρυσές φορεσιές...

Δεν μιλάω για όλους του παπάδες. Δε μιλάω για όλους του κληρικούς και ΣΑΦΩΣ !!!! ΔΕ ΜΙΛΑΩ για τον παπούλη του νησιού (σαν αυτόν που περιέγραψε μια φίλη μας παραπάνω).

Μιλάω για τους ΜΕΓΑΛΟΥΣ. Μιλάω για αυτούς που "εξουσιάζουν". Που λύνουν και δένουν. Που υποκινούν άλλους κι άλλους με μόνο σκοπό το κέρδος ή τη δόξα ή τη "θέση", τις τιμές και τα λούσα...

Όλοι θα κριθούμε από το Θεό τη μέρα της κρίσης και εμείς δεν είμαστε αυτοί που θα πούμε τι είναι σωστό και τι λάθος. Όμως ο θεός είπε "Ου μοιχεύσεις". Δεν είπε "μην έχεις προγαμιαίες σχέσεις".
Το ευαγγέλιο, οι δέκα εντολές, τα λόγια του Ιησού και των Αποστόλων, ΑΥΤΑ αποτελούν τη ΘΡΗΣΚΕΙΑ του Χριστιανισμού και όχι τα λόγια των κληρικών, τα οποία, όπως είπα και πριν, είναι λόγια που εξυπηρετούν σκοπούς και συμφέροντα.
Και στην προκειμένη περίπτωση της βάφτισης και του γάμου, είναι τα φράγκα κορίτσια. Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Αν έπεφτε το "λαδωματάκι" όπως κι άλλες κοπέλες είπαν, μια χαρά θα γινόταν η βάφτιση και με νονό μουσουλμάνο ακόμα!

θα ξαναπώ -ελπίζω για τελευταία φορά- ότι μία θρησκεία που διδάσκει ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ, δε μπορεί να "ρίχνει στην πυρά" μία μερίδα ανθρώπων που για τον ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ λόγο -δεν έχει καμία σημασία- επέλεξαν να κάνουν πολιτικό γάμο...

xoxlidaki

xoxlidaki
Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
Τζιζ καλυψες τα παντα...και εγω ξερω σε πολυ στενο μου κυκλο οταν ο παπας παντρεψε ορθοδοξη με διαμαρτυρομενο που η εκκλησία τους θεωρεί αιρετικούς.

Για αυτο και κατα τη γνωμη μου οπως συμβαινει σε άλλες χωρες θα πρεπει το κρατος να κανει διαχωρισμο εκκλησίας και κρατους. Και αν και ξερω οτι θα παρεξηγηθω αυτο που θα ηταν καλο να γινει ειναι το κρατος να σε υποχρεωνει αν θες να παντρευτεις με πολιτικό και μετά εσυ αν θες θρησκευτικό να τον κανεις οπου θες και για οποιον λογο θες. Αλλά ποιος παιρνει το πολιτικό κοστος για το διαχωρισμο....καποτε το είχε θιξει ο Α. Τρίτσης και ειχε γινει χαμος. Τελος παντων.

Tziz

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
xoxlidaki έγραψε: Και αν και ξερω οτι θα παρεξηγηθω αυτο που θα ηταν καλο να γινει ειναι το κρατος να σε υποχρεωνει αν θες να παντρευτεις με πολιτικό και μετά εσυ αν θες θρησκευτικό να τον κανεις οπου θες και για οποιον λογο θες.

Σε κάποια κράτη, είναι όντως υποχρεωτικό να τελείς και τους δύο γάμους.
Αλλιώς, αν δεν κάνεις έναν από τους δύο, τότε για αυτόν που δεν έκανες δε θεωρείσαι παντρεμένος. Αν πχ κάνεις θρησκευτικό, τότε το κράτος δεν αναγνωρίζει ότι είσαι παντρεμένος γιατί δεν έχεις κάνει πολιτικό.
Μπορεί να λέω και αρλούμπες τώρα, αλλά κάπου το νομίζω ότι το είχα ακούσει....

sktv

sktv
τα ρεστα μου Tziz!!!!!!!!!

xoxlidaki

xoxlidaki
Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
Tziz έγραψε:
xoxlidaki έγραψε: Και αν και ξερω οτι θα παρεξηγηθω αυτο που θα ηταν καλο να γινει ειναι το κρατος να σε υποχρεωνει αν θες να παντρευτεις με πολιτικό και μετά εσυ αν θες θρησκευτικό να τον κανεις οπου θες και για οποιον λογο θες.

