ΑΓΑΠΗ@ έγραψε:εξάλλου η ιδανικότερη ηλικία είναι μεχρι τα 27...το λένε και οι γιατροι!μετα τα 35 υπάρχει μεγάλο χάσμα με τα παιδια...είναι απλά η άποψη μου,χωρίς παρεξήγηση απο καμία μανούλα!
ΠΟΙΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΟ ΛΕΕΙ ΑΥΤΟ???? ΜΕΧΡΙ ΤΑ 27???
ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΑ 30 ΤΟ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ?????
ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΚΑΘΕ ΚΟΠΕΛΑΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΡΕΞΗΓΟΥΜΑΙ ΑΠΛΩΣ ΟΤΑΝ ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ...... Ε ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΡΕ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΟΥ ΚΑΤΙ ΠΑΘΑΙΝΩ!!!!
[/quote]
Κι εμείς στο σχολείο αυτό είχαμε μάθει. Ότι η ιδανικότερη -σωματικά- ηλικία για μια γυναίκα (για να τεκνοποιήσει) είναι 23 με 28. Όχι ότι μετά δεν μπορεί, απλά αυξάνουν οι κίνδυνοι για την υγεία του εμβρύου αλλά και της ίδιας...
Γιαυτό άλλωστε γυναίκες άνω των 35 κι εφόσον η αυχενική διαφάνεια δεν έχει "πειστικά" αποτελέσματα υποβάλονται σε αμνιοκέντηση, βλ σύνδρομο Down κτλ...
Μπορώ να δεχτώ σα δικαιολογία κάποια προβλήματα υγείας/σύλληψης.
Μπορώ να δεχτώ επίσης το ότι δεν είχε βρει τον κατάλληλο άντρα -ή γενικά άντρα- για να μπορέσει να κάνει οικογένεια.
Μία ακόμα δικαιολογία θα μπορούσε να είναι η οικονομική κατάσταση -που να σας πω? γίνεται, από εκεί που δεν έχεις στον ήλιο μοίρα και ζεις ακόμα με τον μπαμπά και τη μαμά, ως δια μαγείας κι εντελώς ξαφνικά, μετά τα 35 να κάνεις λεφτά???? λες και περνάς σε άλλο level... χλωμό το κόβω αλλά τες πα, ας κάνουμε και λίγο τα στραβά μάτια...- η οποία ίσως να μη σου επιτρέπει ως ένα σημείο να μεγαλώσεις ένα παιδί.
Αλλά ειλικρινά δε μπορώ να δεχτώ σα δικαιολογία την "καριέρα". Εντελώς ξαφνικά δηλαδή, η καριέρα κυρία μου, σού τελειώνει, και ξαφνικά χτυπάει το βιολογικό ρολόι κι αρχίζεις τα: "Κι εγώ πότε θα γίνω μάνα?"
Κι ακόμα περισσότερο ΑΚΥΡΗ είναι η δικαιολογία "Ήθελα να ζήσω τη ζωή μου!"
Τι πάει να πει: να ζήσω τη ζωή μου??????? Μπορεί κάποιος να μου δώσει τον ορισμό αυτής της φράσης????
Ένα παιδί σου στερεί τη ζωή???
Σε σκοτώνει?????
Ποτέ μου δε μπόρεσα να το καταλάβω...
Γιατί να μη ζήσεις τη ζωή σου, παρέα με τον αντρούλη και τα παιδάκια σου??? Υπάρχουν τόσα ωραία πράγματα που μπορείς να κάνεις!! Τόσα ωραία μέρη να επισκεφθείς!
Τες πα, αυτή είναι άλλη ιστορία...
Μια γυναίκα, ή θέλει να γίνει μάνα ή δε θέλει. Είναι απλά τα πράματα. Κάποιες το 'χουν και κάποιες δεν το 'χουν.
Εγώ, από τα 14 έμαθα ότι έχω γυναικολογικό πρόβλημα και από τότε, παρακάλαγα να μπορέσω κάποια στιγμή να κάνω παιδί.
Η δίδυμη αδερφή μου, αν και χωρίς άντρα, αποφάσισε να κρατήσει το παιδί, γιατί ήθελε να γίνει μανούλα.
Σε αντίθεση με κάποια φίλη μας, που από το λύκειο ακόμα δήλωνε: "Εγώ άμα δεν κλείσω τα 30 δεν παντρεύομαι!"
Ναι την είδα! Έκανε τη μεγάλη ζωή και τη μεγάλη καριέρα! Τραβολογιέται 10 χρόνια με τον ίδιο γκόμενο κι αφού συζούν, δεν το παίρνουν απόφαση για παιδί. Γιατί? Για να μη χάσει τη "μεγάλη ζωή"! Χα! Κλεισμένοι στους 4 τοίχους είναι!
Είναι άλλο το να φέρνεις στον κόσμο ένα παιδί,
Και άλλο να είσαι η μάνα ενός παιδιού.
Η λέξη μητρότητα δεν έχει να κάνει με την ηλικία, αλλά με το πόσο θέλει μία γυναίκα να προσφέρει σε μια άλλη ψυχή. Να τη φροντίσει, να την προστατεύσει, να την αγαπήσει...