Σε κάποια κράτη, είναι όντως υποχρεωτικό να τελείς και τους δύο γάμους.
Αλλιώς, αν δεν κάνεις έναν από τους δύο, τότε για αυτόν που δεν έκανες δε θεωρείσαι παντρεμένος. Αν πχ κάνεις θρησκευτικό, τότε το κράτος δεν αναγνωρίζει ότι είσαι παντρεμένος γιατί δεν έχεις κάνει πολιτικό.
Μπορεί να λέω και αρλούμπες τώρα, αλλά κάπου το νομίζω ότι το είχα ακούσει....

Το αντιστροφο ισχυει, αν κανεις μονο θρησκευτικό οπου και να είναι αυτος το κρατος δεν τον αναγνωριζει. Μα ακόμα και εδω στους θρησκευτικούς γαμους πας και το δηλωνεις μετα στο ληξιαρχειο.
Και για τη βαπτιση συμφωνα με το συνηγορο του πολιτη (http://www.synigoros.gr/docs/Diamesolavisi_Onomatodosia_19_12.pdf)για το κρατος είναι αναγνωρίσιμη και υποχρεωτική η ονοματοδοσία. Με τη βαπτιση δεν αλλαζει κατι και δεν ειναι υποχρεωτικό να δηλωθει στο ληξιαρχείο. Πουθενά δεν απαιτείται ληξιαρχική πράξη βάπτισης, ούτε για εγγραφή στο σχολείο, ούτε για έκδοση ταυτότητας, ούτε για τη στρατιωτική θητεία, ούτε για διορισμό στο δημόσιο, ούτε για κανέναν άλλο πρακτικό σκοπό.

manoula3

manoula3
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
καλε ΤZIZ μου κοπηκε η ανασα!!! flower

λοιπον γι το γιατι απαγορευετε αυτο κ εκεινο,δεν το ξερω,αλλα αν θελησω κ να μαθω κ μου τυχει φυσικα θα ρωτησω!!!το γεγονος οτι οι παπαδες λενε οτι αφου δεν δεχτηκες τον θρησκευτικο γαμο,δεν εχεις αρμοδιοτητα να βαφτισεις,μπορει να ακουγεται παραλογο,αλλα ετσι πρεπει..τι να γινει!!!αν θες το τηρεις αν θες οχι!!

επισης 40 μερες νηστευουμε για να μπορεσουμε μετα τη νηστεια να εξομοληγηθουμε κ να μεταλαβουμε τη θεια κοινωνια!!να καθαρισουμε την ψυχη μας!!!κ επειδη καποτε κ ο Χριστος μας ειχε μεινει 40 μερες στην ερημο χωρις νερο ουτε φαι!!κ ολα αυτα για μας,για τους κοινους θνητους!δεν ειναι λοιπον παραλογο να νηστεψουμε κ να κανουμε μια θυσια για Εκεινον!!!να πενθησουμε τελοσπαντων!!!

δεν μπορουμε να πηγαινουμε στην εκκλησια με κοκκινο νυχι,ουτε με μινι,ουτε βαμμενες για μπουζουκια κ με μαλλι στην τριχα!!τα βλεπω αυτα καθε κυριακη κ κανω τα στραβα ματια!! affraid
μπαινεις ταπεινα στον οικο του θεου κ σεμνα!!οχι εειδη στο επιβαλλουν,επειδη ετσι νιωθεις!!αν δεν ντρεπεσαι να βρεθεις ενωπιον του θεου ετσι,οκ!!εγω παντως ντρεπομαι!!ειναι πως νιωθει ο καθενας!!
καλα φυσικα δεν απευθυνομαι σε σενα ΤΖΙΖ!!δεν ξερω καν τι κανεις κ πως σκεφτεσαι!!μη με παρεξηγησεις!!
αλλα εθεσες καποια ερωτηματα κ λεω πως τα βλεπω εγω!!!
ναι οντως δεν λεει πουθενα στις 10 εντολες μην εχεις προγαμιαιες σχεσει!!αλλα σιγουρα το λεει καπου αλλου,σε καποιον αλλο λογο του κυριου!!!κ το ασπαζομαι!!!βεβαια κ γω με τον αντρα μου απο πριν ειχαμε σχεσεις,αλλαπαντα στο πισω μερος του μυαλου μας ηταν οτι δεν κανουμε σωστα πραγματα στα ματια του θεου!!!μη με λιθοβολησετε!ετσι αισθανομαι!!!!!προσωπικα κ μονο!!!
ααααααα!!!την παναγια μας καποτε παραλιγο να τη λιθοβολησουν επειδη ηταν εγκυος προ γαμου,αρα οντως τετοια πραγματα απαγορευονταν ρητα!ενταξει εγω εχω διαφορετικες αποψεις γενικα!!ζω στον δικο μου κοσμο κ μ'αρεσει οπως σκεφτομαι!!

Μιλουπακι

Μιλουπακι
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
ωραια τα γραψατε ολες δεν εχω να πω κατι, το μονο που θα πω ειναι οτι οπως ειπε ο χριστος η εκκλησια ειναι παντου. οχι μονο το κτηριο που παμε, βρισκεται παντου και δεν θα κολησω εγω στο οτι ενα παιδι εχει σκουλαρικι πχ και πρεπει να το βγαλει για να παει εκκλησια, εγω εβαλα προσφατα σκουλαρικι στη μυτη δεν το εβαλα στη βαπτιση της μικρης οχι για να σεβαστω την εκκλησια και το χριστο, αλλα γιατι δεν ειχα ορεξη για ψιθυρους, ο χριστος ξερω οτι με αποδεχεται οπως ειμαι, δεν κοιταει αν θα φορεσω σκουλαρικι κοντη φουστα η θα εχω βαμενα νυχια, κοιτα την καθαροτητα της ψυχης μου και τι ανθρωπος ειμαι, στους κανονες ντυσιματος ειμαι καθετη σε ολα αυτα που λενε και δεν εχουν καμια σχεση με τα λογια του χριστου

Μιλουπακι

Μιλουπακι
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
επισης οταν πηγαν να λιθοβολησουν την Μαρια γιατι ηταν εγκυος δεν εχει να κανει με τον χριστιανισμο αυτο αλλα με τα εθιμα που ειχαν τοτε, και στις μουσουλμανικες χωρες υπαρχει ο λιθοβολισμος αν κανεις κατι και αν μια γυναικα δεν ειναι σωστη δεν ειναι χριστιανοι εκει, μην μπερδευουμε τα πραγματα

Μιλουπακι

Μιλουπακι
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
και κατι τελευταιο μακαρι να υπηρχαν παπαδες οπως αυτος που σας παντρεψε μανουλα3 ολα τα πραγματα θα ηταν πιο ομορφα μεσα στις εκκλησιες και ο κοσμος θα ξαναγυριζε σε αυτες!

manoula3

manoula3
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
μιλουπακι μου ναι οντως κανενας μας δεν ξερει αν δεχεται ο ιδιος ο θεος να φορεσουμε μινι η' να ειμαστε βαμμενες!!!δεν το λεει καπου!!ειναι πως νιωθει ο καθενας!!αν ειναι ενταξει ενωπιον του θεου!!γι'αυτο κ ειπα οτι εγω δεν νιωθω καλα να τα κανω αυτα!!καποιος αλλος τα κανει!!!χωρις να σημαινει αυτο οτι εγω ειμαι καλη κ οι αλλοι οχι!!
αλλα οπως κ να το κανουμε η εκκλησια ειναι εκκλησια....δεν εμφανιζεσαι οπω οπως!!!!

manoula3

manoula3
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
ενταξει ναι δεν ξερω τι εθιμα ειχαν εκει τοτε!!!ισως να το εθεσα λαθος!!αλλλα τελοσπαντων οι προγαμιαιες σχεσεις δεν ειναι σωστες!!για μενα τουλαχιστον!!!αλλο να εισαι μ'εναν συντροφο σε σχεση κ να κανεις οτι κανεις κ αλλο να εισαι παντρεμενος κ ευλογημενος να περασεις τη ζωη σου μ'αυτον τον ανθρωπο!!!εισαι τιμιος απεναντι στον θεο!!!κ μεις τοτε που ειχαμε σχεσεις προ γαμου,ενταξει καλα περνουσαμε,αλλα νιωθαμε οτι δεν ειμαστε αρεστοι στον θεο κ ανυπομονουσαμε να παντρευτουμε!!!

Tziz

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
manoula3 έγραψε:
επισης 40 μερες νηστευουμε για να μπορεσουμε μετα τη νηστεια να εξομοληγηθουμε κ να μεταλαβουμε τη θεια κοινωνια!!να καθαρισουμε την ψυχη μας!!!κ επειδη καποτε κ ο Χριστος μας ειχε μεινει 40 μερες στην ερημο χωρις νερο ουτε φαι!!κ ολα αυτα για μας,για τους κοινους θνητους!δεν ειναι λοιπον παραλογο να νηστεψουμε κ να κανουμε μια θυσια για Εκεινον!!!να πενθησουμε τελοσπαντων!!!

manoula3 κι εγώ νηστεύω -όχι βέβαια 40 μέρες, συνήθως τη μεγαλοβδομάδα- και τώρα πλέον, μεγαλώνοντας και συνειδητοποιώντας περισσότερα πράγματα, το κάνω γιατί το θέλω! Μικρότερη το έκανα γιατί απλά μου το έλεγε η μαμά μου. Δεν είπα ότι είναι κακό να νηστεύεις. Υπήρχαν και χρονιές που δε νήστεψα γιατί δεν το ένιωθα. Υπήρξαν φορές που δεν πήγα να κοινωνήσω γιατί επίσης δεν το ένιωθα. Φέτος για παράδειγμα (και ήμουν κι έγκυος και δεν το ήξερα, το έμαθα Μ. Σάββατο πριν την Ανάσταση) και νήστεψα και κοινώνησα και στην εκκλησία πήγα να ανάψω κερί. Γιατί ένιωσα την ανάγκη να το κάνω και να βρεθώ κι εγώ πιο κοντά στο Θεό. Όπως έχω γράψει σε προηγούμενο post ΕΙΜΑΙ και ΔΗΛΩΝΩ Χ.Ο. Και πέραν του ότι έκανα κι εγώ Θρησκευτικά στο σχολείο και πήγαινα και κατηχητικό, μπορώ να καταλάβω τη σημασία κάποιων πραγμάτων, όπως αυτό της θείας κοινωνίας. Ούτε σιχάθηκα ποτέ μου το κουταλάκι, ούτε είπα αχ τους κλέφτες θέλουν 50λεπτά για το κερί. Ρίχνω κι εγώ -όπως οι περισσότεροι παρότι γκρινιάζουν- όσα έχω και όσα θέλω...

manoula3 έγραψε:
δεν μπορουμε να πηγαινουμε στην εκκλησια με κοκκινο νυχι,ουτε με μινι,ουτε βαμμενες για μπουζουκια κ με μαλλι στην τριχα!!τα βλεπω αυτα καθε κυριακη κ κανω τα στραβα ματια!!

Κι εγώ μαζί σου! Κι εγώ τις κοροϊδεύω αυτές που το κάνουν. Κι εδώ επίσης μπορώ να καταλάβω το λόγο: Όταν ο πάτερ, ή οι διάκονοι και τα "παπαδοπαίδια" της εκκλησίας πρέπει να απέχουν από τις σαρκικές απολαύσεις, τους πετάγονται τα μάτια έξω (με συγχωρείτε για την έκφραση) των ανθρώπων! Στη λειτουργία πρέπει να ακούμε και να είμαστε συγκεντρωμένοι στα λόγια της Αγίας Γραφής και όχι στα μπούτια της Μαρίας!

manoula3 έγραψε:
δεν ξερω καν τι κανεις κ πως σκεφτεσαι!!μη με παρεξηγησεις!!

Όπως οι περισσότεροι, θέλω να πιστεύω...

manoula3 έγραψε:
ενταξει εγω εχω διαφορετικες αποψεις γενικα!!ζω στον δικο μου κοσμο κ μ'αρεσει οπως σκεφτομαι!!

Δε ζεις στο δικό σου κόσμο και καλά κάνεις και σ' αρέσεις έτσι όπως σκέφτεσαι.
Όμως θα ΞΑΝΑΠΩ ότι αν ο νονός ήταν αλλόθρησκος, άθεος, εγκληματίας, παιδεραστής, ή ότι άλλο θα το δεχόμασταν ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως και αδιαμαρτύρητα ίσως, το να μη δεχτεί η εκκλησία να βαφτίσει, να παντρέψει κτλ κτλ. Ο λόγος -ή μάλλον η δικαιολογία- του πολιτικού γάμου δεν έχει λογική! Δεν αποτελεί πειστήριο ότι στα καθήκοντά του ως πνευματικός πατέρας δε θα είναι εντάξει...
Αυτό προσπαθούμε να εξηγήσουμε!

GEODATOU

GEODATOU
ΕΓΩ ΠΑΛΙ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΡΟΓΑΜΙΑΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ!!!!!ΕΧΩ ΔΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΡΟΓΑΜΙΑΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΓΑΜΟ ΥΠΗΡΞΑΝ ΕΥΤΡΑΠΕΛΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣΜΟΙ!!!!ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΑ!!!!

markellajohny

markellajohny
το ολο θεμα ξεκινησε οταν μελος του φορουμ ονομασε αθεους οσους παντρευονται με πολιτικο. επειδη εμεις λοιπον μπορει να ειμαστε καλυτεροι χριστιανοι απο εκεινη, αυτο αλλωστε δε θα το κρινουμε εμεις αλλα ο Κυριος, ας προσεχουμε τι λεμε προς αποφυγη παρεξηγησεων.εγω προσωπικα το θρησκευτικο μου θα τον κανω, ετσι προφανως δε θεωρουμαι αθεη, ετσι?οι κοπελες ομως που δε θελουν να τον κανουν εχουν καθε δικαιωμα να μη δεχονται να τις αποκαλει αθεες.

Athin@

Athin@
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Κορίτσια συγνώμη αλλά δεν προλαβαίνω να τα διαβάσω τώρα όλα οπότε θα σχολιάσω το αρχικό μνμ.
Για μένα ήταν λάθος του ζευγαριού που δεν έκανε τις απλές κλασσικές ερωτήσεις αφού όλοι ξέρουμε τις "παραξενιές" της εκκλήσίας.Εγώ είμαι με πολιτικό και κάποιοι μου έλεγαν οτι δε θα μου βαφτίσουν το παιδί και για να είμαι έτοιμη για ενδεχόμενο καυγά διάβασα κάτι σαν ...νομοθεσία να το πω;οτι ο ανάδοχος θα πρέπει να είναι χριστιανός ορθόδοξος και να μην έχει τελέσει πολιτικό γάμο γιατί παίρνει όλη την ευθύνη να διδάξει στο παιδί το χριστιανισμό.
Δεν συμφωνώ καθόλου βέβαια με αυτό,αλλά αφού το έχουν έτσι τι να κάνουμε τώρα;Βέβαια εμάς δεν μας ρώτησε κανείς,μόνο αν η νονά είναι χριστιανή ορθόδοξη.
Αλλά δεν είναι χαζό;Εμένα η κουμπάρα μου είναι ανύπαντρη.Δηλαδή αν παντρευτεί με πολιτικό τι θα γίνει;
Δεν τις μπορώ καθόλου αυτές τις βλάκείες.

Μιλουπακι

Μιλουπακι
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
και βεβαια δεν θα παω με μινι ποτε στην εκκλησια και εγω αλλα χιλιες φορες να δω εκει εναν νεαρο μακρυμαλι με σκισμενο τζιν να παρακολουθει την εκκλησια παρα λογο εμφανισης να ειναι παντα εξω και να μην πατα

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 6 από 11]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 9, 10, 11  Επόμενο

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

•  

Forumgreek.com | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Πρόσφατες συζητήσεις